perjantai 02. helmikuun 2018

Ovi auki ystäville ♥

ID HEI HELLUREI IHANAT!

Ja teille, ketkä lähettelitte niin kivoja viestejä ja kommentteja erään kokkikolmosen (”vähänkö noloista nolointa, äiti”) videoista, lähettelen teille takaisin vielä kiitoksia tähän heti alkuun tätäkin kautta. Ja teille, ketkä ette vielä seuraa instan puolella (atmarias), niin mikäli haluatte nähdä meidän elämää blogin takana, niin tervetuloa seuraamaan :) Tuo insta story on vähän sellainen, että välillä sinne tulee ladattua enemmän materiaalia ja välillä vähemmän. Tänään siellä katsastettiin, miltä näyttää bloggaajan päivä, kun kyseessä on yhden kaupallisen yhteistyön valmistelu. Sen ansiosta meillä on tänään nautittu rapeita riisipiirakoita munavoin kanssa.

Tässä kodissa on aina ollut ovi auki ystäville. Niin silloin kolmekymmentä vuotta sitten kuin tänäkin päivänä. Muistan jo aikoinaan, että äiti ja isä olivat niitä, jotka rohkaisivat viettämään aikaa ystävien kanssa täällä meillä. Silloin vietimme aikaa joko keittiössä tai täällä ylhäällä mun huoneessani. Tässä samassa  huoneessa, jota nykyisin meidän makuuhuoneeksi kutsutaan. Pari kertaa äiskä ja iskä saattoi hihkaista alhaalta aamuyön tunteina, että volyymia voisi laittaa pienemmälle, mutta yllättävän pitkä pinna heillä näin jälkikäteen ajateltuna oli. Joskus tulin kotiin ja löysin ystäviäni meidän olohuoneesta jutskaamasta iskän tai äidin kanssa. Ovet olivat aina auki. Silloinkin kun itse en edes ollut kotona.

Muistan saaneeni remppavaiheessa ohjeita, että rakentakaa lapsille omat tilat, niin saavat viettää siellä aikaa ystäviensä kanssa. Meillä on tytöillä omat huoneet, mutta aika usein kun ystäviä tuovat kotiin, niin viettävät aikaa kellarissa. Tai keittiössä. Harvoin omissa huoneissaan. Ja se sopii meille enemmän kuin hyvin. Tykkään, että saan jutella tyttöjen ystävien kanssa ja tiedän, keiden kanssa liikkuvat. Vielä tässä iässä ei ole syytä olla huolissaan, mutta jahka muutamia vuosia tulee lisää, niin se kaveripiiri, missä tytöt liikkuvat muodostuu tärkeäksi. Sillä ystävää ei jätetä.

Tänä perjantai-iltana Marian bistrossa tarjoillaan fredagsmyseväinä sipsiä, dippiä ja vähän namuja. Miesluolan lattialle on levitetty patjat ja telkkarissa pauhaa tanssipeli. Neljä punaposkista tyttöä ottaa hien päälle ennen saunaan menoa. Joku voisi ajatella, että meidät miehen kanssa on ajettu tänne ylös makkariin, mutta ehei – omasta tahdosta täällä ollaan. Ihana antaa lapsille tuo alakerta käyttöön. Kaadettiin lasilliset täyteläistä punaviiniä, otettiin tyttöjen valmistamat tex mex-ruoat ylös ja pidetään piknikkiä sängyllä. Samalla kun hurrataan Tapparaa voittoon. Kuten huomaatte kuvista, niin tänä perjantaina lasit on puoliksi täynnä ;) Nämä hemmottelujutut, joista eilen juteltiin, ovat niitä joihin voisi todeta, että olkaamme onnellisia, että edes on se lasi. Kaikilla ei näin kuulkaas ole.

Pelin jälkeen ajateltiin laittaa elämä risaiseksi ja hakea muutamat palat raakasuklaata alakerrasta. Ottaa kirjat käteen ja olla möllöttää molemmat omilla puolen sänkyä. Perjantai-iltaa parhaimmillaan – elämysmatkailua omassa kodissa ♥

IHANAA PERJANTAI-ILTAA,

PS. kuron kommentit kiinni huomenissa, heti Asta-messujen jälkeen. Tulkaahan nykäisemään hihasta, jos näette tutut kasvot messuhulinassa :)


8 Responses to “Ovi auki ystäville ♥”

 1. Avatar Sarihannele sanoo:

  Voi että kun noi kuvat on taas niin ihania ja tunnelmallisia. Mukavaa viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Sarihannele ♥

   Makuuhuone on tällaisena mausteisensävytteisenä oma suosikkini. Kevääksi taas sitten vaalennetaan :)

   Muksaa viikonloppua sinnekin ♥

 2. Avatar Riina sanoo:

  Asta-messut? Mikäs viihtyessä tunnelmallisessa makkarissa! Mistä on tuo jalkavalaisin?

 3. Avatar Sanna sanoo:

  Meillä poikien kavereille on aina ollut avoimet ovet.ja heitä on paljon!Yökylään aina saanut tulla ja lukuisat yöt ovat täällä ja pihamökissä nukkuneet.Pojat ovat olleet kavereita päiväkodista asti ja tunnen jokaisen polvenkorkuisesta ja heidän vanhempansa.Kaverisuhteiden tukeminen on yksi tärkeimpiä asioita lapsen elämässä mielestäni.Ihana tunnelma teillä siellä:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sanna

   ja hei just näin; kaverisuhteiden tukeminen on yksi tärkeimmistä jutuista, joita me vanhemmat voimme tehdä :)

   Hei kiitos, makuuhuone on varsin hämyisä ♥

 4. Avatar Sade sanoo:

  Entä mistä on toi ihana penkki? <3

Kommentoi