tiistai 01. lokakuun 2013

Hyvä ja helppo arkiruoka

Hei hyvää iltaa ystävät! 🙂

Piti laittaa ruokapostausta jo aiemmin tänään, mutta siellä oli niin mielettömän kaunis ilma, että juoksulenkki vei voiton. Harmittaa, etten mennyt kävellen ja kunnon kameran kanssa. Pispalanharju ja Pyynikki loistivat auringossa vasten tummaa taivasta. Instagramin puolella muutama kuva tästä 🙂
Näin ruuhkaviikkojen (juu, nyt ne ruuhkavuodet on konkretisoituneet jo ruuhkaviikoiksi…pian ollaan ruuhkaminuuteissa :D) aikana arvostaa niitä uunivuokaan ja uuniin -ruokia. Mutta mun all time favorite arkiruoka, jota jo äiti teki kotona, on possunlihapata. Helppoa ja hyvää. Maistuu koko perheelle ja lämmittää kylminä syysiltoina.
Lihapata
possun ulkofilepihvejä 3-4 kpl
10 perunaa
sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
maustepippuria, valkopippuria
 (soijaa)
Leikkaa pihvit suikaleiksi ja ota niihin kunnolla ruskea pinta voiöljyseoksessa padassa/kattilassa (mulla ei riittänyt tähän aika, kun lapset kiljui nälkäänsä vieressä). Pilko sipulit ja viipaloi perunat ja lisää pataan. Lisää vettä niin, että perunat ja possut peittyy juuri ja juuri. Lisää valkosipulin kynnet ja mausteet. Kiehuta, kunnes perunat on kypsiä. Lopussa tarkista mausteet. Avot and enjoy! 🙂
***********************
Monet teistä lukijoistahan tietää mun lihakammon. Kruntsulihat on nounou. Mutta näistä lihoista tulee tosi mureita. Hajoaa suussa 🙂 Padan kera söin ruisleipää iduilla. Mä oon koukuttunut ituihin ja syön niitä liki purkillisen päivässä! Muutenkin nuo pataruoat uppoaa muhun syksyllä ja talvella. Onko teillä antaa vaihtarireseptejä kylmän syksyn ja talven varalle?
Huomenna on liikuntapostaus, jos ehdin tehdä sen loppuun. Jos en niin sitten ylläriä pukkaa. Hei, unohdin muuten jälleen tappotiistain olemassaolon. Päivä on soljunut aikas kivuttomasti ohitse. Jottei tässä nyt ehdi mitään tapahtua enää tälle tiistaille, niin taidan painua vällyjen väliin 😉
Kauniita unia ihanat! 

10 Responses to “Hyvä ja helppo arkiruoka”

  1. Anne-Mari sanoo:

    Jos et ole testannut, niin kokeile Moskovan pataa Mysi Lahtisen reseptillä! On meidän perheen pataruokasuosikkeja talviaikaan.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Anne-Mari vinkistä, en olekaan ko.padasta kuullutkaan! Pitää mennä googlettamaan 🙂

  2. Anonymous sanoo:

    Normandialainen kanapata. Ruskista luisia kanapaloja (koipea, ”lonkkaa”, rintaa) rasvassa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla -> uunivuokaan. Lisää 1-2 pannulle sipulia pieninä palasina -> uunivuokaan. Ja lopuksi pannulle rasiallinen viipaloituja tuoreita herkkusieniä ja paista sienistä nesteet pois -> uunivuokaan. Kun kaikki raaka-aineet ovat uunivuoassa, lisää n.4dl aitoa omenasiideriä ja laita vuoka uuniin n.1.5h 200′ lämpöön. Lisää purkillinen ranskankermaa ja anna hautua vielä hetki, n. sen aikaa kuin perunat kypsyvät. Saksi reilusti tuoretta persiljaa kanojen päälle ja nauti ruoan teosta jääneen siiderin kanssa.

  3. Anonymous sanoo:

    Kiitos tätä testataan!

    T. Toinen ruuhkaviikkoja elävä 🙂

  4. Mari sanoo:

    Jossain kemuissa joskus söin siideripossua ja se oli tosi hyvää, kokeilin vähän samanlaiseen tapaan siitä siideripossua kun tää sun resepti, mutta se ei ollutkaan ihan niin hyvää. Saatto mennä pieleen siinä, että siideri oli kesästä saakka jääkapissa lojunut lemon soda, joka ei muutenkaan ole ollut yhtään kenenkään mieleen :). Siiderin lisäksi laitoin kermaa, perunoiden sijaan padassa oli porkkanaa.

    Täytyy kokeilla tätä sun versiota, jospa uppois paremmalla menestyksellä.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Mari, mä ostan seuraavaks pari ylimääräistä pulloa HappyJoeta ja lurautan sitä pataan 🙂

  5. Blogissani hieman erinlainen haaste sinulle! aurinkoista keskiviikkoa!

Kommentoi