torstai 29. heinäkuun 2021

Neljän viikon arkiruokalista (sis. reseptilinkkejä)

HELLUREI!

Tiedättekö, kun jääkiekon pelaajilla on usein apina selässä, kun maalia ei tule? Sit kun saa maalin, se apina lähtee. Noh, eilen illalla avasin kannettavan ja mietin, että mulla on blogipostauksen suhteen apina selässä. Liki viikon tauko sai ekaa kertaa ikinä jonkinmoisen writer’s blockin aikaan. Mutta kun sain ensimmäisen lauseen kirjoitettua koneelle, alkoi homma rullaamaan.

Tänään ei sitten malttanutkaan pysyä koneelta pois. Vaikkei uutta kuva/respamateriaalia ole, niin toivoitte neljän viikon arkiruokalistaamme nähtäville. Viikon sisällä lista saattaa muuttua, mutta olemassa olevilla raaka-aineilla pärjätään. Yleensä mulle tulee maanantai-iltana kauppakassit, mutta nyt tilasin kokeellisesti ne jo huomen illaksi, koska valmistan lohen sunnuntaina eli maanantaina uuniin pääsee vain sitruunaperunat. Näin ollen maanantaina ei tarvitse odotella ruokalaatikoita saapuviksi, vaan on jääkaappi täynnä.

Koklataan tätä systeemiä tämä viikko ja jos toimii, niin sillä jatketaan. Ollakin, että vielä elokuussa suunnataan aika usein mökille perjantaina töiden jälkeen, mutta täytyy ajoittaa lähtö niin, että ruoat ehtivät tulla. Lisäksi lista ei ole senkään suhteen kiveen nakutettu, etteikö sinne ex tempore -fredagsmysejä mahtuisi (ah, kuinka moisia odotankaan! 🙂 Myös kasviskeskiviikon murkinat tulevat tämän listan lisäksi eli joku arkiruoista saattaa siirtyä viikonlopulle, ellei viikonloppuna tehdä kasviskeskiviikon ruokaa.

Vko 31
Uunilohi & sitruunaperunat
Siskonmakkarasoppa
Pinaattikeitto
Nakkikastike & perunat
Kana-fetasalaatti

Vko 32
Kaalikeitto
Makaronilaatikko
Paistettu lohi & sitruunarisotto
Kasvis-nuudeliwokki
Bataattisosekeitto

Vko 33
Paistetut kuhafileet & perunamuusi
Itämainen kasvissosekeitto
Valkosipulinen uunilohi & veneperunat
Mac & cheese
Hodarit

Vko 34
Punainen muhammarapasta
Jauhelihasoppa
Linssidal
Paneroidut lohipihvit & keitetyt perunat
Massaman curry

Minkäslaisella paletilla sitä arkiruokia pyöritetään? Löytyykö samoja ruokia? Mä pyysin eilen kuopusta luettelemaan kymmenen suosikkiaan ja kyllä ne on ne peruskotiruoat, mitkä iskee. Nakkikastike, perunamuusi, mureke ja siskonmakkarasoppa olivat kärkipäässä.

TORSTAITERKUIN,


4 Responses to “Neljän viikon arkiruokalista (sis. reseptilinkkejä)”

 1. Aliisa sanoo:

  Ihanan monipuolinen lista ja itämaistyyppinen ruoka tuo varmasti mukavaa vaihtelua! Itse meinaan aina pyörittää sanoja ruokia parin viikon sykleissä. Nyt kun syksy tulee, luulen että keittoja tulee tehtyä enemmän 🤔

  • Maria sanoo:

   Hei Aliisa

   ja kiitos kaunis 🥰

   Meillä koko perhe rakastaa itämaistyyppistä ruokaa, se tuo todellakin mukavaa vaihtelua!

   Juu, keitot tulee meilläkin lisääntymään vielä entisestään syksyn edetessä.

   Mukavaa viikkoa!

 2. Anna sanoo:

  Syksystä tulee kiireinen, mistä oon tosi onnellinen. Ruokien suhteen mennään siitä, mistä aita on matalin. Joka ruoalla on kuitenkin kasviksia. Laatikkoruokia ja keittoja 🥰

  • Maria sanoo:

   Moikka Anna

   ja hei eikös ole ihanaa, että syksy on ”täyteläinen”? 🥰

   Kuulostaa oikein hyvältä teidän ruokailut!

   Ihanaa viikkoa sinne!

Kommentoi