maanantai 13. kesäkuun 2022

Kalliorantaterassia & kesähuonetta

HEI PITKÄSTÄ AIKAA!

Toivottavasti siellä on kesäkuun alku mennyt mukavasti. Jotenkin tuntuu, että tuo aika juoksee taas sellaista vauhtia, että koko ajan on joko perjantai tai maanantai. Vaikka päiviin mahtuukin ihanaa joutenoloa ja kesästä nauttimista. Pysähtymistä ja sellaista leppoisaa kesäoloa, jossa mennään suurimmalta osin vailla suunnitelmia.

Oli tarkoitukseni laittaa tänne blogiin keväällä suunnitelmia kalliorantaterassin ja kesähuoneen sisustuksista, mutta nopeista käänteistä johtuen suunnitelmat olivat hioutuneet päässäni ilman paperille pääsyä ja kun näin haaveilemani pöytäryhmän hyvässä alennuksessa, se oli menoa. Kesähuoneen aiempi ruokaryhmä oli sinne liian iso. Tuolit eivät menneet kunnolla pöydän alle, joten hankaloittivat kulkua kesähuoneessa. Kesähuoneen vanha pöytä on edellisten omistajien peruja. Itse olen sen jalat aikoinaan maalannut valkoiseksi (suutarin lapsella ei ole kenkiä ja sitä paitsi pidettiin siinä aina pöytäliinaa) ja alunperin mietittiin laittaa koko pöytä kaatopaikalle. Kunnes sain idean kokeilla ko. pöytää ja tuoleja kalliorantaterassille. Ja kas, siinä tuli samalla ratkaistua kalliorantaterassinkin sisustus.

Pöytä odottaa vielä mustaa maalikerrosta päällensä. Tuo pöytä on siitä kiva, että siihen on molempiin päihin jatkopalat niin, että sen ympärille mahtuu 10 ihmistä. Jonkin sortin kesäjuhlathan tuolla mökillä voisi järjestää, nyt kun on pöytäkin paraatipaikalla 🙂

Olemme jälkikäteen hieman harmitelleet sitä, ettemme vetäneet kalliorantaterdelle sitä tehdessämme sähköjä, sillä tuo huutaa kipeästi juhlavalosarjaa. Mutta huomasin, että esim. Clasulla on myynnissä aurinkokennolla toimiva valosarja. Saa laittaa kokemuksia aurinkokennovalosarjasta, jos sellaisia on 🙂

No millainen kesähuoneesta sitten tuli? Ilmavampi ja tilavampi! Ja pöytäliinattomampi. Nyt on pöytä, jota voi pitää ilman pöytäliinaa. Ostin pöytäryhmän päälle myös uudet rottinkivalaisimet, mutta ne näyttivät ilman sovitusta vähän liian pieniltä. Täytyy vielä ensi viikonloppuna kokeilla ripustaa ne kunnolla, että miltä sitten näyttävät. Meillä on vielä kokonaan mökille ostamatta kesäkukat, mutta hei – onhan tässä kesää vielä jäljellä eikö? Kesähuoneen nurkkaan olen yleensä ostanut ison amppelikukan ja sitä se huutelee nytkin puoleensa.

Juhannusta hekumoin jo etukäteen enkä vähiten sen takia, että saadaan lapset meidän kanssa mökille. Siinä missä aika juoksee hurjaa vauhtia tarkoittaa se myös sitä, että esikoisen vaihtoon lähtö lähenee hurjaa vauhtia. Kovin onnellinen olen toisen vaihtoon pääsystä, mutta kyllä se hitsi vie tuntuu jossain tuolla sydämen paikkeilla tosi haikealta. Me kun ollaan esikoisen kanssa sellainen tehotiimi, että kun saadaan jotain päähämme, niin johan tapahtuu. Pitää alkaa pikkuhiljaa valjastamaan kuopusta äiskän apuriksi 🙂

IHANIA & RENTOUTTAVIA KESÄPÄIVIÄ

PS. Ette tiedäkään kuinka ikävä mulla on säännöllistä blogin päivittämistä. Vaikka tiedän, että joidenkin mielestä blogit on jo niin nähty, niin mä olen vastarannan kiiski. Jostain on vain pitänyt karsia kahden työn ohella. Vihdosta viimein olen myös oppinut olemaan täyttämättä iltoja ja viikonloppuja. Toiveissa on leppoisaa blogin päivitystä, kunhan loma alkaa

 


10 Responses to “Kalliorantaterassia & kesähuonetta”

 1. Tuija sanoo:

  Hei!
  Ihania kuvia uudistuneesta kesäkodistanne! Upealta näyttää! Meillä myös uuden mökkiterassin pitäisi valmistua juhannukseksi. Kalustus vielä puuttuu, ja kysynkin mistä hankit kesäkodin pöydän? Aurinkoisia mökkipäiviä kauniilla saarellanne!

  • Maria sanoo:

   Moikka Tuija

   ja kiitos kaunis ❤️

   Ostimme tuon kesäpöydän tuoleineen Vekestä ja ekan käyttöviikonlopun jälkeen ollaan kyllä hurjan tyytyväisiä!

   Kiitos samoin, ihania mökkipäiviä sinnekin 🥰

 2. Mari sanoo:

  Hei Maria,
  Olen lukenut blogiasi jo monta vuotta, mutta koskaan ei ole tullut kommentoitua. Minusta on ihanaa, että olet jaksanut päivittää blogiasi. Hitaampi tahtikaan ei haittaa, kunhan edes joskus kerkiät. Asun ulkomailla ja blogisi on ollut ikkuna hyvään suomalaiseen perusarkeen, sisustusjuttuihin ja ruokavinkkeihin. Ihailen elämänasennettasi ja nautin kauniista kuvistasi. Täällä kun ei ole omasta mielestäni edes mielenkiintoisia naistenlehtiä ja sisustusjututkin on vähän ”ei-niin-mun-maun-mukaan”. Haaveissani vietän sitten joskus pitkiä kesälomia Turun saaristossa. Sitä ennen katselen mielelläni teidän mökkeilyä täällä ja instassa.
  Hyvää kesänjatkoa <3

  • Maria sanoo:

   Hei Mari

   ja voi että, kiitos ihanasta kommentista ❤️ Se lämmitti todella paljon mieltä.

   Oih, haaveet kesälomista Turun saaristossa kuulostaa ihanalle!

   Aurinkoisia kesäpäiviä 🥰

 3. Tanja sanoo:

  Hyvältä näyttää sekä kalliorantaterassi että kesähuone. Mieli ja sielu lepää kauniissa (mökki)kuvissasi. Saako kysyä mistä kesähuoneen kivat tuolit on hankittu?
  Aurinkoista ja leppoisaa kesää! 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Tanja

   ja kiitos kaunis ❤️

   Tuo koko pöytäryhmä on ostettu Vekestä ja täytyy sanoa, että nuo tuolit ovat superhyvät istua!

   Kiitos ja aurinkoisia kesäpäiviä sinnekin 🥰

 4. Linni sanoo:

  Kaunista teillä! Itse ostin aurinkokennovalaisimen viime kesänä, mutta kesäillat ovat liian valoisia jolloin hämäräkytkin ei mene päälle, eivätkä valot syty kuin vasta yöllä.. Tietty jos mutikan saa laitettua hämärään paikkaan/varjostaa sitä jollain kun haluaa että valot syttyy. Menee vähän säätämiseksi 😅

  • Maria sanoo:

   Moi Linni

   ja kiitos ❤️

   Ja hei suuresti kiitos käyttökokemuksista, tuo muuten onkin ihan järkeenkäypä ”ongelma” nyt kun suvi on valoisimmillaan 😁

   Ihanaa kesää 🥰

 5. Sanna sanoo:

  Heippa täältä mökiltä,saaristosta:)
  Ihanat uudet kalusteet ja rannan maisemat upeat!
  Mulla tosi paljon kotona aurinkokennovalaisimia.
  Omppupuissa roikkuvia palloja,terden ympärillä soihtuja ja terassin kulmalla valopalloja,sellasia maassa olevia.ym.ym.Kaikki tilasin clasulta ja hyvin toimii.
  Nyt vaan niin valoisaa yölläkin,että harvoin hereillä kun ne kaikki syttyy:)Mutta ihanan tunnelman tuo!

  • Maria sanoo:

   Moi Sanna

   oi, toivottavasti olette saaneet mökkeillä paljon – mökkeily tekee niin ihmeitä ❤️

   Kiitos vinkistä, mulla on vielä nuo aurinkokennovalaisimet mökille ostamatta, mutta kotiin ostin yhden sarjan. Ja toden totta, niin valoisaa on vielä ollut ettei se syty 😀

Kommentoi