maanantai 20. maaliskuun 2017

Maanantai & maistuva mac ’n cheese

HELLUREI

ja erittäin hellät tunteet! Viikonloppu hujahti silmänräpäyksessä ja Camilla Läckbergistäkään en päässyt puusta pidemmälle. Taloyhtiön yhtiökokous ja kahdet synttärit lauantaina. Sunnuntaille oli kasattu hieman rästitöitä, jotka sitten jäivät tekemättä. Sanoisinko, että Sunday well spent. Mutta hei, kuroin kiinni 24 Legacyn (3,5 jaksoa :D) sillä aikaa, kun mies oli lätkimässä valkoista palloa simulaattorissa. Ja tein ruokaa. Eikös siinä ole jo sunnuntaille ihan tarpeeksi? Ai niin ja ajeltiinhan me mökkisaarta katsomaan. Siinä missä meillä täällä Tampereella ei ole enää juuri lainkaan lunta, on tuolla mökkipitäjässä lunta senkin edestä. Jää näytti olevan oikein paksu ja uljas. Noh, eiköhän se siitä sula auringossa nopsaa :)
IDmac cheese Jos pelattaisiin ”En ole koskaan…” -leikkiä ruoanlaiton suhteen, niin aloittaisin sanomalla, että en ole koskaan valmistanut kotona tuota periamerikkalaista lohturuokaa mac and cheesea. Syönyt olen sitä pari kertaa ja monta kertaa näiden vuosien aikana olen ääneen todennut, että voisi joskus kokeilla sellaista valmistaa. Mies, joka yleensä innostuu kaikista ruoista, on vähän murahdellut ehdottaessani tätä pikaruokaa. Ei mitenkään hyppinyt innosta eilenkään, kun sanoin, että tänään meillä on ruoaksi makaronijuustolaatikkoa. Ehkä sai yliannostuksen tuota opiskelija-aikoinaan, sillä on just passeli ruoka opiskelijabudjetille tämä ruoka. Kaloreita välttävälle taas ei. Juustoa 500 g ja pekonia paketti. Auts :D Lievensin tätä epäterveellisyysaspektia vaihtamalla makaronit täysjyvämakaroneihin.

Syy, miksi vasta nyt pääsin tekemään lähempää tuttavuutta mac and cheese -herkun kanssa on se, että bongasin aivan älyttömän hyvän reseptin täältäPikkuisen sitä viilasin, kuten tapanani on :)

MAC & CHEESE

1 pss (400g) tummaa sarvimakaronia
4 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl punaista maitoa
2 pkt Koskenlaskija-juustoa
suolaa, pippuria, paprikamaustetta, silputtua persiljaa
100 g Emmental-raastetta
1 pkt pekonia

-keitä makaronit pussin ohjeen mukaan
-sulata voi kattilassa ja lisää siihen vispaten vehnäjauhot sekä maito
-palastele Koskenlaskija-juusto ja lisää se vispaten maitoseokseen
-sekoita, kunnes juusto on sulanut
-lisää ripaus suolaa, pippuria, persiljaa ja paprikamaustetta
-valuta keitetyt makaronit ja kaada ne uunivuokaan
-lisää päälle juustomaitoseos ja sekoita
-ripsottele päälle vielä juustoraastetta
-paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia
-levitä pekonit uunipellille ja paista uunin ylätasolla noin 20 minuuttia tai kunnes rapsakoituneet

mac cheese

Kylkeen vielä raikasta salaattia, niin avot! Hei, tämä helposti syntyvä herkku oli meillä sunnuntairuokaa, mutta kävisi myös oikein hyvin arkiruoasta. Tällä hetkellä, kun ei ole oikein ruokahalua, niin erilaisten ruokien keksiminen tökkii. Onneksi illalla tulee ruokakassilähetys suoraan kotiovelle. Eipä tarvitse pähkäillä tämän viikon ruokia sen enempää. Ajoitus kohdillaan, sanoisinko :)

Ihanaa alkanutta uutta viikkoa ♥ Nautitaan auringosta, lintujen laulusta, tippuvista ränneistä ja paukkuvista jäistä!

MAANANTAITERKUIN,


8 Responses to “Maanantai & maistuva mac ’n cheese”

 1. Tipi sanoo:

  Hei!
  Tämä kommentti ei varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta olen seuraillut blogiasi taustalla jo jonkin aikaa, ja halunnut kiittää sinua blogistasi. =) olet jotenkin ihanan positiivinen, ja kirjoituksiasi on inspiroivaa ja piristävää lukea.
  Vaikka olet kohdannut vastoinkäymisiä ja surua, tapasi käsitellä tunteita ja elämää surullisena aikakautena on jotenkin kaunista ja realistista samaan aikaan. Saan sinusta kuvan ihmisenä, joka arvostaa omaa arkeaan, tekee siitä kaunista ja parasta mahdollista, ennenkaikkea; nauttii siitä. Omasta perheestä, omasta kodista, kaikesta siitä ydintärkeästä. :) Vaikutat onnelliselta ja tasapainoiselta, vaikka elämä heittääkin kiviä kenkään. Kiitos kun jaat arkeasi meille. :)

  • Maria sanoo:

   No heippa Tipi

   ja kiitos ♥♥♥

   Olen niin onnellinen, että saan sen positiivisuuden ja elämän ilon välittymään sinne ruudun toiselle puolelle.

   Juuri näin, arvostan jokaista aamua, kun saan herätä uuteen päivään ja sitä myötä myös arkea kaikkine pikkuisine kommervenkkeineen :)

   Onhan sitä tullut kuraa niskaan enemmän kuin laki sallii tässä viime vuosien aikana, mutta se on vain vahvistanut sitä suuren suurta elämän nälkää. Saanut asiat myös perspektiiviin. Sen takia osaltaan ehkä osaan nauttia niistä ihan pikkuisista jutuista, kun tiedän, että nekään eivät ole kaikille itsestäänselvyyksiä.

   Lämmin kiitos, ilo on minun puolellani :) ♥

 2. Elma sanoo:

  Kylläpäs Tipi kirjoitit kauniisti. Olen kyllä ihan samaa mieltä kanssasi. Kaunista ja realistista ja just sopivasti höttöä!

  – Elma –

  • Maria sanoo:

   Moikka Elma,

   Tipi kirjoitti niin kovin kauniisti, että täällä vierähti kyynel silmäkulmasta :´)

   Kiitoskiitoskiitos ♥♥♥♥♥

 3. seija sanoo:

  Hei Maria ja kiitos!
  Kiitos Tipi että kirjoitit myös minun puolestani, yhdyn hänen sanoihin täydellisesti.
  Minä luin viimeviikolla MAC&CHEESE ohjetta ja ajattelin kokeilla. Herkullisenhan siinä tekee juustot.
  Oikein ihanaa kevättä ja toipumista sinulle.
  seija

  • Maria sanoo:

   Hei Seija

   ja kiitos kaunis ♥

   Juu, iltapäivälehdestä minäkin tämän ohjeen löysin :)

   Kiitos, nyt on tauti voitettu (kopkop)!

   Ihanaa keskiviikkoa :)

 4. Teija sanoo:

  Aah, 2 pakettia koskenlaskijaa! Kuulostaa erittäin maistuvalta! :) Ja eihän sitä nyt aina tarvitse niitä kaloreita laskea…

  Kevätaurinkoa sinne ja tsemppiä remppaan yms!

  • Maria sanoo:

   Moikka Teija,

   juu 2 pakettia Koskenlaskijajuustoa on tällaiselle juustofriikille just sopiva annos :D

   Kiitos ja ihanan keväisiä päiviä sinnekin! <3

Kommentoi