perjantai 05. maaliskuun 2021

Gochujang kana riisipedillä

ID

NO NYT

kuulkaa ihanat! Nyt on koittanut se päivä, jota olen koko alkuvuoden lupaillut. Nimittäin gochujang kanapäivä 😀 IG:n puolella (myös toisella tililläni) minua seuraavat todistivat syksyllä, kun kyllästytin perheeni tuolla tulisenmakealla kanalla. Sitä oli valehtelematta meillä ruoaksi liki joka viikko loka-marraskuun aikana. Sitten tuli stoppi, kunnes alkuvuodesta oli taas aika gochujang kanalle.

Korealaista chilitahnaa, gochujangia, löytyy ihan markettien etnisten ruokien osastolta. Sieltä samasta hyllyn välistä löytyy usein myös reseptiin tarvittava riisiviinietikka, seesamiöljy ja soijakastikekin.

Gochujang kanaa riisipedillä

400-500 g broilerin rintafilettä

Marinadi
1 valkosipulin kynsi
2 tl inkivääritahnaa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl gochujang-tahnaa (huom! voit aloittaa pienemmälläkin määrällä)
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta

Tarjoiluun: kevätsipulia, seesaminsiemeniä, jasmiiniriisiä

1. Kuori ja pilko valkosipuli, sekoita marinadin ainekset keskenään ja pilko rintafileet pienemmiksi
2. Pyörittele kananpalat marinadissa ja laita tekeytymään puoleksi tunniksi jääkaappiin
3. Paista kanoja pannulla noin 10 minuuttia, siirrä ne uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15minuuttia, kunnes kypsiä
4. Tarjoile keitetyn riisin, seesamisiemenien ja kevätsipulin kanssa (tai vaikka persiljan, jos ei kevätsipulia saatavilla :))

Marinadia kannattaa maistella ennen kuin sen pyörittelee kananpalojen sekaan. Meillä gochujang kana ei maistu ikinä samalle, sillä kokki kolmonen aka allekirjoittanut ei juuri mittaile, vaan maistelee. Välillä chilitahnaa on tullut sen verran liikaa, ettei kana ole lapsille maistunut niin hyvin. Miehelläkin on noina kertoina hikikarpalot koreilleet ohimoilla. Seuraavalla kerralla olen taas mittaillut aineet ja ollaan palattu siihen sellaiseen gochujang kanaan, josta koko perhe nauttii 😉

Mä tykkään mun gochujang kanasta reilusti makeana, mutta jos sulle makeus ei ole se juttu, niin kantsii aloittaa vain 1 ruokalusikallisella hunajaa. Kesällä pitääkin koittaa näitä makeantulisia kanoja grillissä. Veikkaisin, että aika rapsakan pinnan saa aikaan grillillä. Eikä kylkeen tarvitse edes riisiä, vaan vaikka grillivihanneksia!

AURINKOISIN PERJANTAITERKUIN,

PS. jos tulisenmakea makumaailma iskee, niin suosittelen kokeilemaan myös näitä tahmakukkakaaleja!


5 Responses to “Gochujang kana riisipedillä”

  1. Outi sanoo:

    Tämä oli kyllä niin hyvää 😋 Pääsi suosikkilistalle.

  2. Marianne sanoo:

    Kiitos ohjeesta, tulipa hyvää. laitoin vähemmän hunajaa ja paiston kanat pannulla sekä tarjosin nuudeleiden kanssa.

  3. […] syksynä ja keväänä meillä tehtiin gochujang-tahnasta vaikka sun mitä. Nämä gochujang kanat riisipedillä ovat vakkarivieraita meidän arkiruokarepertuaarissa. Tulisenmakeissa tahmakukkakaaleissa olen […]

Kommentoi