perjantai 27. kesäkuun 2014

(Thai style) fredagsmys

….in Finland. Kulttuurien yhteentörmäys :)

Heipsansaa!

Yhden postauksen kuvat olivat jääneet tuonne luonnoksiin julkaisematta. Joten tässä kuvia eräältä fredagsmysiltä kevättalvelta :) Mä olen muistaakseni joskus täällä blogissa esitellyt mun thairuokasuosikin (perinteisen pad thain lisäksi), mutta esitellään se vielä kerran – uusin kuvin. Massaman curry. Kanalla tai ravuilla. Teille muillekin Thai-ruoan ystäville, jotka Thaimaassa reissaatte; kannattaa tuoda kotiin noita valmiita maustepusseja. Paikallisten suosimista ruokakaupoista noille jää hintaa vajaa 20 bahtia eli noin 40-50 senttiä. Ei paha! Mä roudasin noita aika paljon viime reissulta kotiin ja itse asiassa Massaman Curryt sieltä on käytetty, mutta muuten riittää vielä moneen herkutteluiltaan. 
Hyväksi olen myös kokenut nuo Spice upin etniset ruokatahnat. Joten jos teillä ei ole Thaimaasta tuotuja maustepusseja, niin myös ihan suomalaisen ruokakaupan etnisten osastojen hyllyiltä löytyy tähänkin herkkuun valmistusaineet:

Massaman Chicken Curry

400 ml kookosmaitoa
2 rkl Massaman currytahnaa
1 sipuli lohkottuna
2 perunaa kuutioituna
400 g broileria viipaloituna
2 rkl Tamarinditahnaa
2 rkl ruokosokeria
2 rkl Thai kalakastiketta
2 rkl cashew-pähkinöitä
kuivattua sipulirouhetta
chilia maun mukaan
Kuumenna pannussa 1 dl kookosmaitoa. Lisää currytahna, sipuli, perunat ja broileri. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää loput kookosmaidot ja mausta tamarinditahnalla, sokerilla ja kalakastikkeella (+chilillä, jos haluaa vielä enemmän kiksiä). Tarkista maku ja lämmitä. Ripottele pinnalle pähkinät ja sipulirouhetta. Nauti keittona tai syö riisin/nuudelien kanssa.

Musta tuntuu, että mä en tule ikinä saamaan tarpeekseni thairuoasta. Tai intialaisesta. Tai sushista. Ylipäätään ruoasta :) Herkuttelua on luvassa kyllä tulevan kolmen viikonkin aikana. Pian pakkaamme auton täyteen tavaraa (käytiin just Ikeassa, mikä ei yhtään helpota tavaramäärää :D), poikkasemme hakemassa Prismasta viisi kassilista ruokaa mukaan (kiitos ihanan noutopalvelun, jota käytän nykyään aina…3,90 ei ole kummoinen summa siitä hyvästä, että joku muu keräilee ostokset mulle valmiiksi), Julialle penisilliinikuurin apteekista (se vatsataudiksi luulemani hirmuflunssa olikin angiinaa. Onneksi äidinvaisto oli oikeassa ja käytiin aamulla Mehiläisessä.) ja suuntaamme mökille. Se on loma nyt, myös miehellä! Itselläni tämä eka lomaviikko tosiaan meni hoivatessa pikkuista, mutta en valita. Kallisarvoista aikaa tämäkin. Ja nyt toivoa sopii, että angiinat jäävät meidän perheeltä tähän!

Joten luvassa mökkipostauksia. Olen suunnitellut esim. postauksen siitä, miten saaressa kuntoilu onnistuu ja miten saaressa onnistuu hoitamaan kauneutta liki pelkästään luonnontuotteilla. Jos teillä on postaustoiveita, niin niitä otetaan edelleen vastaan myös. Joko mökkiin liittyen tai sitten ihan mihin vain. Arjen alkaessa elokuussa luvassa postausta meidän siivousrutiineista ja arkiruokailuista teidän toiveiden mukaan.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua murut! 

Perjantaiterkuin,


5 Responses to “(Thai style) fredagsmys”

 1. Sari Riekkola sanoo:

  Ihanaa pertsi ruokaa jälleen, kiitti vinkeistä Maria ja lupsakkaa viikonloppua<3

 2. Anonymous sanoo:

  What? Mikä noutopalvelu??? Onko Prismassa sellainen? Ihanaa lomailua ja mökkeilyä, täällä samat suunnitelmat! :)

  • Maria sanoo:

   Juuuu, tuossa meidän koti-Prismassa avattiin toukokuussa kauppakassipalvelu. Aivan ältsin kätsy! :)

   Ihkua sunnuntai-iltaa <3

 3. […] Vko 34 Punainen muhammarapasta Jauhelihasoppa Linssidal Paneroidut lohipihvit & keitetyt perunat Massaman curry […]

Kommentoi