sunnuntai 03. tammikuun 2021

Ekan arkiviikon arkiruokalista

HEIPATSU!

Täällä sitä körötellään jo pian Oulun kohdalla kohti kotia. Kohti ihanaa arkea. Huomasin IG:ssä, että aika paljon uusiakin seuraajia on tullut mukaan, joten lämpimästi tervetuloa myös teillekin. Teen itsestäni vaikka tuonne Instagramin puolelle esittelyn, mutta sen verran on pakko kertoa jo tässä vaiheessa, että mun arjen kultareunuksen muodostaa arki-iltojen ruoanlaitot.

Ne hetket, kun on saanut vaihdettua työvaatteet kotivaatteisiin ja kaivan leikkuulaudan esiin. Kun vesi porisee hellalla ja lapset kattavat pöytää. Viime vuosi tyhjensi arki-illat ihanasti ja mä olen oikeastaan oppinut jo nauttimaan siitä aikatauluttomuudesta. Niistä illoista, kun saa ruokailun jälkeen köllähtää rauhassa sohvalle ennen illan omatoimisia treenejä.

Vuoden eka arkiviikko edessä ja on kuulkaas aika ottaa taas joku roti ruokailuihin. Ihan kovasti ei lipsuttu joululomalla, mutta sillain, että kasvishammasta kolottaa. Puhtaan ruoan hammasta kolottaa. Ja kaipaan sitä tiettyä suunnitelmallisuutta ja rotia, jonka avulla hävikki pienenee ja kukkaro kiittää. Arkiruoanlaitossa ei juurikaan kikkailla, vaan tehdään koko perheelle maistuvia ruokia. Ollakin, että lasten suusta välillä soraääniä tuleekin 🙂

Ensimmäistä arkiviikkoa katkoo mukavasti arkivapaa ihan keskellä viikkoa. Silloin sovittiin, että tehdään raclettea. Mun on tehnyt raclettea mieli jo vuoden päivät! Muuten ensimmäisen arkiviikon ruokailut koostuvat tutuista ja turvallisista vanhoista suosikeista. Klikkaamalla ruokaa, pääset reseptiin.

Maanantai: Intialainen linssicyrry
Tiistai: Gnocchit sitruunaisessa tomaattikastikkeessa
Keskiviikko: Loppiainen, joten raclettea 🙂
Torstai: Valkosipulinen uunibroileri & veneperunat
Perjantai: Gulassikeitto


Nyt toivottelen sinne suloista sunnuntain jatkoa ja keskityn orientoitumaan tulevaan työviikkoon. Eka arkiviikko alkaa kyllä aika leppoisasti parin päivän kotitoimisto-oleilulla ja keittiöelämään keskittymisellä. En malta odottaa, että pääsen tämän bloginkin kanssa ”käärimään hihat ylös”.  Mulla on jo tuolla luonnoksissa vaikka kuinka monta ihanaa resepti-ideaa odottelemassa niiden valmisteluita.

Ai niin, ja arvatkaas mitä teen ekana, kun päästään kotiin? Pakkaan nisset ja nasset varastoon ja roudaan kuusen ulos. Joulu taitaa olla nyt armottomasti ohi 🙂

SULOISTA SUNNUNTAITA TOIVOTELLEN,


2 Responses to “Ekan arkiviikon arkiruokalista”

 1. Anna sanoo:

  Kiitos ruokavinkeistä. On tullut syötyä hyvin joulun aikaan mutta ihana palata niihin arkiruokiin. Blinejä aattelin tehdä joku viikonloppu.

  Kivaa alkavaa viikkoa ☺️

  • Maria sanoo:

   Moikka Anna

   ja olehan hyvä ❤️

   Oijoi, blinit kuulosta niin hyviltä…josko sittenkin vaihdettaisiin Loppiaisraclette blineihin. Kiitos muistutuksesta 🙂

   Kiitos samoin, ihanaa alkanutta viikkoa ❤️

Kommentoi