keskiviikko 07. elokuun 2019

Neljän viikon arkiruoat

MOIKKAMOI!

Niin paljon multa on kyselty lisää arkiruokavinkkejä, että täältä pesee :) Viime vuonnahan tarjoilin samanlaista postausta ja vanhaa postausta vilaistessani huomasin, että edelleen mennään osin samoilla resepteillä ja ruoilla. Mutta mitä sitä hyvää vaihtamaan, eikö?

Tein neljäksi viikoksi eteeenpäin ruokalistan. Näiden mukaan teen viikottaisen ruokakauppalistan myös. Tulen palaamaan lupaamani postauksen kanssa myöhemmin, jossa katsotaan vähän kuinka paljon meillä viikossa menee ruokaan rahaa. Niin kiveen nakutettu tämä listani ei yleensä ole, etteikö siellä sisällä voisi vähän vaihdella ruokia viikonpäivien välillä. Varsinkin niiden ainesten kanssa, jotka säilyvät hyvin. Kalat pyrin käyttämään heti alkuviikosta. Ne kun eivät välttämättä kaikessa muodossaan säily loppuviikkoon.

Aika perusmeiningillä mennään, mutta arjessa tuttu ja turvallinen tuo joskus sitä ihanaa fiilistä. Sitä, mikä tekee arjesta arjen. Sitten on toki vielä erikseen ne arjen kultareunukset, ruoat jotka rikkovat tuttua ja turvallista.

VIIKKO 33
MA: Viiden aineksen pastavuoka
TI: Pinaattiletut savulohitäytteellä
KE: Kinkkukiusaus
TO: Kinkkukiusaus
PE: Broilervuoka

VIIKKO 34
MA: Itämainen uunilohi & riisi
TI: Porkkanaletut
KE: Rapeat silakkapihvit & perunamuusi
TO: Makaronilaatikko
PE: Makaronilaatikko

VIIKKO 35
MA: Lohilasagne
TI: Täytetyt salaattinyytit
KE: Bataattisosekeitto
TO: Pinaattinen juustofrittata
PE: Sitruunainen risotto

VKO 36
MA: Lohirisotto
TI: Punainen linssisoppa
KE: Kanacouscoussalaatti
TO: Nakkisoppa
PE: Kinkkupiirakka & salaatti

Olen aiemmilta kerroilta huomannut, että jos joku ruoka jää tekemättä, niin se on perjantain ruoka. Se siirtyy siinä tapauksessa lauantaille. Usein perjantaina töiden jälkeen tekee mieli vähän fiilistellä ja tehdä ruokaa ex tempore. Usein kuitenkin niistä aineista, joita kaapeista löytyy. Tai ainakin niin, että kaupassa pyrähdys ei vaadi ostoskärryjä vaan pärjää sylikärryillä :D

Toivotaan hei, että tänään saadaan sitä sadetta, mitä on lupailtu. Tekee niin hyvää luonnolle! Tuntuu, että takapihan kasvit ovat aivan nuupahtaneet ja kun ei viitsisi olla koko ajan kastelemassa. Puutarhapostaustaon toivottu, joten voisin sellaista tehdä loppuviikosta/ ensi viikolla. Pupuset pirulaiset oli mennyt syömään gladiolukseni. Noita pupuja asuu takapihallamme ainakin yhden suurperheen verran. Söpöjähän ne ovat kuin mitkäkin. Ehkä sen takia annan anteeksi noi gladiolukset. Uusi yritys niiden kanssa ensi vuonna.

KESKIVIIKKOTERKUIN,

PS. Tsekatkaahan myös taannoin kirjoittamani 15 x arkiruokavinkki, jossa 15 reseptiä maukkaisiin arkiruokiin :)

 


7 Responses to “Neljän viikon arkiruoat”

 1. Hanna sanoo:

  Voi kiitos kiitos kiitos tästä postauksesta Maria! Tämä tuli todellakin niin tarpeeseen, ettet tiedäkään. Kun perheessä on kaksi urheilijapoikaa, ei mikään ruokamäärä tunnu riittävän ja omat ideat on aivan lopussa. Meillä syödään makaronilaatikkoa ja jauheliha-kasvisssosekeittoa joka viikko ja itselläni alkaa jauheliha pursuta kohta korvistakin 😁

  • Maria sanoo:

   Moikka Hanna

   ja hei ihana kuulla, että tämä postaus tuli tarpeeseen :)

   Oih, voin vain kuvitella ruokamäärän, mitä teillä menee! Takana ovat ne ajat täälläkin, kun lapset söivät hiirulaisen annoksia :)

   Oikein ihanaa viikonloppua ♥

 2. Irina sanoo:

  Tosi herkullisen näköistä ruokaa! Olen ollut nopean aineenvaihdunnan dieetillä ja välttelen vielä sokeria ja vehnäjauhoja. Teen myös eväsruuat töihin mukaan, joten meillä ei yksi ruoka päivässä riitä. Ruokamäärät ovat niin isoja, kun on kaksi nuortamiestä vielä lisänä pöydän ympärillä! Tuossa oli hyvä ateriaehdotuksia. Sitä kangistuu niin nopeasti kaavoihinsa.. Kiitos!

  • Maria sanoo:

   Heippa Irina

   ja kiitos kaunis ♥

   Hei tuo sun nopean aineenvaihdunnan dieetti kuulostaa hyvälle…täytyykin googlettaa. Tuntuu, että kesän jäljiltä voisi buustata itsekin aineenvaihduntaa :)

   Olehan hyvä ja oikein ihanaa viikonloppua ♥

 3. ida ihana sanoo:

  Suunnitelmallisuus on kyllä paras keino torjua stressiä, ja välttää myös ruokahävikkiä ja heräteostoksia :) Me tilataan yleensä aina kerran viikossa alepa kauppakassista ruoat kotiin, jollon viikon ruoat on ainakin suunniteltava etukäteen ja katsottava tarkasti mitä tarvitsee.
  Mukavaa viikonloppua!<3
  Ida Kotona kaupungista blogista

  • Maria sanoo:

   Heippa Ida

   ja hei sanos muuta! Mä olen armoton heräteostosten tekijä maitokaupoissa. Nyt sellaisia ei tule tehtyä :) Tuo kotiin tuotava kauppakassisysteemi on ihan ässä! Helpottaa arkea huomattavasti :)

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

 4. […] sarvista ja istun alas. Käyn läpi vanhoista postauksistani seuraavat: 15 x arkiruokavinkki, Neljän viikon arkiruoat osa 2 ja Neljän viikon arkiruoat osa 1 ja jos en inspiroidu niistä, niin kirjoitan Googlen hakuun […]

Kommentoi