tiistai 05. helmikuun 2019

Viidessä minuutissa valmis arkiruoka

HEIPPAHEI IHANAT!

Vaikka rakastankin siskonmakkarasoppaa, uunilohta ja muita perinteisiä arkiruokia, niin viime aikoina olen ihastunut myös ajatukseen siitä, että arkiruokaa vaihtelemalla saa todellakin arkeen uutta potkua. Aina ei tarvitse edes syödä haarukalla ja veitsellä. Vaan sormin. Sotaten, ihanasti. Suupielistä korianterijugurttia pyyhkien.

Tämän vuoden puolella olen syönyt härkäpapuja enemmän kuin koskaan aiemmin. Härkis -paketti on löytynyt aina jääkaapista. Pahan päivän varalle. Taannoin jääkaappia kaivaessani löysin vain puolikkaan paketin Härkistä. Yhtälailla kuivamuonakaapista löytyy tätä  nykyä aina Risellan korianterilla ja limellä maustettu valmisriisi. Tyhjästä on välillä paha nyhjästä, mutta tiedättekö sen onnistumisen tunteen, kun parilla ruoka-aineella saa aikaan herkullisen arkiruoan? Se on yksi parhaimmista fiiliksistä!

Jääkaapissa oli hieman jo ehtoopuolelle kääntyvä puolikas paketti kreikkalaista jugurttia ja nuupahtanut korianteripuntti. Limekään ei ollut ihan parhaimmillaan, mutta kaikki nämä yhdessä saivat aikaan supertyytyväistä mutinaa! Aikaa tähän infernaalisen hyvään arkiruokaan kului noin viisi minuuttia.

TÄYTETYT SALAATTINYYTIT
4:lle

120 g Härkistä
1 pss korianterilla ja limellä valmistettua valmisriisiä
200 kreikkalaista jugurttia
puntti tuoretta korianteria
1 lime
chili-limekuivamaustetta
ripaus suolaa
2 rkl vettä
sikurisalaattia, minisalaattia tai ihan mitä vain salaattia

-lisää paistinpannulle vesi, Härkis ja riisi
-anna porista noin kolme minuuttia, välillä sekoittaen
-valmista sillä aikaa korianterijugurtti kreikkalaisesta jugurtista, puolesta puntista korianteria, ripauksesta suolaa ja chili-limekuivamausteesta
-mausta riisihärkäpapuseos puolikkaan limen mehulla, chili-limekuivamausteella ja korianterilla
-tarjoile riisihärkäpapuseos salaatin lehdeltä korianterijugurtin kera

Ja hei, salaatinlehdethän voi aina korvata esimerkiksi tortillalätyillä. Kuten Härkiksenkin voi korvata edellisen päivän broitsulla, uunilohella tai vaikka jaukkarikastikkeella. Jugurttikin voi hyvin olla vaikka turkkilaista tai islantilaista. Pääasia, että se on maustamatonta :) Ruoanlaittamisessa saa mielikuvitus laukata! 

Tähän väliin jatkamaan taas pyykkirumbaa. Niin kuin toivoinkin kokonaisia yöunia viime yölle, niin karvainen potilas oli eri mieltä. Kipulääke sai vatsan sekaisin ja hyöri ja pyöri kuin väkkyrä. Kunnes alkoi voimaan pahoin. Hei, jos jotain positiivista, niin ainakin tulee vaihdettua ne lakanat, jotka piti jo viikonloppuna vaihtaa :) Pumpulipallokin tuntuisi tänään olevan jo ihan oma itsensä 

ILOISIN TIISTAITERKUIN,


3 Responses to “Viidessä minuutissa valmis arkiruoka”

 1. Avatar Kaura sanoo:

  No nam! Ihana ruokaidea.:)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Kaura ♥

   Tämä oli kyllä niin herkkua! Ja helppoa, kun tuo riisi tulee valmiiksi keitettynä…nimim. äitiä välillä vähän laiskottaa ;D

   Aurinkoista keskiviikkoa!

 2. […] 35 MA: Lohilasagne TI: Täytetyt salaattinyytit KE: Bataattisosekeitto TO: Pinaattinen juustofrittata PE: Sitruunainen […]

Kommentoi