keskiviikko 11. maaliskuun 2020

Numerotietoa blogivuosien varrelta

HEISSULIHEI

ja hei lumisia keskiviikkoiltaterkkuja Tampereelta! Tuossa töistä kotiin ajaessani vesisade muuttui lumeksi. Mutta nyt kyllä ropisee taas silkkana vetenä ikkunaan. Olisihan se nyt hienoa saada vielä kerran kokea tänä talvena winter wonderland -maisemat, eikös? 😀 Sit voitaisiin siirtyä siitä suoraan kunnon kevääseen.

Rakastan lukea blogeista nippelitietoja, joten päätin itsekin toteuttaa sellaisen. Kymmeneltä vuodelta dataa on kertynyt melko lailla, mutta en päässyt käsiksi ihan kaikkeen dataan tammikuu 2010-elokuu 2014. Syyskuusta 2014 olen tehnyt tätä rakkaana ammattinani. Postauksen kuvitus on vuosien varrelta, sen verran haipakkaa on pitänyt tällä viikolla töissä (koti on päässyt ei niin kivaan kuvauskuntoon ;), että kamera on pölyttynyt tuossa sivupöydällä.

87,14% blogin lukijoista on naisia  ja 12,86% miehiä

30,81% lukijoista on 25-34 -vuotiaita, 17,97% 35-44 -vuotiaita ja joka kymmenes on yli 65-vuotias. Muut ovat sitten siitä välistä 🙂

94,91% blogin lukijoista on Suomesta, seuraavina maina tulevat USA, Ruotsi, Saksa ja Espanja. Afrikan mantereelta blogiani on luettu vain Egyptistä.

41,01% lukijoista on Helsingistä ja  13,93% Tampereelta. Tamperelaisena minua miellyttää myös turkulaisten osuus eli 6,03% 😉

2933 julkaistua blogipostausta vuoden 2010 helmikuun jälkeen

34165 kommenttia jätetty blogipostauksiin vuoden 2010 helmikuun jälkeen

62,7% lukee blogiani puhelimella,  20,6% tietokoneella ja  16,7% tabletilla.

2 mins 56 sec on keskimääräinen istunnon kesto

8 056 045 sivun katselua ja 1 351 540 käyttäjää sen jälkeen, kun aloitin Indiedaysillä syyskuussa 2014.

Syyskuun 2014 jälkeen luetuimmat postaukset

1. Peikonlehti sairastaa
2. Helppo ja herkullinen arkiruoka
3. Joulun jälkeinen sisustus
4. Jätskibaaria ja aarteen etsintää
5. Juhlahumua & uunissa paistetut vappumunkit
6. Perfect Friday & maailman paras pizzapohja
7. Maailman paras riisitön kaalilaatikko
8. Neljän viikon arkiruoat
9. 10 x sokeriton herkku
10. Luomenpoisto kasvoista -kokemuksia?

Hih, mikäli blogitekstin otsikossa lukee maailman paras, niin se saa paljon lukijoita 😉 Muutenkin ruokapostaukset ovat olleet suosituimpia. Tuota peikonlehtipostausta lukuunottamatta. Sitä on käynyt lukemassa kolme kertaa enemmän ihmisiä kuin tuota kakkosena keikkuvaa arkiruokapostausta. Olinpas tässä taannoin eräillä synttäreillä, jossa yksi ihana rouva tuli sanomaan, että ei tiennytkään mun kirjoittavan blogia. Kysyin mistä tietää, niin siitä kun oli googletellut peikonlehtiongelmansa kanssa ja sitä kautta päätynyt blogiini 😀

Jälleen kerran päällimmäisenä on kiitollisuus. Kiitos, kun käytte täällä mua ilahduttamassa. Tiedän, että joidenkin mielestä blogit ovat kuoleva luonnonvara, mutta niin kauan kuin täällä käy yksikin ihminen, niin tulen sangen iloiseksi. Ehkä se blogien lukeminen riippuu pitkälti iästäkin; mä veikkaan että me keski-ikäiset ja sitä vanhemmat tykätään lukea vielä blogeja. Nuoremmilla kun on sitten enemmän muita viestintäkanavia hallussa.

KESKIVIIKKOTERKUIN,


5 Responses to “Numerotietoa blogivuosien varrelta”

 1. H sanoo:

  Huih, vähän spooky juttu: mistä ne tilastot tietää, minkä ikäinen lukee blogia tai kumpaa sukupuolta lukija on? 😀

  • Maria sanoo:

   Moikkis H,

   mä itse ajattelisin, että niiden lukijatutkimusten perusteella, joita mun blogissa on vuosien varrella ollut. Mutta sen verran itseänikin kiinnostaa, että kysäisen vielä asiantuntevimmilta huomenna ja palaan asiaan 🙂

   Ihanaa keskiviikkoiltaa ❤️

 2. Tuija sanoo:

  YOU GO GIRL ! 💕

  toivoopi yks keski-iän ylittänyt turkulainen

  • Maria sanoo:

   Hei Tuija Turuust 😍

   Ja kiitos kaunis sinulle, ihanaa torstaita lumisateen keskeltä ❤️

Kommentoi