tiistai 16. syyskuun 2014

Luomenpoisto kasvoista -kokemuksia?

Moimoi!
Piti kuulkaas tekemäni videopostaus meiltä kotoa (kiitos postaustoiveesta :), mutta koska meillä on ihan kamalan sotkuista (kuka täällä sotkee?), niin tehdään se video sitten joku toinen päivä. Nyt luvassa postausaihe, josta mun on pitänyt jo pari kuukautta kirjoittaa. No, parempi nyt kuin ei milloinkaan. Tulin kyselemään teiltä arvon ihanaiset lukijat, että onko teillä kokemuksia kasvoista poistettavista luomista? Kysehän ei ole elämästä ja kuolemasta, mutta koska mulla on geeneissä (+ peruja kovasta auringonotosta aikoinaan) runsasluomisuus, niin pakko näistä osasta on taas päästä eroon. Ja kaikkihan me tiedetään, että luomien kanssa tulee olla tarkkana. Selästä mulla on poistettu useita luomia ja käsivarttakin koristaa iso arpi, jossa ala-asteella leikattuun syntymämerkkiluomeen ommeltiin kahdeksan tikkiä. Mun ihotyyppi on sellaista, että se venyy arpien kohdalta (muodostaa arpikudosta), joten kasvoihin en uskalla tikkejä ottaa.
Huomasin tuossa kesälomalla, että silmän alla oleva luomi on alkanut kasvamaan. Se lähti pisamasta liikkeelle viitisen vuotta sitten ja nyt se on halkasijaltaan ehkä pari kolme milliä. Muodoltaan laakea, mutta hieman myös koholla. Sen haluan pois, ennen kuin kasvaa lisää. Lisäksi mulla ilmestyi ala-asteaikona nenän sivuun tuollainen ihonvärinen luomi, joka on itse asiassa häirinnyt mua enemmän kuin mitkään muut luomet tähän asti. Kuvakulma ratkaisee, välillä se näkyy välillä ei. Joskus sen kuvista häivytän pois. Leuassa on yksi luomi, joka on yhtäkkiä muuttunut koholuomeksi, joten ennen kuin sekään siitä kasvaa, olisi hyvä poistaa se.
00IMG_1298 00IMG_1306
Olen tutkaillut netistä vaihtoehtoja ja tuntuu, että laser- tai rf-teknologia olisi kasvoille paras vaihtoehto. Aika hintavia nuo tosin ovat. Pääkaupunkiseudulla luomenpoisto on jopa kolme kertaa edullisempaa tuolla rf-menetelmällä kuin täällä Tampereella. Joten harkinnassa on tehdä päiväreissu Helsinkiin. Mutta tällä hetkellä arvelluttaa muutama juttu. Jääkö ko. menetelmillä poistetuista luomista silti arvet (tosin voiko tilanne olla pahempi jälkeenpäin kuin luomen kanssa)? Ja kannattaako nuo kolme luomea poistaa kaikki kerrallansa?
Ja sitten taas; pinnallisten asioidenhan kanssa tässä painitaan, mutta asioiden, jotka tämän hetken pinnallisuudessaan voivat joku päivä olla jotain muuta. Tarkkailkaahan luomianne!
Aurinkoa tiistai-iltaanne,
toivottelee
alle

49 Responses to “Luomenpoisto kasvoista -kokemuksia?”

 1. Avatar Kirsi sanoo:

  Hei !

  Olen poistattanut luomia kasvoista plastiikkakirurgilla. Omaan myös ihotyypin jossa arvet leviää, mutta mitään jälkiä näistä poistoista ei kasvoihin ole jäänyt.
  Kirurgi polttaa veisuonet ennen tikkausta ja käyttää ohuempaa lankaa, tikkejä on
  pidetty vain n.viikon. Patologin maksu on ainakin täällä on sama, lähettää sinne 1 tai 3 luomea. Noissa laser yms.hoidoissahan ei voi tutkia onko luomessa melanoomaa. Itse en anna yhtään luomea poistaa ilman lisätutkimusta.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Kirsi,
   todellakin, plastiikkakirurgi taitaa ollan sen verran asiantuntija näissä, että uskaltaisin antaa ko.lääkärin poistaa kasvoistani nuo luomet. Työterveyslääkäri ei edes suostunut neuvottelemaan kasvojen luomienpoistosta, kun poisti selästäni aikoinaan luomet :)

   Ja aivan ehdottomasti haluan nuo luomet patologille, varmuuden varalta. En ajatellutkaan, että laserilla sellainen ei onnistu (näin jälkeenpäin kyllä ymmärrän, miksei).

   Kivaa keskiviikkoa :)

 2. Avatar -kata- sanoo:

  Ei laseria kasvoille, jos ihotyyppisi muodostaa herkästi arpikudosta! Pahimmassa tapauksessa saat tilalle luomen kokoisen arpikudosmöykyn tai luomi kasvaa takaisin.

  Minulla on paljon luomia, myös kasvoissa ja arpikudosta tulee herkästi. Järkevin vaihtoehto oli kirurginen poisto plastiikkakirurgin toimesta ja ns. perhostikeillä tikattuna ei luomen paikkoja edes huomaa (leikkauksesta aikaa 10+ vuotta ainakin). Suosittelen lämpimästi.

  Olen taas menossa poistattamaan muutamaa luomea kasvoista ja tiukan selvittelyn jälkeen menen taas plastiikkakirurgin veitsen alle, se ehdottomasti paras vaihtoehto. Muita menetelmiä en uskalla kokeilla, jälki saattaa olla pahimmassa tapauksessa aika hurjaa.

  Ja kaikki luomet kannattaa poistaa kerralla, pääset yhdellä toipumisella.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Kata!
   Onneksi tajusin kysyä täällä blogin puolella; olin näet jo menossa kovaa vauhtia laseroitavaksi :) Nuo perhostikit kuulostaa käteviltä. Tavalliset tikit kun mun ihossa venyy ja vanuu.

   Juu, pahintahan olisi se, että leikattu arpi näkyisi enemmän kuin luomi.

   Taidan mennä siis plastiikkakirurgin konsultaatioon :)

   Aurinkoista keskiviikkoa!

 3. Avatar kotiporstua sanoo:

  Hei. Minulta on poistettu leikkauksella luomi kulmakarvan ulkoreunan tienoilta, siitä jäi pieni viiltoarpi ja se muuta ihoa valkoisempi. Tikkejä ei laitettu, ilmeisesti liimattiin. Nenän sivussa oli ihonvärinen (ilmeisesti) luomi ja se poistettiin hirttämällä, ei arpia. Se oli todella kapea ja pitkänomainen luomi. Silmäluomessa oleva poistettiin silmäpolilla leikkauksella. Nämä kasvoissa olevat luomet kyllä harmittavat, naisia kun ollaan ;)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan,
   kiitos sinullekin kokemuksesi jakamisesta!
   Hei tuo luomen hirttäminen alkoi kiinnostaa, täytyykin käydä sitä googlettamassa.

   Sanos muuta, onneksi ne on vain luomia eikä niin vakavia (vielä), mutta iän myötä nuo luomet on alkanut isonemaan ja niitä tulee koko ajan lisää. Siis ihan muuallekin kuin kasvoihin. Huoh :)

   Kivaa viikon puoliväliä!

 4. Pitääkin tulla lueskelemaan lukijoiden kokemuksia, sillä itselläni on kasvoissa yksi koholuomi, jonka poistoa olen harkinnut juuri siitä syystä, että se on parin viime vuoden aikana kasvanut hieman. Ärsyttävää..

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tiia,
   näistä vastauksista oli varmasti siis sinullekin hyötyä. Mä olin jo suinpäin menossa laseriin, mutta nyt taidankin mennä plastiikakirurgin puheille. Vielä kun löytäisi täältä Tampereelta sellaisen pätevän :)

   Aurinkoiset keskiviikkoterkut sinne!

 5. Avatar Pirjo sanoo:

  Minä myös olen kovin ”luomista” laatua. Luomia löytyy vähän joka puolella. Kasvoista olen poistattanut useamman luomen kerrallaan, (kolme muistaakseni) plastiikkakirurgilla vuosia sitten, eikä minkäänlaisia arpia jäänyt, ellei nyt ihan suurennuslasilla ala tutkimaan. Tänä kesänä huomasin myös silmän alla pienen kohonneen luomen, jonka aion poistattaa ”asap”. Omat kokemukseni myönteisiä.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Pirjo,
   mitä pidemmälle luen näitä teidän vastauksia, niin oikea paikka taitaa olla plastiikkakirurgi. Sehän noissa luomissa on, että ne kannattaa kyllä poistaa mahdollisimman pieninä. Harmi, etten itse tätä ihan kaikkien luomieni (kasvoissa olevien) kanssa ole tajunnut ajoissa :)

   Oikein kivaa keskiviikkoa!

 6. Avatar Marjo K sanoo:

  Minulla on laseroitu leuasta pieniä koholuomia reilu kymmenen vuotta sitten Helsingissä Lasersairaalassa. Toimenpide oli kivuton ja nopea. Tällä hetkellä ihossa on pienet vaaleat alueet muistuttamassa luomista, mutta iho on muuten sileä. Olen huomannut, että iän myötä kasvoihin on tullut ihonväristä pieniä koholuomia. Olen harkinnut niiden poistattamista lasermenetelmällä.

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos Marjo,
   sinulla on siis positiiviset kokemukset tuosta laserista. Tuleeko siinäkin tikit ja onko se plastiikkakirurgin tekemä operaatio?

   Kiitos jo taas etukäteen vastauksista :)
   Keskiviikkoterkkusin, Maria

 7. Avatar rilla sanoo:

  No kas, kokemusta on, tosin mulla oli ikää silloin 18, voit laskea kauanko siitä on aikaa :P Laserilla poistettu poskesta ihanainen vaaleanruskea, karvaa kasvava koholuomi. Arpi jäi, on ja pysyy, samoin se karvankasvu, heh. Niille kai voisi jotain tehdä, samoin joku lääkäri on sanonut, että reunat tuosta voisi hioa, mutten ole ikinä jaksanut/saanut aikaiseksi/vaivautunut … mitään muutakaan.

  Arpia tulee mulle kyllä helposti, tästä ei sinänsä ole mitään sen kummempaa arpikohoumaa tullut, mutta näkyyhän se… Teknologia on taatusti tullut noista vuosista eteenpäin ja tulokset parempia. Laseria vaan kehiin!

  • Maria Maria sanoo:

   No kas hei Rilla :)
   Ja kiitos, nyt on laser ja plastiikkakirurgin tekemä luomen leikkaus pian tilanteessa 50/50. Taidan mennä johonkin konsultaatioon. Ääh ja puuh. Ei ole helppoa olla nainen!

   Hih, miten ne karvat sieltä arvesta kasvaa…mäkun olen aina luullut, että arven kohdilta karvankasvu on loppunut (esim. miehillä parran kasvu arven kohdalta) :)

   Keskiviikkoterkkuja sinne!

 8. Avatar Pike sanoo:

  Ehdottomasti plastiikkakirurgille, hän osaa kertoa mikä vaihtoehto juuri sinulle paras. Pääkaupunkiseudulta suosittelen Hilkka Peltoniemeä.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Pike,
   plastiikkakirurgin konsultaatiokäynti on edessä. Hän varmaan tosiaan sitten osaa neuvoa, että olisiko se perinteinen leikkaus/laser vai mikä vaihtoehto paras. Ja kiitos, jos löydän täältä Tampereelta hyvän plastiikkakirurgin niin käyn hänellä, muuten on reissu Hkiin edessä :)

   Aurinkoista keskiviikkoa!

 9. Avatar Tiia K sanoo:

  Nenän sivusta poistettiin veitsellä terveyskeskuksessa 13 euroa, luomi kutisi. Mitään jälkeä ei jäänyt, tikit oli. Puudutus nenän alle ihoon sattui vietävästi ja siksi leuassa oleva vastaava nököttää vieläkin leuassa. Ihosairairauksista väitellyt serkkuni vinkkasi Tatu Tarkka nimisestä plastiikkakirurgista, että uskoisi omat luomen poistonsa hänelle tai Tatun vaimolle, jonka nimeä en valitettavasti muista. Vaimo töissä Eiran sairaalassa ja olisiko Tatu ollut Ympyrätalossa.

  Toivottavasti näistä vinkeistä olisi vaikka hyötyä.

  Lämpimin terkuin Tiia

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Tiia
   kokemuksesta! Auts, olin unohtanut koko puudutusjutun…mä kun pelkään hammaslääkäriäkin sen puudutuspiikin takia :D Nenän alusta kun on vielä niin herkkä alue. Uijui.

   Kiitos, Tarkka sukunimenä on jo enne oikein hyvin tehdystä työstä :) Kyllä mä nyt olen jo vakuuttunut, että mun oikea osoite on plastiikkakirurgi.

   Oikein aurinkoista keskiviikko!

 10. Avatar TanjaP sanoo:

  Itsellä ei ole luomia kasvoissa mutta siskolta poistettiin koholuomi nenästä.Tehtiin ihan tk:ssa ja mitään jälkiä operaatiosta ei jäänyt.Konsultointi vaihtoehdoista olisi varmaan ok.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tanja,
   ja kiitti sinullekin kommentista! Tuo tk:ssa tehty poistokin on varmaan ihan pätevä juttu, jos iho ei ole tällainen arpikudosta kasvava niin kuin mulla :)

   Juu, konsultaatioon pitää mennä :

   Kivaa keskiviikkoa!

 11. Avatar Saara sanoo:

  Minulla on ja tulee edelleen paljon luomia. Kasvoistani plastiikkakirurgi leikkasi 11 luomea n. 10 vuotta sitten. Luomet leikattiin (eli poltettiin) laserilla. Kirurgi kyllä valisti etukäteen, että kaikkia ei välttämättä saada pois ekalla leikkauksella ja osasta saattaa jäädä samanlainen arpi, kun vesirokosta (raavituista vesirokkorakkuloista). Eipä tuo minua haitannut sillä kasvoni näyttivät muutenkin vesirokkoisilta, kun luomia oli niin paljon ja onpahan otsassa muutenkin pari arpea vesirokosta. Kaikki luomet siis leikattiin yhdellä kertaa ja siksi tuo laserointi oli paras tapa silloin. Osa luomista saatiin leikattua niin, että jälkiä ei jäänyt. Osasta jäi jäljelle tuo ”vesirokkoarpi”, jotkut eivät lähteneet kunnolla vaan niihin jäi pigmenttiä ja osasta kasvaa karvoja. Olisin saanut mennä jälkikäteen takuuleikkaukseen poistattamaan vielä niitä joihin jäi pigmentiä, mutta en kokenut sitä tarpeelliseksi. Niin vähän sitä kuitenkin on niissä missä on.
  Mitkä ovat ajatukset nyt tuosta leikkauksesta? Olen tyytyväinen, että leikkautin luomet sillä ne häiritsivät itseäni ja kasvoni näyttivät oikeasti siltä, että minulla on vesirokko. Turhamaistako? Ehkä jonkun mielestä. No entä harmittaako, että kaikkien luomien osalta ei onnistunut? Ei harmita. Suurin osa kuitenkin lähti hyvin pois ja niin kuin sanoin ei muutama ”lisäarpi” haittaa. Arvet eivät kuitenkaan niin hyvin erotu kasvoistani. Minulta on myös leikattu myöhemmin laserilla muualta kehosta luomia ja niistä on myös jäänyt kohoarpia.
  Laserointi on nopea ja helppo, mutta uskon vanhan ajan veitsikirurgialla tulevan parempaa jälkeä (muistan kuulleeni, että laserilla on vaikea arvioida kuinka kauan luomea täytyy polttaa). Varsinkin, kun on kunnon kirurgi kyseessä. Esim. hyvällä ystävälläni on leikattu myöskin kasvoista luomia veitsellä ja hänelle ei jäänyt mitään arpia/jälkiä. Itse leikkautin luomeni Turussa tunnetulla plastiikkakirurgilla. Hinnat ovat varmasti nousseet siitä mitä ne silloin olivat. Silloin maksoin jonkun könttäsumman kaikista luomista. Itse laserointi ei sattunut. Välillä vaan vähän käry haisi tai korkeintaa tuntui pientä säteilyä. Sen sijaan puuduttaminen sattui ihan älyttömästi, koska luomia oli mm. silmäluomessa, nenässä, suupielessä…ja jokainen puudutettiin tietenkin erikseen.
  (Tulipas pitkä kommentti.:))

  • Maria Maria sanoo:

   Suurkiitos kommentistasi Saara :)
   Mä en voi ymmärtää, miten olen kuvitellut, että laserissa ei puuduteta. Nyt aloin pelkäämään jo puudutuspiikkiäkin :D Mulla tosiaan on sellainen ihotyyppi, joka jo muutenkin tuottaa tuota arpikudosta, niin taidan käydä konsultoimassa plastiikkakirurgia. Nyt alkoi kiinnostaa myös tuo perhostikkaus, josta aiemmin mainittiin.

   Mukavaa keskiviikkoa sinne :)

 12. Avatar Lumo sanoo:

  Pari luomea on poistettu vyötäröltä ja yksi selästä (josta lääkäri totesi veitsen jo heilahdettua ”Hei, tämä olikin vain rupi…”

  Sen verran näyttävät arvet jäi noistakin, puhumattakaan jättiarvista joka ovat polvileikkauksen ja hevosenpureman jäljiltä, että sen värittömän luomen nenänvarressa olen antanut olla. Mitään kosmeettista leikkausta en uskaltaisi edes ajatella kasvojen alueelle juuri tuon arpeutumisen takia. Mielenkiinnolla kuitenkin seuraan mahdollista raportointiasi mahdollisesta luomenpoistosta.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Lumo
   ja kiitti kommentista!
   Hui, mikä lääkäri…vähän liian nopea, etten sanoisi :D

   Mulla on jäänyt kans selkään ja käsivarteen ihan megalomaaniset arvet. Sen takia tämä päätös vähän pelottaakin; että meneekö huonompaan.

   Juu, mä raportoin täällä sitten. Ainakin menen plastiikkakirurgin konsultaatioon, katsotaan mitä hän sanoo :)

   Aurinkoista keskiviikkoa!

 13. Avatar Roomatar sanoo:

  Työskenteln terveydenhoitoalalla yksityiselle puolella, ja näitä asioita kysytään päivittäin. Suosittelen ehdottomasti valitsemaan hyvän plastiikkakirurgin. Heidän ammattitaitonsa takaa sen, että luomen poisto tehdään niin, että arpea ei huomaa.
  Huom; vain 1/4 melanoomatapauksesta ilmenee jo iholla olevaan luomeen. Useimmiten melanooma ilmestyy ns. terveeseen ihon kohtaan. Tokihan luomia kannattaa tarkkailla. Järkevä auringonotto ei ole riski vaan se ihon toistuva palaminen ja etenkin lapsena. Kohtuullinen aurinkohan on meille pohjolassa asuville tärkeä D- vitamiinin lähde.
  Toivottavasti löydät taitavan kirurgin ja pääset luomista näkymättömästi eroon;)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis kommentistasi!
   Käännyn siis plastiikkakirurgin puoleen :) Lapsena iho on palanut muutaman kerran, joten sen takia tässä ollaan vähän varpaisillaan. Mutta toki myös sen takia, että äidilläni löydettiin muutama vuosi takaperin melanooma ihan oireettomasta luomesta. Auringonotto järkevästi tehtynä on kyllä ihanaa ja siitä aion jatkossakin nauttia :)

   Kivaa keskiviikkoa sinnekin :)

 14. Avatar Anu sanoo:

  Moi,ei liity tähän postaukseen,mutta kysynpä tässä silti,että mikä sävy sulla on siitä Ikean gåser-matosta?
  Mä katoin nimittäin niitä Ikeassa ja näin vain melkein mustan ja sit jonku luonnonvalkoisen.onko sulla beige?
  Se näyttää kuvissa vähän pellavansävyiseltä ja semmonen olis hakusessa:)
  Olisko ne ollut sitte loppu just nyt?

  • Maria Maria sanoo:

   Tervepä terve :)

   Hei, meillä on just ne pellavanväriset ja samaa katsoin viimeks Ikeassa, että siitä oli tullut ihan vaaleakin malli.

   Höh, toivotaan että pellavanvärisiä vielä saa.Tuo pellava on aika kiitollinen, jopa tossa eteisessä, sillä siinä ei näy lika lainkaan.

   Aurinkoista iltaa :)

 15. Avatar Tiina sanoo:

  Hei,

  Kasvoistani on poistettu 3 luomea (molemmista silmäluomista ja poskesta – kaikki kerralla). Sain terveyskeskuslääkäriltä lähetteen ihotaudeille HUSiin, josta taitava lääkäri operoi nispnaps luomet pois. Hintaa ei kertynyt polimaksua enempää.

  Vinkkini sinulle kuitekin on eräs tuote, jolla olen useamman leikkausarpeni hoitanut. Osta operaation jälkeen Kelo-cote-geeliä tai silikonilevyä ja käytä ohjeen mukaan (kun tikit on poistettu). Sen pitäisi tehdä arvet huomaamattomiksi. Muista välttää auringonpaistetta seuraavat 6kk, koska auringonpaiste värjää arvet tummiksi. 6kk:ssa arpien väri muotoutuu ja jäävät vaaleiksi (huomaamattomiksi), jollei aurinko ole päässyt tekemään tehtäväänsä.

  T: Sairaanhoitaja :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitti Tiina,
   vitsit, mä en tiennyt että kunnalliselta saa lähetteen ihotaudeille…saiskohan täällä Tampereellakin? Tai hei, mä taidankin muuten kysyä, ennen kuin lähden omasta pussista maksamaan, että menisikö nämä meidän työterveyteen :)

   Kiitos vinkistä, tuota täytyy sitten ostaa. Auts, meillä on Thaimaan matka varattu helmikuulle…ei varmaan siis uskalla nyt syksyllä operoida luomia.

   Aurinkoista keskiviikkoa :)

   • Avatar Roomatar sanoo:

    Pakko vielä tähän kommentoida; lähetteen ihopolille saa jos luomessa on jotain huolestuttavaa tms…Kosmeettisista syistä ei ihopolille lähetettä saa. Työ terveys huollosta kannattaa kysyä, riippuu millainen tth. sopimus teillä on. Työterveyshuollon sopimuksesta riippuen luomet poistaa työ.terv.lääkäri tai laajemmassa sopimuksessa hän voi laittaa lähetteen erikoislääkärille. Kannattaa kysyä. Yleislääkärin en antaisi näkyviltä paikoilta luomia poistella ;)

    • Maria Maria sanoo:

     Kiitos kaunis,
     ei noissa oikeastaan mitään huolestuttavaa ole, onneksi :)
     Mä kysäsen tth:sta, kun tässä syksyn aikana menen sinne taas tarkastukseen!
     Tai jos en malta, niin sitten otan yhteyttä plastiikkakirurgiin :)
     Ihanaa viikonloppua <3

 16. Avatar Taikku sanoo:

  Hei, ehdottomasti plastiikkakirurgille! Minulta poisti kirurgi kasvoista kaksi luomea ja niin hyvin että ei jäänyt mitään jälkiä. Poiston jälkeen käytin ystäväkosmetologin suosituksesta Estee Lauderin seerumia päivittäin myös korjaamaan poiston jälkeisiä ”arpia”.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Taikku
   ja kiitos! Nyt täytyy ottaa itseään niskasta kiinni ja tilata plastiikkakirurgiaika!

   Ja hei, kiitti vinkistä – tuollainen seerumi tulee myös tarpeeseen. Ihoni tosiaan kun kasvaa niin mielellään tuota arpikudosta :)

   Oikein iloista torstaita! :)

 17. Avatar Jensku sanoo:

  Moikka Maria!

  kiitos tästä kirjoituksesta, itsekin havahvuin asiaan ja kävin näyttämässä muuttuneita luomia lääkärillä. Olin todella yllättynyt, kun lääkäri suhtautui nuivasti luomien poistoon, vaikka luomet ovat suurentuneet, epätarkkarajaiset sekä minulla on vaalea ja runsasluominen iho… Mietinkin visiittiä toiselle lääkärille asian tiimoilta. Kerro ihmeessä miten oma ”projektisi” etenee! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka :)

   Ja olehan hyvä! No voi vitsi, miten voi kukaan lääkäri suhtautua tuolleen luomienpoistoon? Varsinkin, kun niissä on muutoksia. Huh.
   Kannattaa ilman muuta pyytää toinenkin arvio. Mulla lääkäri poisti varmuuden varalta kaikki luomet selästä, jotka olivat kasvaneet.

   Juu, mä kerron. Tällä hetkellä odottelen palkkapäivää ja sitten mars plastiikkakirurgin konsultaatioon :)

   Oikein iloista alkanutta viikkoa <3

   • Avatar Jensku sanoo:

    Juu, kyllä nyt kipitän uudelleen lääkäriin ja vaadin poisto-operaatiota!

    Ihanaa viikkoa sinullekin! :)

 18. Avatar Emmi sanoo:

  Moi! Osaako kukaan suositella Helsingistä pätevää plastiikkakirurgia? Muutama koholla oleva luomi pitäisi poistaa kasvoista..

 19. Avatar Jennie sanoo:

  Moi Maria! Löysin tämän ”vanhan” ketjun ja olisin kysynyt kuinka luom(i)en poisto kasvoistasi onnistui ja missä sen teit (Tampereella)? Itselläni aihe ajankohtainen ja kipeästi kaipaisin infoa asiasta , kiitos :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jennie,

   kuule, tuo luomien poisto jäi – tuntui, että luin liikaa kokemuksia siitä, miten ihoon jäävä kuoppa on näkyvämpi kuin pois otettu luomi. Ajattelin kyllä mennä ja kysyä konsultaatiota KC Clinicin plastiikkakirurgilta. Luomet ovat ja häiritsevät siis edelleen, mutta eivät enää niin pahasti :)

   • Avatar Anna sanoo:

    Minulta poistettiin juuri 5 pvää sitten laserilla kasvoista kaksi luomea.Niin helppo toimenpide…ei puudutusta,kesti 5min,vähän nipisti, mutta ei juurikaan sattunut. Nyt pienet ruvet luomien kohdilla ja noin vkon päästä ei pitäisi olla enää mitään jälkeä jäljellä. Samalla kertaa poistettiin laserilla kaikki katkenneet verisuonet. Ne hävisivätkin jälkiä jättämättä samantien. Nyt odottelen luomien lopullista tulosta! ☺

    • Maria Maria sanoo:

     Moikka Anna

     ja hei ihana kuulla! Saanko udella, että kuinka isoja luomesi olivat ja missä kävit operaatiossa? Ehkä tämän kokemuksesi myötä itsekin uskaltaudun :)

     • Avatar Anna sanoo:

      Itse en voi kuin suositella toimenpiteen helppoutta. Anna palaa! Luomeni poisti ihotautilääkäri Toni Karppinen. Kannattaa vierailla Epilaserin sivuilla. Toni tekee hoitoja ympäri Suomea…myös Tampereella. Itselläni onkin juuri jälkitarkastus Tampereen Koskiklinikalla kolmen viikon päästä. Luomeni OLIVAT (ihana sanoa noin) ☺ nenän- ja suunpielessä. Hyvin samantapaisia, kokoisia ja värittömiä, kuin kuvasta katsottuna sinulla nenänpielessä. (Ei siis pahoja ollenkaan, mutta välillä aina ajattelin, että noista voisi hankkiutua eroon.)Voin laittaa vkon päästä vielä viestin, jäikö jälkeä.Yleensä kasvojen alueelle ei kuulemma arpia jää! Nyt minulla ainakin hirmu positiivinen olo!

 20. Avatar Mariia sanoo:

  Hei, minulta Tatu Tarkka poisti nenän vierestä näkyvältä paikalta luomen muutama viikko sitten ja paikalle jäi pieni luomen kokoinen kohouma, arpi kai enkä ole ollenkaan tyytyväinen ellei tuo katoa! Mitä hyötyä jos nyt näyttää kuin olisi ihon alla patti tai väritön luomi. Harmittaa vietävästi, enkä oikein usko arpivoiteenkaan tuohon vaikuttavan. Joten älä poistata ellei ole pakko! :(

 21. Avatar Noora sanoo:

  Hei! Kävitkö ikinä konsultaatiossa? Jos kävit nii laita mulle s postia. Itekkin tampereelta ja sama ois edessä . Kiitos jo etukäteen :)

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Noora,

   en koskaan sitten mennyt konsulaatioon! Mulla on muutamasta tikistä jäänyt jo isot sellaiset leveät arvet, niin ajattelin, että en sellaisia kasvoihini halua :)

   Mukavaa kesää ❤

 22. Avatar Piia sanoo:

  Hei. Minulta poistettiin otsasta iso rasvaluomi ja nenän pieliltä 2 luomea kaikki olivat suht isoja. Mitään jälkiä ei jäänyt kun tehtiin poisto laserilla. Otsaan ehkä ihan todella vaalea ja huomaamaton kohta.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Piia

   ja tuhannesti kiitoksia kokemuksesi jakamisesta ♥️

   Ehkä mä sitten uskaltaudun myös.

   Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  • Avatar Kerttu sanoo:

   Hei Piia,
   Missä kävit poistattamassa tämä luomet ja kuka oli lääkäri? :)

Kommentoi