lauantai 04. tammikuun 2020

Joulun jälkeinen sisustus

NO HEIPPAHEI IHANAT!

Leppoisa lauantaitunne on muuten yksi ihanimmista tunteista mitä on; mies pelaa XBoxilla, tytöt ovat kavereidensa kanssa tuhlaamassa joululahjaksi saamiaan lahjakortteja kaupungilla, koira nukkuu ja mäkin olen vapaa tekemään just sitä mitä haluan.

Eilen illalla riisuimme kuuset ja kannoimme ulos pressulla (vink vink). Samalla lähti loputkin jouluiset tähdet sun muut säilöön ensi joulua varten. Hetken aikaa istuin olkkarin harmaalla nojatuolilla ja mietin, että onpas pimeää ja karua ilman kuusen kynttilöiden tuomaa lämpöä.

Tänä aamuna aamupalapöydässä luin vinon pinon sisustuslehtiä. Pitkästä aikaa iski sisustuskärpänen. Tajusin, että en halua luopua joulukodin runsaudesta, vaan haluan jatkaa vielä hetken ainakin tuolla runsauden tuomalla kodikkuudella.

Sisustuksen runsauden lisäksi syksyllä alkanut ihastumiseni ruskean sävyjä kohti tuntuu jatkuvan. Ruskean sävyt tuovat sisustukseen niin kivasti lämpöä ihan pieninkin ripauksin. Tiedän, että viljelen usein sanontaa ”kaikella on tarkoituksensa”, mutta niin vain kuulkaa taas oli. Tuo olohuoneen pöydällä oleva ruskea lasipullo oli mulla kirpparilla myynnissä varsin edulliseen hintaan, mutta kukaan ei sitä ostanut.

Nyt olisi ehkä harmittanut, jos se olisikin mennyt kaupaksi, sillä tykkään siitä tosi paljon! Se sopii lähikaupasta ostamieni puuvillaoksien kanssa just passelisti. Kynttilöistä en ole valmis luopumaan, niitä meillä poltellaan ympäri vuoden. Niin tänäänkin, lauanataina jolloin auringon sijaan saatiinkin valokylpy lumipeitteestä 🙂

Nyt iltaruokapuuhiin. Luvassa on aina niin ihanaa massaman currya. Oli aika, että olin korviani myöden täynnä thairuokaa, mutta pitkästä aikaa sellaista tekee mieli. Jos ei oltaisi tipattomalla, niin yksi huurteinen Singha, Tiger tai Chang kelpaisi myös ;D

LEPPOISAA LAUANTAI-ILTAA,


17 Responses to “Joulun jälkeinen sisustus”

 1. ida ihana sanoo:

  Mekin just vähän muutettiin tänään huonekalujen paikkaa -ja jo siitä tuli ihan uskomattoman virkistynyt olo!:) Ehkä se on tämä uusi vuosi 🙂
  Ja leppoisat vapaa-aamut, ihan parasta!<3
  Mukavaa viikonloppua ja inspiraatiota,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Maria sanoo:

   Moikka Ida

   ja hei jes, teilläkin rymsteerattu!
   Se on juurikin tämä uusi vuosi, mikä on muutoshalun taustalla 🙂 Rymsteeraus on ihanaa!

   Kiitos samoin sinne, ihanaa viikonloppua ❤️

 2. Minni sanoo:

  En muuta sisustusta ikinä.

 3. Anna sanoo:

  Kuulostaa hyvältä! 🙂
  Oli muuten tuo toiseksi viimeinen kuva vähän silmiinpistävä, kun jostain jotain heijastui, ja näkyy niinku ois jotku kasvot tuossa lasimaljakossa. En tiiä, näkeekö ees muut, mutta omiin silmiini se osui! Joku valoheijastui varmaan just siihen kohtaan kun oot kuvan ottanut.

  • Maria sanoo:

   Moi Anna

   ja kiitti 🙂

   Hei todellakin, siitä maljakosta näemmä kuvastuu kameran takaa mun kasvot – hyvä huomio. Mä jo mietin, että onko sinne jotain haamuja taltioitunut ;D

   Ihanaa lauantai-iltaa! ❤️

 4. Anna sanoo:

  Joo, mulle on joskus käynyt samalla tavalla, että omat kasvot heijastuu tai vain valo jotenkin osuu kuvaan jossain kulmassa. Ihana teidän sisustus ja mä kans oon alkanut tykkäämään nyt pehmeän ruskean sävyistä <3

  • Maria sanoo:

   Heips Anna

   juu, se tekee vähän spookyn säväyksen kuvaan, kun sieltä heijastuu kasvot 😀

   Kiitos kaunis, jotenkin tuo ruskea kausi on odotuttanut itseään, mutta ihanaa, että se tuli 🙂

   Kivaa loppiaista ❤️

 5. Meri sanoo:

  Me siivottiin eilen joulu pois, olohuone näyttää ja tuntuu niin tyhjältä, runsautta kaipaan myös minä, haluaisin uuden torkkupeiton ja verhot olisi kiva vaihtaa, kynttilät palaa myös meillä ympärivuoden ja lyhtyyn jätin valosarjan tuomaan vähän tunnelmaa.
  Oi tuo Karitan kirja on ihana ♥️ Minun vuosi 2019 oli elämäni raskain,sain Karitan kirjan joululahjaksi, kirja antoi toivoa ja voimaa, suuri suositus kirjalle! Ihanaa iltaa ♥️

  • Maria sanoo:

   Moikka Meri

   ja hei just tuo tyhjyys joulun jälkeen; voisikohan sitä pitää jotain kausikarahkaa valoineen päivineen ympäri vuoden ;D Toisaalta ehkä se joulun tunnelmallisuuden juju on just siinä, että koti muovaantuu joulun myötä sellaiseksi ihanaksi pesäksi. Sitten vain täytyy tuoda tunnelmaa muuten joulun jälkeen 🙂

   Meillä jätettiin myös valosarja ruokatilaan, se on ihana tunnelmantuoja varsinkin aamuisin.

   Tuo kirja on niin ihana! Sen myötä (en ole vielä lukenut kyllä ihan loppuun asti) olen oppinut uutta, mutta saanut myös nyökytellä ollessani täysin samoilla linjoilla Karitan kanssa. Toivotaan, että vuosi 2020 on sinulle paljon parempi kuin edeltäjänsä ❤️

   Ihanan levollista loppiaista ❤️

 6. Johanna sanoo:

  Hei Maria! Onko sinulla untuva torkkupeitto? Jos on, niin millaisa kokemuksia siitä?

  • Maria sanoo:

   Moikka Johanna

   ja juu, sain pari vuotta sitten Joutsenen kaupallisen yhteistyön myötä Joutsenen Kulkuri -untuvapeiton ja siitä tapellaan meidän perheessä. Se on ihana 🙂 Myös koira on rakastunut siihen niin, että viettää automatkat siihen kietoutuneena 😀 Mun piti ostaa joululahjaksi toinen peitto perheeseen, mutta se unohtui.

   On ihanan kevyt, tuo tarvittaessa lämpöä, muttei ole liian kuuma!

   Ihanaa loppiaista ❤️

 7. H sanoo:

  Tuosta tuli mieleeni, kun tyttösi olivat kaupungilla… Ei sillä, että siinä olisi mitään pahaa, niin ne omanikin siellä käyvät (yksi jo yökerhoissakin), mutta oletko yhtään huolissasi? Tampereen keskusta on nykyään niin täynnä kaikenlaisia huume- ym. hörhöjä päiväsaikaankin, että itseäni vähän hirvittää. Kovasti on muuttunut rakas kotikaupunki viimeisen viiden vuoden aikana 🙁

  • Maria sanoo:

   Moikkis H

   ja hei kuule ihan aiheesta kysyt; mä itse en uskalla keskustassa (Keskustorin liepeillä varsinkaan) mielelläni kävellä, joten olen ollut huolissani myös lapsista. Ovat olleet Ratinassa shoppailemassa ja onneksi pääsevät sinne suoraan bussilla meiltä. En tykkää, että kulkevat kaduilla, sillä tuo on oikeasti aikuisenkin silmillä tosi ankea paikka 🙁

   Sanos muuta, silloin kun mä vietin aikaa ”Mäkkärin kulmalla” 90-luvulla siellä vielä oli suht turvallista. Ei juuri huumehörhöjä, mutta nyt tuntuu että hörhöjä on niin paljon, että ei tee mieli kulkea kaupungilla…

   Ihanaa loppiaista sinne ❤️

 8. Johanna sanoo:

  Hei Maria, vielä tuosta untuvapeitosta… mikä väri teillä on? Peitto vaikuttaa ihanalta, ehkä pitää tilata.

 9. […] Peikonlehti sairastaa 2. Helppo ja herkullinen arkiruoka 3. Joulun jälkeinen sisustus 4. Jätskibaaria ja aarteen etsintää 5. Juhlahumua & uunissa paistetut vappumunkit 6. Perfect […]

Kommentoi