maanantai 21. elokuun 2017

Neljän viikon arkiruoat

MOIMOI!

Ja ihanaa alkanutta viikkoa :) Olen huomannut, että tehokkuus on näin maanantaisin huipuissaan. Jos sen näin päättää. Jos maanantaiaamu alkaa rotjaillen, niin sitten se on sitä koko viikko. Aamulla sujahdin eilen silittämääni mekkoon ja päätin, että tästä se lähtee. Puhelimen kalenterissa oli melko monta hommaa tehtävänä, mutta mitä enemmän niitä sain tehtyä, niin se ruokki myös sitä tehokkuutta. Hyvänolontunne tuli siitä, kun sai hommia pois alla. Blogihommia, omia juttuja ja töitätöitä.

Arkiruoat ovat usein ne, jotka aiheuttavat päänvaivaa. Sitä tulee pyöriteltyä samoja ruokia viikosta toiseen. Ja sitten, kun pitäisi kiireessä keksiä mitä tehdä ruoaksi, niin aivot lyövät tyhjää. Arkiruokailuistamme olen aiemmin kirjoittanut täällä. Samat periaatteet pätevät kyllä vieläkin arkiruokien suhteen. Tällä hetkellä tosin haastetta tuo se, että päätin ryhtyä gluteenittomalle nivelvaivojen vuoksi. Viime viikon sillä aika mallikkaasti olinkin. Viikonloppuna tuli syötyä mökillä pari ruisleipää ja juuri tässä ruokatunnilla huomasin nuudeliaterian jälkeen, että hupsista :D

Vaikka maanantait tehokkaita ovatkin, niin silloin yleensä haluan päästä ruoanvalmistuksessa helpommalla. Muutenkin nämä arkiruokamme ovat sellaisia ihan tavallisia, kaikille maistuvia ruokia. Ei mitään turhia fiinistelyjä. Usein teen lisäksi myös salaatin tai raastetta. Paitsi keittojen kanssa :) Alla olevassa listassa ovat siis iltaruoat. Lapset syövät koulussa ja me vanhemmat töissä/kotitoimistolla. Kotitoimistolla tulee syötyä edellisen illan jämiä. Makaronilaatikko on sellainen, jota teen iiiison laatikollisen. Sitä syödään pari päivää peräkkäin.

VKO 34
MA: Viiden aineksen pastavuoka
TI: Porkkanalätyt
KE: Kananuudelikeitto
TO: Kinkkupasta
PE: Itämainen uunilohi & riisi

VKO 35
MA: Nakkisoppa
TI: Pinaattilätyt
KE: Rapeat silakkapihvit & perunamuusi
TO: Makaronilaatikko
PE: Makaronilaatikko

VKO 36
MA: Kalasoppa
TI: Siskonmakkarasoppa
KE: Bataattisosekeitto
TO: Lohilasagne
PE: Broileririsotto

VKO 37
MA: Pestopasta
TI: Punainen linssisoppa
KE: Kanacouscoussalaatti
TO: Lohirisotto
PE: Kinkkupiirakka & salaatti

Jos jotain itse kaipaan enemmän viikkoruokiin on kasvisruokia. Kalaa pyrimme syömään ainakin kerran viikossa ja punaisen lihan käyttöä olen yrittänyt vähentää. Löytyykö listasta tuttuja ruokia? :) Niin, kuten totesin, niin tämän suunnitelmallisuuden myötä pyrin myös ruokaan kulutettavan rahan vähentämiseen sekä siihen, ettei tarvitsisi heittää jääkaapista vanhentuneita ruokia pois. Onneksi tuon roskiin heittämisen suhteen olemme pystyneet skarppaamaan tosi hyvin viimeisen parin vuoden aikana ja hävikkiä syntyy yhä vähemmän. Mutta nyt otetaan taas ohjelmistoon kerran viikossa ruokakaupassa käynti. Sellainen, jona ostetaan koko viikon arkiruoat ja muut syötävät/juotavat. Toki maitoa ja leipää joutuu joskus hakemaan viikon varrella. Perjantai-iltana haen yleensä sitten vielä erikseen viikonlopun ruoka-ainekset.

Hei, kiitos vielä ihanista kommenteistanne pariin edelliseen postaukseen 
Palaan kommentteihin myöhemmin tänään, kun pääsen kotiin :)

MAANANTAITERKKUSIN,


19 Responses to “Neljän viikon arkiruoat”

 1. Avatar Westend Mum sanoo:

  Arkena usein tosiaan jotain sellaista, mitä voi syödä pari päivää putkeen. Säästyy kokkailulta ;)
  http://westendmum.fi

  • Maria Maria sanoo:

   Heippahei,

   no sehän se ihan parasta olisikin…meillä vain yleensä sitten syödään toisen päivän lounaana edellisen illan ruokia eikä niitä juurikaan jää seuraavaan iltaan. Paitsi makaroonilaatikkoa :)

   Iloista alkanutta viikkoa ♥

 2. Hauska postausidea, yleensä kun juuri arki-aterioita on välillä niin pahuksen vaikea keksiä! Pitäisi itsekin ehkä tehdä listaus että mitä kaikkea sitä tuleekaan syötyä arki-iltaisin!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Laura,

   olen huomannut, että kun suunnittelee pidemmälle ruokalistaa, niin arki soljuu kivemmin :)

   Aina sitä miettii, että mitä meillä oikein syödään, mutta sitten kun ne listaa näin alas, niin huomaa, että onhan tuota valikoimaa :D

   Kivaa alkanutta viikkoa! ♥

 3. Avatar Anu sanoo:

  Kiitos tästä! Ihania ruokia listalla ja vaihtelua tiedossa myös meidän perheen ruokiin siis! Ja ihana, kun osassa on myös reseptit linkitettynä, ihan parasta! Kivaa viikon aloitusta!

  • Maria Maria sanoo:

   Olehan hyvä Anu :)

   Ihana kuulla, että tästä oli apua! Itsellänikin kun nuo arkiruoat tuottaa välillä päänvaivaa, niin tämä selkeytti omiakin ajatuksiani niiden suhteen :)

   Kiitos ja sinne myös ♥

 4. Avatar Heli sanoo:

  Ihan loistava postaus, kiitos kovasti! Tältä listalta moni siirtyikin suoraan myös minun tulevalle ruokalistalleni – ajattelin uskaltautua kokeilemaan noita silakkapihvejäkin ensimnäistä kertaa elämässäni!

  Minulla on itselläni käytössä lisäksi valmis arkiruokalista, joka käsittää lähes 40 arkiruokaa, joita meidän perheessä tykätään syödä; siitä on sitten helppo aina valikoida seuraavien viikkojen ruokalistalle päätyvät, jos ei jaksa hirveästi alkaa mielikuvitustaan käyttämään. Tuo meidön lista löytyy täältä: https://asweareblogi.blogspot.fi/2017/07/arkiruokalista.html?m=1

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Heli

   ja kiitos – kiva jos tästä oli hyötyä :)

   Hei ja kiitos sinulle, tuo teidän arkiruokalista on huikean hyvä inspiraation lähde. Kopsasin sen omalle koneelle ja ihan varmasti palaan siihen seuraavan kuukauden ruokia suunnitellessani :)

   Kivaa torstaita! ♥

 5. Avatar Ella sanoo:

  Meillä tuli syksyllä uusi haaste, kun ma-to on nyt joka päivä lasten harrastus ja aikaa kotiintulosta lähtöön on 40-50min. Totesin, että siinä ajassa ei pastaa kummempaa ehdi keittämään, joten nyt on tehty kastike/laatikko valmiiksi edellisenä iltana. Onneksi loppuviikosta ehtii tehdä ruuan valmiiksi suoraan pöytään

  Tässäkin on pari kivaa ruokaa listattuna, tässähän on kohta 3 kk ruokalista kun tulostin myös tuon toisen lukijan linkkaaman listan
  http://www.idealista.fi/strictly-style/2017/04/mita-tanaan-syotaisiin-tassa-40-arkiruokaa/

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Ella,

   no nuo harrastusajankohdat voivat tosiaan aiheuttaa aikamoisen haasteen arkiruokailuihin. Meillä harrastuksia on vain kahtena arki-iltana ja vasta seiskan maissa. Mutta se just että tekee ruoan valmiiksi edellisenä iltana helpottaa :)

   Kiitos vinkistä, tuoltahan löytyi taas uusia arkiruokia vaikka kuinka :D

   Ihanaa torstaita! ♥

 6. Avatar Malla sanoo:

  Tänks Maria! Tässä pari gluteenitonta vinkkiä eli makarooni, joka maistuu ihan kaikille: SamMills Glutenfri Pasta d’Oro. Laitan vähemmän kuin tavallista vehnämakaroonia. Samoin Mama Instant Rice Noodles Gluten free on suosikkeja, kun nuudeleita himoitsen. Toki niitä pitää itse maustaa oman maun mukaan. Urtekramin Gluten free täysjyväluomuriisijauhospaghetti on myös ollut käytössä.

  • Maria Maria sanoo:

   Olehan hyvä Malla

   ja hei kiitos gluteenittomista vinkeistä! Paria eri pastaa olen koklannut – toinen oli huippu ja toinen oli ihan karsee :D Harmikseni en muista merkkejä.

   Mama Instant riisinuudeleita meillä on käytetty muutama vuosi, ne on hyviä :)

   Leppoisaa torstaita! ♥

 7. Avatar Johanna sanoo:

  Edellinen antoi hyviä vinkkejä. Olen puoli vuotta ollut gluteeniton ja ihan pakko vinkata pari ihanaa tuotetta lisää. Urtekramin lasagnelevyistä tulee erinomainen lasagne, joka meillä maistuu omille ja vieraille.

  Tescon free from gluten valkosipulipatonki prisman pakastealtaasta uuniin ja sosekeiton kanssa tarjolle. On hyvää!

  Tamperelaisena saatat tietääkin, että kauppahallin Viljaton valinta myy hyviä leipiä. Samoin gluteeniton Ilonan leipomo Tampereen ja Lempäälän rajalla.

  Edellä mainitut ei ole mainoksia enkä edusta kyseisiä tuotteita tai firmoja. Hyväksi havaittuja vain. Ihana blogi sulla! Sokeriton syyskuu ja lihaton lokakuu edessä. Kokeilumielessä.

  • Maria Maria sanoo:

   Moro Johanna!

   Ja hei kiitos sinullekin vinkeistä :)

   Pakko päästä kauppahalliin – Viljattomassa valinnassa en ole koskaan käynytkään :) Mutta kuulostaa just ihanalle.

   Kiitos ja hei, sokeriton syyskuu ja lihaton lokakuu on sellaisia johon itsekin voisin lähteä mukaan!

   Kivaa torstaita! ♥

 8. […] ← Neljän viikon arkiruoat keskiviikko 23. elokuu 2017 […]

 9. […] yleensä ihan kiitettävästi, joten meillä ne jäävät ostamatta. Hei, se piti sanoa tuosta arkiruokalistasta, että ylimitoitin hieman ruoat; kinkkupasta ja kananuudelikeitto jäivät kokonaan tekemättä. […]

 10. […] Vähän aikaan sitten luin nimittäin At Maria’s blogista hauskan postausidean jossa hän oli listannut heidän perheensä arkiruuat neljän viikon ajalta. Kiinnostuin tästä itse niin paljon, että päätin seurata tätä hyvää […]

 11. […] viikon listaa teen tänä iltana ja ajattelin kurkata tätä viime vuotista ”Neljän viikon arkiruoat” -listaani saadakseni inspiratsionea. Jotenkin on näin kesäloman jäljiltä arkiruoat […]

 12. […] 6. Perfect Friday & maailman paras pizzapohja 7. Maailman paras riisitön kaalilaatikko 8. Neljän viikon arkiruoat 9. 10 x sokeriton herkku 10. Luomenpoisto kasvoista […]

Kommentoi