perjantai 04. joulukuun 2020

Vinkkejä itsenäisyyspäivän ruokiin

HEI IHANAT!

Ihan käsittämätöntä, että itsenäisyyspäivä on jo ylihuomenna. Mä olen aina rakastanut itsenäisyyspäivää sen juhlallisuuden vuoksi. Sen takia, miksi me sitä vietetään. Voisi kuvitella, että itsenäisyyspäivänä sitä tulisi laitettua perisuomalaista karjalanpaistia tai poronkäristystä. Vaan ei, meillä on bruukattu syömään itsenäisyyspäivänä raclettea. Juu, älkää kysykö miksi, mutta racletella on menty aika monta vuotta.

Tulin kuitenkin tarjoamaan teille myös muutaman muun idean itsenäisyyspäivään. Ei sellaisia perisuomalaisia, mutta jotenkin sellaisia, joiden seuraksi sopii kohottaa lasillinen kuplivaa Suomen kunniaksi. Jos sellaisen haluaa kohottaa 🙂

Pääsette resepteihin klikkaamalla ruoan nimeä ennen kuvia. Jouluiset sushit ja Toast skagen lasimaljassa ovat olleet taannoin kaupallisia yhteistyöpostauksia (tämän halusin teille kertoa, ettei tule yllätyksenä, kun klikkaatte linkkiä ♥).

Blinipannukakku

Jouluiset sushit

Helppo ja herkullinen poropiiras

Toast skagen lasimaljassa

Itsenäisyyspäiväviikonlopun suunnitelmiin kuuluu piparien leivontaa. Meillä kotona leivottiin aina joulun piparit ja lusikkaleivät itsenäisyyspäivänä. Meidän perheessä moinen ei onnistu, sillä en ole yhtä taitava piilottamaan lusikkaleipiä pakkasen perukoille niin kuin meidän äiti…joutuisi tekemään uusintasatsin ennen joulua 😀

KIVAA PERJANTAITA TOIVOTELLEN,


6 Responses to “Vinkkejä itsenäisyyspäivän ruokiin”

 1. Miia sanoo:

  Poropiirakka lähtee täällä kokeiluun sunnuntaina! 🙂 Ihanaa itsenäisyyspäivän viikonloppua teille!

  • Maria sanoo:

   Moikka Miia

   ja hei jes, toivottavasti maistuu 🥰

   Kiitos samoin, tunnelmallista itsenäisyyspäiväviikonloppua sinnekin! ❤️

 2. 🤶 sanoo:

  ”Lapin sairaanhoitopiiri suosittaa, että alueelle matkailtaisiin kiihtymis- ja leviämisalueilta vain välttämättömistä syistä. ”

  Jouluvietto ei taida olla välttämätön syy😔

  Mekin jouduimme perumaan sukujoulun. Onneksi olemme sentään terveinä kaikki, ja toivotaan että pysytäänkin, siksi emme edes ajatelleet uhmata suosituksia vaikka suruliselta tuntuukin.

  • Maria sanoo:

   Hei,

   tässä on vielä aikaa jouluun, joten ei syyttä suotta vielä spekuloida – toivoa on ❤️

   En tosin itsekään välttämättä matkustaisi Lappiin, jos en pystyisi välttämään kontakteja. Eli sen suhteen teette varmasti oikean ratkaisun.

   Mukavaa itsenäisyyspäiväviikonloppua ❤️

 3. Anna sanoo:

  Meillä on jo itsenäisyyspäivän menu suunniteltuna mutta nämä reseptit menevät kokeiluun joulukuun aikana. Itsenäisyyspäivä on itsellenikin tärkeä juhlapäivä ja Finlandia-hymni saa aina kyyneleet silmiin.

  Ihanaa viikonloppua! ♥️

  • Maria sanoo:

   Moikka Anna

   ja hei toivottavasti nämä ruoat maistuu, ihana kuulla että koklaatte niitä – kiitos ❤️

   Tunnelmallista itsenäisyyspäiväviikonloppua sinnekin ❤️

Kommentoi