tiistai 05. joulukuu 2017

Minun Suomeni & blinipannukakku

ILTAA IHANAT!

Se on jännä juttu, miten sitä herkistyy joka vuonna näin itsenäisyyspäivän alla. Ei siihen tarvita kuin ajatuskin siitä, kuinka hyvin meillä on asiat. On juu epäkohtia, tiedän sen, mutta noin pääpiirteissäin meillä on asiat ihan himskutin hyvin. Sanonta ”Välillä täytyy lähteä kauas nähdäkseen lähelle” pitää täysin paikkansa. Muistan kun vuoden Suomesta pois oltuani ajettiin Helsinki-Vantaalta aamuyöllä kotiin kohti Tamperetta enkä voinut olla kyselemättä äidiltä, että onko täällä aina ollut näin vehreää? Onko kesäyöt aina olleet näin valoisia? Eikö täällä oikeasti ole liikenneruuhkaa moottoritiellä (no daah, kello oli ehkä 04.27 :D)? Tuona hetkenä harmitti eniten se, että huomasin kadottaneeni osan tästä kauniista kielestämme. Äidinkielestäni. Kielestä, joka vielä lentokoneessa kuultuna oli kuulostanut maailman juntimmalta. Josta olen jälkeenpäin ollut ihan mielettömän ylpeä ja onnellinen.

Minun Suomessani parasta ovat neljä vuodenaikaa. Kesä ja talvi. Parasta on kesäinen Helsinki ja Lapin jylhät tunturit. Sekä kaikki siltä väliltä. Turvallisuus ja tieto siitä, että tytöt voivat kävellä kouluun rauhassa. Että vauvat saavat turvassa nukkua päikkäreitään autokatoksessa. Ihmiset. Kaikessa pessimistisyydessään ja melankolisuudessaan. Eteenpäin suuntautuvine katseineen ja periksiantamattomuudessaan. Rehellisyys ja jollain kiehtovalla tavalla karu realistisuus. Siinä, missä jossain vaiheessa pidin meitä epäsosiaalisena ihmiskuntana on viime vuosina auennut minulle. Se ei välttämättä ole meidän pahe, vaan kertoo siitä, että ei kattokaa turhaa höpistä. Sanotaan, kun on asiaa. Suomalainen sisu, joka vie meidät vaikka läpi harmaan kiven. Puhdas luonto ja raikas ilma, jota hengittää. Ilmainen peruskoulutus ja kouluruokailu.

Ihan vain muutamia mainitakseni. Suurimpana kiitollisuuden aiheena näin 100-vuotisjuhlan aikaan on se, että olemme itsenäisiä. Ei sitä pieni ihminen saata kuin arvailla, mitä kaikkea tuon eteen on tehty. Suuri kunnioitus heille, jotka taistelivat. Huomenna illalla sytytämme ikkunaan kaksi kynttilää; toisen niille, jotka palasivat rakkaittensa luo ja toisen niille, jotka eivät koskaan palanneet 
Mutta itsenäisyyshumusta tarjoiluvinkkiin huomiselle. Vielä ehditte kauppaan, eikö? Meillä ainakin oli koko tuo läheinen kauppakeskittymä niin tukossa, että huhhuh. Onneksi aineita saa pienemmästäkin kaupoista. Eli blinipannukakkuun, jonka tein Soppa365 -ohjeella. Puolikkaan pohjan, koska syöjiä oli vain kaksi. Smetanan jätin sellaisenaan ilman sitruunaa. Pohjan alkuvaiheen olisi voinut tehdä reilusti etukäteen jääkaappiin tekeytymään ja sitten juuri ennen h-hetkeä lisätä kananmunat ja voin. Muta hyvää oli näinkin! Taidanpa tietää, mitä meillä syödään isolla porukalla uudenvuodenaattona :)

Nyt siivoushommiin, että miehen on kivempi tulla kotiin reissusta ja sitten kuvailemaan pikkuisia joulukorttikuviin. Haaveilen myös pitkästä kävelylenkistä tuon yhden karvaturrin kanssa. Ulkona on oikein talven satumaa; lunta tulee taivaan täydeltä!

IHANAA ITSENÄISYYSPÄIVÄN AATTOA,


10 Responses to “Minun Suomeni & blinipannukakku”

 1. Avatar Hanna sanoo:

  Moikka Maria. Saanko kysyä millä asetuksella kuvaat pimeässä? Kuvasi on tunnelmallisia ja blogi ihanan tunnelmallinen ja maanläheinen. Hauskaa itsenäisyyspäivää!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanna

   tottakai saat kysyä! :)

   Nämä kuvat olen ottanut 25 mm f/1.8 -obiskalla ja näemmä aukko on ollut f3.5-4.5 suurimmassa osassa kuvia ja exposure 1/50 – 1/60 :)

   Kiitos kaunis ja ihanaa joulun odotusta ♥

 2. Avatar Sanna sanoo:

  Se on just näin Maria.Nuorena ajatteli,että pääsispä täältä junttilasta pois.Tänä päivänä olen ikionnellinen ja ylpeä,että saamme asua tässä kauniissa,puhtaassa ja turvallisessa maassamme.Oma maa mansikka,muu maa mustikka:)
  Tänään kerkesin siivota,hakea sinivalkoisen kukkakimpun ja antiikkikynttilöitä.ja tein huomiseksi moskovanpataa:D
  Aamulla nostetaan lippu salkoon,lähden 10h työvuoroon ja ehdin juuri sytyttämään kynttilät ikkunalle ja katsomaan linnanjuhlia.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna,

   eikös olekin ihanaa, että vanhemmiten sitä viisastuu? :) Ne asiat, jotka aiemmin tuntuivat junteilta ovat nyt asiallisia :D

   Oih, onneksi ehdit kuitenkin illaksi kotiin eilen ♥

   Sinne myös myöhästyneet itsenäisyyspäiväterkut ♥

 3. Avatar Seija sanoo:

  Hyvää itsenäisyyspäivää.
  Hienosti kirjoitat ja kiitos. Ja kiitos ohjeesta, teen joulun aikaan.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Seija ♥

   Nämä päivät vievät mut jonnekin syvälle…en tiedä onko se itsenäisyyspäivä vai lähestyvä joulu, mutta sitä on jotenkin herkistyneessä mielentilassa ♥

   Olehan hyvä ja ihanaa torstai-iltaa :)

 4. Avatar -A- sanoo:

  Hyvää itsenäisyyspäivää meille kaikille suomalaisille (ja miksei muillekin ). Suuri päivä meille! Voimme vaikkapa miettiä miksi juuri itselle itsenäisyys tai vaikkapa juuri 100. itsenäisyyspäivä on niin tärkeä. Kirjoitit kauniisti Ja btw ihanat herkutkin kuvassa!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos A

   ja hei siellä ulkomailla asuessa sitä varsinkin oppii isänmaalliseksi, eikö? ♥

   Kiitos, nyt tekisi noita herkkuja taas mieli, mutta taidan lämmittää kupin kuumaa kaakaota ja tehdä ruisleivän sen kanssa :D

   Ihanaa torstai-iltaa ♥

 5. […] tykkäätte mädistä ja vaikkei nyt niin blinikausi olekaan, niin myös tuo aiemmin esittelemäni blinipannukakku menisi hienosti rapujuhlien alkuruokana! Itse voisin elää mädillä, smetanalla, punasipulilla ja […]

Kommentoi