torstai 03. joulukuun 2020

Lumoava kasvislasagne

 


Kaupallinen yhteistyö: Flora


HEIPPA!

Tiedättekö, kun aina silloin tällöin törmää sellaiseen ruokareseptiin, josta tietää ensipuraisulla, että kyseinen resepti pääsee niiden luottoarkiruokareseptien joukkoon? Näin kävi juurikin Jasmin Hamidin Vegaanisen Mutkat suoraksi -lasagnen kanssa. Kaupallisen yhteistyön myötä Floran kanssa Jasmin haastoi mut kokeilemaan lumoavan lasagnen reseptiään ja täytyy sanoa, että tämä lasagne ei lumonnut vain minua, vaan koko perheen.

Ennen kuin jaan reseptin, haluan kertoa teille Floran täyteläisestä ja maukkaasta uutuuskermasta, joka näytteli suurta osaa tässä herkullisessa lasagnessa. Linssipohjainen Flora Ruoka 15% on vegaaninen, laktoositon, gluteeniton, maidoton ja säilöntäaineeton eli se sopii kaikille. Se on 100% kasvispohjainen ja kestää korkeita lämpötiloja, myös lämpöhaudutuksen. Ja meille, jotka rakastavat sitruunaisia ruokia ilouutisena se, että Flora Ruoka 15% ei juoksetu happamienkaan tuotteiden (sitruuna, tomaatti) seurassa. Varsin monikäyttöisenä se sopii jokapäiväiseen ruoanlaittoon aina keitoista kastikkeisiin ja padoista risottoihin.

Se, mikä on mun mielestä myös suuri plussa on tuo uusi kätevä pakkaus. Sisältö tyhjenee helpommin (ei jää kerman jäämiä purkin sisään) ja pakkaus on helppo avata.

Arjen pienillä teoilla on merkitystä. Niin meidän oman kuin planeetankin hyvinvoinnin kannalta. Mä olen usein kertonutkin, että meillä ei olla ehdottomia minkään ruokavalion suhteen, mutta viimeisten parin vuoden aikana on lisätty kasvisruokien osuutta merkittävästi. Nyt tiedän, että on olemassa täyteläinen ja ”kermamainen” 100% kasvistuote korvaamaan sen perinteisen kerman ruoanlaitossa.

Alla Jasminilta saamani resepti. Kerron reseptin jälkeen, miten hiukka muokkasin sen määriä niin, että tästä riitti meidän perheelle kahdeksi arki-illaksi plus sitten anopille ja appiukolle yhdelle lounaalle. Ja hei, tämä on niitä ruokia, jotka paranevat ajan kanssa. Oli maukasta ja mehevää heti uunista tultuaankin, mutta seuraavana päivänä vielä maukkaampaa ja mehevämpää.

Vegaaninen Mutkat suoraksi -lasagne

1 purkki Flora Ruoka 15%
(Juustoraastetta tai vegaanista juustoraastetta)
1 sipuli
valkosipulinkynsiä
1 iso kesäkurpitsa
3 porkkanaa
punaisia linssejä (tölkissä, valmiita käytettäväksi heti)
oliivi- tai rypsiöljyä
1 purkki paseerattua tomaattia (n. 400-500g)
kuivattuja yrttejä, pippuria, suolaa, halutessasi chilijauhetta jne
lasagnelevyjä

Paista öljyssä kasarissa sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon raastettu porkkana ja linssit, ja raastettu kesäkurpitsa. Anna pehmetä. Lisää joukkoon tomaattimurska, Flora Ruoka ja mausteet ja anna muhia 5-10 minuuttia. Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä ja kasvissoossia. Halutessasi voit ripotella väliin myös vegaanista juustoraastetta. Toista niin monta kertaa kuin mahtuu ja päällimmäiseksi juustoraastetta. Paistetaan 200 astetteessa noin 40min.

Mä tosiaan vähän viilasin reseptiä niin, että sain isomman lasagnen. Käytin kaksi kesäkurpitsaa, neljä porkkanaa, yhden solovalkosipulin, kaksi purkkia paseerattua tomaattia ja linssejä. Maustoin lasagnen kuivamausteilla ja lisäsin kuivattuja chililastuja, jotka toivatkin mukavasti potkua tähän suussa sulavaan herkkuun.

Rehellisyyden nimissä en näe yhtään syytä, miksei linssipohjainen Flora Ruoka 15%-purkkeja löytyisi meidän jääkaapista jatkossakin. Yllätyin tuotteen täyteläisyydestä ja siitä, kuinka hyvänmakuinen se on. Siinä missä 100% kasvispohjainen Flora Ruoka 15% sopii ruoanlaittoon, on Flora lanseerannut myös vegaanisen Vispi 31% leivontaan ja ruoanlaittoon. Tämä minulla on vielä kokeilematta, mutta ehkä otan sen jo viikonloppuna käyttöön ja vatkaan kestävän kuohkean vaahdon sulostuttamaan jouluista pavlovaa!

TORSTAITERKUIN,


2 Responses to “Lumoava kasvislasagne”

  1. […] taannoin Jasmin Hamidin kehittelemään lumoavaan kasvislasagneen (kaupallinen yhteistyöpostaus), joten lähdin jäljittelemään samaa makumaailmaa ja […]

  2. […] siitä lähtien, kun testasin Jasmin Hamidin lumoavaa kasvislasagnea, mun on aika ajoin tullut himotus moiseen. Tänä syksynä tosin olen todennut, että mulle ei sovi […]

Kommentoi