perjantai 07. joulukuu 2018

Helppo ja herkullinen poropiiras

…aka pre-fredagsmys!

HEIPPAHEI IHANAT!

Tiedättekö, mikä tässä päivässä on parasta? Maanantaiolo yhdistettynä perjantaioloon. Odottavaan tunteeseen siitä, että pian alkaa viikonloppu. Vaikka kroppa on kieltämättä ollut tänä aamuna yhtä kankea kuin maanantaiaamuisin. Sekaisin tuo ajantaju jotenkin on, sillä maanantaioloa ei kyllä kielinyt tuo aamuinen kyljen kääntäminen, kun miehellä soi herätyskello. Sallin itselleni tänään vapaapäivän. Sellaisen, että kun mies nousi aamulla töihin ja herätteli pienemmän koululaisen kouluun, nappasin koiran tiukemmalle kainaloon ja jatkoin unia.

Siinä missä tänään on ollut kroppa viikonpäivistä sekaisin, oli se sitä jo keskiviikkoiltanakin. Hetken aikaa töiden jälkeen istuin toimettomana ja mietin, että mikä tässä yhtälössä mättää; sisäinen perjantaiolo kun kutsui keittiöön laittamaan pikkupurtavaa hyvän musiikin tahdissa. Koska meillä ei ollut muutakaan suunnitelmia, niin vastasin sisäisen äänen kutsuun. K-Ruoka -sivuilta olin taannoin löytänyt Rennon poropiiraan ohjeen, jota oli tarkoitus tehdä joulun välipäivinä Lapissa, mutta sen verran se kutkutteli takaraivossa, että tein ensimmäisen version jo nyt.

Rakastan poroa. Niin pitsassa, piirakassa kuin käristyksessäkin. Eilisestä poronkäristyksestä jäi niin paljon yli, että loput pääsevät pakkaseen annospusseissa. Niistä on helppo sulattaa sitten aineksia muun muassa tähän suussasulavaan piiraaseen. Alkuperäiseen poropiiraan ohjeeseen tein pienen pieniä muutoksia, mutta varmasti tämä on yhtä maistuva alkuperäiselläkin ohjeella tehtynä :)

POROPIIRAS

Pohja
4 lehtitaikinalevyä

Täyte
4 rkl savuporotuorejuustoa
100 g poron kylmäsavupaistia
2 rkl puolukkahilloa
sinihomejuustoa murusteltuna

Tarjoiluun
rucolaa
balsamicoa

-kaulitse lehtitaikinalevyt yhteen pisimmiltä sivuilta
-levitä niille tuorejuustoa ja puolukkahilloa (jätä pari cm reunasta tyhjäksi)
-lisää pienisteltyä poron kylmäsavupaistia ja murustele päälle sinihomejuustoa
-käännä reunat piiraan päälle (ja hei voitele ne munalla, niin saat niistä kauniimmat)
-paista 200 asteessa noin 20 minuuttia
-tarjoile rucolan ja balsamicon kanssa

Isompi viettää tänään taksvärkkiä kotosalla ja odotan, että iltapäivään mennessä on putipuhdasta. Veskien hanat kiiltää ja ainoa villakoiraa etäisesti muistuttava on tuo valkoinen pumpulipallomme. Lupauduin siivousapulaiseksi, joten tuumasta toimeen :)

IHANAA PERJANTAITA TOIVOTELLEN,


4 Responses to “Helppo ja herkullinen poropiiras”

 1. Olipa sattuma, mutta juuri eilen söimme mahtavaa poropiirakkaa naapurin valmistamana. Hyvältä näyttää tekemäsi ja on varmasti hyvää!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Ei-Leen

   ja hei olipas sattuma :) Poro on parasta – niin kuin sanotaan :D

   Voi kiitos kaunis ♥

   Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne! ♥

 2. Avatar Nelliina sanoo:

  Kiitti kivasta ohjeesta! Juuri tätä tarvitsin nyt.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Nelliina

   ja olehan hyvä – ihana että tuli tarpeeseen :)

   Suloista sunnuntai-illan jatkoa ♥

Kommentoi