torstai 27. elokuun 2020

Olohuoneen sisustus sai syysilmeen


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Rustan kanssa.


MOIKKA!

Pitkään mukana olleet lukijat tietävätkin, että oma koti ja varsinkin olohuoneen sohvan nurkka ovat mulle pyhiä paikkoja. Sohvan nurkka on se paikka, johon suuntaan heti aamulla aamukahvikuppini kanssa. Nostan paljaat jalkani ylös ja levitän shaalin lämmittämään varpaita. Se paikka, johon suuntaan töiden jälkeen heti kotivaatteet vaihdettuani. Rauhoittumaan hetkeksi ennen iltaruokailuja. Se paikka, josta mut löytää usein päikkäreiltä viikonloppuisinkin.

Kaupallisen yhteistyön myötä Rustan kanssa pääsin sisustamaan olohuonetta ja tuota rakasta sohvan nurkkaani varsin edullisesti. Mulla ei ole juurikaan ollut tapana vaihtaa tekstiilejä kausien mukaan, mutta nyt tämän muutoksen myötä aion jatkossa erottaa kesä- ja talvikaudet sisustuksessa.

Millaista muutosta lähdin hakemaan? Halusin olohuoneeseen kesäisen vaaleuden sijaan lämpöä ja syvyyttä. Vielä ennen Rustaan astumista en tiennyt, että hurahdan täysin vihreään. Että meidän olohuoneesta löytyy Rustassa asioinnin jälkeen riikinkukkoja tyynystä. Huomaan, että sisustustyylini on vuosien varrella muuttunut. Aina se on ollut ajaton, mutta viimeisen vuoden aikana olen jotenkin halunnut sellaista skandinaavista tyylikästä chic -ilmettä. Sellaista, joka sopii aikuisen naisen kotiin ja menee koko perheen sisustusmaun kanssa yksiin. Ehkä myös tietynlaista luksuksen tuntua sisustukseen.

ID

Olen aina myös tykännyt yhdistää materiaaleja keskenään sisustuksessa ja Rustassa huomasin, että senkin suhteen löytyy valikoimaa vaikka millä mitalla. Lasia, samettia, silkinomaista hohtoa, keramiikkaa. Hapsuja, shaalin pehmeyttä ja mausteisia tuoksuja. Näiden avulla meidän olohuone sai aivan uuden ilmeen. Sellaisen, että kun illalla töiden jälkeen sytytän kynttilät ja käperryn sohvalle kuuntelemaan sateenropinaa ikkunaan, en tarvitse elämältä juuri muuta.

Mun täytyy rehellisesti myöntää, että yllätyin Rustan (entinen Hong Kong) valikoimasta erittäin positiivisesti. Edullisia hintoja myöden. En vain sisustusosaston valikoimasta, vaan ylipäätäänkin. Rusta lupaa uudistaa ja täydentää koteja aina edulliseen hintaan tuotteiden laadusta tinkimättä. Nyt parin viikon käyttökokemuksella voin sanoa, että olen aivan tykästynyt valintoihini. Enkä vieläkään voi uskoa, että sain koko muutoksen aikaan niin edullisesti. Vähän yli sadalla eurolla sain olohuoneeseen täysin uuden ilmeen. Sellaisen, joka kestää aikaa.

Olohuoneen pöydälle pöydälle pääsi Elsaformin keramiikkalautanen (5,99 euroa). Sen päälle kokosin kynttilöistä asetelman: Kauniin värisestä antiikkikynttilästä (2,99), Harmony-tuoksukynttilästä (2,25) sekä kirkkaanvärisestä Jennifer-lämpökynttiläpidikkeestä (1,49). Kynttilöiden viereen tuoksua tuomaan ostin kauniin, sisustukseen sopivan tuoksutikkuja sisältävän pullon (5,99). Vihreää lasia oleva Elsaformin maljakko (9,99) sai sisäänsä yllättävän aidonnäköiset eukalyptuksen oksat (2,25).

Sohvaa sulostuttamaan pääsi Gro-shaali (19,90 eur) sekä vino pino tyynyjä. Rakastan, kun sohvalla on paljon tyynyjä. Kaunis riikinkukkotyyny Patsy, toisella sohvalla olevat petroolin värinen tyyny Manda ja beigevakosamettityyny Cora olivat tarjouksessa ”osta kolme, maksa kaksi” (yht 19,98). Tummanvihreä hapsureunainen Aretha-tyyny (4,99) tuo kivasti sellaista chic-fiilistä riikinkukkotyynyn rinnalle. Rustassa oli myös iso valikoima tyynynpäällisiä niin kauniissa väreissä, että meinasin seota 😀 Kyllä muuten huomaa, etten ole pitkään aikaan ostanut sisustusjuttuja. Nyt meinasi lähteä ihan lapasesta, kun tarjonta oli niin ihana ja lompakkoystävällinen.

Kauniit ”silkinhohtoiset” beiget Vera-tyynynpäälliset (á 4,99) sopivat täydellisesti tuon beigen shaalin kanssa. Vihreä Viola-samettityynynpäällinen (5,99) tuo tietynlaista arvokkuutta koko tyynyrivistöön. Ja hei tiedättekö mikä on parasta erilaisien tyynyjen kanssa? Sisustuksen ilmettä on helppo muuttaa vaihtelemalla sitä, mitkä tyynyt ovat eniten näytillä.

Olin jo lähdössä kaupasta pois, kun kävin vielä nakkaamassa ostoskärryyni sinisen Zeleste-keramiikkamaljakon (19,90). Se pääsi sohvan viereen rahille ja sen seuraksi ostin tunnelmaa tuomaan koristetuoksukynttilän (4,99). Sohvaseinällä olevalle tauluhyllylle päsi suloinen Faces-kynttilälyhty (1,99). Sekin vihreä, tietysti.

Yhteensä muutos maksoi 118,67 euroa. Budjettini oli 100 euroa ja oli hilkulla, etten siihen päässyt. Koen kuitenkin, että tuo kaunis sininen keramiikkamaljakko oli budjetin ylityksen arvoinen. Alla vielä muutama ennen-jälkeen kuva.

Rustan valikoimista mieleeni jäivät myös ihanat korit! Koska meillä on ennestään paljonkin koreja, niin sellaisia en nyt ostanut, mutta tiedän minne suunnata, jos koritarpeita tulee. Tapetointihimoni kasvoi sfääreihin tapettiosastolla ja kristallikruunuhaaveiluni saivat uutta puhtia valaisinosastolla. Peruspilarikynttilöitä oli myös edullisesti ja niitä ostin myös syksyn ja talven varalle. Ja hei ne astiat…uh! Niin kauniita keramiikka-astioita sopuhintaan, ettei muusta väliä. Ellei mies olisi asettanut mua astioiden ostoskieltoon, niin olisin kenties jo uusinut meidän astiatkin 😉

Mitä mieltä olette, tuliko sisustuksesta syksyisempi? Tämän muutoksen myötä on ihana sukeltaa syksyn suloisuuteen. Kodin merkitys korostuu päivien pimetessä ja pesänrakennusvietti valtaa ajatukset. Mä olen ainakin valmiina, tervetuloa syksy

TORSTAITERKUIN,


16 Responses to “Olohuoneen sisustus sai syysilmeen”

 1. Birgitta sanoo:

  Tosi kivan näköinen muutos ja miten pienellä budjetilla! 👍☺️

  • Maria sanoo:

   Hei Birgitta

   ja voi kiitos ❤️

   Sepäs se onkin, että jo muutamalla tyynylläkin voisi muuttaa ilmettä syksyisemmäksi. Mutta itse päätin uusia moneen vuoteen kaikki tyynyt/tyynynpäälliset sohvilta sekä yhden shaalin eikä hinta silti päätä huimannut 🙂

   Aurinkoista perjantaita! ❤️

 2. Rachel sanoo:

  Kiva muutos, tuo kyllä syksyistä tunnelmaa. Itse olen kovin arka vaihtamaan mitään mutta pakko käväistä nyt Rustassa. Tuo riikinkukko tyynynpäällinen on kyllä lemppari näistä. Ihania tauluja myös sinulla onko ne vedoksia vai julisteita. Kaunis se iso Taulu varsinkin.

  • Maria sanoo:

   Hei Rachel

   ja kiitos 🙏🏼❤️

   Mulla on sama, harvoin tulee vaihdetta mitään (muuta kuin huonekalujen järjestystä), mutta kyllähän muutos piristää ☺️

   Kiitos, tuo iso on kotimaista grafiikkaa ja pienet pari vedosta!

   Ihanaa viikonloppua! ❤️

 3. Annele sanoo:

  On kyllä kauniisti sisustettu. Sinulla on sisustussilmä. Olet monesti kijoittanut kestävästä kehityksesta ja aidoista materiaaleista. Noista monikaan ei varmaan ole.

  • Maria sanoo:

   Heippa Annele

   ja kiitos 🙏🏼🥰

   Tiedätkö, että olen kestävän kehityksen kannalla, mutta en muista kyllä montaa kertaa siitä kirjoittaneeni. Meillä vaihdetaan tekstiilit noin viiden-kymmenen vuoden välein ja pyrin sen aina tekemään lompakkoystävällisesti.

   Edullinen ei tarkoita sitä, että tuote olisi lyhytikäinen, vaan varsin usein myös edulliset tuotteet kuten nämä Rustan tuntuvat erittäin laadukkailta ja ovat ajattomia.

   Mitä luonnonmateriaaleihin tulee, niin rakastan kyllä luonnonmateriaalejakin, mutta ei niitä meiltä paljoakaan löydy.

   Ihanaa viikonloppua ❤️

 4. Eeva sanoo:

  Aivan ihana muutos🥰niin kaunista ja tunnelmallista. Tyynyillä saa kyllä edullisesti aikaan isonkin ilmeen kohotuksen.Mistä muuten tuo teidän musta pyöreä sohvapöytä on? Itse olen etsinyt vastaavan laista, mutta tuloksetta.

  • Maria sanoo:

   Hei Eeva

   ja kiitos kaunis ❤️

   Tyynyillä saa todella helposti uuden ilmeen 🙂

   Tuo sohvapöytä on parisen vuotta sitten Ellokselta ostettu.

   Suloista sunnuntaita! ❤️

 5. Karol sanoo:

  Hei,
  Mistä tuo teidän sohvapöytä on? Olen etsiskellyt vastaavaa. Mukavaa syksyä!

  • Maria sanoo:

   Hei Karol!

   Sohvapöytä on ostettu Ellokselta pari vuotta sitten 🙂

   Kiitos samoin, mukavaa syksyä sinnekin ❤️

 6. Piia sanoo:

  Oletko miettinyt keittiösi mustan taustan muuttamista vaaleaksi esim kivikomposiitilla ja samaa tasoihin? Musta on aika kova kontrasti noin suurena pintana ja halvankin näköinen, muuten superupeassa kodissasi<3 Kauniit tyynyt olit Rustasta löytänyt, pitääpä poiketa. 🙂
  Ihanaa syksyä ja kiitos ihanista koti- ja mökkikuvista. Lisää päivän asuja olisi kiva nähdä, vinkiksi. Samoin postaus liikunnoistasi.:)

  • Maria sanoo:

   Hei Piia,

   no itse asiassa en ole tuota kivikomposiittia miettinyt ja ollaan kyllä ihan tyytyväisiä tuohon mustaan seinään sekä kivitasoihin. Enkä kyllä näkisi mitään järkeä alkaa vaihtamaan kivitasoja pois kolmen vuoden jälkeen, sillä olivat aika tyyriit ja miellyttävät meidän silmää hyvinkin paljon (ja ovat helpot puhdistaa 🙂 Seinästä olenkin tehnyt postauksen täällä https://atmarias.indiedays.com/2019/02/13/voihan-keittion-musta-seina-sentaan/. Aina välillä haaveilen seinän kaakeloimisesta kattoon asti ja viime aikoina on jopa käynyt mielessä seinän tapetointi ja lasilevyn asettaminen tuohon lieden taakse.

   Hei kiitos postaustoiveista, ne on laitettu korvan taakse 🙂

   Suloista sunnuntaita ❤️

 7. Rita sanoo:

  Onpa ihana tunnelma kuvissa! Ostin itse tuon samaisen mustan keramiikkalautasen Rustasta keittiön tasolle hedelmille, mutta sepäs näyttääkin kivalta kynttilöiden alla.. Ja onpa kiva tuo, että siinä on kolme erilaista kynttilää. Taidan varastaa idean 😉

  • Maria sanoo:

   Kiitos Rita ❤️

   Mä jo kans haaveilin tuollaisista lautasista ihan ruokalautasiksi. Mutta miehen mielestä meillä on ihan tarpeeksi astioita (miehet :D)!

   Idea on vapaasti varastettavissa ❤️

   Ihanaa alkanutta viikkoa!

 8. Mari sanoo:

  Moikka,
  Surffailin sohvia ja päädyin muutaman mutkan kautta sivuillesi 🙂 Saanko kysyä mistä sohvanne ovat?

  Kaunis on olohuone toki muutenkin <3 Mukavaa syksyä!

  • Maria sanoo:

   Heippa Mari

   ja ihanaa, kun päädyit tänne ❤️

   Sohvat ovat 10 vuotta sitten Ikeasta ostetut Kivik-sohvat. Reilu vuosi sitten uusin päälliset, kun alkuperäisistä ei enää lähtenyt lika. Mutta ovat olleet jokaisen pennosen väärti.

   Kiitos kaunis ja ihanaa syksyä sinnekin ❤️

Kommentoi