keskiviikko 13. helmikuun 2019

Voihan keittiön musta seinä sentään!

HEI HELLUREISSAN!

Vaikka niin vannoin remppaväsymyksessäni, että meidän remontit on nyt remontoitu pitkäksi aikaa, niin yksi valinta on jäänyt mietityttämään. Tai alkanut viime aikoina mietityttämään. Vaikka tykkäänkin tuosta mustasta (tai oikeastaan se ei ole musta vaan tummantummanharmaa) seinästä keittiössä, niin se on himpun verran epäkäytännöllinen. Ainakin tuossa liesitason takana.

Maali on pesunkestävä, mutta auta armias, jos en pyyhi roiskuneita rasvatahroja heti pois; ne jäävät ja jämähtävät seinään. Muuten niitä ei juuri huomaa, mutta kun aurinko paistaa sopivasta kulmasta, niin tuo lieden levyinen pätkä seinästä on aivan kiiltokirjava.

Tiedän, että esimerkiksi lasilevy poistaisi tuon ongelman. Mutta ongelma on se, että en halua lasia vain tuolle kaistaleelle. Koko seinän lasittaminen tulisi taas kovin kalliiksi ja häikäisisi melko lailla. Joten mikä avuksi? Edelleen haaveilen siitä valkoisesta fasettihiotusta laatasta tiililadonnalla. Jep, juuri siitä josta olen haaveillut monta vuotta ja joka löytyy niin kovin monelta. Mutta jos sellaisesta tykkää, niin eihän se haittaa tosipaikan tullen ;)

Laittaisin koko taustaseinän tuolla kauniilla laatalla. Ainut mitä pelkään on se, että tuleeko keittiöstä liian valkoinen valkoisen laatan myötä. Kun olen tykännyt, että tumma seinä tuo kivasti kontrastia. Ikään kuin katkaisee keittiön. Antaa sille takaseinän. Ja hei näin bloggaajan näkökulmasta tuo tumma tausta toimii ihan älyttömän hyvänä kuvaustaustana. Samoin kuin edellisen kodin rosteriseinä. Mutta niinhän se valkoinen kaunis laattakin toimisi.

Joskus katsoin fasettilaatan hintoja ja eihän ne mitään halvimpia mahdollisia ollut. Laskin, että tuohon seinään menevät laatat tulisivat maksamaan noin 400 euroa. Ja koska en ole vielä opetellut laatoittamaan, vaikka niin kauan olen moisestakin taidosta haaveillut, niin työn osuus tulee vielä päälle.

Mitäs mieltä te olette? Vai olisiko joku muu käytännönläheisempi ratkaisu kuin valkoinen laatta? Jäähän sinnekin inhasti valkoiseen saumaan roiskeita, ellei niitä ole heti pyyhkimässä pois. Ehkä pitää vain parantaa tapansa. Itse en ole se kokki kolmonen, joka on koko ajan pyyhkimässä työtasoja saatikka seiniä ruoanlaiton lomassa :D

TALVISIN KESKIVIIKOTERKUIN,


32 Responses to “Voihan keittiön musta seinä sentään!”

 1. Avatar Sanna sanoo:

  Minä laittaisin sen lasin:)liesituulettimesta hellaan.Tuo musta seinä on niin kaunis ja saa valkoisen näyttämään valkoisemmalta.
  Meillä kyseinen seinä laattaa ja sekin on yksi pentele.Kiiltävissä laatoissa ja saumoissa tosiaan jokainen roiske näkyy:(
  Itse haaveilen nimenomaan maalatusta seinästä ja lasista.Kun vain saisi miekkosen innostumaan asiasta.
  Haluaisin myös heivata yläkaapit kokonaan pois ja laittaa rosoiset avo/puuhyllyt…Mutta tähän ideaan mies on sanonut ehdottoman ein:D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Sanna!

   No se lasi varmaan olisi sellainen, että saisin pitää sen myötä tämä keittiön ”lookin” josta tykkään hirmuisesti.

   Ja hei kiitos laattakokemuksesta, ei kuulosta kyllä sekään vaihtoehto hyvältä :D

   Aijettä, kuulostaa hyvältä sun suunnitelmasi…miehethän aina vähän on vastarannan kiiskiä ensi alkuun, mutta kyllä ne siitä lämpenevät ;)

   Ihanaa keskiviikkoiltaa ♥

 2. Avatar Anu sanoo:

  Hei Maria ja kiitos ihanasta blogistasi!
  Mitäs jos laatoittaisitte tumman seinän mustalla laatalla tai jollain muulla tummalla sävyllä? Näin säilyisi tuo ihana tunnelma, jonka tumma seinä muuten vaaleaan keittiöön antaa. Esim. RTV:n Plaqueta-mallistoissa voisi olla sopivia :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anu

   ja hei voi kiitos ihanasta palautteestasi :)

   Katos, kun mulle ei tullut edes mieleen tumma laatta, mutta kiitos vinkistä – se voisi todellakin toimia! Ei näkyisi roiskeet sun muut. Täytyykin vähän nettailla.

   Kivaa keskiviikkoiltaa ♥

 3. Avatar Hanna sanoo:

  Meiltä löytyy valkoinen fasettihiottu laatta tiililadonnalla, juuri se sama mitä kaikilla muillakin ja paljon asiaa pähkäilin juuri siitä syystä (mitään muita perusvarmoja ratkaisuja täältä ei löydykään). Muuten keittiössä siniharmaa kuviollinen perinnetapetti. Edelleen noin kolmen vuoden jälkeen tykkään siitä, vaikka nyt ottaisin sileän laatan samalla ladonnalla ja ihan vain siivoussyistä…etenkin rasva+pöly tuntuu tarttuvan viistoon yläreunaan.

  Naapurissa on välitilassa tapetti, mikä on vedetty päältä venelakalla. Täysin pyyhittävissä ja hyvin irtoaa lika. Voisikohan maalin päälle vetää tuollaisen venelakan? Hiukan kiiltoa se tietty tuo pintaan.

  Kaunis on teidän melkein musta seinä, älä luovu :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Hanna

   ja hei vitsit, että teidän keittiö kyllä kuulostaa unelmalta :) Just tuollainen siniharmaa kuviollinen perinnetapettikin houkuttelee tällä hetkellä kovin!
   Mutta kiitos vinkistä, tuo fasettireuna tosiaankin saattaa kerätä pölyä ja rasvaa ihan erilailla kuin tavallinen.

   Oih, mä otan heti huomenna selvää tuosta venelakasta meidän kemistiltä! Huikea idis :)

   Kiitos ja ihanaa keskiviikkoiltaa sinne ♥

 4. Avatar Minna sanoo:

  Meillä on fasettihiottu laatta valkeana ja musta sauma. Sillä saa sopivasti rouheutta siihen

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Minna

   ja tiedätkö, että se musta sauma tuo niin paljon munkin mielestä särmää! :) Aina ihastelen sellaisia seiniä…tuovat jotenkin pientä bistrohenkeä tilaan!

   Kiitos siis vinkistä ja ihanaa keskiviikkoiltaa ♥

 5. Avatar Maria K sanoo:

  Hei. Ihana tuo musta seinä. Meillä on juurikin sitä valkoista laattaa juuri sillä ladonnalla mistä haaveilet. Olen kyllä tykännyt ja meillä on pähkinäpuinen taso joka tuo kontrastia. Mitä sulla on nuo tasot? Kivan näköiset nekin! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Maria K

   ja kiitos :)

   Oih, pähkinäpuinen taso ja sellainen laattaseinä kuulostaa niin ihanalle! Meillä tasot ovat kiveä (kvartsia) ja voi olla, että kun tuohon seinään laittaisi laatan, niin tilasta voisi tulla liian ”kivinen” tai kolkko.

   Ihanaa keskiviikkoiltaa sinne ♥

 6. Avatar Riina sanoo:

  Yhtäkkisessä kevätauringossa kaikki näyttää likaiselta! Ei liene sellaista käytössä olevaa liedentakusta, jolle kevätaurinko ei yhtään ”kettuilisi” :)

  Joko laittaisin tuohon taakse lasin lieden kohdalle tai antaisin kaiken olla…ostaisin hyvän uuden seinänpyyhkimisrätin ja tsemppaisin siistimispuuhissa….nätti seinä saisi jäädä ja säästyisi – ja niin säästyisi tukku rahaakin :D

  • Maria Maria sanoo:

   Heissun Riina

   ja hei totta tuokin :D Tosin mähän nyt näen ne liat siinä koko ajan, paistoi aurinko tai ei.

   Kaikista helpoin, halvin ja kivoin vaihtoehto oli tuo ehdottamasi. Tähän asti olen pyyhkinyt seinän ihan tiskirätillä (joka usein lasten jäljiltä). Seinä on siis välillä täynnä myös leivänmuruja ;)

   Kiitos siis vinkistä ja kivaa keskiviikkoiltaa ♥

 7. Avatar Milla sanoo:

  I feel you! Itse en just laittanut sitä mustaa seinää ja nyt haikailen sen perään. Ehkä laatoitat mustalla?
  Meillä on tiskialtaan ja hellan takana sellainen alumiinilevyt, siis maalattua levyä. On tosi näppärä pitää puhtaana ja tämä meidän valkoinen näyttää huurretulta lasilta. Saisikohan sitä koko seinän kokoisena..? Sitä on useita värejä.
  En kyllä valkoista laattaa itse enää laita, etenkään hellan taakse, ne saumat on niin vaikea pitää puhtaana.

  Joku jo kirjoittikin, että kevätaurinko on kyllä siististä pitävän painajainen, se paljastaa kaiken armottomasti.

  Kaunista teillä on joka tapauksessa 😊

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Milla

   ja hei sitä mä vähän kans pelkään, että jäisin kaipaamaan mustaa seinää, jos sen valkaisen… ja laattojen päälle kun ei oikein viitsisi sitten mustaa maalia laittaa :) Mutta musta laatta voisi toimia!

   Teidän huurrettu lasi kuulostaa muuten tosi hyvälle! Meillä on altaan takana valkoinen seinä ja tuntuu, että siinä ei näy lika niin paljon kuin tuossa mustassa. Vaikka voisi kuvitella toisin päin. Mut siihenkin voisi jonkun levyn kyllä laittaa!

   Kiitos kaunis ja hei ihanaa iltaa ♥

 8. Avatar Irma sanoo:

  Hellan kohdalle musta tai kirkas lasi. Kiinnitys helposti metallisella u-listalla.
  Listat maksavat muutaman euron.(lasiliikkeessä) Meillä on mökillä valkoisen hirren päällä valkoinen lasi hellan kohdalla.Hyväksi todettu.
  Kevään odotusta!

  Ystävänpäiväterveisin Irma

  • Maria Maria sanoo:

   Heippahei Irma!

   Oih, musta lasi muuten kuulostaa myös älyttömän hyvälle :)

   Kuten myös tuo teidän mökillä oleva lasikin! Lasista saa helposti lian pois, joten se voisi olla sen takia hyvä ratkaisu.

   Ihanaa kevään odotusta ja ystävänpäivää sinnekin ♥

 9. Avatar idahhh sanoo:

  Minä pitäisin seinän tummana – löytyisikö jostain tumma välitilan levy millä voisi levyttää koko seinän tai sitten musta laatta+mustat saumat! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan

   ja hei kiitos äänestäsi mustalle :) Minä tykkään kyllä kans mustasta! Se tuo särmää muuten vaaleaan keittiöön.

   Hih, ja tomaattipensaan tomaatit loistavat kauniin punaisina sitä vasten :D

   Ihanaa keskiviikkoiltaa sinne ♥

 10. Avatar Sari Riekkola sanoo:

  Musta seinä on ihana, en luopuisi sinuna siitä. Ja juu, kevätaurinko näyttää kyllä pienimmätkin liat, tuntuu siltä, ettei koko talvena olisi luutuun tarttunut. Musta levy, tai musta tiili vois olla hyvä. Meillä oli välitilassa tapetit, joiden päällä pleksiä, minusta pleksikin oli vaikea pitää puhtaana, siinä näkyivät kaikki luutun jäljet.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Sari

   ja kiitos kaunis :) Se on kyllä ihana, mutta ääsh…jos laittaisi verhot kiinni, niin, että lika ei näy auringonpaisteella? :D

   Musta tuntuu, että mäkään en välttämättä pleksistä saisi nätisti rätin jälkiä pois. Sitten varmaan naarmuttaisin sitä jollain. Lasi olisi ehkä varmempi vaihtoehto Marian keittiössä ;)

   Ihanaa iltaa sinne ♥

 11. Avatar Susa sanoo:

  Mä myös pitäisin seinän mustana ❤️ Meillä oli ennen valkoinen laatta ja siihen saumojen putsaamiseen meni niiiin hermot. Luulin, että nykyinen valkoinen lasi olisi helppo pitää puhtaana, mutta voi mitä rätin jälkiä siinä näkyykään, kun aurinko paistaa sivusta! 😱 Aina on joku ongelma väristä tai materiaalista riippumatta… 😂

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Susa

   ja hei kiitos sinullekin äänestä mustalle :)

   Mä rakastan tuota seinän väriä ja se passaa niin hyvin lämpimän ruskean parketin kanssa.

   Mutta totta tosiaan, kaikissa materiaaliratkaisuissa taitaa olla kevätauringolla ongelmansa. Jos vain laittaisi sälekaihtimet kiinni? ;D

   Ihanaa keskiviikkoiltaa ♥

 12. Avatar Riikka sanoo:

  Meillä toimii laattaseinän suojana siinä hellan kohdalla tavallinen katseenkestävä tarjotin. Helppo siirtää yhdellä ranneliikkeellä sivuun seinustalle ruuanlaiton ajaksi ja pois sen jälkeen. Ei ongelmia siltä osin, että saumat tai laatat olisivat siitä kohtaa likaiset. Olen aika tarkka näissä asioissa; en voi sietää roiskeita seinillä, enkä varsinkaan laattaseinällä tahi saumoissa. Tämä pätee keittiössä lähinnä. Muutoin on nieltävä normaali seinien likastuminen tietyiltä kohdin, koska lapset. Käsiä pestään ahkerasti, mutta en voi olla nipottamassa kaikesta.

  Joo, kevätaurinko alkaa tehdä tepposiaan. Ihanaa kevään odotusta!

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Riikka
   ja mielettömän paljon kiitos vinkistä :)

   Miten mä en edest tullut ajatelleeksi tarjotinta? Tuollainen yksi hopeinen olisi itse asiassa ihan kiva sisustuselementtikin tuohon. Taidan kokeilla heti.

   Hih, mä olin aiemmin tarkka, mutta jotenkin lasten myötä sitä on lepsuuntunut :)

   Ihanaa kevään odotusta sinnekin ja hei ihanaa ystävänpäivää ♥

 13. Avatar ingrid sanoo:

  lasi, lasi, lasi… ääni siis lasille :) Meillä myös lasi ja en vaihtaisi, eikä se nyt mitenkään tolkuttoman hintainen, laattakin maksaa. Ja en jaksaisi yhtään kaakelinsaumaa putsata :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Ingrid

   ja kiitos vinkistä!

   Lasi varmastikin olisi kyllä helpoin vaihtoehto tuohon. Siitä saa lian helposti pois. Täytyy miettiä, miten se sopii omaan silmääni, kun ei viitsisi lasittaa sitten kuin vain lieden levyisen kappaleen. Että kestääkö katseen alla, kun ei ole edes ihan keskellä seinää :)

   Ihanaa ystävänpäivää ♥

 14. Avatar Hanna sanoo:

  Minultakin ääni mustalle seinälle ja lasille! Lasi on oman kokemukseni mukaan kaikkein helpoin materiaali puhdistaa ja näyttääkin kivalta. Kukahan pesisi meidän ikkunat…? En ymmärrä miten ne voi likaantua aina niin nopeasti, vaikka justhan ne syksyllä jynssättiin ;)

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Hanna

   ja kiitos sinullekin äänestäsi :)

   Mun täytyy funtsia tuota lasia…liesi kun ei ole ihan keskellä seinää, niin täytyy miettiä korostaako sitä seikkaa liikaa. Itseäni meinaan välillä hämää se, että liettä ei saatu keskelle seinää. Tuon pikkuikkunan takia liesituuletin piti laittaa vähän ”ei niin keskelle” :D

   Meillä ikkunat myös vielä remppapölyssä. Suodattaa osan valosta pois ;)

   Ihanaa ystävänpäivää ♥

 15. Avatar Anu sanoo:

  Niin kaunis, kun se valkoinen fasettihiottu laatta onkaan, en laittaisi sitä! Minusta tuo musta sopii todella hyvin! Lasi vain lieden kohtaan helpottamaan siivousta. Jos seinä olisi valkoinen, tulisiko tunne, että takaseinä on kauempana? Tulisiko ehkä käytävämäisempi fiilis? :)

  • Maria Maria sanoo:

   Hei huomenta Anu,

   kiitos sinullekin – ehkä se valkoinen laatta jää kyllä nyt laittamatta :)

   Se on meinaan justiinsa niin, että keittiön takaseinä ikään kuin siirtyisi pidemmälle valkoisen seinän kanssa. Musta takaseinä tekee käytävälle stopin ja tila on hallitumpi!

   Ihanaa ystävänpäivää sinne ♥

 16. Avatar MrsD sanoo:

  Hei Maria!
  Minulta aani tuolle mustalle seinalle sellaisena kun on! Taalla Hollannissa olen tormannyt pariinkin otteeseen ”Trae Lyx Naturel Finish” tuotteeseen, on variton tuote joka suditaan maalin paalle, ja on mielestani tehokas juuri tuohon lieden taakse seinaan. En tieda olisiko Suomessa saatavilla/vastaavaa tuotetta.
  Iloista alkutalvea/ alkavaa kevatta, terveisia krookusten keskelta Hollannista.XXX

  • Maria Maria sanoo:

   Well hello MrsD,

   long time no see :)

   Kuule just tuollaista lasyyri/lakkapinnanomaista tuohon haaveilin. Mikäli siis osasin itse itselleni oikein kääntää hollanista suomeksi ;D

   Kiitos siis vinkistä !

   Ihanaa ystävänpäivää ja kevään odotusta sinnekin ♥
   PS. Krookukset kuulostavat niin hyviltä! Terkut täältä lumikinosten keskeltä ;)

Kommentoi