torstai 23. heinäkuun 2020

Vinkki sadepäiviin: Sushitalkoot

MOIKKAMOI!

Ja terveisiä sangen tuulisesta saaresta. Ollaan lätkitty korttia, nukuttu päikkäreitä, luettu kirjaa, tehty ceasar-salaattia ja aika hyvin vältelty mustikan poimimisthommaa 😉 Tähän asti, tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen on pakko mennä poimimaan nuo ennen kuin menevät rastaiden suuhun.

Vilautin eilen IG:ssä meidän sushi-illallista ja sain pyyntöjä tehdä postauksen sushien tekemisestä. Mä olen täällä kertonutkin ekasta sushien tekokokemuksesta ja sen jälkeen ollaan tehty aina silloin tällöin susheja itse. Täytyy myöntää, että tuolloin ekalla kerralla susheista tuli kaikista parhaimpia. En muista mikä riisi meillä oli tuolloin käytössä tai kuinka paljon laitoin riisiviinietikkaa, sokeria tai suolaa, mutta tuolloin riisi pysyi parhaiten kasassa. Ja oli silti pehmeää. Voi olla että sillä oli vaikutusta, kun laitoin sushirullat tiukassa folionyytissä jääkaappiin odottamaan leikkausta.

Myös sillä on vaikutusta, kuinka terävä veitsi on. Nyt mökillä meillä ei ollut terävää veistä ja sushit meinasivat laota heti kättelyssä 😀 Mutta hyvän makuisia olivat, siitä ei pääse mihinkään.

Joten vinkki sadepäiviin teille, joka tykkäätte näpräillä keittiössä koko perheen kanssa; pitäkää sushitalkoot. Sushiin liitetään usein raaka kala, mutta esimerkiksi meidän lapset syövät kotona tehtäessä savulohi- ja kurkkumakeja. Yleensä ollaan laitettu susheihin myös jättikatkaravun pyrstöjä ja graavilohta, mutta nyt jättikatkaravun pyrstöt unohtui ostaa.

Sushien tekeminen itse on helppoa. Tarvitset

🍣 sushiriisiä
🍣 riisiviinietikkaa, suolaa, sokeria
🍣 bambumaton
🍣 merileväarkkeja
🍣 mereneläviä
🍣 kasviksia esim. kurkkua ja avokadoa suikaloituna
🍣 soijaa
🍣 wasabia
🍣 seesaminsiemeniä (halutessasi)

Me keitetään riisiä 500 grammaa ja siitä riittää koko perheelle. Riisin keitän aina pakkauksen ohjeen mukaan. Riippuen millaisia susheja teemme, niin tuosta määrästä saa 6-8 merileväarkillista tehtyä. Nyt california makeista tuli aivan liian isoja, joten pienempänä tehtynä olisi saanut tavan makeja enemmän.

Jos haluaa, niin sushien sisään voi laittaa vanan wasabimajoneesia (perusmajo+wasabi). Mä tykkään, että majoneesi tuo mukavaa makua ja pientä potkua susheihin. Sushien koostamiseen kannattaa netistä katsoa ohjeet!

Ja tosiaan aiemmin, olen laittanut sushirullat ennen leikkausta jääkaappiin odottamaan. Suosittelen sitä, sillä ainakin meillä sushiriisi tahmastuu silloin vielä enemmän ja susheista tulee helpompia leikata, vaikka veitsikin olisi vähän tylsä.

Nyt sinne mustikkamettälle! Aluksi näytti, ettei tuohon pihapiiriin tule lainkaan mustikoita ja nyt se on ihan sinisenään. Saas nähdä rikkoutuuko mun 27 poimitun litran ennätys tänä vuonna.

TORSTAITERKKUSIN,

PS. ja hei sitä lupaamaani pizzauunipostausta vihdosta viimein luvassa huomenna 🙂


4 Responses to “Vinkki sadepäiviin: Sushitalkoot”

  1. Lotta sanoo:

    Hyvältä näyttää, mutta herran tähden Iittala tarrat veks laseista! Tokko esim. Ikea tarrat jäisi lautasiin tahi lasiin.
    Niin monessa ns ”ruoka tai lifestyle blogiissa näkyy noi tarrat, jotka EI ole tarkoitettu jätettävän lautasiin tai muihin astioihin. Ei ei ja vielä kerran ei

    • Maria sanoo:

      Moikka Lotta
      ja kiitos ❤️

      Meillä ei stressata noista tarroista, ei varta vasten niitä jätetä/oteta pois, mutta ei myöskään harmitella, kun ajan saatossa lähtevät pois 😁

      Ihania kesäpäiviä!

  2. Sirpa sanoo:

    Ihanat sushit! En ole tehnytkään piiiiiitkään aikaan. Tästä nappaan vinkit ja laitan tarvikkeet kauppalistalle. Kivaa viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Moi Sirpa

      ja kiitos ❤️

      Hei ihanaa, toivottavsti sushit maistuvat 🙂

      Kiitos samoin, kivaa viikonloppua sinnekin ❤️

Kommentoi