tiistai 21. huhtikuun 2020

Terassikelit on täällä!

HEIPPAHEI TIISTAIPÄIVÄÄN!

Hei, se on kesä ny! Ainakin näin toimistolta ulos katsottaessa vahvasti näyttää siltä, että olemme siirtyneet uuteen vuodenaikaan. Viime viikolla oli se talvi, tässä välissä kevät, joka jäi tänä vuonna varsin lyhyeksi ja nyt kesä. Kesän mittarina toimii auringon lisäksi ohijuokseneen lenkkeilijän varustus eli shortsit ja t-paita 🙂 Kesä tuo mukanaan terassikelit ja terassin viimeistelyprojektin.

Vaikka nyt näillä näkymin näyttää vähän pahalta rippijuhlien järjestämisen suhteen, niin olisihan se muutenkin kiva saada tuo terassi vihdosta viimein kalustettua loppuun. Tai ihan ekaksi se kyllä pitää öljytä, sekä terassi että nuo aitaelementit. Mä olen tässä pitkään pohtinut, että millä värillä sen sutisin. Edellisessä kodissahan meillä oli musta terassi ja se oli ihana. Ellei ota huomioon sitä, että siinä näkyi kaikki lika. Mutta enää meillä ei oikein asu sellaisia mutatassuikäisiä. Ellei tuota pienintä karvanassua ota huomioon.

Talo ja autokatos meillä on harmaat, joten pitäsiköhän sutaista tuo terassikin harmaaksi? Itse terassi on mukavasti muutaman vuoden aikana vaalentunut eli ruskea ei sieltä kuultaisi läpi harmaasta, mutta aitaelementit ovat vähän vielä tummemmat kuin terde. Joskushan näissä käy niin, että harmaa puuöljy ottaa punaisen tai violetin vivahteen alla olevasta ruskeasta. Eli tuo terassin tummuusaste määrittelee luonnollisesti lopputuleman. Sitten mietin, että mitäs, jos laitettaisiin perinteistä valmisruskeaa puuöljyä. Ei sekään huono olisi. Tai sitten astetta tummempaa wengeä. Toisaalta taas se musta terassi toisi kivasti särmää pihaan ja sopisi noiden kivilaattojen kanssa hyvin yhteen. Oli väri mikä tahansa, niin työtä tuohon saa uppoamaan. Terassi on vähän yli 70 neliötä ja siihen vielä nuo kaiteet päälle. Vaatinee yhden kokonaisen päivän.

Ja kuten vanhassakin kodissa, niin myös tässä kodissa ajattelin noudattaa ”suutarin lapsella ei ole kenkiä” -sääntöä ja sävyttää puuöljyn tuplapastoilla ja säästää toisen käsittelykerran. Tämä toimenpide tosin kyllä vaatinee sen, että öisinkin on yli viisi astetta lämmintä, että terassi kuivuu ennen kesää 😉

Pöytäryhmään olemme olleet tyytyväisiä. Se taitaakin olla jo ainakin seitsemän vuotta vanha. Lasikannellinen neliön mallinen pöytä, jonka ostimme Kruunukalusteelta.  Täältä vanhasta postauksesta näkyy edellisen kodin takapihaa, mustaa terassia ja tuota meidän ulkoruokapöytää. Lasikansi on ajansaatossa alkanut samentumaan, mutta voisi olla, että sen jollain saisi vielä kiillotettua. Iso parivuoteen lakana ajaa pöytäliinan aseman silloin, kun ei jaksa pöytää putsailla 🙂

Terassia emme halua ahtaa liian täyteen, mutta joku ihana kulmasohva/sohvaryhmä siihen sopisi. Mun mielestä sohvaryhmän pitäisi olla sellainen ruokaryhmään sopiva. Mies taas on sitä mieltä, että ihan sama millainen on, kunhan siinä pääsee löffäilemään. En mä itsekään mitään pönötyssohvaa kaipaa, vaan sellaisen mukavan. Sohvalla saisi kyllä olla kokoakin. Meillä on tällä hetkellä terassilla yksi musta auringonottotuoli, jonka sain toiveestani äitienpäivälahjaksi reilu viisi vuotta sitten. Tuon voisi viedä mökille ja ostaa terassille kaksi aurinkolaveria, mikäli sohvan jälkeen vielä tuntuu terassilla tyhjää tilaa olevan.

Kokosin alla olevaan kollaasiin omia suosikkejani. Kollaasin kuvat ovat liikkeiden sivuilta lainattu. Eniten meidän pöydän kanssa näistä menisi yhteen tuo Kruunukalusteen Leone. Meillä muuten taitaakin olla mökillä tuota sarjaa auringonottotuolit, joten ne voisi tuoda kaupunkiin, jos tähän sohvaan päädymme. Leoneen on saatavilla sellainen sääsuojahuppu, joka olisi tosi kätevä! Hobby Hallin Barbadoksessa on joku rentous, josta tykkään. Ehkä ne on nuo muhkeat selkätyynyt.

Tuo Kodin1 Aranos on ihana, mutta mitenköhän valkoinen polyrottinki vanhenee? Pahin skenaariohan olisi se, että se ottaisi siitepölystä tai muusta osumaa ja muuttuisi harmaakeltapilkulliseksi. Veken Hillestorp taas houkuttelee rentoudellaan ja mustilla tyynyillä. Jälleen pohdin sitä, miten UV-valo kohtelee mustia tyynyjä…kulahtaakohan alta aikayksikön? Ja hei Jyskin Ljunghusen olisi unelma. Tuohon pari rottinkista auringonottotuolia ja ruokapöydäksi joku teemaan sopiva. Tämän nykyisen ruokapöydän kanssa en siroa rottinkiryhmää näe samaan kuvaan sopivan.

Sohvan ja ruokaryhmän väliin sommittelimme isoja pitkulaisia ruukkuja ja säleikköä. Ylös kasvavia kasveja (kärhöjä?). Lisäksi terassille on pakko saada jonkun sortin tulipesä. Sellainen, jossa voisi palaa tuli hämärtyvinä kesäiltoina ja ilta kuluisi elävää tulta katsellen.

Tämän postauksen kuvissa näemmä autokatoskin on vielä pohjamaalissa ja lipputankokin vanha rustiikkinen. Molemmat ovat kokeneet vuoden aikana melkoisen muutoksen. Olin muuten uhkarohkea ja istutin eilen ruukkuihin orvokkien lisäksi pelargonioita. Toivotaan, ettei halla vie! Lisäksi tein gladioluksien kanssa saman uhkarohkean tempun kuin viime vuonnakin; kaivoin mukulat suoraa maahan enkä purkkiin esikasvatukseen. Viimeksi nousivat hienosti heinäkuulla, mutta ennen kuin ehtivät kukkia ne pirun pupulaiset olivat syöneet varret parempiin suihin. Jännä seurata, miten Marian kokeilevan puutarhan kukkien tänä käy 😉

ILOISIN TIISTAITERKUIN,

Tässä vielä linkki piharempan ennen/jälkeen -kuviin, jotta viime aikoina mukaan hypänneet lukijat näkevät pihaa laajemmalta skaalalta.


17 Responses to “Terassikelit on täällä!”

 1. Teija sanoo:

  Hei Maria!
  Sinulla on ihania ideoita terassin somistamiseksi. Minä vannon harmaan terassiöljyn nimeen. Riippuu tietysti kohteesta, mutta meidän mökille se oli passeli valinta http://onnenhetkiaparatiisissa.blogspot.com/2016/06/terassi-uudistui-hailukasta-harmaaksi.html

  • Maria sanoo:

   Moikka Teija

   ja hei kiitos 🙂

   Ihana teidän terassi ja koko miljöö ❤️ Meillä mökillä myös kelon värinen terassi, tykkään hurjan paljon! Mutta just sitä mietin, että meneekö se kaupunkiin…täytyy pähkäillä!

   Aurinkoista iltaa! ❤️

  • Sanna sanoo:

   Huh,onpa teillä upea Terde!!ja mikä maisema:)

 2. Sanna sanoo:

  Me ölyttiin just terassit:)Meillä tehty ruskeasta kestopuusta ja öljyttiin värittömällä.
  Terassit alkaa olla auringon vaikutuksesta ihanan hopeanharmaat,mikä on suunnitelmakin.
  Oltaisiin haluttu lehtikuusesta,mutta hinta.Meilläkin kaiteet ruskeammat,mutta kaipa nekin siitä pikkuhiljaa harmaantuu:)
  Kannattaa muuten(jos ei ole)hakea öljysutiin varsi,esim.sinillä on,niin öljyäminen helppoa ja nopeaa.
  Hain just puutarhalta orvokit ja bellikset,muita en uskalla hallojen takia vielä laittaa.Elämä siirtyy nyt ulos ja sisäydytään sitten syyskuussa.Jihuuu,se on kesä nyt!(toivottavasti)

  • Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja hei kuulostaa ihanalle teidän terassit ❤️

   Sama juttu, lehtikuusi jäi hinnan takia laittamatta. Mua on alkanut nyt viime päivinä houkuttelemaan sellainen syvemmän ruskea. Saas nyt nähdä, koska saadaan terde öljyttyä, kun en osaa päättää 😀 Tosin vielä ei kantsikaan öljytä, kun on kylmiä öitä.

   Juu, meillä on käytetty sellaista maalisudin jatkovartta, se on kätsy! Joskus sudittiin kontusilleen polvisuojien kanssa 🙂

   Eiks ole ihanaa – koti saa sisältä olla seuraavat kuukaudet räjähdyksen jäljiltä. Toivottavasti täällä käydään vaan nukkumassa 🙂

   Aurinkoista iltaa sinne teille ❤️

 3. Sanna sanoo:

  Piti vielä sanomani että meillä tuollainen iso kulmasohva terassilla,on paras hankinta ikinä!
  Sama jatkuu ulkona,mies nukkuupäikkärit sohvan toisessa puoliskossa ja minä toisessa:)

  • Maria sanoo:

   Ah, mä niin näen tuon saman asetelman meillä 😀 Ihan parasta! ❤️

   • Sanna sanoo:

    Meillä musta sohva ,ja tyynyt,sekä varjo.Tykkään niiden tuomasta ryhdistä.Haalistuneet eivät ole yhtään.Joku suojapeite olisi hyvä,rasittavaa pehmusteiden raahaminen yöksi ja sateen tullessa grillitaloon.On kyllä kiinni terassissa:Diltaisin vaan tulee lokit ja kakkii ne pilalle.Mekin mietittiin tummaa terassia,mutta savimaa.En kestä jos terde täynnä mutajälkiäVarsinkin sateisena kesänä käy niin.

    • Maria sanoo:

     Huomenta Sanna!

     Hei loistavaa, kiitos kokemuksen jakamisesta 🙂 Ja hei juu, sellainen iso sohvan mallinen suojahuppu on sohvan mukana ostoslistalla. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin raahailla pehmusteita suojaan. Meillä myös savimaa, joten ehkä olisi parasta vetää sävyllä ”muta! 😀

     Aurinkoista keskiviikkoa ❤️

 4. Anna-Maria K sanoo:

  Ai että kun näyttää hyvältä. Meillä on liian pieni terde, kaipaisin laajennusta jotta mahtuisi syömään kunnolla. Ja aurinkovarjoa kaipailen myös. Teillä onkin tosi kivan näköinen varjo!

  • Maria sanoo:

   Heippa Anna-Maria

   ja voi kiitos 🙂

   Meidän tuo aurinkovarjo on aivan kamalan likainen….muuten ajaa asiansa 😀 Sekin on jo yli viisi vuotta vanha eikä ole muuten mennyt miksikään. Ollaan vissiin joskus märkänä laitettu kasaan, kun on mustunut inhasti.

   Ihanaista iltaa sinne ❤️

 5. Riina sanoo:

  Minusta harmaa näyttää terasseissa ja puukaiteissa luonnottomalta ja olen nähnyt surullisen monta esimerkkiä, kuinka se väri on rumasti kulunut pinnasta pois…Laittaisin perusruskeaa puuöljyä ja toisin harmaata elementtiä esim. ruukuissa ja tekstiileissä maisemaan…Kauniit ovat nuo istutuslaatikot teillä, samoin terassin muoto 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikkis Riina,

   se on just niin, että sopii joihinkin kohteisiin hyvin. Esimerkiksi mökkimiljööseen mun mielestä kelon värinen terassi on ihan omiaan. Mutta se voisi olla kyllä vähän keinotekoisen näköinen täällä kaupungissa 🙂 Mä olen alkanut nyt pohtimaan sellaista wengen ruskeaa. Se varmaan kuluisi nätisti!

   Kiitos kaunis, vielä kun tuijat vähän kasvaisi istutuslaatikossa 🙂

   Ihanaista iltaa ❤️

 6. Sari sanoo:

  Voi hurja, miten pitkällä siellä on kevät!!! Täällä vielä niin paljon lunta, eikä ulko juttuja voi tehdä vilä pitkiin aikoihin. Mahtavaa, kun kesä on edessä.
  Teillä on kivan näköinen terassi.

  Ihanaa viikkoa sinne ♥

  • Maria sanoo:

   Heissun Sari

   ja hei kuvat on viime kesäkuulta 😀

   Mutta siis juu, ei meillä enää lunta ole. Eli sinänsä ollaan kesempänä kuin te 😉 Ja ruohikkokin vähän vihertää.

   Kiitos kaunis ja aurinkoista viikkoa sinnekin ❤️

 7. Maaria sanoo:

  Terassin värivalinta on kyllä aina kinkkinen. Me käsiteltiin viime kesänä terassit tikkurilan poro-värisävyllä. Tykkään kyllä itse siitä, kun on sopivasti lämpimän harmaa. Tänä kesänä ajattelin vielä istutuslaatikot käsitellä samalla sävyllä.

Kommentoi