maanantai 20. huhtikuun 2020

Dopamiinipukeutuminen; väreistä pirteyttä päivään

HEI HELLUREI

ja aurinkoista maanantaiaamupäivää! Tänä aamuna ilmassa oli vahvasti kevättä. Ihanaa 🙂

Olen saanut monta postaustoivetta vaatejutuista, joten tähän väliin sellaisia. Mun vaatekaappinihan ei juuri väreillä koreile. Paitsi keväällä ja kesällä. Mulla on yksi sellainen luottoväri, joka on seurannut mukanani jo vuosikausia. Himo tuohon väriin tulee aina maalis-huhtikuussa. Nimittäin oranssiin. Siinä missä lehdissä näkyy ihanan hempeitä pastellisävyjä keväisin, alkaa mun mieleni hamuamaan oranssin eri sävyjä. Ei sillä, kyllä hempeä vaaleansininenkin aina toimii. Myös keltaista on viime vuosina näkynyt kevät/kesägarderoobissani.

Viikolla törmäsin artikkeliin dopamiinipukeutumisesta. Värienhän on todettu vaikuttavan mielialaamme ja mä huomaan, että niinä päivinä, kun olen töihin laittanut kukkapaidan (kyllä, nyt saa jo käyttää kukkapaitoja) tai raitapaidan, niin koko olemus on usein virkeämpi. Tänä maanantaina kotitoimistopäivään pukeuduin oranssiin ja tiedättekö, että voin väittää, että se on tuo väri, joka voimaannuttaa. Saa energiseksi. Voi olla ihan höpöhöpöjuttuja nämä, mutta jos siihen kovin uskoo ja se itselleen toimii, niin eikös se olekin sitten ihan ookoo? 😉

Lisäksi tänään piristystä tuo porvoolainen suklaa, jota sain yhden lähetyksen mukana sekä nuo eilen maitokaupasta (force majeure-kauppakäynti) mukaani nappaamat kukat.

Tänään töiden jälkeen vaatekaappi kokee kevätsiivouksen. Pois alta synkeät mustat ja harmaat neuleet, esille ne iloa ja elämää päiviin tuovat paidat. Mietin muuten tuossa taas laittaa vaatteita kiertoon. Nyt kun kirpparit on suljettu, niin mitä mieltä te olette; kumpi toimisi paremmin fb-kirppis vai insta-kirppis? Meillä tytötkin siivosivat kaappinsa, joten sielläkin olisi myytävää yllin kyllin koossa 134-160. Lähinnä juhlamekkoja, mutta hitsi vie, kun tämän kesän juhlat taitaa nyt olla peruttu.

Mulla oli aamusta eka mustat housut päällä oranssin paidan kanssa, mutta jotenkin musta tuntui nyt niin synkältä. Vaihdoin ylleni siniset kotihousuni ja maanantaita jatketaan aivan Tapparan väreissä. Sini-oranssina, mutta astetta pirteämpänä 🙂

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,

 

 


4 Responses to “Dopamiinipukeutuminen; väreistä pirteyttä päivään”

 1. Anna sanoo:

  Itse käytän kirkkaita värejä myös talvella ja pastellivärit ovat ihania ympäri vuoden. Antaa kontrastia tummiin pitkiin hiuksiin ja ruskeisiin silmiin.

  Kivaa viikkoa 😊

  • Maria sanoo:

   Moikkis Anna

   ja ihanaa, että sinä käytät värejä ympäri vuoden – mäkin haluasin opetella käyttämään 😍 Ne tuovat niin paljon särmää ja iloa päiviin! Mun värikkäimmät vaatteet syksyllä ja talvella ovat rusehtavia tai harmahtavia.

   Ihanaa viikkoa sinnekin, nautitaan auringosta ❤️

 2. Tuuli sanoo:

  Mä ostin talvella Tori.fi:stä oranssit Vanssit, että niillä voisi sitten keväällä käydä Tapparan peleissä 😁 Eipä tarvi tänä keväänä, mutta syksyä odotellessa ja kyllähän ne piristää muuallakin käytettynä.

  Tykkään kyllä että vaatteissa saa olla väriä, yritän vältellä mustaa. Ja olen erittäin kateellinen ihmisille jotka osaa ja uskaltaa pukeutua värikkäästi.

  • Maria sanoo:

   Moikka Tuuli

   ja vitsit, että sun Vanssit kuulostaa täydellisiltä 😍 Juujuu, menee muutenkin, mutta Tapiksen peleissä varsinkin!

   Sanos muuta, mäkin olen vähän kade ihmisille, jotka osaavat iloitella väreillä. Nyt tosin otin tuon väri-iloittelun agendaan ja tänään on päällä niin moniväristä, että hätkähdän joka kerta, kun peilin ohi kävelen 😁

   Aurinkoista tiistaita! ❤️

Kommentoi