sunnuntai 08. syyskuun 2019

Syysmuotia ihanissa sävyissä ja kuoseissa


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Sokoksen ja Indieplacen kanssa.


 

SUNNUNTAI-ILTAA IHANAT!

Syksy tuo mukanaan pimeät illat, kuulaat ja hapekkaat aamut. Punaiset posket ja tarpeen kietoutua shaalin alle lämpimään. Syksy tuo myös mukanaan muhkeita neuleita, kauluspaitoja ja jakkuja. Tykkään kovin siitä ajatuksesta, että vähän epävirallisemman kesäpukeutumisen jälkeen saa toimistollekin pukeutua astetta asiallisemmin.

Pääsin tutustumaan naisten syysmuotiin kaupallisessa yhteistyössä Sokoksen kanssa. Minulle on tainnut siirtyä geeneissä jonkinasteinen rakkaus Sokosta kohtaan; en muista mummuni asioineen missään muualla kuin Sokoksella. Mitä tuli vaatteisiin tai ruokaan. Enkä yhtään ihmettele. Tänä päivänäkin Sokos on se paikka, jonne me lähdemme koko perheen voimin ostoksille. Usein yläkerran kahvion kautta.

Ammattitaitoinen asiakaspalvelu ja ystävällisyys yhdistettynä monipuoliseen valikoimaan naisten vaatetuksessa on se, mikä saa minut asioimaan kerta toisensa jälkeen Sokoksen naisten osastolla. Sovin treffit naisten pukeutumisen myyntipäällikön Tuula Markkulan kanssa ja tapasimme eräänä ihanan aurinkoisena ja varsin helteisenä tiistaiaamuna. 

Siinä parkkihallista naisten osaston kassalle kävellessäni ihastelin syysmuotia; ruskan värejä, skarppeja jakkuja ja vuodesta toiseen pinnalla pysyviä kauluspaitoja. Tuulan kanssa katsastimme Sokoksen syksyn valikoimaa ja trendejä. Puhuimme myös alkavista Sokoksen muotiviikoista, joita vietetään 9.9.-6.10.  Muotiviikot tuovat mukanaan tavarataloihin kauden klassikot sekä jännittävät uutuudet. Trendeistä on helppo yhdistellä omannäköinen kokonaisuus. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin; värejä, kuoseja, hillittyä ja hallittua.

Lähdin katsastamaan syysmuotia siltä pohjalta, että kuinka pelkästään yläosaa vaihtamalla saa muokattua lookia. Alaosa, kengät ja asusteet pysyvät samoina, mutta miten yläosaa vaihtamalla voi helposti muokata asun toimistokelpoisesta iltamenokelpoiseksi. Miten skarpista yläosasta saa vielä skarpimman tai vastaavasti miten skarpista yläosasta saa villatakilla vähän rennomman kokonaisuuden. Alaosaksi valikoitui kaikkien yläosien kanssa menevät supermukavat Filippa K Fiona Drapey -housut, jotka sopivat niin viralliseen tilaisuuteen kuin vähän rennompaankin tapahtumaan.

Aikaa kestävää klassikkoa & muhkeita neuletakkeja

Valkoinen kauluspaita on yksi oman vaatekaappini peruspilareista. Niitä minulla on muutamia, vähän eri mallisia. Toinen on rennompi ja toinen on virallisempi. Filippa K:n hieman joustava, täydellisesti istuva valkoinen peruskauluspaita  menee hienosti yksinäänkin, mutta itse puin sen päälle lempivärissäni olevan Tiger of Swedenin Preza neuletakin, jossa on käytetty sekä mohairia että villaa. Vaaleansininen on kuulemma tänä syksynä yhtä trendikäs siinä missä ruskan sävytkin! Meillä toimistolla käy usein huiku ikkunoista, joten tässä olisi viileämpien päivien pelastus. Olen viime aikoina tykästynyt puukoruihin. Tähän asukokonaisuuteen yhdistin Aarikan Gala -kaulakorun Sokoksen valikoimista. Kengiksi asun kanssa menee Wondersin mustat kävelykengät.

Jakkujen kulta-aikaa & kauniita yksityiskohtia

Syksyn katukuvassa tulevat näkymään myös jakut ja bleiserit. Olen jakkuihmisiä henkeen ja vereen. Kaapissani roikkuu yli kymmenen jakkua, joita tykkään yhdistellä niin t-paitojen kuin kauluspaitojenkin kanssa. Osa jakuista on virallisempia, osa rentoja. Tämä Sandin kaunis Joelle jakku on ostoslistallani seuraavaksi. Tuo neulos, hapsut ja koristeelliset napit yhdistettynä siihen, että tämä istui päälleni aivan loistavasti tekee jakusta sen, että se on loppuelämän investointi. Sellainen, joka ei koskaan mene pois muodista. Tänä syksynä ihanat yksityiskohdat ovat in. Sokoksen syysmuodissa näkyi niin romanttista pitsiä, sieviä pliseerauksia ja tyyliteltyjä rypytyksiäkin. Niin juhla- kuin työpukeutumisessakin.

Se missä edellinen neuletakki + valkoinen kauluspaita yhdistelmä meni työpäivän aikana voisin hyvin kuvitella lähteväni töistä suoraan iltatilaisuuteen vaihtamalla neuletakin tähän juhlavaan jakkuun!

Ruskan sävyjä ja lämmittävää villaa

Syysmuodissa näkyy syksyn sävyjä; kurpitsan oranssia , sinapinkeltaista ja lämmintä ruskeaa.  Kauniita murrettuja sävyjä, jotka ovat oman vaatekaappinikin suosikkeja. Keväällä tutustuin Sokoksen kevätmuotikampanjan myötä tuotemerkkiin Y.A.S. Edelleen tuotemerkin osasto veti puoleensa hyvännäköisillä, trendikkäillä ja kohtuuhintaisilla vaatteilla. Valkoisen klassisen kauluspaidan kaveriksi valikoitui kuvauksiin myös villatakki Y.A.S.:n villatakki, jonka väri on herkullinen karamellikahvi.

Karamellikahvin värisen villatakin pariksi Tuulan kanssa valitsimme ihanat Wondersin nilkkurit, joissa kuosina kovin ajankohtainen eläinkuosi.

Lämmittävää ja monikäyttöistä pooloa 

Olen oppinut vasta aikuisiällä käyttämään poolopuseroita. Aina ennen tuntui, että ne ahdistivat kurkun seutua, mutta nyt tuntuu että olen ottanut poolot omikseni. Vieläkin täytyy olla kyllä tarkka sen suhteen, ettei poolopuseron materiaali ole sellaista kutittavaa villaa. Kuvissa näkyvä karamellikahvin värinen Y.A.S.:n poolopusero on villaa, mutta ei kutita lainkaan. On ihanan ohutta, mutta silti lämmittävää. Poolopaidat ovat omiaan syksyyn senkin takia, että harvaa takkiani pidän ylös asti kiinni, joten kurkku jää usein paljaaksi.

Kaunis poolopusero menee monen kanssa; toimistolle mustien housujen tai hameen kanssa. Farkkujen kanssa kotioloissa. Ja hei, tämän syksyn yksi trendeistä on yhdistää poolopusero mekon kanssa!

Aina ajankohtaista ruutua ja laskeutuvaa silkkiä

Muistan vieläkin, kun ostin ensimmäiset pepitaruutuiset housut. Olin parikymppinen ja kävin shoppailemassa kesätöistä saamilla rahoilla syksyn kouluvaatteita. Kulutin pepitaruutuiset housut puhki. Vaikka ne olivat jo menneet muodista pois, niin silti niitä tuli käytettyä. Rakastan ruutua ja jos minulta kysytään, niin ruutu on aina muodissa. Ruutukuvio voi olla isoa tai pientä, värikästä tai mustavalkoista. Yhtä kaikki, aina yhtä varma valinta.

Sandin kaunis  Lotte-ruutupaita on silkkiä, mikä tekee siitä ylellisen tuntuisen ja näköisen. Varsin oiva yläosa toimistopäiviin, mutta myös niihin toimiston jälkeisiin virkistysiltoihin. Samalla virallinen ja juhlallinen.

Juhlavaa sinapinkeltaista ja naisellisia yksityiskohtia

Syksyn muodissa  näkyy kauniita naisellisia yksityiskohtia. Kuten tässä kauniin sinapinkeltaisessa satiinisessa Stylein Martino kietaisupaidassa. Jos päivän on ollut toimistolla klassisessa kauluspaidassa ja villatakissa, pystyy nopeasti muuttamaan ilmettä iltamenoihin tämän kaunottaren myötä. Rakastan kietaisupaitoja ja niissä on jo itsessään jujua niin paljon, ettei juuri koruilla tarvitse koreilla. Toki tähänkin ihanaan paitaan pystyisi yhdistämään vielä näyttävän korunkin. Itselleni näyttävyyttä on riittämiin tuon kauniin leikkauksen ja rusetin myötä.

Eläinkuosia ja sifonkia

Grrr, tänä syksynä leopardit ja tiikerit hyppivät silmille vaaterekeistä. Eläinkuosit ovat todellakin in! En tiedä mikä siinä on, mutta aina kun pukeudun eläinkuosiin, huomaan hymyni levittyvän leveämmälle. Eläinkuosi on jotenkin hyväntuulinen kaveri. Sandin Latia leopardipaita on 100% viskoosia, joka on valmistettu vegaanisista kuiduista. Aika kiva väriyhdistelmä ja tykkään, että paidassa on vähän leikitelty kuoseilla.

Tämä yläosa menee pelkältään hienosti, mutta myös villatakin tai jakun kanssa yhdistettynä. Kauluspaidoissa on se hyvä puoli, että niitä voi pitää usein joko housujen sisällä, jolloin lookista tulee vähän virallisempi, tai sitten rennosti housujen tai hameen päällä, jolloin look on heti hieman rennompi.

Oma tavoitteeni vaatekaapin sisällön suhteen on yhdisteltävyys ja ajattomuus. Muutamat mustat housut ja farkut. Yläosia, jotka ovat keskenään yhdisteltävissä. Jos täytyisi sanoa yksi vaatekaappini luottotuote niin se on mustat suorat housut. Hieman stretchiä olevat, päällä mukavat. Ne ovat mielestäni kaikista monikäyttöisimmät. Siihen lisäksi muutamia kauluspaitoja, muutama jakku ja villapaita/takki. Ajattomuus ei tarkoita sitä, etteikö voisi seurata trendejä. Itse ainakin pidän ruutua ja eläinkuosiakin ajattomina, vaikka ne trendeinä pinnalle nousee aina tasaisin väliajoin.

Mikäli ihastuit ylläoleviin paitoihin, neuleisiin tai bleiseriin, kannattaa laittaa seuraava vinkki muistiin:

Sokoksella on kaikki normaalihintaiset paidat, neuleet ja bleiserit -20% 9.-15.9.2019!

Ja jos et ylläolevista löytänyt omaasi, niin kannattaa suunnata lähimpään Sokokseen tai Sokoksen verkkokauppaan. Laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Haluaisin vielä muistuttaa, että mikäli oma tyylisi on vielä vähän hukassa tai kaipaat asiantuntijan neuvoa, niin Sokoksella on saatavilla pukeutumisneuvojan palvelut.

Hei, Tampereen Sokoksella järjestetään 14.9. muotinäytös, jossa itse olen paikalla. En kuitenkaan lavalla, vaan tutustumassa vielä syvemmin syysmuodin syövereihin. Te, ketkä ette pääse paikan päälle, kannattaa olla tuolloin kuulolla, sillä julkaisen tapahtumasta kattavan IG Story -kokonaisuuden. Muotinäytös streamataan kaikkiin Sokos-tavarataloihin, joten 14.9. kaikissa Sokoksissa tiedossa syysmuotinäytös. Myös blogin puolella palataan muotinäytöstunnelmiin syyskuun puolen välin tienoilla!

SULOISTA SUNNUNTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,


2 Responses to “Syysmuotia ihanissa sävyissä ja kuoseissa”

  1. Rida sanoo:

    Tykkään kovasti kietaisupuserosta ja myös leo-paitiksesta ja neuletakit ovat syksyllä/talvella ihan must

    • Maria sanoo:

      Moikka Rida

      ja hei kiitos – mä tykkään noista myös ❤ Kaikista tykkäsin, mutta eritoten kietaisupaidasta, leopaitiksesta ja mustasta jakusta.

      Kovin odottelen viileämpiä syysilmoja, että saa pukeutua villatakkeihin. Mutta hei, huomiseksi on vissiin luvattu hellettä 🙂

      Ihanaa alkanutta viikkoa! ❤

Kommentoi