perjantai 25. tammikuun 2019

Fredagsmys ♥

ILTAA IHANAT!

Eikä mitä tahansa iltaa, vaan iki-ihanaa perjisiltaa. Sitä iltaa, kun suorat housut vaihtuvat heti kotiin tullessa lököhousuihin ja korkkarit potkaistaan pois ennen kuin saa vedettyä ulko-oven perässään kiinni. Iltaa, jolloin lapset lötköttävät sohvilla, kumpikin omillaan, viikonlopun karkkipussejaan rapistellen. Toisella koira kainalossa. Edessä viikonloppu, jolle on luvassa musikaalia koko perheen voimin ja rakkaita ystäviä. Reissusuunnitelmien tekemistä kesälle ja kuulumisten vaihtoa. Ja hei hiihtoa! Jos vaikka ottaisi lämmintä mehua mukaan ja venyttäisi lenkin pituutta.

Tänä iltana meillä syötiin jälleen kanaa. (alkoiko jollain muullakin soimaan päässä tuo vanha mainos…syökää kanaa, syökää kanaa? ;D) Olen syönyt tämän vuoden puolella enemmän kanaa kuin viime vuonna yhteensä. Mutta mikäs siinä, hyväähän tuo ja ainakin vähentää punaisen lihan syömisen määrää omalla kohdallani merkittävästi.

KANA GYROKSET

pitaleipiä
(joko kaupan tai itse tehtyjä)

4 broilerin fileepihviä (persilja-valkosipuli maustettuja)
salaattia
tomaattia
kurkkua
marinoituja punasipuleita

-paista broilerin fileepihvit kullanruskeaksi ja kypsäksi
-siivuta broitsu siivuiksi
-leikkaa pitaleivät puoliksi ja täytä ne salaatilla, tomaatilla, kurkulla ja broilerilla
-tarjoile tsatsikin kanssa

Tsatsiki
pari desiä kreikkalaista jugurttia
1 kurkku
1 solovalkosipuli
loraus hunajaa
mustapippuria

tuoretta minttua
suolaa

-raasta kurkku (ja kantsii siivilän läpi painella ylimääräinen neste pois)
-kuori ja pienistele valkosipuli
-sekoita ainekset keskenään ja laita vähäksi aikaa jääkaappiin tekeytymään

Niin oli hyvää. Ja eikä liian täyttävää. Jos päivällä on ollut sushibuffassa kuten allekirjoittanut, niin mikä ettei voisi jättää tuon pitaleivänkin pois näistä herkuista. Tehdä sellaisen kana gyros -salaatin. Koska muuten olette viimeksi nauraneet niin, että meikit lähtee kyynelten mukana pois? Jopa se vedenkestävä ripsari! En muista toista perjantaita, että töissä olisi tullut tuollainen hepuli. Naurulle ei tullut loppua. Ja naurun aiheenahan perjantaihepuleihin kelpaa kokolailla ihan mikä vaan. Sitä ei ole kieltäminen, etteikö tuollainen nauruhepuli väsyttäisi. Nyt on mehut aivan loppu.

Hyvillä mielin voi viettää loppuillan hömppää katsellen. Olen jäänyt koukkuun OC:n Täydellisiin naisiin. Hömppää isolla hoolla. Mutta voi että olisi ehkä vähän tylsääkin olla miljonäärin vaimo; päivät kuluisivat ystävistä selän takana jouruten ja ulkonäköpaineista huolehtien 😉 Onneksi hömppäiltakin loppuu jossain vaiheessa. Kunhan mies tulee kotiin,  niin sitten hömppä vaihtuu Suitsiin. Heh, joka ei ole hömppää nähnytkään. Olin ihan varma, etten koukuttuisi mihinkään enää Blacklistin jälkeen, mutta kappas vaan vei Suits:kin niin mennessään, että viime yönä unet jäi vähän vähänlaisiksi. No, ensi yönä nekin korjaantuu!

IHANAA PERJANTAI-ILTAA & VIIKONLOPPUA 

PS. piti vielä huikkaamani iiiiso kiitos, ihanaa kun olette niin sankoin joukoin kokeilleet tuota eilistä uuniin ja ulos -ruokaa ja mikä on lämmittänyt mieltä; olette tykänneet siitä. Kokki kiittää ja kuittaa 🙂

 


8 Responses to “Fredagsmys ♥”

 1. KP sanoo:

  Hei, oli pakko tulla kiittämään sinua, kun kehuit tuota Blacklistia. Minäkin jäin siihen täydellisesti koukkuun, nyt 3.kausi jo menossa;)Pitää arkena ihan kovistella itseään ettei katso kuin yhden tai kaksi jaksoa:D muuten jää yöunet lyhyiksi…
  Sinulla on blogi joka on aito ja jota on aina yhtä mukava lukea. Monta inspistä ruokiin saatu blogistasi, ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  • Maria sanoo:

   Heippa KP!

   Oi ihana kuulla 🙂 Siihen jää niin koukkuun!

   Voi kiitos kaunis ♥♥♥

   Suloista sunnuntaita, nautitaan!

 2. Susa sanoo:

  Me katsottiin Blacklistin viimeinen jakso viikko sitten ja aloitettiin tosiaan vasta joulun pyhinä 😂 Sen jälkeen oli sellainen mitäs nyt olo, mutta niin vain tuo Suits vei mukanaan! Ja hei, sunnuntaina menee tuo uuniin ja ulos-ruoka testiin kunhan täältä mökiltä kotiudutaan 😋 Kiitos siis ohjeesta ja ihanaa viikonloppua sinne! ❤️

  • Maria sanoo:

   Moikka Susa!

   Eikä?! Te ootte katsoneet sitten tosiaankin urakalla Blacklistiä 😀 Hei, Viaplayssa ilmestyy joka lauantaiaamu uuden kauden uusin jakso! Ihan tuskaa odotella aina viikko uutta jaksoa 😉
   Mutta onneksi on Suits!

   Ihanaa, toivottavasti uuniin ja ulos -ruoka maistuu 🙂

   Aurinkoista sunnuntaita sinne ♥

   • Susa sanoo:

    😂😂 No niin tosiaan tehtiin! Olikin ”hiukan” koukuttavampi sarja. Suitsia ei sentään ihan tolla tahdilla olla katsottu vaikka hyvä on sekin. Eikä?! Viaplay.. pitääkö sekin nyt vielä hankkia, että näkis lisää Blacklistiä.. 😱🙈

    Uuniin ja ulos -ruoka meni koko perheen mielestä suoraan jatkoon!! Kiitti muuten vinkistä, vaihdoin persiljan timjamiin ja hyvää tuli ❤️

    • Maria sanoo:

     Heippa Susa

     ja mä rakastan koukuttavia sarjoja 😀 Niin parasta ”aivojen nollaus” tekemistä! Kuule, nyt nopsaa Viaplay käyttöön…menee jännäksi tuo Blacklist uudella kaudella 😉

     Ihanaa, että tykkäsitte ruoasta ♥

     Kivaa alkanutta viikkoa!

 3. Kaura sanoo:

  Oi nam! Ihana perjantain herkkukattaus. 🙂 Mukavaa sunnuntaita. <3

Kommentoi