perjantai 11. huhtikuun 2014

Arjen juhlaa: Fetahampuraiset ja homemade pita

Moikkelis!

Viikon kivoin päivä on taas täällä…miten musta tuntuu, että mä toistan tuota lausetta? No kyllä, aika juoksee! Meillä on viime aikoina, oikeastaan jo heti loman jälkeen, ruuhkavuoden kiireet kasaantuneet. En tiedä onko osa itseaiheutettua kiirettä. Tuntuu, että ei oikein osaa rauhoittua mihinkään. Muualle kuin yöllä sänkyyn nukkumaan. Koko ajan on olevinaan kiire jonnekin. Kympiltä illalla ollaan jo usein unten mailla ja siitä kun posottaa kuuteen asti niin ainakaan unen puutteeseen ei ruuhkavuosien hallinta kaadu 🙂 Joten ehkä mä suosiolla jätän kaikki remppahaaveet sikseen ja keskityn suunnittelemaan tekemään sunnuntaisten sukulaissynttäreiden tarjoiluja. Mikäli sikäli ne toteutuu; miehellä nousi eilen kova kuume ja nyt odotellaan nieluviljelyn tulosta. Kuume on hieman laskenut, mutta lääkäri epäilee angiinaa… Sitten loppuperhe yritetään pysyä terveenä, sillä ens alkuviikosta saakin jo pakata auton ja pääsiäisenä pääsee nollaamaan tilanteen valkoisille hangille.
Kiireen keskellä on hyvä pysähtyä. Mulla se pysähtyminen tapahtui viime viikon torstaina. Päätin jättää kaikki juoksulenkit sun muut väliin. Lapset leikkivät kavereidensa kanssa ja mies oli työmatkalla tulossa kotiin päin. Linnottauduin reiluksi tunniksi keittiöön. Se on vaan niin luksusta! Arjen juhlaa 🙂 Jauheliha oli menossa huonoksi, joten aluksi mietin, että teen lihapullia, kunnes huomasin aikoja sitten ostetun Lidlin pitaleipäpaketin kaapissa. Noita valmispitoja en enää suostu syömään, ne eivät maistu millekkään ja ovat ihan mahdottomat halkaista. En nyt sano, että nämä munkaan versiot ihan helppoja halkaistavia ovat (en malttanut kohottaa tarpeeksi taikinaa), mutta ainakin tiedän, mitä suustani alas laitan 🙂

Pitaleivät

6-7 dl hiivaleipäjauhoja
20 gr hiivaa
3 dl vettä
1,5 tl suolaa 
1 tl sokeria
1 rkl öljyä
– lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva
– sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesihiivaseokseen
– lisää öljy ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia
– kohota tunnin ajan liinan alla
– leivo kuusi pyöreää pitaleipää kaulimella
– paista uunissa alatasolla 250 asteessa 5 minuuttia, kunnes leivät kohovat keskeltä
– jos eivät tähän mennessä ole kohonneet tarpeeksi niin nosta keskitasolle ja paista kunnes kauniin ruskeita
– jäähdytä pellin päällä
**************************************************************
Fetahampurilaiset

400 g naudan jauhelihaa
fetajuustoa
1/2 punasipuli
suolaa
pippuria
– murustele fetajuusto ja pilko sipuli
– sekoita mausteet ja jauheliha
– lisää juusto ja sipuli jauhelihaseokseen
– muotoile 6 pihviä käsin
– paista 225 asteessa 10-15 minuuttia
**************************************************************
Lisänä sitten creme fraichea ja kasviksia. Mycket gott! 🙂 Harvoin sitä viikolla tulee juotua ruoan kanssa
viinilasillista, mutta nyt juhlistettiin lasillisella. Huomenna juhlistetaankin sitten isomummun 89-vuotissynttäreitä (juuri sen saman, jonka keuhkokuume ja laaja-alainen sydäninfarkti meinasi viime kesänä viedä mennessään), Julian nimppareita ja Lilian ystävää diskosynttäreiden merkeissä. Ja sitten loppupäivän ajattelin siivota ja leipoa. Mikäli tosiaan meidän tautitilanne helpottuu siihen mennessä, ettei tartuntavaaraa ole sunnuntaina. Tämä ilta pyhitetään levolle (ja Tapparan pelille:)!
Nyt käyn istumassa hetkisen iltapäiväkahveilla tuolla meidän alakerrassa. Aika kiva, että meillä on toimiston ja tuotannon porukat samassa tilassa samaan aikaan kahvitunneilla. Kahdesti päivässä. Sen jälkeen sitten vielä pari tuntia töitä. Niin tehokkaasti tehtynä kuin vain perjantai-iltapäivänä voi tehdä 😀
Pirtsakkaa perjantaita
ja viikonlopun aloitusta,

18 Responses to “Arjen juhlaa: Fetahampuraiset ja homemade pita”

 1. Näyttää niin herkulta, että jos en just olisi syönnyt, juoksisin kauppaan ostamana tarpeita 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitti Saga 🙂
   Nuo oli kyllä älyttömän hyviä…pitaleipiä olisi vaan pitänyt malttaa kohottaa kauemmin. Kärsimätön luonteeni ei sitä antanut periksi 😀

 2. Anonymous sanoo:

  Näyttää ah niin hyvältä!!!

 3. Anonymous sanoo:

  Kippis Maria ihanalle viikonlopulle! <3
  Terv. Riitta

  • Maria sanoo:

   Cin cin ja ihkua sunnuntaita sinne <3 Kurja keli, mutta hyvä syy pitää pyjamapäivä 😀

 4. Nurse Cathy sanoo:

  näyttää hyvältä, taidan kokeilla itsekin noita ohjeita 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis! Varsinkin nuo älyttömän maukkaat ja yksinkertaiset jauhelihapihvit oli meidän perheen suosikkeja, mutta ei pitaleivässäkään mitään vikaa ollut 🙂

 5. Kylläpä on herkullisen näköistä! Nam! 🙂

 6. Kivaa viikonloppua Maria 🙂 !

 7. Oksan sanoo:

  Soitin tänään kun lähdin töistä että saan illaksi menuun mutta et ehtinyt vastata. 😉

  • Maria sanoo:

   Moikka!!!
   Ei vitsi,se oli sun numero! Mulla katsos vaihtui jouluna puhelin ja jostain syystä osa numeroista ei ollut tallentunut sim-kortille. Ihanaa, että resepti tuli käyttöön 🙂 Terkkuja ja soitellaan uudestaan joku päivä <3

 8. Voi namskis voisitko tulla joskus meillekin kokkailee? 😀

  • Maria sanoo:

   Kiitti Sanna! Ilman muuta…tuun koeistuun samalla teidän ruokapöydän tuolit 😀 😀 😀

 9. […] pitaleipiä (joko kaupan tai itse tehtyjä) […]

 10. […] joita dipattiin hummukseen. Pitaleivät ovat muuten parhaita itse tehtyinä. Mä teen ne tällä vanhalla […]

Kommentoi