keskiviikko 29. syyskuun 2021

Kasviskeskiviikko: Hurmaava kukkakaalisosekeitto

…työkaverini eivät välttämättä allekirjoita tuota ”hurmaava”-sanaa, sillä aika muikeat (lue: vähemmän hurmaavat) tuoksut tuli maanantain lounasruoastani aina, kun joku sattui käymään jääkaapilla 😉

HEI IHANAT!

Se olisi jälleen kasviskeskiviikon aika. Tiedän, että olen kyllästänyt blogini kasvissosekeitoilla tänä syksynä, mutta hei – ne kuvastavat tämän hetken ruokavaliooni. Ainakin osin. Helppoja, tarvittaessa ravintorikkaita ja terveellisiäkin. Usein en laita kasvissosekeittoon kermaa tai juustoa, vaan teen sen esimerkiksi kookosmaitoon.

Mutta kuulkaas, tähän kasvissosekeittoon lurahti oikein ehtaa ruokakermaa ja Koskenlaskija-juustoa. Maistui niin hyvälle! Usein kaipaan sosekeittoon myös purutuntumaa ja lisään päälle siemennäkkärirouhetta tai pähkinöitä. Tähän sosekeittoon paistoin pannulla rapsakoita kukkakaalimurusia sekä mantelilastuja.

Hurmaava kukkakaalisosekeitto
2-3:lle

1 kukkakaali
voita
n. 6 dl vettä
1 dl kuohukermaa
125 g Koskenlaskija pehmeä ruoka & dippi -juustoa
ripaus valkopippuria & suolaa

Tarjoiluun: pannulla paahdettuja kukkakaalin muruja ja manteleita sekä raastettua parmesania
(+ jotain vihreää kuten kevätsipulia)

1. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja paista kattilassa voissa, kunnes kukkakaalit hieman ruskistuvat (säästä osa kukkakaalista tarjoiluun)
2. Täytä kattila vedellä niin että kukkakaalit peittyvät nippa nappa
3. Anna kiehua, kunnes kukkakaalit ovat kypsiä, soseuta sauvasekoittimella
4. Lisää kerma ja Koskenlaskija, lämmitä ja mausta valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla
5. Tarjoile paahdettujen kukkakaalimurujen ja manteleiden sekä raastetun parmesanin kanssa

Koska vannon extraneitsyt-oliiviöljyn terveyshyötyjen nimeen, niin tähän keittoonhan voisi lurauttaa myös oliiviöljyä tarjoiluvaiheessa. Mutta ei ole suinkaan pakko 🙂 Katsotaan muuten josko viikonloppuna tuli tehtyä viimeiset mökkiruokamyysseilyt tälle vuodelle. Alunperin piti paketoida mökki talviteloille jo lauantaina, mutta vitkutellaan ja laitetaan herätyskello soimaan sunnuntaina anivarhain mökillä, niin saadaan vielä lauantaina nauttia mökkeilystä ilman suurempia talviteloillelaittoja!

KESKIVIIKKOTERKUIN,


Kommentoi