keskiviikko 16. kesäkuun 2021

Kasviskeskiviikko: Hurmaavan maukas minttupesto

Se viekottelee. Pistää suun muikistelemaan. Saa silmät sikkuraan ja ennen kaikkea vaatimaan lisää. Maistettuaan ei malta lopettaa.

Uuh ja aah.

Meillä on minttu vallannut yhden kokonaisen istutuslaatikon takapihalla ja koska mojitoja ei ilkeä tämän tästä tehdä (en ole muuten tehnyt kertaakaan tänä vuonna :D), niin on pakko keksiä mintulle käyttöä. Eilen tein ekaa kertaa ikinä minttupestoa ja se onkin kuulkaas mun uusi leivänpäällinen numero yksi.

Ei ollut pinjansiemeniä kaapissa eikä parmesaniakaan. Pesto onnistui mintusta, muutamasta basilikan lehdestä, auringonkukan siemenistä, sitruunamehusta, sormisuolasta ja valkosipulista loistavasti. Eli on tonton-pesto ja käy liki kaikille.

Minttupesto

n. 3 dl tuoretta minttua
muutama basilikan oksa
1-1,5 dl extraneitsyt oliiviöljyä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 sitruunan mehu
1/2 solovalkosipuli
ripaus sormisuolaa

1. Surauta ainekset sekaisin sauvasekoittimessa (mulla ei teho ihan riittänyt, joten tein loppuun morttelissa), passaa öljyn määrällä koostumus.

Mietin jälkikäteen, että tässä(kin) reseptissä voisi hunaja toimia hyvin. Minttupestoa söin siemennäkkärin päällä, mutta se sopisi aikas kivasti myös spaghetin kanssa ja uutena ideana mulle tuli yrttinen minttupestogalette. Sellainen iisipiisi, parmesanilla kuorrutettu. Hei, tästä saatiinkin kuulkaas ehkä fredagsmysruoka. Ollaan pitkästä aikaa pitkä viikonloppu mökillä ja haaveilen siitä, että saan linnottautua möksän köksään 🙂

IHANAA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,


3 Responses to “Kasviskeskiviikko: Hurmaavan maukas minttupesto”

  1. Anna sanoo:

    Itse en oikein minttua käytä muussa kuin mojitoissa, mutta varmasti toimii pestossa.

    Itse on viime aikoina tullut vietettyä tosi vähän aikaa keittiössä, ja viikonloppuna syödään varmasti vaan salaatteja. Juhannuksena sitten herkutellaan kunnolla.

    Aurinkoista loppuviikkoa Maria ☀️

    • Maria sanoo:

      Moikka Anna

      ja hei suosittelen kokeilemaan minttua pestoon, tuli tosi raikasta 😍

      Oijoi, juhannusruokia odotellessa 🤗

      Kiitos samoin sinulle! ❤️☀️

  2. […] ← Kasviskeskiviikko: Hurmaavan maukas minttupesto perjantai 18. kesäkuu 2021 […]

Kommentoi