maanantai 31. toukokuun 2021

Grilliruokailun helppous

HEISSUN!

Kesähuoneessa lauantai-iltana istuessani tuijottelin järvelle vatsa täynnä grilliruokaa ja mietin jälleen kerran, kuinka ihanaa on, että meillä on neljä vuodenaikaa. Joista yksi on välillä kuin aivan liian pitkä marraskuu. Ja ollakin, että tykkään marraskuustakin lyhyempänä versiona, niin silti tuon pitkällisen marraskuun (jota muuten tänä vuonna ei koettu, onneksi) jälkeen tulee aina valoisa aika. Sen kun muistaisi silloin, kun pimeys meinaa viedä mehut.

Kuunneltiin lintujen laulua ja yritettiin arvailla, mikä lintu on kyseessä. Lintukirjan ääninäyteosioon täytyy uusia patterit. Vielä mä ne lintujen äänet opin tuon jälkeen.

Kasviksia tulee syötyä ympäri vuoden, mutta jotenkin kesällä grilliin tulee heitettyä kasviksia monessa eri muodossa. Kasvisten tekeminen grillissä on älyhelppoa. Parhainta herkkua tällä hetkellä on grillattu varhaiskaali (oliiviöljy, ripaus suolaa ja mustapippuria pintaan ennen grillausta) ja grillissä makeutuvat tomaatit (foliovuokaan kirsikkatomaatteja, oliiviöljyä ja yrttejä).

En muista mistä sain vinkin tuorejuustotäytteisiin paprikoihin enkä muista miten tuo vinkki täysin meni, mutta meillä tehtiin grillipaprikoita näin ja ai jösses, nämä tulivat jäädäkseen:

Grillatut paprikat tuorejuustotäytteellä
4:lle lisäkkeenä

2 suippopaprikaa
4 rkl tuorejuustoa
6 siivua pekonia

1. Puolita paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet
2. Täytä paprika tuorejuustolla (pippurituorejuusto toimi ainakin loistavasti)
3. Kiedo paprikan ympärille pekonia (noin 1,5 suiroa / paprika)
4. Grillaa niin, että pekoni rapsakoituu

Lauantaina grillattiin myös hamppareita, joiden väliin tein pihvin lisäksi maailman helpoimman coleslawn:

Helppo coleslaw

1 pss (á 200 g) kaali-porkkana-purjomixiä
2 rkl majoneesia
mustapippuria

1. Sekoita aineet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa hetken

Mutta nyt pienelle lenkille koiruuden ja miehen kanssa. Mun allergiat ottivat taas viikonloppuna takapakkia ja painan menemään aivan petteri punakuonona. Se etu siinä pitkässä marraskuussa on, että ei tule juuri aivasteltua. Siltikin valitsen tämän kesän. Petteri punakuonona on kesällä ihan jees olla :)

MUKAVAA ALKANUTTA VIIKKOA TOIVOTELLEN,


Kommentoi