perjantai 28. toukokuun 2021

N.Y. Cheesecake / Dreaming of New York

MOIKKAMOI!

Olen viime aikoina ikävöinyt maailmalle, mutta ennen kaikkea New Yorkiin. Mulla on ollut myös lievennyskeino kaukokaipuuseen; Million Dollar Listing New York -sarja. Jota en katso niinkään hulppeiden luksuslukaaleiden takia (ok, sisustuskuume on myös tapissa :D), vaan katukuvien takia.

Pääsispä edes päiväksi tallaamaan NYCin katuja, SoHoon, Greenwich Villageen, NoHoon, Tribecaan. Sillan toiselle puolelle Brooklyniin. Ihmettelemään maailmaa ja ihmisiä. Piipahtamaan Dean & DeLucaan haltioitumaan. Istumaan kadunvarsikuppilaan ja tilaamaan palan N.Y. Cheesecakea. Josta yhdestä palasta riittää ihan koko perheelle.

Ehkä hitusen lähempänä reissuun pääsemistä ollaan, sillä sain eilen ensimmäisen rokotteen. Jonka ajattelin olevan ihan läpihuutojuttu ja uskalsin ottaa ajan yhtiökokouksen aamulle. Ikinä ennen ei rokotuksesta ole tullut mitään, mutta noin viiden minuutin jälkeen rokotuksesta huone alkoi pyörimään silmissä ja tuntui kuin muurahaiset olisivat vilisseet nenässäni, sääret kuumotti ja iho kihelmöi ympäri kroppaa. Siinä otettiin sitten lepoa laverilla valvonnassa ja täytyy sanoa, että kertaakaan ei tullut turvaton olo. Niin hienosti on järjestetty rokotukset jälkiseurantoineen, ainakin täällä Tampereella.

Ja hei, nopsaa pääsin kuitenkin lähtemään ja ehdin puolilta päivin alkavaan yhtiökokoukseen. Aivosumussa ja huikean väsyn saattelemana, mutta tänä aamuna kaikki oireet olivat poissa ja olo on muutenkin loistava.

”Sairaskertomuksesta” juustokakun reseptiin, joka löytyy seuraavien kuvien jälkeen ;)

Meillä vietettiin miehen synttäriaamuna toukokuun alkupuolella jälleen aamiaishetki kakun syömisen merkeissä. Sain IG:n puolella tuolloin toiveen kertoa kakun reseptin ja nyt vihdosta viimein luvassa reseptiä tähän älyhelppoon ja herkulliseen kakkuun:

New York Cheesecake

Pohja
200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
2 pkt (á 300 g) Philadelphia-tuorejuustoa
1 prk (á 150 g) ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

Päälle
Tuoreita marjoja

1. Sulata voi ja murskaa keksit, sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan (20-22 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin tekeytymään.
2. Vatkaa tuorejuustoa ja ranskankermaa sähkövatkaimella, kunnes ne muodostavat notkean massan. Lisää muut aineet, sekoita ja kaada kakkuvuokaan.
3. Paista 175 asteessa noin tunnin (huom! tarkkaile kakkua välillä, ettei ala liikaa ruskistumaan). Jäähdytä ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. Mulla muuten kakku on aina höllyvää uunista tullessa, joten älkäähän pelästykö.
4. Tarjoile marjojen kanssa. Välillä teen vadelmista kakun kaveriksi vadelmamelban, mutta nyt mentiin tuoreilla marjoilla.

Viikonlopulle luvassa rentoilua, mökkeilyä ja kouluhommia. Viimeinen viikonloppu opiskelujuttujen merkeissä, sillä kaikissa lopuissa tehtävissä on dedikset ensi viikolla. Sitten on hyppy tyhjyyteen…millähän mä täytän jatkossa mun kalenterini? No Marian Bistrolla – tietysti

IHANAA ALKAVAA VIIKONLOPPUA TOIVOTELLEN,


2 Responses to “N.Y. Cheesecake / Dreaming of New York”

 1. Minna sanoo:

  Minun New Yorkin kaipuuta ”helpottaa” sarja White Collar👍
  Vaan ei taida tuohon kaipuuseen olla helpotusta kuin lentojen tilaaminen kunhan se on turvallista. Rokotteiden lisääntyminen antaa kyllä jo toivoa…
  Ihanaa viikonloppua sinulle❤️

  • Maria sanoo:

   Moikka Minna

   ja hei kiitti vinkistä, tuota täytyykin katsoa 😍

   Sepäs se, lentojen tilaaminen helpottaa kaukokaipuuta! Toivottavasti pian saadaan maailma taas mallilleen…

   Ihanaa alkanutta viikkoa ❤️

Kommentoi