lauantai 24. lokakuun 2020

Kodikkaampi ruokahuone

HEISSUN!

Tiedättekö mikä on ihanaa? Itsensä haastaminen. Meillä kaikilla on se joku juttu, missä voidaan haastaa itseämme. Olkoon se jollain ruoanlaittoon liittyvä haaste, toisella liikuntaan liittyvä haaste. Jollain joku muu. Tavoite, jonka saavuttamisen jälkeen tuntuu niin himskatin hyvältä. Mulle tuo ruokailuhuoneen tapetointi oli osaltaan sellainen. Äiskän kanssa tapetoin viimeksi joskus yli 20 vuotta sitten, joten lähdin ns. rookiena liikkeelle. Kohdistustapetin kanssa ja vielä sellaiselta seinältä, jossa oli jos jonkinlaisia kimurantteja haasteita. Ja hei täytyy myöntää, että eka vuota meni seinälle ja sieltä pois sen sata kertaa. Kirosin vanhan talon nurkat ja sen, että vatupassi on mökillä. Mutta en antanut periksi, vaan laskin perfektionismitasoani ja päätin, että jos se kelpaa itselle, se riitää.

Viiden tunnin urakan jälkeen (välissä tein vähän töitä ;)) olin aivan venttikooli, mutta myös aivan älyttömän onneissani. Mä tein sen! Koko huone heräsi eloon. Tuo ruokahuone on meillä ollut se pimein huone, vaikka siellä ikkuna onkin. Mutta nyt tuo kaunis valkokuvioinen tapetti herätti huoneen loistoon. Ja hei, vihdoin sain sisustukseen sitä tämän 60-luvulla rakennetun kodin henkeen sopivaa ilmettä, kodikkuudesta tinkimättä.

Keittiöönpäin oleva seinä jäi vielä tapetoimatta ja alunperin mietittiin, että sitä ei tapetoida. Mutta päätettiin hakea vielä yksi rulla tapettia, sillä haluamme sittenkin tuon seinän tapetoitavan. Vaikka sen nykyinen maalisävy meneekin ihan nappiin tapetin kanssa, niin huoneesta tulee yhtenäisempi niin, että kaikki seinät on tapetoitu.

Pidemmittä puheitta kohti tapettikauppaa. Viikonloppu, jolle ei pitänyt olla mitään ohjelmaa saikin yhtäkkiä täytettä. Esikoinen esitti aamupalapöydässä toiveen korealaisesta kanasta iltaruoaksi, joten täytynee suunnata myös jonkun ison ruokakaupan hyllyjen väliin, josta löytyy tuohon iltaruokaan puuttuvat aineet. Lisäksi tää remppainnostus sai mut suunnittelemaan parin huonekalun maalausta. Ja mies vihjasi siitä, että josko käytäisiin illalla katsomatta Tammerkosken valoshowta. Koirakin pitäisi pestä ja ja ja…mutta ei ressiä hei, se on viikonloppu nyt 🙂

LEPPOISAA LAUANTAITA IHANAT!

 


16 Responses to “Kodikkaampi ruokahuone”

 1. Sanna sanoo:

  Ai että.Tuli ihana!

 2. Tuula sanoo:

  Ihana huone, tykkään 💖

  • Maria sanoo:

   Hei Tuula

   ja voi kiitos ❤️

   Tuo tapetti herätti kyllä huoneen eloon 🙂

   Suloista sunnuntaita!

 3. Kirsi sanoo:

  Ihana tunnelma! Mitkä ja mistä ovat teidän tuolinne ruokapöydän ympärillä?

  • Maria sanoo:

   Hei Kirsi

   ja kiitos kaunis ❤️

   Nuo ruskeat tuolit ovat Jotexin Nattavaarat ja päissä Vitran DSR:t 🙂

   Mukavaa sunnuntaita!

 4. Marjo sanoo:

  Kaunis, nostalginen tapetti ruokasalissanne! Katseeni kiinnittyi myös kaapin päällä olevaan maalaukseen. Onko se mahdollisesti Unto Koistisen? Hän työsti aikoinaan juuri tuollaisia ”rubensmaisia” naishahmoja.

  • Maria sanoo:

   Moikka Marjo

   ja lämmin kiitos ❤️

   Hei hyvä huomio, tuo on juurikin Unto Koistisen maalaus. Äidin ja isän peruja, mutta ah niin kaunis 🙂

   Suloista sunnuntaita!

 5. Hanne sanoo:

  Hyvä sinä! Ruokahuoneesta tuli kaunis. Päässäni alkoi itään ajatus, että tapetoin joskus meidän olohuoneen seinät tuolla tapetilla. On hillitty ja kaunis eikä häiritse tauluja.
  Mukavaa alkavaa vikkkoa <3

  • Maria sanoo:

   Hei Hanne

   ja kiitos kaunis ❤️

   Yllätyin siitä, miten tuo tapetti vaan kaunistui päästessään seinään! Ihan nappivalinta näin ensimmäiseksi omaksi tapetoiduksi huoneeksi 😀

   Kiitos samoin sinulle, ihanaa viikkoa ❤️

 6. Juhannusruusu sanoo:

  Kaunis tapetti ja sopii hienosti tunnelmaan. Mistä mallistosta tapetti löytyi?

Kommentoi