keskiviikko 07. lokakuun 2020

Viisi vuotaa vihreää kukallista tapettia, kiitos

a.k.a ”Äiti susta on tullut ihan mummo!” 😀

HEISSUN!

Olen nyt pari vuotta jahkaillut. Tapetoidako vai ei. Se tapetointikuume on mennyt kuin aalto. Aallon huipulla olen jo kertaalleen tainnut tuoda töistä kotiin tapettiliisterin. Aallon pohjalla olen miettinyt, että olinko aivan hassu haaveillessani kukkatapetista. Ajatellut, että mun tapetointitaidot on parissakymmenessä vuodessa rapistuneet. Miten sitä kuviookaan enää osaisi kohdistaa. Mutta en ole antanut sisäisen lannistajaääneni vaikuttaa sen koommin, vaan tapetointihaave on ja pysyy. Itse asiassa haave kukkatapetista kukoistaa ehkä enemmän kuin koskaan!

Tiedättekö, että tämä on joku geeneistä tuleva juttu, sillä mä muistan meidän äidin olleen just mun ikäluokkaa, kun hurahti Laura Ashelyn tuotteisiin. Samaan aikaan reissattiin Lontoossa ja Englannin maaseudulla imemässä Laura Ashleyn kaikkia ihania kukkajuttuja. Kannettiin kotiin selkä väärällä paikallisia sisustus- ja puutarhalehtiä. Libertystä kukkakuosista kangasta. Niin että ei se omena kuulkaa kauas ole pudonnut. Ollakin, että Libertyyn olisi pitkästä aikaa kiva päästä.

Mä ajattelin aloittaa mun tapetoimisprojektin ruokahuoneesta. Siellähän on nyt tuo harmaa maali, joka meillä on keskikerroksessa kaikkialla. Vaalea/vihertävä tapetti voisi tuoda kivasti ilmettä, mutta myös valoisuutta. Siitä seuraava tapetoitava tila on tuo iso eteinen. Jossa saa ihan huolella nysvätä tapettien kanssa, sillä yhtään ehjää seinää ei ole.

Silloin kun mä olen viimeksi tapetoinut on tapetointipöytä ollut must. Tapettien piti antaa myös vettyä ennen seinään laittamista. Käsittääkseni tuo homma on nykyään astetta helpompaa…liisteri seinään ja tapetti siihen 😉 Vinkkejä tapetoimiseen (ja hei varsinkin kuvioiden kohdistamiseen) saa antaa. Kiitos jo etukäteen

Olen myös pohtinut muutamia juttuja, sisustuksellisia sellaisia lähinnä. Kuten a) miten taulut sopivat kuviolliseen tapettiin? ja b) tuntuuko kukkatapetti joulun aikaan jotenkin hassulta?

Alla mun tämän hetkiset suosikkitapettini ruokahuoneeseen:

Yksi asia, mikä mut yllätti vallan on tapettien hinnat! Jos yhdestä rullasta tulee kolme vuotaa, niin laskin, että rullia pitää olla meidän ruokahuoneeseen ainakin viisi. Plus sitten kohdistuksen aiheuttama mahdollinen hävikki. Jaiks. Saas nähdä haaveilenko vielä vai laitanko lauantaina tuumasta toimeen! 😉

KIVAA VIIKON PUOLIVÄLIÄ TOIVOTELLEN,

*tapettimallien kuvat valmistajien sivuilta


16 Responses to “Viisi vuotaa vihreää kukallista tapettia, kiitos”

 1. Sanna sanoo:

  Kauniita vaihtoehtoja,tapetti antaa ihanaa tunnelmaa.Minulla keittiön suurin seinä hyvin samannäköistä kuin tuo spring leaves.Nappasin tapetin pohjasta sävyn ja loput seinät maalattiin tikkurilan ajopuu sävyllä.
  Tästä jo useampi vuosi ja uutta jo tekisi mieli!itse olen käyttänyt valkoisia taulunkehyksiä,raikastaa kivasti.
  Makuuhuoneen sängynpäätyseinän tapetoin tummansinisellä tapetilla jossa lintuja,perhosia ja kukkia.On niin kaunis!
  Meillähän tapetoin minä!Miehen hermo ei kestä ollenkaan moista:)
  Olen aina valinnut non woven tapetin.Liima seinään ja siihen lätkäisen suoraan rullasta ja leikkaan tosi terävällä veitsellä alhaalta poikki.En edes listoja ole poistanut ja hyvä tullut.
  Sitten vaan sama kohdistaen uudelleen…Tapettia tosiaan kannattaa varata miel.liikaa kuin liian vähän.ja katsoa rullan koodeista että samaa painoa,muuten voi olla sävyeroja.Eiku hommiin Maria:)

  • Sanna sanoo:

   Ja siksi tosiaan tapetoin keittiöstä vain yhden ison seinän,koska loput seinistä niin rikkonaiset,oviaukkoja ym.että olisi mennyt palapeliksi.

   • Maria sanoo:

    Sepäs se just onkin, että meilläkin on rikkonaisia seiniä koko keskikerros täynnä, mut mietin, jos tuolta ruokatilasta tapiseeraisi päätyseinän ja tuon olkkarin välisen seinän ja sit maalaisi loput 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja kiitos ❤️ Musta tuntuu, että tuo ruokahuone herää henkiin tapetin myötä!

   Hei kiitti vinkistä, tuo muiden seinien maalaus tapettiin ”mätsäävällä” sävyllä olisikin muuten hyvä juttu. Taidan koklata sitä!
   Ja oi että, mä haaveilen makkariin myös tummansinistä tapettia ja juurikin nuo teidän kuviot tapetissa kuulostaa ihanalle 🙂

   Hihii, tervetuloa meillekin tapetoimaan…musta tuntuu että vaikka mulla lehmän hermot onkin, niin tuossa touhussa suattaapi mennä hermot 😉

   Kiitos myös neuvoista!

   Kiitos Sanna – enköhän mä rohkene! ❤️

 2. Noora sanoo:

  Ihania vaihtoehtoja ja todellakin kannattaa tapetoida, tuo ihanasti ilmettä tilaan 🙂 Itse olen hurahtanut Boråstapeteihin! Mahtava valikoima ja etenkin easyup mallistoissa hinnat on halvat. Kannattaa kurkata nuo, niissä on paljon kukkakuoseja ja rullassa on reilu 11m tapettia, joten yhdestä rullasta tulee neljä vuotaa (meillä on huonekorkeus 2,7m ja kohdistettavissakin on tullu 4 vuotaa 🙂 ). Nuo on lisäksi niin helppo asentaa, melkein silittelemällä menee seinälle 🙂
  Kohdistus kannattaa tehdä suoraan seinällä ja vetää tapettia rullasta seinälle, minä olen välillä laittanut rullan pahvilaatikkoon seinän viereen ja siitä vetänyt. Jos yläpuolelle jää paljon ylimääräistä, kannattaa se leikata pois koska sen paino vetää tapetin irti seinästä ylhäällä ennen kuin se ehtii kiinnittyä. Eräänkin kerran on vuota tippunut niskaan 😀

  • Maria sanoo:

   Moikka Noora

   ja kiitos ❤️

   Hei ja kiitos vinkistä, mä katsoin noita Boråstapetteja (easyuppeja) ja jösses, mikä tarjonta! Ihan huikeita sävyjä ja kuvioita.

   Suuresti kiitos sinullekin vinkeistä ❤️
   PS. mä niin näen itsenikin tapetin hyökkäyksen alla aivan liisterissä ;D

 3. Liisa sanoo:

  Heips😊,
  Piti tulla sulle kertomaan hauska sattuma; kun itkupotkuraivarista toivuttuani rupesin käymään läpi vanhoja lehtiäni, putkahti sieltä esiin Meidän mökki lehti, missä oli juttu teidän perheestä😀! Voi miten teidän pikkutytöistä on viiden vuoden aikana kasvanut kauniita neitejä! On niin mukava ollut seurata perheenne vaiheita, niin iloja kuin surujakin. Juuri sen vuoksi jään kaipaamaan blogiasi!

  Ps. Tosi kauniita tapetteja kaikki vaihtoehdot!

  Terkuin Liisa

  • Maria sanoo:

   Moikka Liisa

   ja hei voi että – sinä ihana ❤️
   Tuo mökkijuttu tehtiin kuusi vuotta sitten ja itsekin palaan aina silloin tällöin sen kuviin ja tunnelmiin.

   Me jatketaan juttua Instagramin puolella sekä sitten siellä Bistrossa. Ruoka on mulle suuri osa elämää, joten sen ympäriltä tulee turinoitua myös elämästä yleensäkin 🙂

   Kiitos kaunis ja hei ihana kuulla, että olet selvinyt itkupotkuraivareista ❤️

 4. Jonna sanoo:

  Kurkkaappa Kalastajanvaimo blogia. Hän on mielestäni valinnut taidokkaasti tapettinsa vuosien aikana ja taulujakin löytyy seiniltä. Itse en ole vielä koskaan tapetoinut, mutta aion aloittaa makuuhuoneesta syksyn aikana. Mies on mitä luultavammin tekijänä ja minä avustan 😉 Tapeteilla saa kyllä ihanaa tunnelmaa kotiin.

  • Sanna sanoo:

   Hänellä ihania tapetteja!mm.lukko tapetti.muist.edellisessä kodissa:)

   • Maria sanoo:

    Oi, se lukko on muuten niin kaunis tapetti ❤️ Musta tuntuu, että meillä on kohta joka huoneessa eri tapetti, kun en osaa päättää näiden välillä 😀

  • Maria sanoo:

   Moikka Jonna

   ja hei kiitti vinkistä! ❤️ Vitsit, että Johanna osaakin ihanasti yhdistellä tapetteja ja tauluja.

   Tapetit tuo jotenkin tosi kodikkaan fiiliksen 🙂

   Ihania tapetointihetkiä sinne, jahka ne koittaa ❤️

 5. Marjo sanoo:

  Meillä on tapetoitu Pihlgren & Ritolan perinnetapeteilla vanha ruokasali, sali, makuukamari ja kirjastohuone. Toijalassa tapettitehtaalla on kiva käydä katsomassa malleja lähietäisyydeltä ja kokeilla tapetin tuntua. Teepä retki Toijalaan!

  • Maria sanoo:

   Moikka Marjo

   ja hei nuo Pihlgren & Ritolan perinnetapetit on niin kauniita ❤️

   Oi, en tiennytkään että tapettitehtaalle pääsee kylään – ehdottomasti täytyy käydä imemässä inspiraatiota 🙂

   Kiitos siis vinkistä ❤️

 6. R sanoo:

  Meillä tapetoitiin reilu kymmenen vuotta sitten yksi olohuoneen seinä Designers Guildin kukkatapetilla. Kävi hyvä tuuri kun menin liikkeeseen ja myyjän kanssa katseltiin tapettimalleja ja puhuttiin lattian väristä. Tuntematon sissari puuttui peliin, en muista miten juttu alkoi, mutta hän pläräsi hetken Designers Guildin kirjaa ja näytti ”tämä!”.

  Se malli sitten otettiin ja tapetti on kestänyt aikaa yllättävän hyvin. Tosin teinin mielestä se on jo kauan ollut last season 😉

  Siitä sitten tapetoimaan; yksi rulla (paperitapetti vanhaan taloon, huom!) maksoi n.80e ja rullia taisi olla ainakin neljä. Mies tapetoi, ja kuumakallena hän hermostui kun tapetti ei mennyt kohdilleen. Yhden vuodan hän repi kiukuspäissään ja minä mietin rullan hintaa sillä hetkellä.

  Ikuinen kiitos sille tuntemattomalle sissarille. Tapetti on kaunis myös talvella, tai oikeastaan kaikkina vuodenaikoina. Kannattaa ottaa mallipalat ja laittaa ne seinälle. Näkee miten tapetti käyttäytyy eri valoissa. Se on tärkeää!

  Ja mitenkä tänään? Joskus mietin, että pitäisikö laittaa uusi tapetti. Sille asialle en ole vielä lämmennyt. Ps. tauluja meillä ei muuten sillä seinällä ole.

  • Maria sanoo:

   Heippa R

   ja ai että kuulostaa ihanalle tuo teidän tapetti ❤️ Ja toisaalta pitkäikäisenä hintaakaan ei voi ajatella vain rullan perusteella (niin kuin mä tuppasin ajattelemaan), vaan tapetti ilahduttaa pitkään.

   Hih, mä en viitsi edes pyytää miestä apupojaksi, kun hermot ei ihan taatusti kestä ;D

   Ihana kuulla, että tapetti menee myös talvella ja joulunakin! Ehkä mä rohkaistun myös. Ja todentotta, eihän sitä edes tauluja tarvitse, kun tapetti on kuin itsessään taulu.

   Kiitos vinkeistä ja rohkaisusta ❤️

Kommentoi