maanantai 24. elokuun 2020

Arki-illan ihana herkkuruoka

HIIOHOI MAANANTAIHIN!

Miten siellä on viikko lähtenyt käyntiin? Täällä viikko on polkaistu käyntiin oikein reippaasti. Olen huomannut, että maanantaisin on viikonlopun jälkeen energiaa kuin pienessä kylässä ja se kantsii käyttää hyväksi. Sataa, paistaa, jossain jyrähtää, sataa, paistaa. Se säiden herra ei nyt oikein tiedä mitä antaisi meille alkaneen viikon kunniaksi. Mutta hei, otetaan ilolla vastaan kaikki mitä taivaalta tulee. Kun paistaa, niin on ainakin ihanan lämmin ♥ Josko töiden jälkeenkin olisi, niin ehtisi vähän pihahommiin auringon lämmittäessä :)

Viime viikolla kerroin mun sunnuntaiaamun treffeistä Jamien kanssa ja tehtiin sitä älyherkullista tomaatti-mozzarellasalaattia leivällä. Silloin treffeillä me nautittiin tuota herkkua alkupalaksi ja pääruoaksi suussa sulavaa lihapullakastiketta ja spagettia. Mä kuulkaa mietin, että pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni meal preppauksen kanssa. Sillä esimerkiksi tässä nimenomaisessa ruoassa helpottaisi huomattavasti, jos lihapullat löytyisi valmiina jääkaapista. Joskus olen muuten tehnyt Boltseista samankaltaista ruokaa ja nehän ovat heti valmiita!

Nuo lihapullat paistuu ja samalla mehustuu tomaattisoosissa. Mozzarellan ja parmesanin pyhä liitto on voittamaton. Kylkeen vielä täysjyväspagettia, niin hei arki-ilta muuttuu himpusti herkullisemmaksi.

En ottanut Jamieltä ylös reseptiä, joten tein tämän muistinvaraistesti. Yllättävän hyvin toimi silti.

Lihapullakastike uunissa

400 g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
0,5 dl korppujaujoja
suolaa
mustapippuria
oreganoa
2 tlk tomaattikastiketta (käytin Muttin basilikanmakuista)
(tuoretta basilikaa)
1 mozzarellapallo
0,5-1 dl parmesanraastetta

-sekoita muna ja korppujauhot, anna turvota hetki
-sekoita niihin jauheliha, mustapippuri, suola ja oregano
-pyörittele lihapullat ja paista niihin pannulla ruskea pinta
-kaada tomaattikastike uunivuokaan, lisää suolaa (ja basilika) ja sekoita
-lisää lihapullat uunivuokaan ja niiden päälle juustot
-paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on kauniisti ruskettunut

Jos et käyttänyt basilikaa ennen uuniin laittoa, niin ripsottele uunista tulon jälkeen. Tai både och. Basilikaa ei voi olla koskaan liikaa. Sillä aikaa, kun lihapullakastike on uunissa, keitä täysjyväspaghetti.

Tänä iltana pitää muuten jatkaa omppusosetalkoita. Ollaan koko perhe hurahdettu taas omenasoseeseen ja sitä kuluu. Vaikka niin olen ollut arkkupakastimia vastaan, niin ensimmäistä kertaa ikinä mietin, että olishan sellainen kiva. Pakkastila alkaa armottomasti loppumaan vaikka yläkerrassa meillä on jääkaapin yhteydessä pakasteallas ja Marian Bistrossa työtason alla kunnon pakastinkaappi.

AURINKOISTA ALKANUTTA VIIKKOA,

PS. siinä missä pupuset söivät viime vuonna gladiolukseni, pukkaa tuolta maasta nyt noin 20 gladioluksen kukintaa. Ihanaa! :)


2 Responses to “Arki-illan ihana herkkuruoka”

 1. Avatar Nina sanoo:

  Ihanaa! Ruokapostauksia! Kannattaa muuten kokeilla lihapullataikinassa jauhettua neilikkaa, täydentää mustapippurin makumaailmaa. Antaa kivan säväyksen pulliin. Alussa voi lisätä maltilla, että löytää sopivan määrän omaan makuun. 😊

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Nina

   ja hei juu, arkiruokapostauksia toivottiin, joten niitä piisaa :) Kiva kuulla, että ne ovat mieleen ❤️

   Oih, kiitos vinkistä – neilikka menee seuraavaan satsiin ehdottomasti!

   Ihanaa tiistaita ❤️

Kommentoi