sunnuntai 05. heinäkuun 2020

Mökin esittelyä

MOIKKAMOI

ja terkkuja möksältä 🌸 Olen ekaa kertaa ikinä mökillä yksin (ilman muita ihmisiä siis, koirahan nyt on seurana). Ja ihan koko päivän. Aikas ruhtinaallisen ihanaa! Pikkuisen auringonottoa ja paljon töitä. Kahvinkeittämistä ja eilisten korvapuustien syömistä. 

Olen saanut jonkun verran toiveita esitellä meidän mökkiä sisältä laajemminkin. Onhan sitä tullut esiteltyä vuosien varrella, mutta uusia seuraajia on tullut sen verran, että mieluustihan mä tätä uudelleen esittelen. Meidän mökin ensimmäinen osa, se missä on nyt ruokatila ja keittiö (sekä ns. sisävessa) valmistui 1963. Toinen laajennusosa, se mikä on nyt olohuoneena, joskus 90-luvulla. Ja jos en väärin muista niin tuo makuuhuoneet sisältävä osuus mökistä vuonna 2003.

Tämä mökki on kuin tehty meidän nelihenkiselle perheelle. Kaksi makkaria, toinen tytöille toinen meille. Olkkarissa tilaa koko porukalle ja sadekelillä se majoittaa mukavasti myös vieraatkin. Olkkarin sisustus on kokonaan mattoa ja tv-tasoa lukuunottamatta edellisten omistajien, kuten on myös meidän makkarinkin sisustus.

Meidän mökkikompleksiin kuuluu myös aitta, jossa kerrossänky ja parisänky sekä saunatupa, jossa parisänky. Eli yhteensä sänkytilaa on meidän perheen lisäksi kuudelle. Mökkikylästä löytyy myös leikkimökki (toimii varastona), huussi ja erillinen ulkovarasto.

Kesähuone tuo lisätilaa silloin kun ruokailijoita on enemmän ja itse asiassa tuolla me syömme myös oman porukan kesken aina kun sää sallii. Lämppärit katossa tekevät sen, että kesähuone menee myös syksystä pitkään istuttuihin iltoihin.

Viime aikoina olen alkanut haaveilemaan pienimuotoisesta keittiörempasta. Haluaisin tuohon niin u-mallisen keittiön. Tason alle laitetun jääkaapin. Keittön kapean ikkunan haluaisin laajenevan koko u:n päätyseinälle niin, että järven ulappaa voisi katsoa kokkaillessaankin. U-mallinen keittiö tietäisi vain kahta kulmakaappia ja te pidempään mukana olleet tiedättekin, että kulmakaapit ja mä ei oikein tulla toimeen 😉

Olkkarin Pohjanmaan Kalusteen nojatuolit ovat ihan älyttömän ihanat istua. Mutta silti olen tuolle pitkälle seinälle mallaillut mielessäni koko seinän levyistä divaanisohvaa, jonka divaaniosa tulisi nykyisen tv-tason paikalle. Ikkunaseinän alle laittaisin pitkän tason ja tv:n nurkkaan, jossa nyt on valkoinen pieni sohva. Tuota Artekin pöytää ja sen äärellä olevia kahta tuolia tulee käytettyä erittäin harvoin, joten ne voisi laittaa myyntiin. Pieni valkoinen sohva on niin kertakaikkisen symppis, että sille pitäisi olkkarin uudelleen järjestämisen myötä löytää paikka kotoota 🙂

Nyt siskonmakkaralounasta (kyllä, näin ennen klo 17 :D) ja sitten takaisin töiden pariin. Tiesittekö muuten, että siskonmakkaroita voi grillata? Mä en tiennyt, mutta paketissa luki niin. Täytyykin koklata joskus! Illalla pizzataikina kohoamaan ja kun mies tulee takaisin saareen, niin pizzauuni lämpimäksi 🙂

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


16 Responses to “Mökin esittelyä”

 1. Merjs sanoo:

  Perinteinen kulmakaappi on kyllä hankala. Mutta entäs ns. munuaisenmuotoinen ulosvedettävä teline, astiat kahteen tasoon ja todella tukeva. Tai sitten kulmanmuotoiset ulosvedettävät sisälaatikot, 2 syvää ja 1 matala laatikko. Meillä on molemmat, enkä enää luovu niistä. 😀 Ihanaa möksäilyä! Ps. Meillä edelleen kesän suursuosikki ne sun grillatut avokadotortillat. 👌

  • Maria sanoo:

   Heipsan

   ja kiitos vinkistä, tuollainen munuaisenmuotoinen meillä on muuten kotona ja se on periaatteessa ainoa vaihtoehto. Tai sitten nuo kulman muotoiset sisälaatikot, sellaisista en ollutkaan tietoinen! 🙂

   Kiitos ja ihanaa viikkoa sinnekin! ♥
   PS. kiitos myös muistutuksesta; meillä syödäänkin tänä iltana pitkästä aikaa grillattuja avokadotortilloita 😀

 2. Hanna sanoo:

  Moikka! Ihana mökki teillä! Mitä tarkoittaa ns. sisävessa? Itse olen pähkäillyt eri vaihtoehtojen kanssa kuten polttavan ”huussin”… Siksi kiinnostaa😀

  • Maria sanoo:

   Moikkis Hanna

   ja kiitos 🙂

   Tuo meidän sisävessa on vanha sauna, johon on laitettu suihkukaappi sekä Separett Villa -kuivakäymälä (jota käytetään yöllä tyttöjen kans pisulla ettei tarvii mennä huussiin :D).

   Ihanaa viikkoa ♥

 3. Sirpa sanoo:

  Kiitos esittelystä – olen kyllä katsonut aiemmatkin kuvat, mutta kiva näitä on katsoa. Teillä on niin selkeää.
  Omalla mökilläni on tehty selkeyttämistä ulkona ja sisällä. Tavaroita on karsittu, vanhoja notkuvia ulkokalusteita on poistettu ym ym on heitetty pois. Tilasin ison vaihtolavan tontille ja se tulikin melkein täyteen. Lasku voi kyllä olla melkoinen, mutta on ihanaa kun epämääräiset kasat on pois ja nyt ulkovarastoonkin mahtuu sisälle ja tavaroilla on omat paikat.

  • Maria sanoo:

   Heippa Sirpa

   ja kiitos kaunis 🙂

   Käytiin katsomassa muutamia mökkejä aikoinaan ennen kuin tämän helmen löysimme ja se oli nimenomaan tuo selkeys, mikä tässä mökillä houkutteli 🙂

   Ihanaa, että sinä olet saanut järjestettyä paikkoja! Se on jotenkin terapeuttista, kun saa kaikille tavaroille omat paikkansa.

   Mukavaa alkanutta viikkoa ♥

 4. Karoliina sanoo:

  Kiitos tästä! Aivan ihana, edelleen, tämä teidän mökki! Sopivasti puuta ja vaaleutta.

  • Maria sanoo:

   Hei Karoliina

   ja kiitos sinulle ♥ Kyllä me täällä niin hyvin viihdytään, vaikka ulkona myrskyää 🙂

   Kivaa alkanutta viikkoa ♥

 5. Meri sanoo:

  Niin ihana ja kodikas mökki❤
  Meillä edelleen etsinnässä ikioma kesämökki, no se tulee kohdalle, sitten kuin on sen aika, hyvää kannattaa odottaa❤ Ihanaa iltaa saareen❤
  Ps. Mitä tekemääsi mansikka-feta salaattiin tulee? Kastike?

  • Meri sanoo:

   Hei ja vielä piti kysyä noista valosarjoista, oletko ostanut ne mistä ja mikä on väri? Ovat just oikean värisiä 😊

   • Maria sanoo:

    Tarkoitatko noita isolamppusia tuolla ulkona vai pikkulamppusia kesähuoneen sisällä?

    Isolamppuiset on ostettu Bauhausista ja ne ovat väriltään amber – aivan täydellisen väriset. Tuo pikkuinen valosarja kesähuoneen sisällä on muistaakseni Prismasta ostettu. Pitkä nauha, jossa valoja ja toimii pattereilla 🙂

  • Maria sanoo:

   Heippa Meri

   ja kiitos ♥

   Kyllä te vielä sen löydätte 🙂
   Salaattiin tuli ihan vain jäävuorisalaattia, lehtikaalta, mansikoita ja fetaa. Kastikkeeksi oliiviöljyä ja tummaa balsamicoa!

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

 6. Sanna sanoo:

  Minun silmiin aivan täydellinen mökki!Nuo hirsiseinät on niin kauniit ja puunväri yleensäkkin.
  Nojatuolitkin sopii niin kauniisti.Kodikas ja kaunis!

  • Maria sanoo:

   Heipsis Sanna

   ja kiitos kaunis ❤️

   Mä olen myös alkanut rakastamaan noita puupintoja…onneksi ei maalattu kaikkia umpeen 😅

   Kivaa tiistaita! ❤️

   • Sanna sanoo:

    Jotenkin minusta mökillä pitää olla erinlaista kuin kotona.No,mökkimäistä:D Mutta ei tunkkaista.
    Teillä just sellainen.perfetto!

Kommentoi