torstai 02. huhtikuun 2020

#stayathomeclub Osa 2: Kauneudenhoito kotioloissa

HEI HELLUREI!

Hupsis, reilu viikko ehti vierähtää, ennen kuin #stayathomeclub -postaussarjan toinen osa näkee päivän valon. Mutta kuten totesin, niin näitä tipahtelee täältä tasaisin väliajoin. Aina silloin kun ei ole muuta akuutimpaa sanottavaa 🙂

#stayathomeclub Osa 1: Kotivaatetus
#stayathomeclub Osa 2: Kauneudenhoito kotioloissa
#stayathomeclub Osa 3: Treenaaminen kotona
#stayathomeclub Osa 4: Iskikö tylsyys? Vinkit tylsään hetkeen
#stayathomeclub Osa 5: Koti kuntoon

Kotona oleminen on ymmärrettävästi jakanut mielipiteitä; osa nauttii siitä että etätyöpäivän tai toimistopäivän jälkeen on rauhallista ja jotkut taas kaipaisivat kotoilun lomaan enemmän tekemistä. Ei voi yleistää, että nyt kun meillä kaikilla on aikaa… sillä tämä ei välttämättä pidä paikkaansa kaikkien osalta. Mä koen, että mulle on vapautunut tunteja iltoihin. Toki opiskeluidenkin loppumisella on osansa. Joskus vapaat tunnit kuluu sohvalla maaten ja sen olen itselleni sallinut. Toisinaan taas tulee sellainen olo, että nyt jotain äksöniä. Yhtenä iltana siivosin vessan laatikoita ja tein löytöjä. Nyt on kuulkaa aika sanoa heipat talvi-iholle ja valmistaa iho ottamaan vastaan aurinkoinen ja suloinen Suomen kesä.

Nimittäin väistämättä se kesä sieltä tulee. Maailma on myllerryksessä, mutta niin vain puut on pian täynnä vaaleanvihreitä nuppuja, nurmikko alkaa vihertää ja aurinko lämmittämään. Ajatus kesästä tuntuu ihanalta. Ajatus kesästä, kuivista kantapäistä, hilseilevistä sääristä ja sammahtaneesta ihon väristä taas ei juurikaan houkuttele 😀

Mä olen talviaikaan melko laiska kuorimaan vartaloni ihoa. Varpaankynnet lakkaan säännöllisesti ja kantapäitäkin yritän huoltaa. Mutta sitten nuo sääret. Ne välillä hilseilevät kuivaa ihoa, vaikka kuinka niitä rasvaisin. Kauneudenhoitoiltamaani kuului ensinnäkin vartalon kuoriminen Evolve Tropical Blossom Body Polishilla, joka jättää jo itsessäänkin vartalon kosteutetun tuntuiseksi. Pikainen ainesosaluettelon tutkiminen kertoo, että tuote sisältää luonnonöljyjä. Kuorinnan jälkeen kosteutin vartalon tuotteella, joka on jäänyt meille vauvaiän jälkeen käyttöön; Ceridal ihoöljyllä.

Siinä missä laistan talvisin vartalon kuorimisesta, yritän muistaa kasvojen kuorimisen noin kerran pari viikkoon. Käytössäni on ollut vuosikaudet tuo Excuviancen Triple Microdermabrasion Face Polish –kuorintavoide. Se sopii mun iholleni ja siinä missä ihoni kyllästyy joihinkin tuotteisiin, tekee tämä taikojaan kerta toisensa jälkeen. Taikoja tekee myös saman sarjan Bionic Oxygen Facial -kasvonaamio, joka tietysti saa ihon hehkumaan, mutta sen lisäksi käyttö on ihan sikasiistiä 😀 Nimittäin se levitetään kosteille kasvoille (pieni määrä tuotetta riittää). Naamio muodostaa vaahdon, joka ikään kuin kuplii itsensä pois. Naamio saattaa herkällä iholla hieman pistellä tai nipistellä. Kuvissa mulla on ko. naamio ihossa.

Taitaa mennä jo liiallisen markkinoinnin pariin, jos väitän seuraavankin tuotteen tekevän taikojaan. Mutta hei, näin 44-vuotiaana iho alkaa vähän jo tarvitsemaan niitä taikoja. Sen takia luottotuotteiden löytyminen on ihana asia. Yhtenä luottotuotteenani on tuo Irosien Instant Beauty Fresh Mask. Aika usein käytän tätä niinä aamuina ennen töihin lähtöä, kun peilistä katsoo tuntematon kummajainen 😉 Naamio kasvoille, vartti kahvinjuontia ihan hissukseen ja naamion pesemisen jälkeen kummajainen on kadonnut.

Harmaan talvi-ihon välitön hehkeyttäjä taas puolestaan on tuo Isla Apothecary Refine + Radiate –naamio, Se on oranssia jauhetta, jonka sekoitan pieneen määrään vettä. Laitoin tämän naamion ennen kuplanaamiota. Siksi kuvissa on havaittavissa oranssia kuplanaamion alla ja osin naamiossakin. Olin unohtanut Islan purkkini vallan kaapin perukoille, mutta onneksi löysin sen. Iho alkaa hehkumaan naamion jälkeen. Kurkumaa sisältävä naamio hemmotelee ihoani silloinkin, kun iho pukkaa pientä näppyä pintaan. Jos en nyt ihan väärässä ole, niin tämä sopii myös akneiholle kurkuman tulehdusta hillitsevän ominaisuuden vuoksi.

Vaikka maailma myllertää, niin silti mun mielestä on ok panostaa myös itseensä. Ei se tarkoita sitä, että sulkisi silmät maailmanmenolta, vaan parhaimmassa tapauksessa toimii rentoutuskeinona. Elämässä pitää olla vähän pientä luksusta ja kotona voi ihan hyvin leikkiä kauneushoitolaa. Ainut toki mitä jäin kaipaamaan on se, että joku hieroo kasvot ja hartiat. Mutta hei, onhan mulla guasha-lasta ja kaksi kättä 😉

MUKSAA TORSTAITA TOIVOTELLEN,

PS. yksi asia, johon täytyy panostaa vielä enemmän on kädet ja kynnet! Kun pesee monta kertaa päivässä käsiä ja käyttää käsidesiä, tuntuu että mikään rasva ei kosteuta tarpeeksi käsiä tai kynsiä. Kämmenselät ja kynsinauhat kuivuvat, kynnet liuskottuvat. Jos sulla on antaa vaihtarina vinkki hyvästä käsivoiteesta, joka kosteuttaa myös kynsiä niin kiitos jo etukäteen  ♥


8 Responses to “#stayathomeclub Osa 2: Kauneudenhoito kotioloissa”

 1. nata sanoo:

  marketista tai apteekista sikahyvää ja imukykyistä Workinhand-voidetta. Löytyy tuubista, pyöreästä rasiasta tai body lotion keltaisessa pumppupullosta

  • Maria sanoo:

   Hei Nata

   ja kiitos vinkistä ❤️ Tuo kuulostaa loistotuotteelta 🙏🏼

   Kivaa torstaita!

 2. -kata- sanoo:

  A-creme! Saa ainakin luontaistuotekaupoista, sellainen pieni ruskea lasinen purkki. Oikea ihmeaine, Ruotsin lastensairaaloissa testattu.

  Ainoa rasva, mikä meillä auttaa esim. atopiaan (kaikki apteekin rasvat käyty läpi) – parantaa jopa haavaisen atopian. Kosteuttaa kuivat kädet – joudun pesemään käsiä todella usein ammattini vuoksi (opettaja) ja tuo on ainoa rasva, joka oikeasti auttaa.

  Pienen purkin hinta on kovahko n. 16e, mutta rasva on todella riittoisaa ja alun jälkeen rasvauskertoja voi vähentää reilusti. Meillä tuo purkki kestää useamman kuukauden ja talossa on parikin atoopikkoa, tosin puhun nyt ylläpitorasvauksesta, alkuun tilanteen korjaamiseksi tarvitaan varmasti usemapia rasvauskertoja.

  Tuo pitäisi säilyttää kylmässä a-vitamiinin takia, mutta olen töissä kyllä säilyttänyt pienempää määrää huoneenlämmössä ja on ihan yhtä tehokasta.

  Suosittele lämmöllä.

  • Maria sanoo:

   Heippa Kata

   ja suuresti kiitos myös sinulle vinkistä ❤️ Kuulostaa siltä, että voisi auttaa jopa meidän esikoisen taiveihottumat!

   Mukavaa alkavaa viikonloppua sinne ja hyviä vointeja ❤️

 3. Rita sanoo:

  Kädet tosiaan on kovilla tämän jatkuvan käsienpesun vuoksi. Itse vannon Urtekram Aloe Vera käsirasvan nimeen, imeytyy nopeasti, kosteuttaa hyvin ja tuoksu on mukavan raikas.

  Pitäisikin nyt kyllä enemmän panostaa itseensä, kun aikaa on 🙂 Juurikin sen vuoksi, että hetkeksi rauhoittuu ja unohtaa kaiken muun (=koronan).

  • Maria sanoo:

   Hei, suuresti kiitos vinkistä ♥

   Sepäs se just onkin, että hemmoteluhetki tulee tarpeeseen…hyvää musiikkia taustalle ja vaikka kuinka ajatus rientää maailmanmurheisiin, niin ohjaa sen takaisin hemmotteluhetkeen 🙂

 4. Tiina sanoo:

  Pakko vinkata kasvojen hoitoon kotimaisen Lumenen klassikkosarjan suojaava päivävoide (Anti age). Ihanan edullinen, kevyesti levittyvä ja sisältää suojakertoimen 15. Hinta 7 euron luokkaa. Löytyy lähes joka marketin hyllyltä.

  • Maria sanoo:

   Moikka Tiina

   ja kiitos vinkistä 😍

   Tuota täytyykin koklata!

   Ihanaa keskiviikkoa ❤️

Kommentoi