keskiviikko 25. maaliskuun 2020

#stayathomeclub Osa 1: kotivaatetus

MOIKKAMOI IHANAT!

Elämän pieniä iloja; se kun on haahuillut menemään monta päivää samoilla kotivaatteilla ja aamusuihkun jälkeen päättääkin ottaa käyttöön vaatekaapista uudet collegehousut ja paidan 🙂 Tosin kylläpä teki ihan tosi hyvää tänä aamuna heittää pitkästä aikaa työkelpoiset vaatteet päälle. Nyt kun aika monella meistä (myös minulla, vaikka nyt toimistolla olenkin) on edessä määrittelemättömän pitkä kotoilujakso joko etätoimiston merkeissä tai muista syistä, niin voitaisiin perustaa sellainen #stayathomeclub, jossa annettaisiin toisillemme vinkkejä kotoiluklubiin ja jaettaisiin niitä kotona olemisen iloja. Vaikka kaikkien tapauksissa kotoilu on kaukana ilosta, niin kyllä sieltä kotoilustakin löytyy jotain  positivista.

Suunnittelin alla olevaa runkoa postauksille:

#stayathomeclub Osa 1: Kotivaatetus
#stayathomeclub Osa 2: Kauneudenhoito kotioloissa
#stayathomeclub Osa 3: Treenaaminen kotona
#stayathomeclub Osa 4: Iskikö tylsyys? Vinkit tylsään hetkeen
#stayathomeclub Osa 5: Koti kuntoon

Postauksille en ole miettinyt vielä aikataulutusta, mutta tasaiseen tahtiin niitä ajattelin täältä tykitellä. Sellaisina välikevennyksinä ”asiapitoisempien” tekstien lomaan 🙂 Ja hei, jos on jotain aiheita liittyen tähän kotoiluklubiin, niin hihkaiskaahan tuolla kommenttilaatikon puolella. Kotoiluklubin parasta antia mun mielestä on ollut se, että saa olla ihan vaan kotivaatteissa. Mä olen pahimman luokan kotihiiri ja vaihdan yleensä kotivaatteet päälle samantien, kun töistä kotiin tulen. Tuossa tuli pidempi pätkä oltua kotona ja neljä päivää kului sujuvasti kotivaatteissa. Ilman fyysistä kontaktia perheen ulkopuolisiin ihmisiin.

Vaikka kotivaatteet olivat sellaiset, että niillä olisi kehdannut lähteä ihmisten ilmoille, niin muu lookkini oli vähän sen näköinenkin, että olin viettänyt aikaa neljän seinän sisällä. Yleisesti olen sitä mieltä, että pieni ehostus myös kotioloissa tekee poikaa. Iholle on ihana antaa niitä meikittömiä päiviä, mutta jos niitä tulee liikaa, niin helposti alkaa ihistämään. Tuntuu, että heti kun heittää vähän ripsaria ripsiin ja aurinkopuuteria poskiin, saa taas paremman otteen elämästä ja on jotenkin skarpimpi olo. Puna huulissa ajaa myös saman asian.

Sen verran kotoiluklubia olen vuosien varrella itsekseni pitänyt, niin kuin meillä kotihiirillä on tapana, että mulla on vinkata teille muutamia vinkkejä koskien kotoiluvaatteita. Vinkkejä toki vastaanotetaan lisääkin 🙂

💕pue yllesi sellaista vaatetta, joka ei purista eikä ihistä ja joissa tunnet olosi mukavaksi
💕heitä rintsikat tarvittaessa pois ja jos jotain tukea haluat, niin pue paidan alle vaikka mukavat urheiluliivit
💕itseäni suunnattomasti häiritsee likaiset kotivaatteet, joten tarvittaessa vaihdan vaatteet, jos likastuvat
💕mikäli luvassa on treenipäivä, niin puen jo aamusta päälle treenivaatteet ja kotoilen niillä
💕jos odotat ruokalähetystä tai muuta ulkopuolisen kohtaamista vaativaa tilannetta, niin panosta myös kotivaatetukseen niin, että kehtaat mennä ovelle
💕mitä kauniimmat kotivaatteet sitä parempi mieli
(toooosin, kyllä munkin kaapista niitä kuuluisia pieruverkkareita löytyy ja silloin tällöin tulee niitä pidettyäkin)

Kotoiluvaatteita on vuosien varrella kertynyt paljonkin. Ja vaikka niitä tulee pidettyä paljon, niin ne eivät juuri kulu. Mikään ei ole ihanampaa kuin monta kertaa pesukoneessa olleen oversize- collegepaidan syleily:

💕velourasu
💕haaremihousut ja tyköistuva, mutta joustava trikoopaita
💕leggarit, t-paita ja iso villatakki
💕perinteinen collegeasu (yleensä poikkeuksetta harmaa)
💕villasukat tai kotitöppöset
💕flanelliset pyjamahousut ja t-paita
💕haalari (kyllä, luitte oikein – mulla on kotihaalari)

 Musta tuntuu, että tuo kotivaatteiden vaihtaminen tulee mulla jo lapsuudenkodista. Äiskä vaihtoi aina ekana kotiin tultuaan jakkupuvun kotivaatteisiin (äiskän kotivaatteisiin kuului muuten olennaisena osana essu). Mä olen ihan ekaluokasta lähtien vaihtanut koulusta tultuani kotivaatteet ja myöhemmin töistä tullessani jatkanut tätä tapaa. Huomaan, että meidän lapset tekevät aika ajoin samaa. Toinen tytöistä tosin on niin kuumaverinen, että siinä missä itse vedän päälle villasukkaa keikistelee hän täällä sortseissa ja topeissa 😀

Laitetaanko näillä puheilla hakemus kotoiluklubiin menemään ja jaetaan vertaistukea? Onko sulla tapana pitää kotivaatteita? Millaisissa kotivaatteissa sä viihdyt?

KIVAA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,

PS. Kotoiluklubin säännöt:
1. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa kotoilla
2. Ks. nro 1.


11 Responses to “#stayathomeclub Osa 1: kotivaatetus”

 1. Sari sanoo:

  Moikka Maria ☀️ Kivalta kuulostaa tulevat postaus aiheet. Täällä mennään kotoiluvaiheessa joka alkaa (jo nyt ) aika ajoin ahdistamaan. Tänään täyttyy seitsemäs päivä olla yksin. Lapset ovat jo aikuisia, asumme kylläkin samassa kaupungissa mutta se ei nyt tässä hetkessä pakjon lämmitä. Eilen jo mietin että sovimmeko tyttären kanssa yhteisen lenkkihetken mutta yhdessä tuumasimme että josko nautimme vain toistemme äänestä/videopuheluista, kaiken varalta 💚 Tekemistä kotona onneksi löytyy. Ja Luojalle kiitos on todellakin kevät ja luonnon valoisuus 🌿🌸 Tsemppihalaus siulle ja aurinkoa päivääsi ☀️❣️

  • Maria sanoo:

   Heippa Sari

   ja voi vitsi, miten mukava kuulla, että tulevat postausaiheet kuulostavat kivoilta ♥️

   Voi ei, tuo on kurjaa kun ei pysty edes lapsia näkemään. Onneksi on videopuhelut 🙏🏼 Itse huomaan saman, että kotona riittäisi tekemistä, mutta joinain kotipäivinä on vaan niin muissa maailmoissa, että aloitekyky on minimissä. Mutta vielä tulee sekin aika, että ryhtyy puuhiin uudella innolla.

   Kiitos samoin sinne, tsemppihaleja, iloa ja valoa ♥️

 2. Tiina sanoo:

  Itse en töihin juuri laittaudu, mutta nyt olen joka aamu meikannut, valinnut huolella vaatteet, laittanut rusettia hiuksiin jne. Tuntuu kivemmalta kaiken tämän kurjan keskellä, että vähän panostaa. Ja kun joutuu tuijottamaan omaa naamaansa ruudulta etätöissä videoneuvotteluiden muodossa 😀
  Samalla saan jotenkin paremmin rajattua työajan ja kotiajan, kun riisun kellon, työvaatteet ja vaihdan kotivaatteet päälle.
  Viikonloput meneekin sitten urheilukerrastossa aamulenkin jälkeen heiluen…

  • Maria sanoo:

   Moikka Tiina

   ja hei kuulostaa kyllä ihanalle sun etäpäivärutiinit!♥️
   Mulla on se, että kun olen kotitoimistolla, niin pääosin teen blogia enkä kokoustele etänä. Siitä huolimatta pieni meikkaus piristää päivää. Pitääkin muuten kokeilla joskus pukeutua työvaatteisiin kotipäivälle, josko siitäkin saisi extratehokkuutta 🙂

   Urheilukerrastot on parhaita 😀

   Iloa ja valoa sinne ♥️

 3. Sanna sanoo:

  Miksikö en tykkää yllätysvieraista?Siksi koska näytän kotioloissa vanhalta huuhkajalta:D
  Töihin laittaudun joka päivä,vaikkakin neutraalisti….
  Vapailla saunon ja haluan antaa ihon hengittää.
  Pyörin kollareissa,huppareissa ja villasukissa.En suo ulkonäölle ajatustakaan.Miespolo:D
  Mutta varsinkin nyt mennään tukka putkella…

  • Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja höpsis! ♥️ En usko hetkeäkään, että näytät vanhalta huuhkajalta, vaan kauniilta omalta itseltäsi 🙂
   Sitäpaitsi sun kotiasut kuulostaa just täydellisiltä!

   Tsemppiä sinne, yritä jaksaa ♥️

 4. Jenni sanoo:

  Mä taas en voisi kuvitella kotoilevani ilman rintsikoita tai treenivaatteilla! Ite oon vedelly monta viikkoa kollarihousuilla (mulla kolmet) ja hupparilla (Oon siis jo konkari etätyöläinen, ennen kriisiä jo aloitin). Mutta niin totta tuo että pieni panostus ulkonäköön kyllä piristää, kieltämättä nukkavieru peilikuva alkaa ahdistaa. Ainut hyvä puoli että illalla ei tartte poistaa meikkejä 😀 Pitäisköhän huomenna ihan vetäistä leggarit ja joku kiva neuletakki? 😉

  • Maria sanoo:

   Moikkis Jenni!

   Mulla muuten kans toi rintsikkajuttu vaihtelee; jos vietän koko päivän kotona, niin tottakai puen rintsikat (tai urheiluliivit, jos treenipäivä aamulla). Mutta sit töiden jälkeen, jos rintsikat ihistää, niin helposti ne lentää nurkkaan 😀

   Mä olen nyt viime päivinä löytänyt huulipunan piristävän voiman. Mikä tahansa tässä hetkessä se onkaan se piristävä juttu, niin kantsii käyttää. Tuo on muuten totta, että kun ei meikkaa, niin säästää illalla vähän aikaa!

   Oikein ihanaa leggari+neuletakkipäivää sinne ♥️

 5. Rita sanoo:

  Villasukat ovat ehdottomat kotoilussa 🙂 Ja niitä ehtii tässä tehdä paljon uusia lisääkin 😀
  Mä heitän joka aamu päälle collegehousut tai muut vastaavat, jonkun trikoopaidan ja neuleen. Sellaisen yläosan, jolla voi osallistua kokouksiin ja laittaa videon päälle!
  Mäkään en urheiluvaatteissa halua tässä koneella istuskella vaan pyrin näin kotikonttoriaikanakin erottamaan toisistaan ns. työn ja vapaa-ajan!

  • Maria sanoo:

   Moikka Rita

   ja hei todentotta, villasukkiahan ehtisi ehkä kotoilun aikana tekemäänkin…täytyy vaan verestää muistoja, että miten se kantapää tehtiinkään 😀

   Kuulostaa just hyvältä sun kotoiluasut! Meillä tytsyt kans on yöppärihousuissa, mutta sellainen yläosa, että kehtaa Teamsissa näkyä.

   Oikein kivaa torstaita sinne ♥️

 6. […] #stayathomeclub Osa 1: Kotivaatetus #stayathomeclub Osa 2: Kauneudenhoito kotioloissa #stayathomeclub Osa 3: Treenaaminen kotona #stayathomeclub Osa 4: Iskikö tylsyys? Vinkit tylsään hetkeen #stayathomeclub Osa 5: Koti kuntoon […]

Kommentoi