lauantai 28. maaliskuu 2020

Lauantain lounaslautasella

MOIKKIS IHANAT!

Ulkona on niin keväisen lämmin, että on ehkä pakko ottaa tuoli terassille ja käydä iltapäiväkahvittelemassa siellä. Aamusta käytiin mäkivedoilla miehen kanssa ja en ihan ollut varautunut tällaiseen lämpöaaltoon. Voiko sanoa, että kevät yllätti lenkkeilijän…siinä missä talvi yllättää yhtäkkisyydellään yleensä autoilijan ;)

Olen käynyt tänään IG Storyn puolella keskusteluja siitä, että miten me saadaan nuo kotiin tuodut ruokalähetykset tilattua, kun yleensä vapaat ajat on vasta viikon päähän. Ystävät hyvät, se on sitä suunnitelmallisuutta. Mä suunnittelin pari viikkoa sitten ruokalistaa kolmelle seuraavalle viikolle. Ekan viikon ruokalistan mukaan tein viikon päähän ensimmäiselle vapaalle kuljetusajalle tilauksen. Lisäsin sinne ne kauppatarvikkeet, joita tullaan tuon viikon aikana tilaamaan. Mulla on tallennettuna myös tuonne sovellukseen sellainen kauppalistan runko, niistä perustarvikkeista, joten niiden avulla tilasin kaksi seuraavaakin kotiin kuljetusta. Näihin kahteen lisään sitten tarvittavat ruoka-aineet viimeistään 24 h ennen toimitusta.

Tämä toimii ihan älyttömän hyvin, mutta totta on, että vaatii suunnitelmallisuutta. Mutta musta tuntuu, että olen nyt jo parin viikon aikana säästänyt pitkän pennin ruokaostoksissa. Sillä vaikka aiemminkin käytettiin kotiinkuljetuksia ruokien suhteen, niin silti viikon aikana tuli aina haettua kaupasta sitä sun tätä. Nyt olen oppinut soveltamaan. Jos joku aine puuttuu, niin yleensä sen pystyy korvaamaan. Niin kuin viime viikkoisen juustokakkupohjan keksit korvasin hapankorpulla.

Yleensä mun kauppalistoissa on sellaisia aineita, joita voi hienosti yhdistellä keskenään, mikäli joku päivä ei ihan hontsita pysyä suunnitelmassa (oon muuten huomannut, että näitä päiviä on ollut nyt aika usein). Tänään lauantaina meillä oli vönerpitaleipien sijaan pitapizzoja.

Herkulliset ja nopeat pitapizzat
4:lle

4 pitaleipää
pastakastiketta
(mulla oli ricottatomaattisoosia)
juustoraastetta / mozzarellaa

Täyte 1
kirsikkatomaatteja
öljyä
mustapippuria
korianteria / rucolaa
chililastuja

Täyte 2 
broilerleikkelettä suikaloituna
ananasta
oreganoa

ja päälle Chipotle Tabascoa

-halkaise pitaleivät ja levitä niille pastakastike
-asettele täytteet pitaleipien päälle ja sen jälkeen juusto
-paista kiertoilmalla 220 noin viisitoista minuuttia

Varsinkin noista pitaleipien kansista tuli iiiihanan mehukkaita. Kyytipojaksi oli yksi alkoholiton olut ja jälkkäriksi kahvi vaahdotetulla kauramaidolla. Ah autuus! Nyt imurointihommiin ja sitten kaatopaikkakeikalle. Mökkijäätä käydään suunnitelmista poiketen sulattelemassa ehkä vasta huomenna. Pikkuisen olen tälle lauantaille ehtinyt rymsteeratakin ja tämä työhuone on kuin pommin jäljiltä. Onneksi kaaos sijaitsee tuolla selkäni takana, niin sitä ei näe ;D

LEPPOISIN LAUANTAITERKUIN,


2 Responses to “Lauantain lounaslautasella”

 1. Avatar Tiina sanoo:

  Näinä aikoina on erityisen mahtavaa, että kaupat tarjoavat kuljetuspalveluita. Kannattaa myös muistaa, että useat kaupat tarjoavat myös noutopalvelua ja se käy tosi näppärästi nostamalla valmiiksi pakatut ostokset auton kyytiin kaupan varastolta. Samalla vapautuu myös kuljetusaikoja autottomille. Aurinkoista viikonloppua! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tiina

   ja hei hyvä muistutus nuo noutopalvelut; meillä vaan on tuo mahdollinen noutokauppa sellainen, että nouto tapahtuu kapeahkolta käytävältä, jossa ihmisiä vilistää ohi aika liki. Nyt kun ollaan minimoitu kaikki ylimääräiset (pl. mun työt ja ulkoilut) ihmiskontaktit, niin ajatus kauppaan menosta pikkuisen ihistää. Mutta oikeassa olet, me keillä on auto voitaisiin tuota käyttää ja valita nouto sellaisiin ajankohtiin, kun kauppa on hiljaisin :)

   Yhtä kotiin kuljettavaa ravintolaa tuetaan vielä tänä iltana – pikkuisen luksusta lauantai-iltaan ;)

   Ihanaa lauantai-iltaa sinne ❤️

Kommentoi