sunnuntai 29. maaliskuu 2020

Rakas mökkipäiväkirja

Sunnuntai 29.3.2020

Tänään oli taas se päivä, kun ajelimme mökkirantaan. Tietäen, että vielä saisi ilmat roimasti lämmetä, jotta pääsisimme saareen. Viikossa oli kuitenkin tapahtunut suuri harppaus kohti kesää; mökkitieltä kevätaurinko oli sulattanut lumet. Mökkijärven jää kiilsi myös ilman lumipeitettä. Jää napsahteli kovaan ääneen. Ikään kuin varoittaen niitä paria uhkarohkeaa, jotka jäällä luistelivat ja hiihtelivät. Selaan vanhoja mökkipäiväkirjoja. Tästä vaiheesta  on yleensä mennyt noin kolme viikkoa, kun pääsemme saareen. Toivottavasti tänäkin vuonna. Vielä ei ollut murikkatestien aika. Ehkä ensi viikonloppuna?

Niin kuin monena muunakin keväänä, niin myös tänä keväänä mökkikassi on osin jo pakattu. Lakanat nätisti viikattu odottamaan sänkyihin pääsyä. Pyyhkeet pehmoisina päällekkäin. ”Muistatko sen tuoksun, kun avaa mökin oven?” kysyn mieheltä. Kukapa mökkihöperö nyt tuota voisi unohtaa. ”Muistatko ne kesäillat, kun sade yllättäen loppuu ja järvi on peilityyni. Kun sen pinnalla väreilee usvapilviä ja vastarannalta kantautuu puusaunan tuoksu?” Sanoja ei mökkihöperöiden välillä tarvita. ”Muistatko ne loppukesän ekat mustikat, joita poimitaan mökin pihalta aamupuuroon. Ja sen taivaalliselta maistuvan aamukahvin, jota voidaan helpostikin juoda pannullinen verkkaisina lauantaiaamuina?” Merkitsevä katse kertoo, että kyllä. ”Muistatko ne ihan järisyttävän kauniit auringonlaskut? Ne kun taivas on täyttä purppuraa?”

Toby vingahtelee laiturilla eikä ymmärrä, miksei pääse veneeseen ja saareen. Tunnen saman tuskan.

Kotiin päästyämme iäkkäämpi mökkinaapurimme laittaa tekstiviestin. Ihan kuin tietäen, mistä juuri ajelimme kotiin. Toivottelee hyvää kesää (kas, emme ole ainoita mökkihöperöitä, joiden kesä alkaa jo huhtikuun korvalla ;) ja kertoo voivansa hyvin. Välitämme mökkisaaren kuulumiset, etäältä katsottuna ja toivotamme heille hyviä vointeja näinä vaikeina aikoina. Luvataan nähdä pian saaressa ♥ 

SULOISIN ”JOKOJOKOJOKOJOKO” SUNNUNTAITERKUIN,

 


6 Responses to “Rakas mökkipäiväkirja”

 1. Avatar Rita sanoo:

  Ihania mökkikuvia ja fiiliksiä! Toivottavasti pian pääsette mökille. Me joudutaan odottelemaan pidempään, kun mökki on Uudenmaan ulkopuolella… mutta jos tällä on vaikutusta tämän pirullisen taudin leviämiseen, niin täytyy vain ajatella, että tällä kertaa näin. Toivottavasti se hetki tulee, että mökille päästään :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkis Rita

   ja hei kiitos – toivotaan niin ♥️ :)

   Se on just niin, kaikkensa sitä tekee tuon taudin leviämisen taltuttamiseksi. Nythän ne kyllä vissiin pohtii jo, pitääkö Pirkanmaakin eristää. Saas nähdä miten käy!

   Juu, pian tekin pääsette mökille :)

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥️♥️♥️

 2. Avatar Susa sanoo:

  Ihania kuvia ❤️ Toivottavasti pääsette pian mökille. Me ollaan vietetty pari viimeistä viikkoa lähes kokonaan mökillä, koska päädyttiin etätöihin. Introvertille on toki ollut ihanaa olla täysin eristyksissä, laitella paikkoja kuntoon ja ihailla upeita auringonlaskuja, mutta valitettavasti asialla on myös se toinen puoli.. Älytön ahdistus tulevasta, rakkaiden turvallisuudesta, työasioista ja niin monesta muusta.. 😔 Ei voi kuin toivoa, että ihmiset noudattaisivat nyt ohjeita tarkkaan ettei sairaanhoito kuormittuisi liikaa.

  Ps. Meillä siis mökille lyhyt matka, kotoa kauppakassipalvelulla tulleet ruokakassit kyytiin ja suorinta tietä autolla mökkipihaan ilman pysähdyksiä tai visiittejä kyläkauppaan 😉

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Susa ja kiitos ♥️

   Niin ihanalta kuulostaa teidän mökkeily :) Vaikka elämässä on tällä hetkellä paljon huolta, niin uskon että parempaa paikkaa asioiden punnitsemiseen ei ole kuin mökki. Joten nauttikaa täysin rinnoin ♥️

   Samaa mieltä tuosta, että toivottavasti ihmiset noudattaisivat ohjeita. Musta tuntuu, että pikkuhiljaa me kovapäiset suomalaiset (jollaiseksi itsenikin luen :D) olemme ottaneet ohjeet tosissamme.

   Ihania mökkipäiviä, kaikki kyllä vielä järjestyy ♥️♥️♥️

 3. Avatar Saara sanoo:

  Moi, olen seuraillut blogiasi muutaman vuoden koskaan kommentoimatta mutta nyt oli pakko! Noista kuvista ja sanoista tuli oikein kipeä kaipuu sydämeen nähdä taas Suomen kesä ja kokea nuo kesän tunnelmat! Olemme ulkosuomalaisia ja asuneet Aasiassa jo 9 vuotta–lähes joka kesä olemme kuitenkin päässeet Suomeen noihin ihaniin maisemiin ja tunnelmiin. Suvun mökki on omassa saaressa Keski-Suomessa ja siellä jo kaikki lapsuuden kesät viettäneenä ei ole paikkaa rakkaampaa. Tämä kesä näyttää aika epävarmalta, kun korona lopetti Finnairin lennot lähes koko Aasiasta kesäkuun loppuun asti, ja jos samat karanteenimääräykset jatkuu heinäkuussakaan ei kannata sinne tulla viettääkseen 2 viikkoa karanteenissa. Lasten koulu alkaa täällä taas elokuun alussa. Mutta täytyy katsella kuvia ja muistella menneitä kesiä sitten siinä tapauksessa. Hyvää kevään jatkoa teidän perheelle!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Saara

   ja voi toivotaan, että pääsette kesäksi Suomeen ♥️ Tuntuu, että mitään ei voi tällä hetkellä suunnitella kesänkään suhteen varmaksi, kun ei tiedä mihin tämä maailmanmeno vie…
   Suomen kesä on parasta (mutta rakastan kyllä myös Aasiaakin :)). Lupaan laittaa kesäkuvia blogiin, niin saatte ainakin virtuaalisesti Suomen kesästä nauttia ♥️

   Kiitos ja voikaahan hyvin siellä ♥️♥️♥️

Kommentoi