tiistai 04. helmikuun 2020

5 x herkullinen kvinoakulho

 

HEIPSUN

ja ah, mittari näytti miinus kymmentä aamulla 🙂 Takkapuita takkaan vaan ja villasukkaa jalkaan!

IG Storyn puolella seuraavat ovatkin huomanneet henkiin heränneen addiktioni kvinoaan ja kaiken maailman kvinoakulhoihin. Tämä on sellainen addiktio, joka aina silloin tällöin nostaa päätään ja nyt se on jo kestänyt taas kolmisen viikkoa. Saan aika paljon kyselyitä näistä kulhoista, joten on oikeutettua omistaa yksi kokonainen postaus aiheelle. Edullisemmaksi tulisi keitellä kvinoaa iso satsi kerran viikkoon, mutta mä käytän tuollaisia valmiskvinoapurkkeja. Niitä myydään kahden setissä ja muistaakseni tuolla on hintaa 1,50 euroa. Yhden purkin sekoitan milloin minkäkin lisukkeen kanssa ja kas, helppo ja terveellinen herkku on valmis. Kvinoaa voi myös lämmittää mikrossa, mikäli haluaa lämpimän kvinoakulhon. Alla viisi kvinoakulhosuosikkiani:

1) kvinoa, persimon, feta, tomaatti, kurkku, parsakaali, persilja
2) kvinoa, lehtikaali, ananas, raejuusto, kukkakaali
3) kvinoa, mozzarella, tomaatti, basilika, avokado
4) kvinoa, thaimaustetut tofukuutiot, porkkana, kaali, soija, sweet chili kastike
5) kvinoa, savulohi, mustapapuja, persiljaa, persikkaa

Ja hei kaikkiin laitan poikkeuksetta (paitsi nro 4) kastikkeeksi oliiviöljyä, sitruunamehua ja mustapippuria.

Tänään kotitoimistopäivä sujuu koulukirjoja lukien; tietokoneella istuminen ei taida olla tälle päivälle hyvä juttu. Eilisen liki viiden tunnin kirjoitusurakan jälkeen (universumikin on maratonpostauksia vastaan ;)) oikea ranne alkoi vihoittelemaan ja siihen nousi peukalon tyveen sisäranteeseen patti. Niin kivulias oli yöllä, että olin pari tuntia valveilla. Liekö jotain jännituppitulehdusta tai vastaavaa, mutta kokeillaan yksi tietokoneeton päivä tähän väliin. Tai tietokoneeton siitä eteenpäin, kun olen saanut tämän postauksen tehtyä ja vastailtua sähköposteihin.

Mutta ennen koulukirjojen kiehtovaan maailmaan sukeltamista kampaaja-Kristan penkkiin. Saas nähdä, mitä tällä kertaa tehdään. No, ainakin tasoitetaan esikoisen vuoden alussa leikkaamaa polkkaa ja laitetaan harmaat piiloon. Ehkä laitetaan myös lähestyvän kesän myötä vähän raikastusta tuohon pääliosiin.

AURINKOISIN TIISTAITERKUIN,

 


3 Responses to “5 x herkullinen kvinoakulho”

 1. Anne sanoo:

  Pitääpäs laittaa testiin itsellekin, olis vähän vaihtelua työeväisiin 🙂
  Mistä tuo ihana kulho on?

  • Maria sanoo:

   Heippa Anne

   ja hei toivottavasti tykkäät 🙂 Kvinoasta saa helposti herkullisen ja terveellisen lounaan!

   Tuo kulho on ostettu kolmisen vuotta sitten jostain nettikaupasta ja pohjasta sain selville tekstin Bite tai Byte.

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 2. […] ♥ uuniohrapuuro ♥ kasvis-nuudeliwok ♥ linssitomaattikeitto ♥ erilaiset kvinoakulhot ♥ yrttiset perunaveneet ja […]

Kommentoi