keskiviikko 05. helmikuun 2020

Oma koti kullan kallis

MOIKKIS!

On se kuulkaa jännä juttu, että ei tarvittu kuin yhden vaivaisen ruokapöydän maalaaminen valkoiseksi niin koko kodin ilme muuttui. Koko kodin dynamiikka muuttui. Omanlaisekseen, enemmän mun näköiseksi. Eilen aurinkoisena tiistai-iltapäivänä katselin kotiamme sillä silmällä ja mietin, että kuinka rakas paikka tästä onkaan tullut. Jokainen nariseva lattiankohta tuntuu tutulta. Jokainen vinkuva sisäovi tuntuu ei öljyä kaipaavalta, vaan sympaattiselta.

Yhtäkkiä silmiini ei enää pistänyt tuo ruskea lattia, jonka valkaisemisesta olen pidempään haaveillut. Ei auringonvalossa kirmaavat pölypallot tai nukkavierusti sohvat vallanneet viltit. Työhuoneesta eteisaulan läpi ruokahuoneeseen tuijotellessani mietin, että koti on just hyvä näin.

Nyt kun toimme television olohuoneeseen, on kodin käytetyin huone yhtäkkiä olohuone. Siinä missä lapset helposti aiemmin viettivät aikaa huoneissaan, löydän usein molemmat kullannuput sohvilta makoilemassa. On ihana tulla töistä kotiin ja kuulla kikatusta oven raosta. Ruokapöydästä noustuamme suuntaamme usein koko perhe sohville kanavarallia tekemään hetkeksi ennen iltamenoja. Juttelemaan jonnin joutavia ja vain olemaan. Tuskin edes telkkaria katsomme tai kuulemme. Pääasia, että vietämme aikaa yhdessä.

Eikä tämä uusi järjestys tunnu edes haittaavan tuota karvakorvaa, joka on tähän asti saanut pitää sohvia omana valtakuntanaan. Onneissaan vaan on toinen, kun on saanut rapsuttavia käsiä kuningaskuntaansa. Iloitsee (lue: murina voi olla myös iloista :D) telkkarista tuleville eläinohjelmille.

Kiitos muuten eilisistä viesteistä koskien tuota jännetuppitulehdusepäilyäni. Ihanaa, kun mulla on alan ammattilaisia siellä ruudun toisella puolella. Mikälie tauti oli, mutta illalla rannetta tai lähinnä peukalon tyveä alkoi särkemään kovin uudelleen (kipulääke menetti vissiin tehonsa) ja samalla iski kylmänhorkka. Lämpö nousi yhtäkkiä, mutta noustessaan vei kivun ranteesta pois. Ja se pattikin pieneni yli puolella. Tänä aamuna herättyäni pois oli kipu ja lämpö.

Joten valtakunnassa kaikki kovin hyvin, toivottavasti sielläkin

KESKIVIIKKOTERKUIN,


4 Responses to “Oma koti kullan kallis”

  1. Leena sanoo:

    Heissan, on ihanaa kun olet noin energinen, että postauksia tulee kivaan tahtiin. Ei lopu lukeminen meiltä seuraajilta. On mielen lepoa saada iltasella näitä lukea. Ja kivat kotikuvat, helppo samaistua fiiliksiisi.
    Millä maalisävyillä ja maaleilla teillä on oh ja ruokatila maalattu. Tapettien jälkeen ajattelin siirtyä maaliin,mutta se maalisävyjen valinta on vaikeaa. Olisipa kiva, jos tekisit alan ammattilaisena postauksen toimivista sävyistä ja maaleista!

    /Leena

    • Maria sanoo:

      Heippa Leena

      ja voi kiitos 🙂 Mulla on etuoikeus viettää kotona muutama päivä viikosta, jolloin ehdin tekemään blogia. Eihän tällaista tahtia pystyisi pitämään, jos olisi viitenä arkipäivänä muualla töissä.

      Meillä on olkkari ja ruokahuone maalattu Greenline Sisustusmaalilla sävyllä NCS S 1500-N. Kiitos paljon postaustoiveesta, laitan sen toteutukseen ilman muuta 🙂

      Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua ♥

  2. Päivi sanoo:

    Hei,
    mistä olet hankkinut nuo ihanat valkoiset koristetyyjen päälliset/tyynyt? Olen ihaillut niitä jo kauan. Mukavaa viikonloppua.
    Päivi 🙂

    • Maria sanoo:

      Moikka Päivi,

      ne on varmastikin jo reilusti yli viisi vuotta vanhoja ja jostain nettikaupasta ne silloin ostin. En vain yhtään muista mistä 😀

      Kiitos, ne ovat minunkin suosikit. Pitäisi taas näyttää niille pesukonetta, kun ovat koirankin suosikit 😉

      Kiitos samoin, ihanaa viikonloppua ♥

Kommentoi