perjantai 23. elokuun 2019

Fredagsmys ♥

HEI HELLUREI!

Viikonloppu on täällä ♥ Pitkästä aikaa saadaan olla kokonainen viikonloppu möksällä. Ja pitkään aikaan viimeinen kokonainen mökkiviikonloppu on juuri alkanut. Seuraavalle kuukaudelle kun on joka viikonlopulle jotain menoa. Mutta toki tullaan mökille aina kun ehditään. Se on jännä, että vaikka tässä on vielä mökkikautta jäljellä, niin silti tuntuu että mökkikausi on loppumaan päin. Vaikkei näin toki olekaan.

Täysin rinnoin nautitaan vielä mökillä olemisesta. Jotkut enemmän, jotkut vähemmän (hmph ;). Tänä perjantaina en malttanut odottaa, että kello lyö 16.00. Tai oikeastaan vähän yli, sillä sain ihanan vieraan töihin visiitille. Toimiston ovet kiinni, kotiin, mökkikassit autoon ja ah, kohti mökkiä. Pikapäikkärit autossa ja nopsasti veneellä lahden yli saareen. Just siihen pahimpaan sadekuuroon osuen!

Ei olla juurikaan koko kesänä poltettu takkaa, mutta nyt loppukesästä ollaan kunnostauduttu. Ei se juuri lämmitä, mutta on kaunis ja tunnelmallinen. Elävän tulen tuijottaminen on ihanaa.

Iltaruoaksi valikoitui kuopuksen pyynnöstä pitkästä aikaa grillatut guacamoletortillat. Alunperin resepti on peräisin Lisa Lemken Grillatun kera -kirjasta, mutta ellen nyt väärin muista, niin jotain muutoksia siihen olen tehnyt 🙂

Grillatut guacamoletortillat

8 tortillapohjaa
250 g mozzarellaa
1 punasipuli
10 kirsikkatomaattia
2 avokadoa
limen mehua
suolaa
pippuria
tabascoa

-revi mozzarella pieniksi, kuori & silppua sipuli, kuutioi tomaatit ja kuori & siivuta avokado
-levitä tortillapohjille
-mausta limellä, suolalla, pippurilla ja tabascolla
-rullaa tortilla rullaksi ja kiinnitä cocktailtikulla
-grillaa miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, välillä puolta käännellen

Ja hei, mikäli ei syö avokadoa tai muita reseptin aineita, niin tortillathan voi täyttää haluamillaan aineilla 🙂 Huomenna tehdäänkin siten esikoisen toiveesta itse susheja. Mies heitti toiveen korvapuusteista ilmoille, joten pitkästä aikaa tulee ehkä leivottuakin! Muuten viikonlopulle ei ole juuri kummempia suunnitelmia; kesähuoneen katos tullaan näillä näkymin huomenna uusimaan. Tuo valokate on niin risa, että sadekelillä puolet pöydän ympärillä istujista kastuu. Valittiin uudeksi katteeksi sellainen suora, ei aaltomainen. Toivotaan, ettei puista tippuvat roskatkaan niin sotkisi suoraa katetta, vaan valuisivat sadeveden mukana alas.

Nyt kulhoon lakritsirusinoita ja töllöttimen ääreen. Tälle syksylle olen ottanut tavoitteeksi katsoa myös ihan normi telkkariohjelmia. Seiskan uutisia ja urheiluruutua. Sekä kaikkea ihanaa hömppää, jota sieltä tulee.

IHANAA VIIKONLOPPUA 

PS. rakastan katsoa ikkunoista sisään, varsinkin näin syksyisin, kun ulkona sade piiskaa maata. Niin omista ikkunoista kuin vieraidenkin ikkunoista. Mies aina tuskailee välillä, kun huokailen repsikan paikalta ihanien ja tunnelmallisten kotien kohdalla 🙂


6 Responses to “Fredagsmys ♥”

  1. Sanna sanoo:

    Ihana tunnelma siellä taas.Minä kävin eilen sushilla työkavereiden kanssa ja ai että kun oli hyvää!
    Meillä pitkä vkonloppu mökillä vkon päästä venetsialaisten merkeissä..
    Minä olen myös melkoinen tirkistelijä:)näyttää niin kodikkaalta kun ihmiset touhuaa kotonaan:)Tosin kun koiraa ei enää ole,on tirkistely vähentynyt:)

    • Maria sanoo:

      Moikka Sanna

      ja kiitos! ♥ Möksällä on kyllä aina tunnelma kohdillaan 🙂

      Hei juu, venetsialaisia odotetaan täälläkin kuin kuuta nousevaa. Yleensä ollaan tässä vaiheessa elokuuta syöty rapuja jo ainakin kerran, mutta nyt ei. Odotellaan siis senkin takia venetsialaisia.

      Just syötiin sushia ja onhan se hyvää! 🙂

      Hih, koiralenkeillä onkin muuten hyvä tirkistellä, kun toinen haistelee antaumuksella puskia ;D

      Ihanaa lauantai-iltaa ♥

  2. Kaura sanoo:

    Itse tehty sushi on hyvää! :p Ihana tunnelma teillä siellä. 🙂

    • Maria sanoo:

      Moi Kaura

      ja hei sanos muuta; just syötiin itsemme ähkyyn sushista 😀 Onhan se vähän suuritöistä, mutta niiiin hyvää!

      Kiitos, mökkitunnelmassa on sitä jotain ihanaa ja autuaallista. Sellaista, jota koittaa jo nyt säilöä talven varalle 🙂

      Leppoisaa lauantai-iltaa ♥

  3. Riikka sanoo:

    Nää sun perjantaimyyssi-postaukset on aivan ihania ja mikä tunnelma kuvissa!

    • Maria sanoo:

      Heippa Riikka

      ja voi kuinka kiva kuulla – kiitos 🙂

      Mä tykkään itse tehdä näitä postauksia myös, kun jotenkin työviikon jälkeen sitä on niin leppoisin mielin, että teksti soljuu ja kuvat onnistuu 😀

      Ihanaa lauantai-iltaa ♥

Kommentoi