perjantai 07. kesäkuu 2019

Fredagsmys!

HIPSHEI

ja ah, viikonloppu on täällä! Tykkään olla kesäisin toimistolla. Ja varsinkin nämä kesäperjantait on jotenkin leppoisia. Tänään taustalla jytisi niin Volbeatin uusin kuin Martti Servon Viikonloppu. Puhelimen päässäkin oli usein ihminen, jonka äänestä kuulsi tietynlainen perjantaifiilis.

Näillä keleillä sitä toivoisi olevansa mökillä, mutta suuntaamme sinne vasta huomenna miehen tultua kotiin työreissusta. Tyttöjen keskenkin oltaisiin voitu lähteä, mutta jotenkin nuo salamat sääennustuksessa ei houkutelleet. Musta on tullut vanhemmiten hieman arka. Aiemmin rakastin ukkosta ja salamoita. Nyt rakastan enää vain ukkosta. Ainakin, jos sitä on ukkosilmalla tuolla saaressa, josta ei ihan heti kannata lähteä vesille ukkosilmalla.

Tyttöjen (kahden oman plus yhden bonus) kesken vietettiin perjantaimyyssejä ja pitkästä aikaa grillasin meille vartaita. Mikä siinä onkaan, että nuo helppoakin helpommat vartaat aina unohtuu? Ne on muuten ihan älyttömän hyviä tarjottavia isommallekin seurueelle; pilkkoo vain ainekset kulhoihin ja kukin saa tehdä oman vartaansa. Meillä tehtiin vartaita vähän semmosella ”tyhjennetään jääkaappi” -otteella. Aika kivoja (lue: jänniä ;) makuyhdistelmiäkin saatiin aikaan.

Kasvisvartaat
kesäkurpitsaa
kirsikkatomaatteja
kevätsipulia
fetamurua
öljyä+hunajaa

Kanavartaat
broitsun maustamatonta rintafilettä
päärynää
paprikaa
bbq-kastiketta

Halloumivartaat
halloumia
persikkaa

Ja hei, kuka sanoi, että vartaita pitää aina grillata? Toissaillalta jäi vähän antipastoaineksia, joten tein niistä pikkuvartaita, jotka söimme sillä aikaa kun pääruokavartaat paistuivat grillissä :) Lisäksi grillitomaatteja, salaattia ja patonkia. Mitä teillä bruukataan laittaa vartaisiin? Meillä muuten lisäksi tehtiin tytöille muutamat lihapullavartaat, mutta sitten tuli mieleeni, että voishan vartaisiin sujauttaa vaikka tofua tai nyhtispulliakin.

Seuraavaksi sauna päälle ja saunan jälkeen kellarin viileyteen katsomaan hetkeksi ohjelmia. Viime yönä nukuttiin miehen kanssa kellarissa ja siellä on vielä toistaiseksi ihan inhimillisen viileää. Ainakin viileämpää kuin tuolla yläkerrassa peltikaton alla. Yläkerrassa näyttäisi olevan tällä hetkellä 29,8 astetta ja kellarissa reilu seitsemän astetta vähemmän. Joten kellariin saa peitot ja tyynyt jäädä ensi yöksikin. Silti en valita. Rrrrakastan tätä hellettä. Nyt helleillan hipsuttelulle takapihalle ja kukkia juottamaan. Ihanaa! 🌸

RENTOUTTAVAA VIIKONLOPPUA,


4 Responses to “Fredagsmys!”

 1. ida ihana sanoo:

  Oi, niin totta, että perjantai-illoissa kesällä ja kesäilloissa ylipäätään on ihanaa taikaa ja rentoa fiilistä. Me tutustuttiin eilen meidän uuteen puistoterassiin sen kunniaksi, kyllä oli ihana siinä istua! <3
  Kiitos varrasohjeista, noita kasvis- ja halloumi-persikkavartaita haluaisin ehdottomasti kokeilla kun pääsen taas mökille grillailemaan!:) Grillattu persikka kuulostaa taivaalliselta!:)
  Kiitos inspiroivasta postauksesta ja mukavaa viikonloppua!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Ida!

   Jep, tuntuu että kesällä jokainen ilta on ikäänkuin perjantai-ilta; yhtä leppoisia ovat :)

   Oih, teidän puistoterassi kuulostaa ihan täydelliseltä!

   Kiitos kiitos ja hei ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa ♥ :)

 2. Riina sanoo:

  Samoin kiitokset taas ideoista! Jos sulla on muuten vinkata ravintola- ja käyntipaikat Tallinnaan tai laittaa linkit niistä kertoviin postauksiisi, olisin iloinen! Reissu tulossa, ja aiemminkin vinkkisi mm. ko. kaupunkiin loistaviksi todettu <3 Kiitokset ja mainiota kesän jatkoa :)

Kommentoi