perjantai 17. toukokuu 2019

Turhamaisuuksien äärellä: hampaiden laservalkaisu

HEIPPA IHANAT!

Huhhuijakkaa kuulkaas, että eilen oli sangen ristiriitaiset fiilarit. Jäätävä migreenikohtaus ja sen mukanaan tuoma alipaine. Tietäen, että tuo migreenikohtaus oli itse itselleni aiheuttama pahensi tilannetta. Let me tell you, why. Rohkenin vuosien pähkäilyn jälkeen huhtikuulla varata ajan suuhygienistille laservalkaisukonsultaatioon. Suuhygienisti oli ihana, sanoi että mulla oli jo valmiiksi valkoiset hampaat. Ne, joita minä olen pitänyt ihan keltaisina. Noh, varattiin kuitenkin aika laservalkaisuun. Ja se valkaisu oli toissa päivänä. Jännitti niin maan pirskatisti. Olin ihan varma, että kuolen hampaiden vihlomiseen.

Yksi aivoissa asti tuntuva vihlaisu oli, mutta muuten en tuntenut vihlomisia. Enkä ole sen jälkeen tuntenutkaan. Hampaat vaalenivat ihanasti ja mikä tärkeintä niin, että niistä ei tullut luonnottoman valkoiset. Vaan sellaiset, että tekee mieli koko ajan vähän hymyillä suu auki. Minä, joka en yleensä jenkkihymyä ole väläytellyt, olen keskiviikon jälkeen sitä tehnyt tämän tästä. Eilen ei iltapäivällä tosin hymyilyttänyt. Tuon laservalkaisun jälkeen on tosi tärkeää olla syömättä ja juomatta värjääviä aineita 48 tuntiin. Itselleni pahin rajoite on kahvi. Eilen tajusin kantapään kautta kuinka kofeiinikoukussa olenkaan ollut. Aamupäivästä alkoi pienoinen päänsärky ja sain veljeltä särkylääkkeen.

Kahteen mennessä olo oli jo niin infernaalisen kamala, että epäilin oksitaudin tekevän tuloaan. Mietin tosissani, että pystynkö ajamaan edes kotiin, sillä silmissä vilisi ja vatsassa kiersi. Otin muovipussin mukaan autoon, kurvasin lähiapteekin kautta (kofeiinitablettipurkin hakemassa), tulin kotiin, pimensin huoneen, otin lääkkeet ja nukahdin. Heräsin ja kuulostelin. Vieläkin samperin jomotus. Ja tiedättekö mitä sitten menin tekemään? Keitin kahvit. Oli pakko. Pillillä join, reilusti iKaffella lantrattua kahvia ja se tunne noin viiden minuutin jälkeen. Se oli euforinen. Päänsärky oli tiessään. Ja hampaat edelleen valkoiset :)

Turhamaista ehkä, mutta mitä enemmän olen tästä asiasta jutellut ja nettaillut niin olen tullut tulokseen, että suurin osa heistä, keiden hymyä olen ihaillut on suorittanut vastaavan operaation. Ja kun sen tekee hammaslääkäriasemalla, se tulee tehtyä ainakin turvallisesti. Sain muuten myös kuulla, että maitokaupan valkaisevat tahnat ovat yhtä tyhjän kanssa. Kuulemma itse asiassa vielä voivat pahentaa hampaiden värjäytymistä, kun rikkovat kiilteen (!) pinnan ja näin hammas imee enemmän itseensä väriaineita. Tiedä häntä, mutta ostin hammaslääkäriltä jatkoa varten valkaisevaa tahnaa.

Kyllä kauniit hampaat ovat yksi iso osa itsetuntoa. Alakouluikäisenä en päässyt kunnalliseen oikomahoitoon (vaikka hampaani olivat oikeasti yksi risti kaksi ja suuni aivan liian pieni ottamaan vastaan kaikki hampaat), mutta olen loppuelämäni kiitollinen siitä, että mummuni ja pappani kustansivat oikomahoitoni, kun omilla vanhemmillani ei ollut siihen varaa. Vähintä mitä voin tehdä, on pitää hampaistani ja suustani huolen. Ihan jo kunnioitukseksi heitä kohtaan, jotka suorat hampaat mulle mahdollisti.

Turhamaisuuksien äärellä ollaan, mutta eikös näin perjantaina sekin ole sallittua ;) Hei ja koska tälle tielle lähdettiin niin nuo hiukset. Uuh, curly girl -metodi ei ole ihan vielä hallussa. Täytyy opiskella lisää. Ei ole kiva herätä harakanpesä päässä. Mutta toisaalta, en muista koska olen ollut viisi päivää ilman suoristusrautaa tai edes harjaa. Nyt olen ollut. Ja se näkyy :D

IHANAA VIIKONLOPPUA TOIVOTELLEN,

 

 


8 Responses to “Turhamaisuuksien äärellä: hampaiden laservalkaisu”

 1. Marita sanoo:

  Hih, juuri eilen varasin ajan hampaiden laservalkaisuun Pihlajalinnaan Stockalle. Hullujen päivien tarjous. Hieman kauhistuttaa tuo 90 min aika – miten sen kestää?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marita

   ja eikä, ihana sattuma :D

   Hienosti kesti, mulle ainakin laitettiin sellainen muotti suuhun, joka pitää suuta auki!

   Jos olet kahvinjuoja, niin osta varuiksi kofeiinitabletteja. Mulla ainakin ne vieroitusoireet oli kamalat!

   Muutenkin kannattaa varata jääkaappiin kaikkea valkoista ruokaa, jota syödä seuraavan 48 h:n aikana. Nimim. kukkakaalia, mozzarellaa, riisipuuroa, maustamatonta jugurttia ja banaania tulee jo korvista ulos ;)

   Kolmen tunnin päästä pidän kunnon juhlat, kun saan syödä värikästä ruokaa!

   Ihanaa perjantaita! ♥

 2. Susa sanoo:

  Et oo tosissas! 😂 Eilen juuri hammaslääkärilleni samasta asiasta soittelin! Olen miettinyt ko. toimenpidettä sen turhuutta ym. nyt niin monta vuotta, että taidan vihdoin uskaltautua kokeilemaan. Sun hampaat ainakin näyttää tosi hyvältä! Minkä valkaisun (niistä kaikista vaihtoehdoista) valitsit?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Susa

   ja hei jes, suosittelen käymään, jos yhtään siltä tuntuu :)

   Mä kanssa mietin toden totta monta vuotta ja nyt kun sain aikaiseksi mietin, että miksen käynyt aiemmin!

   Kiitos ♥ Mä kävin Oral Hammaslääkärissä. Heillä on tämän toukokuun ajan vielä tarjouksessa moinen huvi. Ei hajuakaan valkaisun nimestä… täällä tietoa siitä:
   https://www.oral.fi/palvelut/laservalkaisu/

   Ihanaista sunnuntai-iltaa ♥

 3. Riina sanoo:

  Myös mua kiinnostaa valitsemasi valkaisu ja hinta sekä se, miten kauan vaikutus kestää. Kaunis on hymysi ja sopivan valkoinen! Ei kaikki turhamaisuus oo pahaksi :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka riina

   ja hei kiitos ♥ Mä tykkään kans, että tämä on luonnollinen. Siinä penkissä istuessani kerran kävi kyllä mielessä, että mitäs jos hampaat tulee niin valkoisiksi ettei kehtaa pitää suuta auki :D

   Kävin Oralilla, siellä on nyt tarjouksessa tuo laservalkaisu (299,-). Vaikutukset ovat vissiin yksilöllisiä, elintavoista yms. riippuvaisia, mutta mitä olen lukenut netin syövereitä, niin jopa vuosia kestää valkoisena. Ostin hammaslääkäristä valkaisevaa tahnaa, jolla ylläpidän valkoisia hampaita :)

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

 4. Satu sanoo:

  Heippa,
  Tosi kauniit hampaat! Sopivan valkoiset! Itse en ole valkaissut hampaitani, mutta se kyllä kiinnostaisi. Etenkin kun minäkin olen yhdenlainen kahvikaisa :D ja varmaan tuo kahvi tuo oman säväyksen hampaitteni väriin.
  Ihanaa viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Satu

   ja täällä toinen kahvikaisa :D

   Sen takia varmaan mun hampaat olivatkin niin likaiset. Tai noh, omasta mielestäni likaiset :) Kyllä tykkään, että vaikka tuo valkaisu kirpaisi lompakon päälle, niin toi se rutkasti vastinettakin rahoille!

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

Kommentoi