sunnuntai 02. joulukuun 2018

Pikkujouluinen juustolautanen & arvonta


Kaupallinen yhteistyö: Carr’s


TUNNELMALLISTA SUNNUNTAI-ILTAA!

Pimeät illat ja kynttilän lepattava liekki. Melodiset joululaulut ja puheensorina. Mausteinen tuoksu ja lämmittävät juomat. Rouskuvan rapeat keksit, täyteläiset juustot ja niihin täydellisesti sopivat lisukkeet. Hei, tänään blogissani vietetään pikkujouluja. Tervetuloa peremmälle. Ottakaahan tuosta korista villasukat jalkaanne, sillä vanhan puutalon nurkista vetää hieman. Ihanaa, että olette täällä niin sankoin joukoin. Rakastan järjestää illanistujaisia ja juhlia. Pikkujoulut ovat ehkä yksi suosikkijuhlistani. Sen takia päätin kutsua teidät kaikki paikan päälle virittäytymään joulun tunnelmaan. Pääsen kertomaan samalla teille myös meidän luottolautasesta tilanteeseen kuin tilanteeseen. Nimittäin juustolautasesta.

Illan pääesiintyjänä tänään toimii Carr’sin keksit, sivurooleissa takavasemmalla herra Brie juustoystäviensä kanssa sekä Carr’s keksien kanssa vasta tuttavuutta tekevät kanelinen päärynäkompotti ja granaattiomenaiset juustopallerot. Palan painikkeeksi tilkka täyteläisen punaista viiniä. Löydätte tarjoiluastioista myös muita pikkujouluiseen juustolautaseen sopivia herkkuja kuten kookossokerimarinoituja chilipähkinöitä, viinirypäleitä, oliiveja sekä kauniita ananaskirsikoita.

Olkaa hyvät, nauttikaa rohkeasti pöydän antimista! Minä tässä samalla kerron teille hieman lisää illan pääesiintyjästä eli Carr’sista. Carr’sin keksilajitelmapakkaus löytyy poikkeuksetta aina kuivamuonakaapistamme. Sillä se ei katso aikaa eikä juuri paikkaakaan, kun haluaa tuntea hampaidensa välissä rapean keksin katkeavan. Suussaan keksin koostumuksen ja maun. Meillä syödään näitä keksejä ihan pelkältäänkin, mutta arjen luksusta on veistää keksin päälle pieni pala juustoa. Ja jos löytyy niin siivu omenaa tai päärynää.  Oma suosikkini on tuo perinteinen Carr’s table water -keksi. Maun lisäksi siinä kiehtoo kauneus. Jokainen keksi on kuin veistos. Huolella tehty. Maistoitteko muuten jo tuota digestive -keksiä? Suosittelen sen päälle ronskia siivua sinihomejuustoa sekä päärynäkompottia.

Istutaan pöydän ääreen herkuttelemaan. Kiinnostaisiko teitä tietää juustolautasten koostamisesta enemmänkin? Mmm, siellä nyökkäillään samalla kun suu on täynnä keksiä ja juustoa. Nauttikaa ja syökää, minäpä kerron teille ne helpot niksit, joilla saada aikaan näyttävä juustolautanen. Juustolautasten koostaminen on helppoa. Sen myötä herkuttelu on helppoa. Tilanteessa kuin tilanteessa. Juustolautasen koostamisessa on kuusi osa-aluetta:

Keksit
Juustolautanen ilman laadukkaita keksejä on kuin juustolautanen ilman juustoja. Meillä valitaan liki aina kaupan keksihyllyltä Carr’sin keksilajitelmapakkaus, josta löytyy yhdeksää eri keksilaatua. Välillä mennään kyllä ihan tuolla yhdellä suosikkikeksilaadullani eli table water -keksillä. Sitä on saatavilla isompaa ja pienempää keksiä. Tykkään, että juustolautasessa saa olla erimakuisia keksejä, mutta myös rakenteeltaan erilaisia keksejä. Toiset rapsahtavat napakammin hampaiden välissä kuin toiset. Makeat keksit tuovat tiettyjen juustojen maun paremmin esiin kun taas suolaiset keksit sopivat toisenlaisille juustoille.

Juustot
Keksien lisäksi tuo juustolautasten päätuote. Usein valitsemme erilaisia juustoja kokeiluun, mutta poikkeuksetta aina juustolautaseltamme löytyy niin sini- kuin valkohomejuustoakin. Usein myös rakastamaani manchego-juustoa. Viime aikoina olemme innostuneet testailemaan pienten kotimaisten tuottajien juustoja, joita löytyy myynnistä myös sellaisia kokeilupalan kokoisia. Ainakin suuremmista ruokakaupoista.

Hedelmät ja marjat
Raikastusta ja pirteyttä juustolautaseen saa hedelmillä ja marjoilla. Vakiovieraana usein juustolautaselta löytyy kuvankaunis viikuna, mutta tänään kuvankaunis viikuna löytyy hillon muodosta. Itse kun olen tuoreelle viikunalle hieman allerginen. Hapokas omena, makea päärynä, pensasmustikat ja karhunvatukka sopivat juustojen ja keksien seuralaisiksi loistavasti. Uusin löytömme on persimon, joka sekin seurustelee muitta mutkitta muiden juustolautasen vierailijoiden kanssa.

Hillot
Keksi, juustosiivu ja päälle nokare hilloa. Ensimmäinen puraisu ja ah autuus! Viikunahillo on se klassisin juustolautasen hillovieras, mutta tänään ystävät hyvät meillä on tarjolla myös päärynöistä keittämääni päärynäkompottia, jossa maistuu vahvasti joulu kanelin myötä. Suosittelen testaamaan sitä perinteisen voileipäkeksin ja valkohomejuuston kanssa.

Antipastot
Pelkillä juustoilla, kekseillä, hedelmillä ja hilloilla saisi oivan juustolautasen aikaan, mutta meillä on vuosien saatossa juustolautaseen ujuttautunut oliiveita, artisokan sydämiä ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Näitäkään ei tarvitse olla suuria määriä, vaan pienet maistelupalat riittävät.

Lihat
Tällä kertaa valmistin teille lihattoman juustolautasen, mutta usein juustolautasestamme löytyy myös päärynänlohkon ympärille kiedottua prosciuttoa ja salaminapostelupalasia. Lihat eivät ole suinkaan pakollinen lisä juustolautaseen, mutta tuovat vaihtelua. Ja miehen mielestä vatsan täytettä 🙂

Juustolautasen kaveriksi käy loistavasti punaviini, kuten tämä meillä tänään pöydässä näkyvä Tralcetto montepulciano d’abruzzo. Sen rubiininpunainen ja intensiivinen väritys yhdistettynä karhunvatukan ja kirsikan mausteiseen tuoksuun kuvastaa sen makua, joka on keskitäyteläinen, hedelmäinen ja maanläheinen. Ennen kuin iltamme päättyy, kerron vielä muutaman helpon reseptin jouluiseen juustopöytään!

PÄÄRYNÄKOMPOTTI

1 iso päärynä
2 rkl sokeria
2 tl kanelia

Kuori päärynä ja lohko se pieneksi. Keitä päärynää, sokeria ja kanelia kattilassa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

KOOKOSSOKERIKUORRUTETUT CHILIPÄHKINÄT

125 gr cashewpähkinöitä
125 gr pekaanipähkinöitä
1 valkuainen
3 rkl kookossokeria
2 tl chilijauhetta

Vaahdota valkuainen ja lisää siihen sokeri sekä chilijauhe. Pyörittele pähkinät seoksessa ja levitä ne sen jälkeen leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pähkinät ovat kauniin ruskeita.

GRANAATTIOMENAISET JUUSTOPALLEROT

200 gr tuorejuustoa
100 gr fetajuustoa
tuoretta persiljaa
hunajaa
granaattiomenan siemeniä

Sekoita juustot, hienonnettu persilja ja loraus hunajaa keskenään ja pyörittele massasta palloja. Laita jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi. Poista granaattiomenasta siemenet ja laita ne laakealle lautaselle. Pyörittele pallot granaattiomenan siemenissä niin, että siemenet jäävät juustopallon pintaan kiinni. Laita vielä hetkeksi jääkaappiin. Nauti Carr’s keksien kanssa 

Ihanaa, että piipahditte pikkujouluisissa merkeissä luonani. Meillä oli oikein mukava ilta, eikö? Mikäli ette ole vielä tutustuneet Carr’s kekseihin, niin suosittelen niin tekemään. Saan antaa yhdelle teistä kotiinviemisiksi Carr’sin herkkukorin. Sen arvontaan pääset mukaan kertomalla tämän postauksen kommenttiosiossa, että

Mitä sinun juustolautaseltasi löytyisi Carr’sin keksien lisäksi? 

Arvonta päättyy sunnuntaina 9.12. klo 18.00. Arvonnan säännöt löydätte täältä.

SULOISIN SUNNUNTAI-ILTATERKUIN,

Huom. Suomen alkoholilainsäädännön vuoksi alkoholia koskevia kommentteja ei voida julkaista!


107 Responses to “Pikkujouluinen juustolautanen & arvonta”

  1. JonnaG sanoo:

    No niin. Nyt on lähdettävä kaupasta hakemaan vähän juustoja kun mies kotiutuu kohta keikkareissulta.

    Musta Pekkaa ainakin, jonkun sortin goudaa, manchegoa ja jotain tuorejuustoa. Viinirypäleitä ja keksejä.

    Ei auta. Alkaa suu napsua siihen hanttiin et vaatteet niskaan ja kauppaan!

  2. Susanna sanoo:

    Mukana arvonnassa

  3. Heleena sanoo:

    Juustolautaseltani läytyy aina brietä, Mustaleimaa ja Goudaa. Carr’s keksit mukana, jos raaskin ostaa, hilloketta ja viiniä.

  4. Teija sanoo:

    Viikunoita, omenaa, munkinpää-juustoa ja muita kovia, voimakkaita juustoja. Lisäksi valkohomejuustoa ja vuohenjuustoa.

  5. Arja sanoo:

    Valkohomejuustoa, goudaa, jotakin tuorejuustoa ja viikunahilloa sekä viinirypäleitä ja keksejä, siinäpä se, namskis!

  6. Nelliina sanoo:

    Eilen ostin Stockan(vai mikä sen nykyinen nimi onkaan) Herkusta Hilma-savujuustoa, joten ainakin se, Aura-pala ja viinirypäleitä löytyisi tarjottavista. Mukaan arvontaan.

  7. klaara sanoo:

    Minun juustolautasellani olisi myös sini- ja valkohomejuusto sekä suuresti rakastamaani Mancheco juustoa ja muitakin vahvoja juustoja. Lisäkkeenä kirsikka- ja viikunahilloa, joskus omenahilloakin. Paljon erilaisia hedelmiä ja oliivit kuuluvat aina juustolautaseeni. Yleensä, mitä kaapista löytyy. Täytyykin itsenäisyyspäiväksi rakentaa juustolautanen, niin herkullisen näköisiä kuvasi olivat. Mukavaa joulun alusaikaa.

  8. Hanna sanoo:

    Minun juustolautaselta löytyy usein Brietä, Dachsteineria, Appenzelleriä ja Old Rotterdsmia😊 Tottakai myös keksejä ja viinirypäleitä sekä hilloa.

  9. Suvi sanoo:

    Asun lähellä Valion tehdasta, joten Valion juustoja löytyy erilaisia. Ja hilloja ja hedelmiä.

  10. Kati sanoo:

    Keksien ja juustojen vakioparina tarjoan aina viinirypäleitä raikastamassa tarjoilua.

  11. Eeva sanoo:

    Paljon erilaisia (lähituottajien!) juustoja kera viinirypäleiden ja persimonien!

  12. Riittale sanoo:

    Sini-ja valkohomejuustoa, kermajuustoa ja pari tuorejuustoa.

  13. Tiiti sanoo:

    Pikkujouluiselle juustotarjottimelle laittaisin ainakin sinihomejuustoa, manchego-juustoa, jotain kermaista pehmeähköä juustoa ja yrttistä tuorejuustoa. Erilaisten keksien lisäksi myös pipareita, pienellä muotilla tehtyjä. Itse tekemäni punaherukkahillo maistuu myös juustojen kanssa. Päärynäviipaleita ja miksei taateleitakin, pikkujoulu kun on.

  14. Soili sanoo:

    Aurajuustoa, valkohomejuustoa, ilmakuivattua kinkkua, kuivattuja taateleita ja viikunaa sekä aprikoosia, lakkahilloa ja leipäjuustoa, jotain murukolojuustoa, jopa hyvää parmesaania ja monesti savujuustoa. Tuoreita hedelmiä mitä nyt mieli tekee, erilaisia keksejä ja joskus pähkinöitä sekä viiniä – tai YLLÄTYS teeta.

  15. Ninni sanoo:

    Tähän asti aina Jam it!:n passiohilloa on ollut pakko olla, ei vain meinaa löytää. Eikö enää sit valmistetakkaan?? 😞 Tarjolla täytyy olla valkohomejuustoa, Sini-valkohomejuustoa, viinirypäleitä ja digestivekeksejä. Näillä pääsee ainakin alkuun.

  16. Meri80 sanoo:

    Aivan ihanan näköinen kattaus<3 Minun kattauksessa on erilaisia juustoja, viinirypäleitä, viikunoita, hilloa, kinkkuja ja oliiveja. Meillä on tulevana keskiviikkona pikkujoulut ja juustolautanen laitetaan tarjolle 🙂 Mukana arvonnassa!

  17. tiiu sanoo:

    Aurajuustoa, Finlandia-juustoa ja tuorejuustoja ainakin.

  18. Tiinuli sanoo:

    Valkohomejuusto on sellainen joka löytyy kyllä aina juustolautaselta.

  19. Marjuska sanoo:

    Ehdottomasti manchego, tuo ikuinen lempparini. Ja aina muuten ehdottomasti Carr’sien kanssa! Muuten vaihtelevasti hilloja ja hedelmiä.

    Kivaa joulukuuta!

  20. MarjaKoo sanoo:

    Hedelmiälohkoina, viinirypäleitä ja erilaisia juustoja.. ainakin mustapekkaa, erilaisia tuorejuustoja. Ehkä jotain sirkkajuttujakin pääsisi jo mukaan 🙂

  21. Maarit sanoo:

    Peltolan blue:ta, ehdottomasti paras sinihomejuusto! Valio keisarinnaa myös. pähkinöitä, hilloja, viinirypäleitä, omenaa, pensasmustikkaa, päärynää.
    Kiva arvonta, mukana ehdottomasti!

  22. Emilia sanoo:

    Sinihomejuustoa ja manchegoa ainakin, viinirypäleitä ja ilmakuivattua kinkkua. 🙂 Herrrrkullisen näköisiä kuvia!

  23. Kukka sanoo:

    Taas niin ihania kuvia!

    Mun juustolautaselta löytyy mustapippuri-, Emmental, sini- ja valkohomejuustoa tuorejuustojen kera.

    Listalla on kyllä tuo viikunahillon kokeilu seuraavaksi.

  24. Upeita kuvia ja mikä tunnelma! Pitänee varmaan lähteä kauppaan juustoja ja keksejä hakemaan. Minun lautaselta löytyisi keksien lisäksi perinteisesti Mustaleimaa, Aurajuustoa ja valkohomejuustoa, viinirypäleiden, persimonen ja viikunahillon kera. Voipi olla että muutama siivu kylmäsavuporoa ja valkosipulituorejuustoakin maistuisi.

  25. Liisa Juuti sanoo:

    Toimii helppona tarjottavana yllärivieraille.Ceddartuorejuusto on meidän uusin ”löytö” juustotarjottimella…ja toimii.Kiitos tyylikkäästä kattaus – ideastasi!

  26. Tiina sanoo:

    Keksien kanssa erilaisia juustoja, viinirypäleitä, omenaa, viikunahilloa ja hyvää viiniä.

  27. Hanna sanoo:

    Tuttuja keksejä nuo Carr’sit lapsuudesta asti herkuttelija-kummitädin ansiosta 😀 Kuivattuja karpaloita, taateleita sekä pipari+aurajuusto, namnam!! Hei upeita nuo juustopallot, ihan pakko testata!

  28. alluhukka sanoo:

    Mm. brie-juustoa, viinirypäleitä, viikunahilloa.

  29. Tyvelä sanoo:

    Kyllä oma suosikki on digestivekeksin päällä muutama siivu banaania ja nokare aurajuustoa!

  30. Anuski sanoo:

    Juustoista melkein kaikki käyvät ja nyt haluaisin kokeilla niiden seuraksi ystäväni Espanjasta tuomaa viikunahilloa!

  31. JennaO sanoo:

    Erilaisia homejuustoja, cheddaria, brietä ja viinirypäleitä. Hilloja unohtamatta! Etenkin viikunahillo on hyvää 🙂

  32. Nkl80 sanoo:

    Brie- juustoa ja viikunahilloa on oltava aina 🙂

  33. MiraX sanoo:

    Aina löytyy valkohomejuustoa ja viikunahilloa, muuta vaihdellaan.

  34. Sirkkuli sanoo:

    Graavilohta ja kylmäsavustettua lohta

  35. MinttuW sanoo:

    Aura sinihomejuusto ja viikonahillo yhdistelmä on joulunaikaan saatava ainakin pariin kertaan!

  36. Ansku sanoo:

    Ai että on niin luoksensa kutsuvan näköinen kattaus tarjottavineen…vesi kielellä kattelen ja inspiraatiohan tuosta syttyi…..

    Eiku kauppaan ja pöytä koreaksi postauksesi innoittamana.

    Kiitos!!

  37. Tiia sanoo:

    Manchego ja valkohomejuusto ovat ehdottomia. Päärynä myöskin ikisuosikki. Kylkeen salamivalikoima ja kynttilöihin tuli. Täydellisen illan resepti. 😊

  38. Marjaana sanoo:

    Valkohomejuustoa. Se on ehdoton suosikki.

  39. Sari sanoo:

    Brietä, sinihomejuustoa, yrttigoudaa, Manchegoa, vuohenjuustoa ja tummia viinirypäleitä.

  40. Pia sanoo:

    juustolautaselta löytyy mietoja, vahvoja ja erilaisia tuorejuustoja. Tietysti myös hilloja ja hedelmiä, oliiveja ja muuta pikkusuolaista.

  41. Mari sanoo:

    Aura-juustoa, mustaleimaa ja viinirypäleitä nyt ainakin keksien lisäksi 🙂

  42. Leena sanoo:

    Brie ja Aura löytyy aina ja sitten on kiva maistella uusia makuja. Rypäleet ja muita hedelmiä ja muutama hillo + keksilajitelma.

  43. Donja sanoo:

    Mahdollisimman monta eri juustoa, hilloja ja hedelmiä. Carr’sin keksien lisäksi myös piparkakkuja ja tuoreita taateleita sinihomejuuston kera.

  44. Susanna santtila sanoo:

    Valkohomejuusto castelloa 😊

  45. Amanda sanoo:

    Nam. Kiitos juustoillallisesta😋vesi herähti kielelle näin kuvienkin ja mukavan tarinan myötä. Juustolaitaseltani löytyisi myös stiltonjuusto ja viinirypäleitä.

  46. sikkuralla sanoo:

    Brie-juustoa ja sinihomejuustoa ainakin.

  47. Karoliina sanoo:

    Nam, herkullinen postaus ja upeat kuvat kuten aina! Valkohomejuusto on lemppari, myös pipari homejuustolla.

  48. Kaura sanoo:

    Tuorejuustolevitteitä, Manchegoa, viinirypäleitä, viikunoita, pähkinöitä, karpalohilloa muuan muassa.

  49. Hanna sanoo:

    Olen suuri valkohomejuuston ystävä. Pidän myös viikunahillosta ja sellaisista puolikuivista viikunoista.

  50. Heidi sanoo:

    Persikkarahkaa,erilaisia kuivahedelmiä ja pähkinää.

  51. Katja sanoo:

    Juustoja tietysti. Niiden lisäksi jotain hilloketta tai marmeladia,omena- tai päärynäviipaleita ainakin.

  52. Anne sanoo:

    Viinirypäleitä, keisarinna, luostari ja Finlandia juustoa 🙂

  53. Rose sanoo:

    Juustolautasen kanssa on ihana kokeilla uusia juttuja, mutta jokin valkohomejuusto on löydyttävä. Keksien lisäksi valitsen juustojen seuraksi viikunahilloa ja hedelmiä. 🙂

  54. Tanja sanoo:

    Sini-ja valkohomejuustoa ainakin,vaihtelevasti muitakin. Omenaa,rypäleitä,hilloja. Jotain pikkusuolaisia myös.

  55. Ulla sanoo:

    Valkohomejuustoa, Ritaria, Goudaa, viinirypäleitä, päärynää ja viikunahilloa.

  56. Jonsku sanoo:

    Valkohimejuustoa ja viikunahilloa ainakin 🙂

  57. Hannastiina sanoo:

    Joulun lähestyessä ehdoton ykkösherkku on piparkakut ja Aura sinihomejuusto. Muutoin lautaselta löytyy vaihteleva valikoima erilaisia juustoja, hedelmiä ja keksejä.

  58. HeidiS sanoo:

    Juustoa- valkosinihome-, sinihome- ja lapin leipäjuustoa, omaa tekemää hilloa ja ihania juustokeksejä Carrs sekä pipareita- hyvä tunnelma, kynttilänvalo ja joulumieli- siinä tarvittavat, HeidiS

  59. Marja Leena sanoo:

    Aurajuustoa,valkohomejuustoa,mustapekkaa,tuorejuustoa, kermajuustoa ja Carr’sin keksejä sekä viinirypäleitä.

  60. manna sanoo:

    Usein ostan valmiin juustolajitelman ja sen lisäksi paria hedelmää ja joskus kalaa tai lihaa.

  61. Tuija sanoo:

    Kyllä kaveriksi löytyisi takuuvarmasti Sokoksen herkusta valikoituja juustoja..en koskaan muista juustojen nimiä, mutta tykkään ns. rakeisista juustoista. Joulunaikaan myös homejuustot menee.

  62. Miina sanoo:

    Laaja valikoima juustoja, ihania hilloja, viinirypäleitä, omenaa ja päärynää. Meillä juustotarjottimelle kuuluu aina myös leipäjuusto hillon kanssa nautittavaksi.

  63. Sonja sanoo:

    Juustoja vaihtelevasti,tuorejuustoa,hilloa,viinirypäleitä..

  64. Susanna K sanoo:

    Ai että kuinka ihana juustolautanen. Mun lemppari jouluun liittyen. Valko-ja sinihomejuustoa on ainakin oltava. Ja aina joitakin ihan uusia tuttavuuksia myös mukana. Hedelmäsiivuja ja suolakeksejä tietty myös.

  65. Jenni sanoo:

    Ainakin manchegoa, valkohomejuustoa, jotain hyvää hilloa ja kenties viinirypäleitä.

    (Jouduin poistamaan tästä kommentistasi alkoholiin liittyvän lauseen ennen kommenttiin hyväksymistä 🙂 terkuin, Maria)

  66. Laura sanoo:

    Meidän juustolautaselta löytyy lähes aina juuri niitä Carr´sin table water keksejä ja jälkiuunikorppuja, valkohomejuustoa, sinihomejuusto ja lempparia chili-valkohomejuustoa.

  67. Maria M sanoo:

    Juustoja, laaja valikoima ja hilloja. Jotain hedelmiä esim viinirypäleitä

  68. Anne sanoo:

    Aivan mahtavaa. Pikkujoulujen järkkäys tulossa. Tässäpä oli mainio tarjoiluehdotus. Kiitos Maria

  69. Kristiina K sanoo:

    Meidän juustotarjottimelta löytyy sini-ja valkohomejuustoa, mustaa emmentalia, ehkä joku tuorejuusto. Lisäksi viikuna-tai lakkahilloa, viinirypäleitä, pipareita ja suolaisia keksejä. Päärynä-tai omenasiivut sopivat myös hyvin. Lakritsia olen nähnyt suositeltavan juustojen kanssa. Uskaltaisikohan kokeilla?

  70. Niina sanoo:

    Meidän juustolautaselta löytyy Auraa ja Appenzelleria ja Ritz keksejä. Uutena voisin kokeilla noita granaattiomena juustopalleroita

  71. Juhannusruusu sanoo:

    Aina valkohomejuustoa, mieluiten Brie le Maubert.

  72. Johanna sanoo:

    Briejuustoa, manchegoa ja Luostaria nyt ainakin. Ja joku ennalta tuntematon, pienen juustolan tuote bonusmakuna!

  73. piitu sanoo:

    Erilaisia juustoja poislukien homejuustot joista en pidä. Lisäksi pipareita ja viinirypäleitä.

  74. ella sanoo:

    Juustoja, piparkakkuja, lakkahilloa, viinirypäleitä…

  75. Annika sanoo:

    Goudaa,pippurituorejuustoa, aurajuustoa, pipareita, viinirypäleitä ja hilloa.

  76. Anni sanoo:

    Ihanat kuvat😻Appenzeller juusto eri kypsyyksillä kestosuosikkini, sitten fiiliksen mukaan valko-, sini-, punahomejuustoja, brietä ja aina ehdottomasti hillo tai hilloke mukaan.

  77. Tuija L sanoo:

    Kiitos ihanasta pikkujoulutarjoilusta!
    Täytyypä tehdä vastaava Itsenäisyyspäiväillaksi; näitä
    kelpaa maistella samalla kun seuraa pressan juhlia…

  78. Mansu sanoo:

    Monenlaisia juustoja, viinirypäleitä, omenaa, erilaisia hilloja, piparkakkuja

  79. Kristiina sanoo:

    Oi mikä postaus, niin nousi vesi kielelle! Meillä kaupunkireissuun kuuluu aina 7-vuotiaan tyttäreni vaatimuksesta juustotiskillä käynti. Sieltä mukaan lähtee yleensä appenzelleria, voimakasta cheddaria ja vuohenjuustoa.

  80. Sari P sanoo:

    Nams! Valkohomejuustoa, sinihomejuustoa, kermajuustoa, talvella piparkakkuja, hilloja… Kun jouluna on pahin ähky hellittänyt illalla, niin alkaa juustonmussutus 😀

  81. anna s. sanoo:

    Erilaisia juustoja 🙂 Ainakin chili- ja valkohomejuustoa ja viinirypäleitä 🙂

  82. Minna sanoo:

    Sini- ja valkohomejuustoa, kittijuustoa ja mustapekka sekä valkosipuli juustoa 🙂

  83. jiip sanoo:

    Ainakin Brie-juustoa, sinihomejuustoa, erilaisia levitteitä sekä taateleita!

  84. Sofia sanoo:

    Ainakin sinihomejuustoa, lakkahilloa, muutamia eri kermajuustoja, päärynäsiivuja ja taateleita!

  85. VaSi sanoo:

    Homejuustoa ei löytyisi, vaan pehmeitä herkuttelu juustoja,rypäleitä sekä keksejä.

  86. ansu sanoo:

    Valion juustoja, jotain hyvää hilloa ja piparkakkuja!

  87. Tiina sanoo:

    Yritän pitää juustolautasen simppelinä, mutta 2-3 erilaista juustoa, viikunahilloa on pakko olla, persimonia ja rypäleitä. Noista kuvistasi sai kyllä kivoja vinkkejä, nam 🙂

  88. tii sanoo:

    Gruyerea, Keisarinnaa, mustapippurituorejuustoa ja vanhaa goudaa, lisäksi hyviä sokerittomia hilloja.

  89. Hannamari sanoo:

    Meillä vakiona on vanhaa goudaa, valkohomejuustoa ja lisäksi joku pikkujuustolan herkku tai joku tuorejuusto.Hilloina on viikunaa ja usein vadelma-granaattiomenahillo. Omenaa, viinirypälettä, päärynää,mitä milloinkin löytyy. Pikailtapalana menee ihan vedenkin kanssa jokunen keksi juustoineen.

    (Jouduin poistamaan tästä kommentistasi alkoholiin liittyvän lauseen ennen kommenttiin hyväksymistä 🙂 terkuin, Maria)

  90. Minna sanoo:

    Keksien kaveriksi juustoja, hedelmiä ja hilloa. Viikunahillo on suosikkini. Tykkään kovista pitkään kypsyneistä juustoista, mutta homejuustotkin maistuvat pieninä annoksina piparin päällä.

  91. sarita sanoo:

    Erilaisia tuorejuustoja ja hilloja.

  92. Matilde sanoo:

    Laaja valikoima erilaisia juustoja ja -levitteitä. Tykkäisin, että mukana olisi viinirypäleitä. Tekisin hetkestä nautinnon. Carr’sin keksejä olisi kiva rouskutella.

    (Jouduin poistamaan tästä kommentistasi alkoholiin liittyvän lauseen ennen kommenttiin hyväksymistä 🙂 terkuin, Maria)

  93. Elsi sanoo:

    Juustoa, kotimaista omenaa ja päärynää, kotitekoista hilloa eri maissa, pipareita. Kaikkea helppoa ja herkullista. Nam!

  94. ese sanoo:

    Erilaisia home- ja tuorejuustoja, hilloja ja pipareita.

  95. Mini sanoo:

    Aura Gold, Brie, Kärtner nyt ainakin ☺️ Lisäksi viikunahilloa ja omenaviipaleita.

  96. Myy sanoo:

    Maalaisgoudaa, kärtneriä ja auraa ainakin, lisäksi viinirypäleitä, viikunoita, lakkahilloa ja pipareita.

  97. Lena sanoo:

    Sinihomejuusto ja gouda, lisäksi erilaisia hedelmiä.

  98. SAMP sanoo:

    Paras sinihomejuusto Aura Gold pipareiden kera, toinen suosikkini Kärtner, jokin hyvä tuorejuusto esim. Stockalta löytyvä pähkinäinen ja omena/päärynäviipaleita. Joskus myös leipäjuusto lakkahillolla 😋

  99. heidil sanoo:

    Juustoja ja viinirypäleitä

  100. Päivi sanoo:

    Hedelmiä, pähkinöitä, jokin tuorejuusto esim. Mustapekka, gouda ja aura.

  101. Nina sanoo:

    🧀🍷🍐🍇- Oi kyllä!
    Juustolautasen kokoamisessa mielikuvitusta käyttämällä saa upeita makuelämyksiä aikaan. Yleensä meillä on tarjolla Aura, joku Brie ja ilman Appenzelleriä mä en vois elää. Siihen hedelmän lohkoja ja hilloja kyytipojaksi mitä milloinkin.
    Harmi, että juustoja ei voi herkutella useammin, tuppaa pahasti näkymään vyötäröllä..😏

    Ihanaa iltaa!💓

  102. ninni sanoo:

    tuorejuustoja ja hedelmiä

  103. hilkka sanoo:

    Ainakin viinirypäleitä, pähkinöitä sekä erilaisia juustoja, kuten brietä 🙂

  104. Maria sanoo:

    Shampanjacheddar on must juusto, niin hyvää! 😋 toinen ikisuosikki tryffelibrie ja sen kanssa nokare viikunahilloa ja saksanpähkinä.

  105. Heli sanoo:

    Ehdottomasti aina Auraa, Gouda ja jokin tuorejuusto. Yleensä myös mukana yksi jokin uusi tuttavuus testissä.
    Lisäksi tarjottimelta löytyy lähes poikkeuksetta päärynää, viinirypäleitä sekä persimonia. Näin joulun aikaan myös joulupipareita ja Viikunahilloa. Nyt suunnittelen pyöreiden vuosien kunniaksi ensi viikonlopulle isompaa tarjotinta jossa enemmän eri juustoja sekä lisäksi lihaa, antipastot, ja kolmea hilloketta. Mukaanlukien sinun päärynäkompotti. 😊

  106. Heinik sanoo:

    Ehdottomasti brietä ja välimeren goudaa 🙂

  107. Eve_ sanoo:

    Viinirypäleitä ja briejuustoa löytyy joka kerta juustolautaseltani!

Kommentoi