tiistai 06. marraskuu 2018

Kasvisruoka tekee hyvää 🌿

HEI HUOMENTA!

Rise and shine ♥ Tiedättekö, mitä olen tässä kuin varkain todennut? No sen, että kasvisruoka tekee minulle hyvää. Joskus olen vitsaillutkin olleeni edellisessä elämässä pupu. Ihan sen takia, että voisin elää pelkillä salaateilla. Tänä syksynä olen kuin varkain hivuttanut perheen ruokavalioon kasvisruokia. Siis niiden salaattien lisäksi. Meillä ei esikoinen syö punaista lihaa ja pienempi on omien sanojensa mukaan kalavegaani. Kröhöm, sushi tälle kalavegaanille kuitenkin maistuu, joten saattaa olla ruokasuuntauksen nimenä vain kranttuus ;)

Joskus aiemmin kasvisruokaa ruokavalioomme hivuttaessani törmäsin siihen, että mies valitti nälkäänsä muutaman tunnin kuluttua kasvisruokailusta. En osannut siis tehdä ruoasta tarpeeksi täyttävää, kenties. Tai sitten kyse on periaatteesta. Mutta oli mikä oli, niin tänä syksynä kasvisruoka on uponnut yllättävän hyvin eikä ”Mitä sitten syötäisiin?” -kysymyksiä ole tullut ruokailun jälkeen. Taannoinen Jauhiskeitto oli succee ja jauhiksesta on tullut tehtyä useamman kerran sen jälkeen ruokaa. Tortilloja, jauhiskastiketta, tacosalaattia…

Meillä tuo kalavegaani usein pyytää kasvisruokaa. Liekö osaltaan joku trendijuttukin, mutta en laita lainkaan pahakseni. Kasvisruoka on tullut isoksi osaksi meidän perheen ruokavaliota, mutta se ei silti poissulje lihansyöntiä. Ihan vain siitä syystä, että rakastan lihaa. Mikään ei voita kunnon pihviä ja lasillista punaviiniä. Mutta taas toisaalta mikään ei voita sitä olotilaa, joka on täyttävän ja herkullisen kasvisruoakin jälkeen. Pienillä teoilla kohti terveellisempää ruokavaliota.

Onneksi kauppoihin on ilmestynyt näitä kasvisruokakokeiluja helpottavia ”puolivalmisteita”. Eilen lounaaksi tein meille lämpimät tofu-kvinoakulhot ja ai pojat, että se oli hyvää. Eikä voinut väittää etteikö olisi täyttänyt! Kvinoasta on tullut hiljaksiin yksi tämän hetken suosikeistani. Eikä vähiten sen takia, että löysin kaupasta valmiiksi keitettyä kvinoaa, jonka lämmittäminen mikrolla tai pannulla onnistuu käden käänteessä. Muukin perhe on onneksi tykästynyt kvinoaan. Sillä korvataan usein couscous, jota taitaa tulla meillä kaikilla jo korvista ulos. Niin paljon olemme lohicouscoussalaattia syöneet :)

LÄMPIMÄT TOFU-KVINOAKULHOT
2:lle

1 pkt Thaimaustettuja tofukuutioita
2 x 125 g Heti valmis -kvinoaa
puolikas kesäkurpitsa
kaksi tomaattia
yksi avokado
ruohosipulia
chili-korianterikuivamaustetta
chili-limekuivamaustetta

Kastike
1 sitruunanmehu
loraus öljyä
loraus omenaviinietikkaa
suolaa

-ruskista tofukuutioita pannulla oliiviöljyssä noin viisi minuuttia
-lisää pilkottu kesäkurpitsa ja kvinoat
-lämmitä viisi minuuttia ja sen jälkeen lisää kuutioitu tomaatti
-pyöritä molempia kuivamausteita muutama kierros pannulle
-sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada pannulle
-lusikoi kvinoa-tofuseos annosastioihin ja leikkaa sekaan ruohosipulia
-tarjoile avokadon kanssa (ja salaattilehtipedillä niin kuin minä)

Iltaruoaksi meillä syötiin sunnuntaiselta jäänyttä täysjyväriisiä ja currykanakastiketta. Ilman kanaa tosin :D Eli korvattiin kana Mifu curry-hunajasuikaleella. Tämä onnistuu myös loistavasti Hälsans Kök fileesuikaleista. Joista muuten valmistin taannoin suussasulavaa kasvispestospagettiakin

Oletteko te huomanneet, että kasvisruoka tekee hyvää? ♥ Ylipäätään terveellisesti syöminen tekee hyvää. Ja tässäkin on tärkeää sen balanssin löytäminen. Kohtuudella kaikkea. Mutta hei, tänään(kin) on ihana päivä; saan nimittäin fiilistellä luvan kanssa joulua. Nyt virittelemään jouluvaloja, joululauluja ja kuusen oksia. Sitten kaupan kautta kotiin tekemään jouluisia ruokia erästä kampanjaa varten. Ah, autuus! 

KIVAA PÄIVÄÄ SINNEKIN TOIVOTELLEN,


10 Responses to “Kasvisruoka tekee hyvää 🌿”

 1. Herkullisilta näyttävät tofukulhosi. Täytyypä kokeilla reseptiäsi. Tai antaa siis mieheni tai tyttären testattavaksi.

  Mieheni meillä huolehtii ruoanlaitosta ja kiitos kala-kanavegaanin tyttäremme (me kutsumme häntä nimityksillä harjoittelijavegaani ja wannabe-vegaani) syödään meillä enimmäkseen kasvisruokaa nykyään. Tofu on yksi hänen lemppareistaan, sitä kun söimme paljon Kiinassakin.

  Itse olisin voinut olla 95 % lihaton syöjä jo vuosia, mutta hyvästä pihvistä ja grillilihasta en minäkään voi luopua. Tai kunnon menevästä maksapihvistä

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Ei-Leen!

   Kiitos kaunis ♥ Ihan yllätyin itsekin kuinka hyviä noista tuli :)

   Ihana tuo teidän wannabe-vegaani…mutta heidän suuntaumustaan tulee kunnioittaa ♥ :)

   Kuules, ihan sama juttu. Ja nyt kun mainitsit tuon maksapihvin…sitä on pakko saada ja pian!

   Ihanaa keskiviikkoiltaa!

 2. Saila sanoo:

  Kasvisruoka on hyvää, ravitsevaa ja täyttävää, näin voin sanoa kohta vuoden vegaanina olon jälkeen. Käännyin sekaanista vegaaniksi tammikuun vegaanihaasteen myötä, suosittelen osallistumaan! Oletko kokeillut bulguria, hyvää, helppoa ja nopeaa ja paljon proteiinia. Ja kokeilepa joskus jokaiselle -sarjan vebablastua, lupaan ettet kadu :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Saila!

   Ja hei ihana kuulla, että vegaanihaaste sai sinut kokonaan vegaaniksi ♥ Ehkä mäkin otan vegaanihaasteen vastaan vuoden jälkeen :)

   Bulguria olen syönyt ravintolassa, mutta en ole tainnut ikinä itse sitä tehdä.

   Ja hei kiitos myös vebablastuvinkistä ♥

   Kivaa keskiviikkoiltaa!

 3. Hertta sanoo:

  Itse olen myös sellainen meat lover, että en koskaan pystyisi kasvissyöjäksi, saati vegaaniksi. Pidän silti todella paljon kasvisruuista ja yksi lemppareistani on blogistasi löytynyt kukkakaali-kikhernepaistos. Maukkaiden kasvisruokien reseptejä otetaan mielellään edelleen vastaan! :)

  Sitä mietin, että miten ruokailut järjestetään perheissä, joissa on erilaisia ruokavalioita? Tuntuu, että jo tavallisilla ruokavalioilla on haastetta löytää riittävästi ruokia, jotka maistuvat koko porukalle. Tehdäänkö esim. teillä vaihtoehtoisia ruokia samalle aterialle vai miten huomioitte kunkin mieltymykset?

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Hertta!

   Hei ihanaa, että tuo kukkakaali-kikhernevuoka on sinunkin suosikkisi ♥ Mä voisin myös elää sillä!

   Meillä maanantaina kaikki söi samaa ruokaa paitsi esikoinen, joka ennakkoluuloisesti paistoi itselleen broitsun fileen. Tosin söi sitten molempia ”kanaruokia” :D

   Aika usein kyllä sitten teen pari ruokaa, jos hirmuinen sota tulee iltaruoan suhteen :)

   Ihanaa torstaita!

  • Saila sanoo:

   Hei Hertalle!
   Meillä on kaksi sekaania ja kaksi vegaania perheessä, ja teen yleensä kaksi eri ruokaa mutta siten, että se on helposti muokattavissa. Hiljalleen yritän kuitenkin hivuttaa vegeruokaa kaikille ja yleensä se jopa maistuu!
   Saila

 4. Kaura sanoo:

  Oi! Kiva resepti-idea. Kasvisruokaa syön itse pääsääntöisesti, sopii parhaiten minulle ja ajatusmaailmaani. Pitää kokeilla tätä pian! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kaura

   ja hei kiitos ♥

   Sama juttu, kasvisruoka tekee hyvää niin ajatuksen tasolla kuin muutenkin :)

   Kivaa torstaita!

 5. […] esittelemäni lämpimät tofukvinoakulhot ovat yksi arjen suosikkiruoistani, joissa pääosissa on rapeat tofukuutiot. Niin helppoja, […]

Kommentoi