sunnuntai 03. kesäkuu 2018

Luonnollisesti kaunis aikuinen nainen

*yhteistyössä: Life

HELLUREI IHANAT!

Lopetellaan suloinen viikonloppu hyvinvoinnin parissa. Sisäisen ja ulkoisen kauneuden jutuilla, joissa luonnollisemmat tuotteet näyttelevät pääosaa. Maaliskuussahan jo juttelimme luonnollisemmasta ihon hemmottelusta ulkoisesti, mutta tänään lähdetään katsomaan, miten itse hoidan kauneutta sisäisesti. Muutenkin kuin juomalla vettä ja ylläpitämällä terveellistä, monipuolista ruokavaliota. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa ja se on osa Lifen brändilähettiläänä olemisen ilosanomaa. Alkuun ajattelin kertoa teille tarinan siitä, mitä viimeisen kolmen vuoden aikana on tapahtunut. Ei vain sisäisesti, mutta myös ulkoisesti. Tarinan, joka olisi voinut loppua toisin. Mutta loppuikin oivallukseen, josta olen erittäin onnellinen.

Eräänä aamuna katsoin peiliin ja ajattelin itsekseni: ”Tätäkö ne tarkoitti, että täyttäessään 40 vuotta, naisen posket alkavat valumaan alaspäin? Miksei kukaan kertonut minulle että yhdessä yössä nuo huolirypyt silmien välissä syvenevät Norjan vuonojen kokoisiksi uriksi? Ja hei, mitkäs nuo kolme vaakatasoista uurretta otsassani ovat? Onko mun ylähuuli kavennut entisestään?” Näiden ajatusten kanssa hyppäsin lämpimään aamusuihkuun ja sieltä pois tullessani huomasin kylpyhuoneen valon armottomuuden. ”Mitä mun jaloille on tapahtunut? Niille, joista olen saanut olla aina niin ylpeä ja onnellinen. Verisuonet ovat ihan pinnassa ja mitä tuo muhkurainen iho reisien ulkopinnalla on. Sitä samaa näyttäisi olevan vatsan seudullakin.” Hiuksia peilin edessä harjatessani huomaan rypyt decolteellä ja hiusharjaa liikuttavan käden mukana tulee huomattua jotain ylimääräistä. Sellaista, jota en ole aiemmin itsessäni huomannut; iho käsivarren ojentajassa näyttää selvästi venyvän alaspäin. ”Onko nämä ne kuuluisat allit?” ajattelen.

Pukeudun kiireen vilkkaa ja aamupalapöydässä kirjoitan nettiin hakusanaksi ”helposti eroon rypyistä”. Hakutuloksia tulee paljon, niin paljon että en ehdi niitä kaikkia edes lukemaankaan. Jätän asian sikseen ja töissä ruokiksella törmään aiheeseen seuraavan kerran. Huomaan, että yhtäkkiä sosiaalisessa mediassa ystävien kuulumisten uutisvirtaan tulee mainoksia. ”Helposti eroon sibelius-rypyistä” ”Haluatko näyttää 10 vuotta nuoremmalta? Klikkaa tätä!” Jotenkin minut valtaa tietynlainen paniikki. Ei, ei tämä ollut sitä mitä halusin. Ajatuskin siitä, että se Maria, jollaiseksi luonto minut loi, ei enää kelpaakaan minulle itselleni, tuntuu erittäin ikävältä. Koska tiedän, että itse olen ollut vastuussa itsestäni. Kukaan muu kuin minä itse ei ole laiminlyönyt ihoni rasvausta kaikkien näiden vuosien aikana. Herkutellut sokerilla ylenpalttisesti tai ajatellut, että sohvalla makoilu saa lihakset rentoutumaan mukavammin kuin liikunta.

Tehtyä ei saanut tekemättömäksi, mutta tuossa hetkessä tajusin, että vain minä itse pystyn kääntämään ajatuksen kulkuani.  Vain minä itse pystyn ottamaan vastuun omasta hyvinvoinnistani. Päätin tehdä kaikkeni, että tuo juuri neljäkymmentä vuotta täyttänyt ihoni voisi hyvin. Että voisin hyvin sekä sisäisesti että ulkoisesti. Myös ajatuksen tasolla. Päätin alkaa rakastamaan itseäni sellaisena kuin olen. Oivalsin, että haluan olla luonnollisesti kaunis aikuinen nainen.

Näin liki kolme vuotta myöhemmin peilistä katsoo Maria, joka ajattelee että olipas mulla ihana iho silloin kolme vuotta takaperin. Niin sileä ja rypytön. Mutta toisaalta tuo pian 43 vuotta täyttävä Maria ajattelee asian niin, että kolmessa vuodessa ihossa olisi voinut tapahtua merkittäviäkin muutoksia huonompaan, ellei olisi alkanut kiinnittämään ulkoiseen ja sisäiseen kauneuteensa huomiota.

Kuten kerroin taannoin, niin kukaan meistä ei voi yhtäkkiä purkista napsia kauneutta. Mikään pilleri ei yksistään riitä tuomaan sitä hehkua sisältäpäin. Sisäinen ja ulkoinen kauneus on kokonaisuus, johon vaikuttaa monta eri tekijää. Ehkä kaikista eniten se ajatusmalli, miten itsensä näkee. Miten itseään kohtelee ja sen ymmärtäminen, että väistämättä iän karttuessa ulkonäössä tapahtuu muutoksia. Se, miten niihin suhtautuu on kaiken a ja o. Tapellako muutoksia vastaan vai lempeästi luonnonmukaisin keinoin auttaa kroppaansa sopeutumaan uuteen tilanteeseen. Musta tuntuu, että tuolloin liki kolme vuotta sitten eräänä kauniina elokuun aamuna kokemani herätys ikääntymisen tuomiin muutoksiin oli varsin käänteentekevä. Sillä siitä eteenpäin olen ollut sinut itseni kanssa. Rakastanut ja hemmotellut itseäni. Yrittänyt olla lempeä, mutta myös tietyissä tilanteissa antanut itselleni haasteita.

Teille, jotka hyppäsitte luonnonmukaisen kauneuden juttujeni pariin vasta tämän postauksen myötä, voisin kehoittaa käydä lukemassa mitkä olivat hyvinvoinnin tavoitteeni tälle vuodelle ja miten hemmottelen ihoani luonnollisemmin. Yksi tämän vuoden hyvinvoinnin tavoitteistani oli siirtyä kokonaan luonnonkosmetiikkaan vuoden 2018 aikana. Tällä hetkellä käytössäni on yksi synteettinen meikkivoide ja ripsiväri. Muuten likipitäen koko repertuaari kuuluu luonnonkosmetiikan piiriin. Kynsilakka oli sellainen asia, jota en edes tiennyt olevan luonnonkosmetiikkatuotteissa. Onneksi tässäkin asiassa tulin viisaammaksi Lielahden Lifen Maaritin juttusilla käydessäni. Maaritin kuten kaikkien Life-myymälöiden henkilökunnan ammattitaito on niin huikeaa ja energia niin tarttuvaa, että mikäli teillä on mitään kysyttävää ja ajatuksia, joita haluaisitte jakaa luonnollisemman hyvinvoinnin suhteen, niin suosittelen käymään paikan päällä lähimmässä Life -myymälässä.

TUOTEVINKKEJÄ SISÄISEEN KAUNEUTEEN

Ennen kuin annan lisätuotevinkkejä ulkoiseen kauneuteen (tuolla Miten hemmottelen ihoani luonnollisemmin -postauksessa niitä jo aika kattavasti käsittelimmekin) niin katsotaan niitä tuotteita, joiden avulla saan sen sisäisen hehkun. Joiden ansiosta iho on kimmoisampi, reidet ja vatsa vähemmän muhkuraiset ja hiukset paremmassa kunnossa.

Kimmoisan ihon salaisuusAloitetaan tästä, sillä iho on suurin elimemme ja sen myötä iän tuomat vaikutukset näkyvät eniten ihossa. Ainakin omalla kohdallani. Tuolloin liki kolme vuotta sitten otin rutiineihin ihon säännöllisen kuorinnan ja rasvauksen. Siis myös vartalon ihon. Mutta Lifen yhteistyön myötä sain tietoa ja tuotteet, joiden avulla ihostani on tullut kimmoisampi ja kosteutetumpi. Ei vain ulkoa, mutta myös sisältäpäin. Tiedän, että te ette halua kenties enää kuulla tätä tosiasiaa, mutta se kollageenin, tuon ihoa nuorentavan proteiinin, tuotanto loppuu kokonaan 40-vuotiaana. Se vähenee jo merkittävästi, kun täyttää 25 vuotta. Koska oma kollageenitehtaani laittoi kolme vuotta sitten lapun luukulle, on mun tukeuduttava ulkopuoliseen kollageenivalmisteeseen.

Kollageenivalmisteesta on tullut henkireikäni. Nyt olen jo vuoden verran ottanut säännöllisesti joka aamu veteen sekoitettuna Skingain Beauty booster -kollageenijauhetta yhden annospussillisen. Tai vaihtoehtoisesti olen ottanut Puhdas + -kollageenijauhetta yhden ruokalusikallisen. Joinain aamuina, jos pyöräytän smoothien, sekoitan kollageenijauheen sinne. ”Kollageenin puute näkyy ihossa sen ohenemisena ja veltostumisena, ryppyinä ja juonteina, couperosana sekä pigmenttiläiskinä. Iän karttuessa myös hiukset ohenevat ja harventuvat sekä kynnet hapertuvat. Siksi on tärkeää luoda kollageenia luonnollisella tavalla kehon käyttöön.” / Life

IHOA HELLIVÄ AAMUSMOOTHIE

1 pss Skingain Beauty Booster -jauhetta
2 dl kookosvettä
kourallinen jäisiä mustikoita
puolikas banaani
vihreä omena

-kuori banaani ja omena
-surauta smoothien ainekset sekaisin tehosekoittimessa
-istu, sulje silmäsi, hengitä muutaman kerran syvään ja nauti smoothie osana kiiretöntä aamua

Vaikka tuo käyttämäni kollageenijauhe sisältää jo itsessään kollageenin muodostumiselle elintärkeän C-vitamiinin, niin silti otan myös ylimääräistä C-vitamiinia tabletin muodossa. Life Vitamin C + Berries  sisältää runsaasti C-vitamiinia (1000 mg/tabletti). Se on happoneutraloitu ja siten täysin vatsaystävällinen, minkä lisäksi siihen on lisätty uutteita neljästä superhedelmästä – näiden flavonoidit edistävät osaltaan C-vitamiinin imeytymistä.

Kimmoisan ihon salaisuus on myös kosteutus sisältäpäin. Käytän päivittäin Omega 3 -valmistetta, mutta nyt sain Maaritilta kokeiluun myös Iho Omega -tabletteja. Omega 3:sen lisäksi ne sisältävät mustaherukan siemenistä ja hedelmälihasta puristettuja Omega 6 -rasvahappoja. Iho Omega -mustaherukansiemenöljykapseli sisältää täten luonnostaan runsaasti kaikkia ihon tarvitsemia rakennusaineita. Se hoitaa, ravitsee ja uudistaa ihoa. Mielenkiinnolla odotan näiden kapselien vaikutusta. 

Stressaantuneelle mielelle ja iholle. Sain alkuvuodesta testattavakseni Bioteekin Super Alfalipoiini -valmisteen, josta on hyvä vinkata tässä kohtaa. Nimittäin se on todellinen ruuhkavuosien keskellä luovivan ravinnelisävalmiste. Itse ainakin huomaan ihoni ja ulkoisen olemukseni kärsivän stressistä. Tässäkin kohtaa se ulkoinen kauneus lähtee sisältäpäin. Alfalipoiinihappo on hyvin monipuolinen, eräänlainen vitamiinin ja rasvahapon välimuoto. Se on yhtä aikaa rasva- ja vesiliukoinen ja kulkeutuu tehokkaasti sekä solujen sisä- että ulkopuolelle, jopa aivoihin. Elimistö muodostaa itse alfalipoiinihappoa, mutta vain välttämättömimpiin solutoimintoihin. Ravinnosta sitä saa häviävän vähän. Lisäksi sen muodostuminen alkaa vähetä suhteellisen varhain aikuisiässä. Ja näin 40 vuoden rajapyykin ylittäneellä sitä ei juurikaan muodostu. Sen takia alfaliponiinihappo sopii erityisesti ikääntyville ja oikeastaan kaikille nykyajan hektisen elämänrytmin rasittamille.

Maksaläiskien ja pigmenttimuutosten ennaltaehkäisyyn. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna olen havahtunut siihen, että minun kasvojani eivät korista vain pisamat vaan lähinnä maksaläiskät. Aloin syömään Pycnogenol Strong rannikkomännyn kuoriuute kasviantioksidanttitabletteja siitepölyallergiaan tuossa kuukausi takaperin ja huomasin parin viikon jälkeen myös ihon värin parantuneen. Ihan kuin pigmenttimuutosten ilmeneminen olisi vähentynyt. Maaritin luona Lifessä vieraillessani sain kuulla, että tämä monipuolinenen kasviantioksidantti auttaa niin allergioihin kuin pigmenttimuutoksiinkin. Kaiken lisäksi se vahvistaa ihon ja verisuonten seinämien kollageenia ja näin auttaa esimerkiksi jalkojen turvotukseen.

Hiusten, kynsien ja ihon hyvinvointiin. Tuo kollageenijauhe vaikuttaa myös toki niveliin, kynsiin ja hiuksiin ihon lisäksi, mutta kollageenijauheen rinnalle sain testattavaksi Great Earth Beautiful Hair -ravintolisän. Se sisältää monia vitamiineja, ravintoaineita ja rasvahappoja, jotka ovat välttämättömiä hiusten hyvinvoinnille. Se vahvistaa hiusten keratiinia, mikä taas puolestaan auttaa hiuksia kasvamaan kiiltävinä ja tasaisina. Itse olin jo ajatuksen tasolla päättänyt luopua hiusten vaalentamisesta ja sopinut kampaajani kanssa, että seuraavan kerran aletaan tummentamaan. Mutta taidan ensin antaa vielä tälle ravintolisälle mahdollisuuden, josko vaalentamisista nokkiinsa ottaneet hiukseni tuosta tokenisivat :)

Sinkkihän on tunnetusti se, joka hellii ihoa, kynsiä ja hiuksia. Great Earth Super Sinkki 25 mg on varsin monipuolinen tuote; ihon ja hiusten hyvinvoinnin lisäksi se vaikuttaa normaaliin happo-emästasapainoon, DNA-synteesiin, proteiinisynteesiin ja rasva-aineenvaihduntaan. 

Muhkuraiseen ihoon reisissä ja vatsassa. No liikunta, terveellinen ruokavalio ja vedenjuominen auttaa tottakai, mutta myös sisäisesti voi kuonakertymiä sulatella pitämällä huolta happo-emästasapainosta. Kun kropan emäs-happotasapaino reistailee ja jos varsinkin elimistö on liian hapan, on sillä taipumusta selluliittiin eli juuri niihin kuonakertymiin. Aika monet nykyaikana kärsivät liian happamasta kehosta. Osaltaan kiitos pikaruoalle ja ruokailutottumusten huonontumiselle, mutta myös ulkoisille tekijöille kuten saasteille.

Vuosi takaperin sain Maaritilta valmisteen, joka on oikeastaan unohtunut kaiken kiireen keskellä tuonne kaapin perukoille. Nimittäin pH-balance PASCOE® -jauheen, joka sisältää emäksisiä kivennäisaineita, joiden happamuuden neutralointikyky on markkinoiden parhaita, sekä happo-emäsaineenvaihduntaa tukevaa sinkkiä. pH-balance PASCOE® auttaa tehokkaasti vähentämään kehon happotaakkaa ja pakkauksen mukana tulee 21 pH-testiliuskaa, jolla voi helposti testata oman kehonsa happamuuden. 

Yllä mainittujen tuotteiden avulla itse ajattelin pärjätä iän tuomien muutosten kanssa. Ja aika hyvin ja arvokkaasti sitä on tullut otettua keski-ikä vastaan. Ne iän tuomat muutokset ulkonäössä, varsinkin ihossa. Ne, joita joskus pelkäsin ja joita joskus muinoin ajatellessani hieman ahdisti. Parikymppisenä sitä piti nelikymppisiä ryppyisinä ikäloppuina. Näin 42 -vuotiaana ehkä vähän tirskahtelenkin tälle ajatukselle. Sillä elän elämäni parasta aikaa ja hyväksyn itseni sellaisena kuin olen. Sehän se oikeastaan koko hyvinvoinnin perimmäinen ajatus onkin.

Lupailin teille tuossa aiemmin vielä lisää vinkkejä luonnolliseen kauneuteen ulkoisesti käytettynä. Joten katsotaan postauksen loppuun vielä muutama tärppituote.

TUOTEVINKKEJÄ ULKOISEEN KAUNEUTEEN

Valkoisemmat hampaat. Pikimusta hammastahna, joka valkaisee…voiko tämä pitää paikkansa? Kyllä voi, nimittäin Ecodentan luonnollisesti valkaiseva hammastahna sisältää mustaa hiiltä, joka tunnetusti hoitaa ja valkaisee hampaita. Hiilen lisäksi hammastahna sisältää Teavigo -ainesosaa, joka huolehtii perusteellisesti suun hyvinvoinnista suojaten hampaita hammaskiveltä ja bakteereilta. Tätä voi siis käyttää ihan päivittäin, mikäli haluaa. Pari kertaa olen itse ehtinyt käyttämään ja voi olla, että ne tummentumat ovat jo pikkuisen sulaneet pois.

Kauniit ja pehmeät kesäjalat. Käsi ylös, kuinka moni yllättyi sandaalikelien edessä siitä, kuinka ilkeältä kuivat kantapäät näyttävät kauniissa kengissä! Jep, täällä on molemmat kädet ylhäällä. Sitten yhtenä iltana päätin, että nyt pidän hemmotteluillan ja tein jalkahoidon. Kick Up Your Heels -jalkakylpyainetta kun lorauttaa lämpimään veteen, sujauttaa sinne jalkansa kymmeneksi minuutiksi ja taputtelee ne kuiviksi, on jalat jo huomattavasti sandaalikelpoisemmat kuin ennen jalkakylpyä. Sen jälkeen rasvaus Land on Your Feet -jalkavoiteella ja kuiville kantapäille lisäksi kerros Walk on Air -jalkasalvaa. Puuvillasukat jalkaan ja kauneusunet päälle. Tervetuloa kesäiset kadut ja sandaalikelit!

Hehkua kasvoille entsyymikuorinnalla. Sain Maaritilta mukaani Flow Cosmeticsin puolukka- entsyymikuorintanaamion. Se on jauhetta, jota sekoitetaan veteen 1-2 tl. Levitetään kasvoille ja annetaan vaikuttaa noin vartti. Ensimmäisellä käyttökerralla ihoni hieman pisteli kymmenen minuutin kohdalla, joten pesin naamion pois. Tuntuu olevan erittäin hyvä ja tehokas naamio, johon täytyy iho totuttaa pikkuhiljaa. Mutta jo tuon kymmenen minuutin jälkeen ihoni tuntui ihanan kuulaalle ja pehmeälle!

Luonnollisempi kynsilakka. En tiennyt tai en ollut ottanut ehkä selvää, mutta myös kynsilakkoja saa nykyään luonnollisemmassa koostumuksessa. Lielahden Life -liikkeen hyllyssä silmäni osui aivan ihanan väriseen kynsilakkaputeliin Boho Green Cosmeticsin kynsilakka on ekologinen ja vegaaninen. Tätä kun sivelee hyvin hoidettujen kesäjalkojen kynsiin, niin on todellakin valmis sujauttamaan ne sinne kesäsandaaleihin ja tallailemaan pitkin kesäisiä katuja.

Apua ihottumaan ja hyttysenpistojen kutinaan. Itse en ole vielä törmännyt niihin iniseviin pikkuisiin otuksiin, jotka jättävät jälkeensä kutisevan ihoreaktion. Nimittäin hyttysiin. Mutta miehellä jalat näyttää siltä, että koko hyttysarmeija on hyökännyt. Golfkentät saattavat olla tämän suhteen vaarallisia paikkoja ;) Mutta onneksi meillä löytyi kaapista esikoisen taiveihottumaan käyttämäämme Dr. Hauschka Med Potentilla Akuuttivoidetta, joka rauhoittaa hyttysenpiston kutinaa ja punoitustakin  samantien. HUOM! Lifellä on meneillään huikea tarjouskampanja niin liikkeissä kuin verkossa aina 17.6. asti! Tarjouskampanjan aikana myös tämä Dr. Hausckan Med Potentilla -akuuttivoide on tarjouksessa. Kannattaa käydä lähimmässä myymälässä tai verkossa katsomassa huikeat tarjoukset.

Haluaisin vielä tähän postauksen loppuun muistuttaa teitä blogini lukijat alennuskoodista:

 ♥ Life haluaa tarjota myös teille ihanille lukijoille mahdollisuuden hyvinvointiin. Sen kunniaksi saatte tämän vuoden ajan alennusta 20% koodilla atmarias Lifen verkkokaupassa tai kivijalkaliikkeissä tehdyistä normaalihintaisista Lifen oman tuotesarjan tuotteista

Kiitos, jos jaksoitte lukea tänne asti. Tämä asia on niin lähellä sydäntäni, että en voinut sitä tiivistää lyhyempään muotoon. Muistakaa juoda paljon vettä, syödä kaikkia ihania värikkäitä vihanneksia ja marjoja, työstää ajatuksen virtaa kohti positiivisuutta, näyttää lenkkitossulle lenkkipolkua, tuoksutella Suomen kesää, uida, saunoa ja iloita niistä läheisistä. Hyväksyä itsenne sellaisena kuin olette, luonnollisen kauniina naisena 

SULOISIN SUNNUNTAI-ILTATERKUIN,

PS. Instagramin puolella (atmarias) kannattaa olla hereillä tasan viikon päästä, nimittäin siellä tulee ihana arvonta liittyen Lifeen ja luonnollisempaan hyvinvointiin!


2 Responses to “Luonnollisesti kaunis aikuinen nainen”

 1. Seija sanoo:

  Hei, ihana juttu, aion perehtyä siihen tarkkaan vähän myöhemmin, mutta kiinnitin huomion kauniisiin kasvojesi ihoon. Mitä niillä on? Näyttää todella hyvältä värisävyjä myöten! Mukavaa viikon alkua :)

  Tv. Seija

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Seija ja hei kiitos ♥

   Tuo hehku on kyllä sellaista, johon itsekin kuvissa kiinnitin huomiota. Tässä vaikuttavat tekijät:

   1. Tuo mainitsemani entsyymikuorinta
   2. ennen meikkiä levittämäni Puhdas + Bee Venom -seerumi
   3. kahden ”meikkivoiteen” yhdistelmä eli Inika bb-voide + Estee Lauder double wear (näin sai kevyemmän pohjan kuin pelkästään tuolla EL:n meikkivoiteella)
   4. sipaisu Lumenen aurinkopuuteria
   5. Bare Mineralsin Pure Radiance -puuteri poskilla ja otsassa :)

   Ihanaa viikkoa sinnekin ♥

Kommentoi