sunnuntai 18. maaliskuun 2018

Ihon hemmottelua & kauneudenhoitoa luonnollisemmin! (sis. arvonnan)

*kaupallinen yhteistyö: Life

HEIPPAHEI

ja sangen suloista sunnuntaiaamua ihanat! Se olen jälleen minä täällä, se Maria joka on hurahtanut luonnollisempaan hyvinvointiin ja jolla on kunnia jakaa tätä ilosanomaa teille tämänkin vuoden ajan Lifen brändilähettilään ominaisuudessa. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa. Tällä kertaa keskustelumme aiheena on luonnonkosmetiikka.

Ollaan jonkun verran teidän kanssanne täällä blogissa sivuttu luonnonkosmetiikkaa. Olen kertonut, että viimeisen vuoden aikana olen pikkuhiljaa siirtynyt käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa. Korvannut niitä vanhoja synteettisiä kosmetiikkaputeleitani luonnon omia aineita sisältävillä purnukoilla. Varoituksen sanana muuten, tähän luonnonkosmetiikkatouhuun jää koukkuun. Tuntuu, että uusia tuotteita syntyy kuin sieniä sateella ja kaikkia uutuuksia pitäisi päästä testailemaan 🙂

Kurvasin tuossa viime viikon tiistaina vielä vähän voipilaana Lielahden Lifeen oman Life-konsulttini Maaritin juttusille. Kuten aina ennenkin niin myös tuon tapaamisen jälkeen olin energiaa ja elinvoimaa täynnä. Sen lisäksi, että sain mukaani hurjan määrän tietoa luonnonmukaisesta kosmetiikasta, sain mukaani myös uusia tuotteita testattavaksi. Kiitos viime vuoden yhteistyön, osa tuotteista onkin minulla ollut jo käytössä pidempään. Yhtenä tavoitteenani tälle vuodelle oli siirtyä käyttämään täysin luonnonkosmetiikkaa niin ihon- kuin hiustenhoidossa että meikeissä.  Ihonhoidossa käytössäni on vallan luonnontuotteet, mutta hiustenhoitamiseen ja meikkeihin kaipaisin tänä vuonna toimivat luonnonmukaiset tuotteet valikoimiin.

”Mitä luonnonmukainen kosmetiikka on? Itse näen sen niin, että luonnonkosmetiikka on ennen kaikkea lempeä tapa hoitaa itseään. Mutta myös lempeä tapa luonnolle. Meillä kun on vain tuo yksi luonto, josta pitää pitää huoli. Sen takia olen viime vuosina alkanut kiinnittämään huomiota muun muassa siihen, ettei tuotteita, joita käytän ole testattu eläimillä. Luonnonmukaisia tuotteita ei ole testattu eläimillä. Meillä on myös vain yksi iho, suurin elimemme, jota tulisi vaalia. Tuotteilla, joissa olisi mahdollisimman vähän mitään keinotekoista. Meillä on tämä olemassa oleva elämä, joka tulisi handlata niin, että voisi hyvin jokaisella elämän osa-alueella. Olkoon ulkoinen itsestään huolehtiminen yksi näistä osa-alueista. Sitä ei kuitenkaan tulisi katsoa pelkästään irrallisena, vaan uskon vakaasti siihen, että mitä suustamme sisään laitamme, heijastuu myös ulospäin. Esimerkiksi ihon kunnossa. Viikon lomareissun jäljiltä, kun ruokailut oli vähän rempallaan, tajusin tämän jälleen. Iho reagoi ruokavalion radikaaliin muutokseen sameudella ja pienillä näpyillä.”

Olemme keskustelleet Maaritin kanssa paljon siitä, mitä minun ikäiseni 42-vuotias nainen voi tehdä pitääkseen ihonsa, ja toki itsensä kokonaisvaltaisesti, kunnossa. Jokaisessa keskustelussamme pinnalle nousee sana nimeltä kollageeni. Neljäkymmentä vuotta täytettyäni huomasin selvästi ihossani sen, että se alkoi menettää kimmoisuuttaan. Tämä johtuu nimenomaan siitä, että kollageenia tuottavien solujen toiminta hidastuu merkittävästi jo 25-vuotiaana kulminoituen siihen, että nelikymppisenä nuo solut lopettavat kokonaan toimintansa. Iho ei ole enää niin kimmoisa ja pyrkii maan vetovoiman ansiosta alaspäin. Huh, mitä luettavaa, mutta tässä asiassa ei ole nyt syytä kaunistella 😉

Ennen kuin siirryn kertomaan ulkoisista luonnonkosmetiikan tuotteista, ajattelin nostaa esille tuotteen, jota olen nyt vuoden verran syönyt. Nimittäin kollageenijauheen. Muistatte varmasti viime vuodelta, kun kerroin, että kollageenin tuotannossa C-vitamiini näyttelee suurta osaa.  Skingain Beauty Booster -jauhe sisältää kollageenin lisäksi C-vitamiinia, joka edistää kehon omaa kollageenin tuotantoa. Olen huomannut, että kollageenituotannon väheneminen ei näy vain ihossani vaan myös nivelissäni, hiuksissani ja kynsissäni. Joten varsin monipuolinen tuo aamusmoothieen lisäämäni jauhe!

Nyt kun iho voi sisältä päin hyvin (kiitos kollageenijauheen sekä terveellisten elintapojeni), niin on aika siirtyä katsastamaan ihonhoitorutiinejani. Miten hoidan aamu- ja iltapesut? Miten hemmottelen itseäni ulkoisesti? Aamuisin minulla on tapana pestä kasvot ihan vain kylmällä vedellä. Taputella ne kuiviksi pehmeällä pyyhkeellä. Kasvovettä en ole aiemmin aamuisin käyttänyt, mutta jostain alkuvuodesta luin, että sitä olisi hyvä käyttää myös aamuisin ja olen huomannut, että se kyllä tekee ihon vastaanottavammaksi seerumille ja päivävoiteelle. Dr. Hauschka Kasvovesi elvyttää ihon luonnollisia toimintoja hellävaraisesti. Se kirkastaa ja elävöittää ihoa.

Ah, tuo kirkastus on se, jota ihoni tänä päivänä kaipaa! Taikapähkinän ja masmalon yhdistelmä aktivoi ihon aineenvaihduntaa ja saa ihon tuntumaan raikkaalta ja elinvoimaiselta. Mitä en tiennyt on se, että kasvovesi myös kosteuttaa ihoa. Se kosteutus kun on tällä iällä kaiken a ja o. Kasvoveden jälkeen ennen meikin pohjustusainetta seuraa se kosteuttavan aineen hellä taputtelu iholle. Näin keväisin siirryn jo suosiolla kevyempiin ihon kosteuttajiin. Itselläni kun on pintakuiva rasvoittuva iho (kyllä, edelleen), niin ne talvella käyttämäni täyteläiset voiteet eivät enää tule kuuloonkaan.

Olen kuukauden päivät käyttänyt aamuin illoin Puhdas+ Bee Venom -seerumia. Talvella käytin ko. sarjan voidetta. Bee Venom eli mehiläisen myrkky on uudenlainen keino häivyttää ihon ikääntymisen merkkejä ja kohottaa kasvoja luonnollisesti. Bee Venomin vaikutus perustuu sen kykyyn tehostaa elimistön omaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Tuo seerumi on ollut aivan suosikkini.  Se ei jätä liian rasvaista pintaa vaan sellaisen hyvän mattapinnan, jolle oikeasti voisi varmastikin jo levittää meikkivoiteen tai töpsötellä mineraalipuuterin päälle. Tiistaina Maaritin luona käydessäni sain käsiini tuotteen, josta koko some puhuu. Noh, ainakin melkein kaikki 🙂

Nimittäin Evolve Organic Beauty -hyaluronihapposeerumin. Se kuulemma toimii kaikille ihotyypeille ja tekee iholle ihmeitä! Palaan vielä tämän tuotteen käyttökokemuksiin myöhemmin, mutta sanottakoon heti, että luotto siihen on suuri. Se on huippukosteuttava ja lupaa vähentää ryppyjä merkittävästi. Tuo kimmoisuutta ja antaa iholle hehkua. Kuulostaa hyvälle!

Siinä lyhykäisyydessään ihonhoitorutiinini aamuisin. Joskus aamuisin kiireessä laistan kaikesta muusta paitsi kasvojen huuhtelusta, mutta iltaisin panostan meikkien pois pesemiseen. Ja vaikkei meikkiä olisikaan ollut, niin ilman iltapesuja en mene nukkumaan. Olen käyttänyt viime ajat puhdistukseen vaahtoavaa geeliä, mutta nyt sain testattavakseni Magical Konjac Sponge -ihonhoidon ihmesienen! Kyllä, tuolla sienellä pesen kasvot iltaisin.

Sientä löytyy jokaiselle ihotyypille erikseen ja itse asiassa tästäkin löytyisi kollageenia sisältävä sieni. Valitsin kuitenkin tuon ruusun terälehdistä tehdyn kasvojen pesusienen, sillä mitä lähemmäs kesää mennään, niin kasvoni tuppaavat rasvoittumaan. Sieni hillitsee talineritystä, tekee ihosta heleämmän sekä tukee samalla aikuisen ihon toimintoja. Aivan täydellinen siis! 

Mikäli olen käyttänyt päivällä meikkiä, niin sienen kanssa voi puhdistusta tehostaakseen käyttää Dr. Hauschka PuhdistusvoidettaKehäkukan, kamomillan, mäkikuisman, masmalon ja mantelin yhdistelmä palauttaa ihon rasvatasapainon sekä elävöittää ja kirkastaa ihoa hellävaraisesti. Puhdistusvoide vaikuttaa ihohuokosia supistavasti. Puhdistuksen jälkeen on kasvoveden vuoro, jonka olen oppinut imeyttämään iholle. Eli en sivele sitä vanulapulla vaan suihkutan tuosta kätevästä suihkepullosta suoraan kasvoille ja käsillä töpöttelen niin kauan että kasvovesi imeytyy ihoon. Toistan tämän muutaman kerran.

Silmänympärysvoiteen käyttö on sellainen, jonka aina laistan. Tiedän, että se ei ole lainkaan hyvä juttu. Mutta koska ryppyjä silmäkulmiin ei ole vielä tullut sen koommin, niin olen ajatellut virheellisesti etten muka tarvitsisi silmänympärysvoidetta. Aina aika ajoin tsemppaan asian kanssa, mutta viime aikoina se on jäänyt. Joskus silmäni ovat alkaneet punoittamaan silmänympärysvoiteen käytöstä ja olen tullut tulokseen, että silmänympärysvoiteen kuuluu olla ehdottomasti hajuton. Sitä on tuo testiin saamani Weledan Granaattiomena Silmänympärysvoide, joka sisältää muun muassa granaattiomenan öljyä ja arganiaöljyä.

Tämän jälkeen vuorossa on kasvojen kosteutus. Joko tuolla Puhdas + Bee Venom -seerumilla tai Evolven Organic Beauty -hyaluronihapposeerumilla. Joskus aikoinaan luulin, että rasvoittuva iho ei tarvitse kosteutusta. Mutta sitä se nimenomaan tarvitsee. Silloin muinoin kuivatin ihoni karrelle ja mietin, että miksi se vaan pukkaa rasvaa ulos. Sen yksinkertaisen asian takia, että se koitti kosteuttaa itse itseään. 

Yksi ulkoinen kauneusvinkkini on muuten myös se, että varsinkin meidän, ketkä kärsitään rasvoittuvasta ihosta, olisi syytä vaihtaa tyynyliina tarpeeksi usein. Itse teen sen kerran viikkoon. Hei ja tuohon piti vielä palaamani; rasvoittuvan ihon kanssa kyse ei ole enää näin 40-vuoden tuolla puolella kärsimisestä, sillä olen huomannut että tämä rasvoittuva kasvojen ihoni ei ole ihan niin altis rypyille kuin esimerkiksi kuivempi ihoalueeni tuossa dekolteella! Eli puolensa silläkin 🙂

Kuorin kasvojeni ihon noin kaksi kertaa viikossa ja kerran viikossa hemmottelen sitä naamiolla. Näissäkin olen siirtynyt luonnonmukaisiin tuotteisiin. Niistä lisää joku toinen kerta. Edellisvisiitillä Maaritin luona juttelin halustani saada pidemmät ripset, mutta luonnollisesti. Maarit antoi minulle mukaan Puhdas+ Beauty Oil -Risiiniöljyn, jota olen nyt aina iltaisin muistaessani levittänyt ripsien tyveen sekä kulmakarvoihin! Pienoista muutosta on jo havaittavissa 🙂 

Kyselinkin teiltä aiemmin neuvoja tuon liki 13-vuotiaan tyttäremme ihonhoitoon. Iho on sileä kuin vauvan peppu eikä siinä näy vielä murrosikä lainkaan. Silti huolellinen puhdistaminen on kaiken a ja o. Esikoisen iho on herkkä ja lievästi allerginenkin, joten Magical Konjac Sponge Aloe on oikea tuote, sillä se puhdistaa ihohuokoset ja kuorii hellävaroen kuolleita ihosoluja kasvoilta kirkastaen ihon pintaa. Samalla se kosteuttaa ihoa luonnollisesti ja tasapainottaa ihon pH:n.

Kyseessä on 100% luonnonsieni, joka ei sisällä väri-, lisä- tai säilöntäaineita. Kasvot ovat hieman atooppiset ja kuivat, niin ihmesienen kanssa voi silloin tällöin käyttää luomukookosöljyä. Esikoiselle sopii myös tuo sama kasvovesi kuin minulle, joka kosteuttaa myös hänen nuorta ihoansa siinä missä omaa, jo vähän ikääntynyttä ihoanikin.

Dr. Hauschka Med Jääruoho -tehovoide on omiaan esikoisen kasvojen, sillä se soveltuu juurikin kuivan ja atooppisen ihon hoitoon kosteuttaen ja suojaten sitä. Taiveihottumaan sekä kaulalle välillä ilmestyviin kuiviin läiskiin esikoinen saa jatkossa kokeilla Dr.Hauschkan Med Potentilla -akuuttivoidetta, joka katkaisee kutina- ja raapimiskierteen ja täten ehkäisee myös ihotulehduksia.  Se on jännä juttu, että kasvojen ihosta tulee huolehdittua esimerkillisen hyvin. Mutta sitten vartalon iho, toki sitäkin rasvaan, mutta voin myöntää, että siinä minulla olisi parannettavaa. Sillä se sama vähentynyt kollageeninmuodostus, joka veltostuttaa kasvojen ihoa, veltostuttaa yhtä lailla myös vartalon ihoa. Tutustuin vuosi takaperin Life Body & Soul -tuotesarjaan ja se oli menoa kerrasta. Ensinnäkin tuotteiden ulkonäkö on täysi kymppi, mutta tuotesarjan monipuolisuus ja tuotteiden laatu on se, jonka ansiosta ne ovat päivittäisessä käytössäni.

Hoitava ihonhoitotuotteiden tuotesarja on kehitetty nimenomaan pohjoismaiseen ilmastoon ja sen huomaa; tuotteet ovat erittäin tehokkaita! Ne sisältävät luonnollisia ja luomutuotettuja ainesosia, ja ne on valmistettu Pohjolassa. Kattavasti esittelin tuotteet viime vuonna tässä postauksessa, joten käykäähän vilkaisemassa. Tänään keskityn kertomaan teille miten pyrin hemmottelemaan ihoani Body & Soul -tuotteiden avulla. 


Let’s Carpe -suihkugeeliä on saatavilla myös raikkaana sitruksen tuoksuisena, mutta itse tykkään tästä pehmeästä ja miellyttävästä mantelintuoksuisesta geelistä. Se kosteuttaa kookosöljyn ja aloe veran avulla. Iho tuntuu ihanalta tämän jälkeen eikä se kiristä. Kesäisin käytän vartalon kosteuttajana Get Yang -vartalovoidetta, joka jättää ihon ihanan kosteutetuksi. Manteliöljy, aprikoosinkiviöljy ja sheavoi tekevät ihosta sileän ja tasapainoisen. Se imeytyy nopeasti, mikä on suuri etu. Kun haluan oikein hemmotella ihoani, niin hemmottelen sitä täyteläisellä Spoil Your Skin -vartalovoilla. Kerran viikkoon kuorin, jos muistan, vartalon ihon Rub It In -kuorintavoiteella. Se on ihanan täyteläinen ja jopa kermainen. Siitä löytyy muun muassa oliivinsiementä, aloe veraa, kookosöljyä ja kaakaovoita. Iho jää kuorinnan jälkeen silkkisen pehmeäksi eikä lainkaan kuivaksi.

Tuotesarjasta löytyy myös käsisaippuoita, deodorantteja, jalkojen hoitotuotteita sekä ihania öljyjä eri tarkoituksiin. Meillä on kylpyhuoneessa käsisaippuana Cleanse Your Consious -käsisaippua ja useampi vieraamme on jo ihastellut tuotetta. Lapsille olemme yrittäneet painottaa näin flunssa-aikaan, että käsiä saisi olla pesemässä koko ajan. Tämä käsisaippua ei juuri kuivata käsiä, mutta siitä huolimatta rakastan hemmotella käsiäni käsivoiteella. Touch Me Softly -käsivoide on kulkenut käsilaukussani vuoden päivät. Toinen tuubi on yöpöytäni laatikossa. Aivan älyttömän ihana ja riittoisa käsivoide, joka ei tee käsistä lainkaan tahmeita tai rasvaisia. Tuoksu on jälleen se miellyttävä manteli!

Kiitos, jos jaksoitte lukea tänne asti! Kuten huomaatte, niin olen aivan hurahtanut aiheeseen. Eikä edes päästy hiustenhoito- tai meikkijuttuihin saatikka edes pintaa syvemmälle luonnollisemmasta ihonhoidosta. Palataan näihin vielä myöhemmin tänä vuonna! Nyt siihen arvontaan; sain arvottavakseni teidän ihanien lukijoiden kesken kaksi Lifen Body & Soul -tuotesarjan tuotepakettia (arvo á 50 euroa). Arvontaan osallistuminen on jälleen helppoa, vastaamalla alla olevaan kysymykseen tämän postauksen kommenttikentässä olette mukana arvonnassa:

Käytätkö luonnonkosmetiikkaa tai aiotko siirtyä käyttämään luonnonkosmetiikkaa?

Arvonta-aika alkaa nyt ja päättyy viikon päästä eli 25.3. klo 10.00 Arvonnan säännöt löydätte täältä.

Hei muistuttaisin teitä vielä parista tärkeästä jutusta:

 ♥ Life haluaa tarjota myös teille ihanille lukijoille mahdollisuuden hyvinvointiin. Sen kunniaksi saatte tämän vuoden ajan alennusta 20%koodilla atmarias Lifen verkkokaupassa tai kivijalkaliikkeissä tehdyistä normaalihintaisista Lifen oman tuotesarjan tuotteista

♥ Lifen liikkeissä on meneillään ketjukampanja aina tuonne 1.4. asti, jonka aikana on huikeita tarjouksia tuotteista. Joten kannattaa piipahtaa Lifen liikkeessä sekä keskustella samalla Lifen ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa, jolta saa myymälässä konsultaation kautta apua ja vinkkejä sopiviin tuotevalintoihin! 

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


97 Responses to “Ihon hemmottelua & kauneudenhoitoa luonnollisemmin! (sis. arvonnan)”

 1. Riitta sanoo:

  Jonkin verran käytän luonnonkosmetiikkaa.
  Nuo yllä kuvaamasi tuotteet vaikuttavat kokeilun arvoisilta.

 2. Niina sanoo:

  Hei Maria 🙂 Olen pikkuhiljaa siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa, tällä hetkellä ainoastaan meikeissä on vielä synteettisiä tuotteita, kuten meikkivoide. Senkin aion vaihtaa luonnolliseen, heti kun loppuu. Otin itse ihan vasta muutama viikko sitten käyttöön ensimmäiset luonnonkosmetiikan shampoon sekä hoitoaineen ja hyviä ovat! Lapsilla on ollut luonnolliset shampoot jo pidempään. Myös saippuat ja ihovoiteet ovat luonnonkosmetiikkaa.
  Olen niin innoissani ja kiinnostunut näistä luonnonkosmetiikan tuotteista 🙂 Kiitos hyvästä postauksesta!
  p.s tuota Evolven seerumia minullakin on ollut ja tykkäsin kyllä siitä!

 3. Kati sanoo:

  Hei!

  En tällä hetkellä juurikaan käytä luonnon kosmetiikkaa tai ihonhoitotuotteita, mutta se on tavoitetila tulevaisuuden suhteen. Erityisesti BeeVenom ja hyaluronihappo-seerumi kiinnostavat.

  -Kati

 4. Anni sanoo:

  Olen siirtymässä kokonaan luonnonkosmetiikkaan pikkuhiljaa sitä mukaa kun vanhat tuotteet loppuu. 🙂

 5. Leena sanoo:

  Hei Maria

  Olen käyttänyt nyt vuoden suomalaista CHOICE Finland -sarjaa ja ollut todella tyytyväinen ja mikä parasta, saan sitä täältä asuinmaastani, koska heillä on täällä myös edustaja. Minusta todella edullinen sarja ja hyvä kotimainen sarja, johon kannattaa tutustua ja heille on tullut myös uusia tuotteita, joita aion myös kokeilla.

 6. Anu sanoo:

  Olen pikku hiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan, mutta vain osittain, mineraalimeikit on käytössä, mutta nyt juuri on ihan Dermosilin kasvovoiteet, kun en ole oikein noista luonnontuotteista mieleisiä löytänyt, mutta tästä postaulsesta varmaan sellaisetkin löytyvät…. ja tuo konjakkisieni on kyllä ihan loistava, sellainen on ollut käytössä.

 7. Salli sanoo:

  En ole paljon käyttänyt luonnonkosmetiikkaa mutta täytyy kokeilla . Mukava postaus tuotteista sinulla.

 8. Henna Holappa sanoo:

  Olen siirtynyt kokonaan luonnonkosmetiikkaan, ainoa asia missä en ole ollut tyytyväinen on puuteri, koska rasvainen ihoni ei tottele liian levyttä puuteriainesta mutta käytän silti luonnonmukaista puuteria.

 9. Nina L sanoo:

  En ole koskaan kokeillut, mutta nythän olisi oiva tilaisuus päästä kokeilemaan, jos arvonnan voitan 🙂

 10. Nina sanoo:

  Käytän jonkin verran luonnonkosmetiikkaa, mutta kaikki tuotteet eivät ole sopineet minulle. Testailen erilaisia tuotteita kuitenkin avoimin mielin. 🙂

 11. Niina sanoo:

  En ole käyttänyt, mutta nyt taitaa kiinnostus herätä ihan tosissaan! Miten tällainen superkierrättäjä ja suomen metsiä rakastava multasormi on voinut ohittaa nämä ihan kokonaan! Ihan hävettää.. ja koska monien kempparituotteiden kohdalla on tällä hetkellä vähän hakemista, pitää ehdottomasti kurkata myös Lifen tuotteet.

 12. Saila sanoo:

  Hei! Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa ja pyrin siirtymään siihen kokonaan vegaanisuuden myötä. Ehdottomasti suositeltavaa

 13. Minttu-Maaria sanoo:

  Käytän osittain luonnonkosmetiikkaa ja olen yrittänyt pikkuhiljaa siirtyä siihen kokonaan 🙂

 14. Hanna sanoo:

  Kaikki ihonhoitotuotteeni (joita on tosi vähän) ja puolet meikeistä (joita on myös hyvin vähän) ovat luonnonkosmetiikkaa. Ylipäätään olen kiinnostunut vasta nyt 41-vuotiaana ihonhoidosta teinityttären johdolla 🙂

  Samoin täällä aamusmoothie käytössä, siihen kaipaisi vaihtelua ja vinkkejä 😉

 15. Sari sanoo:

  Olen satunnaisesti käyttänyt luonnonkosmetiikkaan, toive olisi käyttää enemmän. Ihonhoitoon pitäisi panostaa pienten lasten äitinä paremmin, etenkin kun liikkuu ihmisten ilmoillakin ilman meikkiä 🙂

 16. Heli sanoo:

  Pikkuhiljaa olen siirtynyt entistä enemmän käyttämään luonnonkosmetiikkaa. On tosi mukava, että nykyään voi lukea mm. blogeista kokemuksia erilaisista tuotteista 🙂

 17. Juulia sanoo:

  Pikkuhiljaan olen siirtymässä luonnonkosmetiikkaan, eli uudet ostokset ovat lähinnä luonnonkosmetiikkaa! Muutamille tuotteille en ole kuitenkaan vielä löytänyt luonnonkosmetiikan puolelta yhtä hyviä vaihtoehtoja.

 18. Sariann sanoo:

  En ole koskaan käyttänyt mutta nyt olisi hyvä aika kokeilla, jos voitan arvonnassa Kuulostivat erittäin hyviltä. Näitä tuotepostauksia ja käyttökokemuksia on todella mukava lukea ja saada tietoa uusista tuotteista. Ihanaa sunnuntai -päivän jatkoa !

 19. Merja sanoo:

  Haluaisin siirtyä kokonaan luonnonkosmetiikkaan, mutta monesti tulee vaan ostettua niitä tuttuja vanhoja mitä olen todennut hyväksi.

 20. Taija sanoo:

  Moi! Mulla on sama tilanne tuon ihonhoidon kanssa. Ikää tulee lisää ja huomaan muutokset ihossani. Tarvii ruveta tutkimaan eri tuotteita ja pitää parempaa huolta ihosta. Mukana arvonnassa.

 21. Maija sanoo:

  Moikka Maria! Luonnonkosmetiikkaa löytyy muutama puteli kaapista mutta kiinnostusta olisi testata lisääkin 🙂

 22. a sanoo:

  Yritän käyttää luonnonkosmetiikkaa mutta aina ei löydy sopivaa tuotetta kuivalle iholleni. Mukana arvonnassa.

 23. M.k sanoo:

  Juuri kaksi paivaa sitten 32 taytettyani olen pienoisessa ihokriisissa. Olen niita onnekkaita joiden lapsuus ja nuoruus on vietetty huoletta (vahan liiankin) ilman iho-ongelmia ja tasta syysta tietamykseni ihonhoidosta yms. on tullut vasta aikuisialla. Noin vuosi sitten universumi taisi todeta etta tassakin asiassa taytyy olla maailmassa balanssi ja toiseen poskeeni kehittyi ikava ihottuma/nappylaisyys joka on saanut itsetuntoni aika matalalle. Olen siirtynyt rasvoissa/naamioissa ja puhdistusaineissa luonnontuotteisiin ja sainkin pahimmat iho-ongelmat jotenkuten kuriin. Joitakin viikkoja sitten menin vihdoin ihotautilaakarille ja ihoni todettiin karsivan rosaceasta. Sain laakarilta hoitovoiteen mutta sen lisaksi aion enenevissa maarin siirtya hellavaraisiin ja luonnollisiin tuotteisiin koska koen niiden pitavan ihon luontaisen flooran tasapainossa.
  Toivon, etta saisin terveen ihoni taas pian takaisin silla on yllattavaa miten runsaasti pienetkin ongelmat kasvoilla vaikuttavat itsetuntoon.

 24. Seija sanoo:

  Hei! Ihan todella paljon haluaisin päästä kokeilemaan luonnollosia ihonhoitotuotteita. Allerginen ja ikääntyvä iho, nyt olisi aika uudistaa sen hoitaminen

 25. Mirva~h sanoo:

  En käytä luonnonkosmetiikkaa hirveästi ,mutta just nyt sain kokeeksi Betteboxista kasvorasvan jota ajattelin ostaa lisää

 26. Seijahannele sanoo:

  Ihonhoidossa olen siirtymässä luonnonkosmetiikkaan sitä mukaa kun vanhat tuotteet loppuvat. Poikkeuksena värikosmetiikka sillä minulle tärkeää on meikkipohjan, silmä- ja huulimeikin pysyvyys.

 27. Sarkku sanoo:

  Käytän jonkin verran ja kiinnostusta on!

 28. Helle sanoo:

  Ihonhoidossa käytän paljon, mutta kosmeetikkassa täytyy vielä löytää sppivia tuotteita.

 29. Marja Leena sanoo:

  Tällä hetkellä käytössä Puhdas+ new skin seerumi ja kasvovoide.

 30. MaaritH sanoo:

  Jonkin verran käytän luonnonkosmetiikkaa ja se kiinnostaa kyllä kovasti. Kiitos hyvistä vinkeistä!

 31. Ulla sanoo:

  En ole vielä käyttänyt, mutta voisin kyllä kokeilla.

 32. Maisa sanoo:

  Kyllä käytän, lähes kokonaan olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Siihen hurahtaa! Mukavia tuotelöytöjä sinulla! 🙂

 33. Kati sanoo:

  Vain kasvoseerumi on tällä hetkellä luonnonkosmetiikkaa, mutta olen valmis kokeilemaan lisää.

 34. Kristiina sanoo:

  Joitakin Frantsilan tuotteita olen kokeillut (mm.ruusuvesi). Ihan halukas olisin kokeilemaan muitakin.

 35. Pinjuuna sanoo:

  Luonnonkosmetiikan osuus on kasvanut käyttämien tuotteiden joukossa, kokeilun kautta käyttöön jääneitä.

 36. Mari sanoo:

  En ole käyttänyt, mutta mielelläni kokeilisin. Jospa arvonnassa onni suosisi 🙂

 37. Nina sanoo:

  Kiinnostava postaus, kiitos!
  Hassua kun juuri tänään kävin ostamassa vartalon kosteusvoidetta ja myyjä Sokoksella esitteli luonnonkosmetiikansarjasta jotakin voidetta, mutta ”rohkeana” päädyin taas vanhaan tuttuun. Allergioista kärsivänä tulee liikaakin käytettyä samoja tuotteita.

 38. Tanja sanoo:

  En ole juurikaan käyttänyt, mutta mieli tekisi kokeilla näitä tuotteita.

 39. Pajulintu sanoo:

  Ajatuksen tasolla olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan, mutta se ei ole vielä siirtynyt käytäntöön. Muutos on aina vaikeaa.

 40. Tarja sanoo:

  Käytän aika paljon luonnonkosmetiikkaa, mutta en täysin. Ihonhoidossa voisin kuvitellakin siirtyväni täysin luonnonkosmetiikkaan: suurin osa tuotteista onkin jo tällä hetkellä luonnonkosmetiikkaa, mutta meikit ovat sitten se juttu, joista kaikki lempparit ja hyviksi havaitut tuotteet ovat ns. normikosmetiikkaa. Olen joitakin luonnonkosmetiikan meikkituotteita testannut, mutta eivät ole valitettavasti vakuuttaneet, kun on jo ennestään ollut pitkien testailujen kautta löytynyt lemppari normikosmetiikan puolelta. Mutta pikku hiljaa: ehkäpä nuo meikkituotteetkin vielä saavat yllättymään 🙂

 41. Jenni sanoo:

  Koko ajan lisääntyy luomukosmetiikka meidänkin kylppärin kaappiin joten ehdottomasti kiinnostusta on 🙂

 42. Tanja sanoo:

  Luonnonkosmetiikan käyttöni on lisääntynyt huomattavasti viimeisen vuoden aikana. Olen siirtynyt vanhojen tuotteiden loputtua luonnonkosmetiikkatuotteisiin. Eikä loppua näy tässä muutoksessa.

 43. Maria myös sanoo:

  Jonkun verran käytän, oon nimittäin ollu YvesRocher’n asiakkaana lähemmäs 15 vuotta… Hinnat on kumminki luonnon kosmetiikas sellaiset, ettei tuskin oo kyl lähivuosina mahdollisuutta käyttää..

 44. Eeva sanoo:

  Käytän suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa. Vielä löytyy normikosmetiikkaakin, mutta tuotteiden loppuessa ostan tilalle luonnonkosmetiikkaa.

 45. Meri sanoo:

  Hei! En ole käyttänyt luonnon kosmetiikkaa mutta kiinnostaisi kyllä kovasti. Kiitos vinkeistä ☺

 46. saya sanoo:

  Ajattelin pikku hiljaa siirtyä luonnonkosmetiikkaan, kun vanhat pullot alkaa loppua 🙂

 47. Susa sanoo:

  Ihana postaus Maria! En ole kokeillut luonnonkosmetiikkaa vaikka syytä olisi. Olen taistellut iho-ongelmien kanssa koko elämäni eikä loppua näy. On atopiaa, allergioita (myös kosmetiikalle), hormoniperäisiä näppylöitä ym ym. Koko talven ihoni on ollut rutikuiva enkä ole löytänyt tarpeeksi tehokkaita tuotteita sen kosteuttamiseen. Tälläkin hetkellä ihossa on kuivia kohtia ja käsissä rystyset rikki, kun käsienpesu kuivattaa. Talvi on aina yhtä toivotonta aikaa ihonhoidon kannalta. Nämä tuotteet tulisivat siis enemmän kuin tarpeeseen ja olisi ihanaa löytää apua näihin iho-ongelmiin luonnonkosmetiikasta ❤️

 48. SoileKoo sanoo:

  Olen pikkuhiljaa alkanut enemmän valita luonnonkosmetiikkaa. Dr Hauschka on suosikkini mutta myös esim. Laveraa käytän myös (hyvä hinta-laatu suhde).

 49. Vilma sanoo:

  Suosin kyllä luonnonkosmetiikkaa, nykyisin kun niitä on helposti saatavilla. Ovat niin paljon parempia iholle!

 50. Sila sanoo:

  Käytän jonkin verran luonnonkosmetiikkaa.
  Välillä tuntuu, ettei aina riitä. Varmaan tottumistakin vaatii.
  Ehdottomasti hyväksi iholle!

 51. Johanna sanoo:

  Olen siirtynyt lähes täysin luonnonkosmetiikkaan ihonhoidon ja hiusten suhteen, mutta meikeissä vielä matkaa. Evolven sarja on minusta yksi hinta-laatusuhteeltaan ehdottomasti parhaimpia, myös Madaralta olen löytänyt monia tosi hyviä tuotteita.

 52. Nonnuska sanoo:

  Olen pikkuhiljaa siirtynyt jo osittain käyttämään luonnonkosmetiikkaa ☺ Ihana ihana arvonta

 53. ride sanoo:

  Kiitos kattavasta postauksesta! Luonnonkosmetiikka on ihan arkikäytössä ja toimii itsellä! Tuota Bosy&Soul-tuotesarjaa olenkin hiplaillut Lifessa asioidessa, joten tulisi tarpeen!

 54. Hannele sanoo:

  Olen kymmeniä vuosia osittain käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, muita koko ajan vähentäen. Käytän tosin hyvin vähän mitään…
  Olisipa mahtavaa voittaa tuo pakkaus!!

 55. susamaikki sanoo:

  Huippukiva arvonta – kiitos siitä! Luonnonkosmetiikka pääsääntöisesti käytössä, ja ihanaa et tulee koko ajan uusia tuotteita markkinoille ja marketeihin!

 56. Sanna sanoo:

  Olen siirtynyt pikku hiljaa luonnon kosmetiikkaan ja käytän juurikin lifen tuotteita. Deodorantti on ainut jota en ole löytänyt tarpeeksi pitävää luonnonkosmetiikasta.

 57. Hanna sanoo:

  En ole käyttänyt luonnonkosmetiikkaa. Kiinnostaisi kyllä kovasti!

 58. Marjo S sanoo:

  Käytän yhä enemmän nykyään. Täältä olen saanut hyviä vinkkejä. Myös hieman yli nelikymppisenä huomaan miten iho ja sen tarpeet muuttuvat. Ja omille teinitytöille on suunnitelmissa hankkia myös luonnonkosmetiikkaa joten vinkit niistä osuvat juuri oikeaan aikaan.

 59. Sari sanoo:

  Luonnonmukaisuus kiinnostaa todella paljon tällä hetkellä. Ilolla olen mukana arvonnassa. Näitä tuotteita en ole vielä ehtinyt testailla, täytyy rientää Life:iin katsastamaan tilannetta!
  Ihanaa viikkoa siulle toivottelen 😀

 60. alluhukka sanoo:

  Nyt käytän ensimmäistä kertaa luonnonkosmetiikkaa.

 61. Jenni sanoo:

  En ole vielä koskaan kokeillut, mutta ehkäpä pääsen kokeilemaan, mikäli onnetar suosii

 62. Riikka sanoo:

  Luonnonkosmetiikkaa voin suositella lämpimästi kaikille!

 63. Satu sanoo:

  Moikka,
  Luonnonkosmetiikka on hiipinyt käyttööni pikkuhiljaa.Etenkin ihonhoitotuotteissa minulla on luonnonkosmetiikkaa.Ja uudet tuttavuudet ovat aina tervetulleita 🙂

 64. Tarja S. sanoo:

  Käytän osittain ja tavoitteena siirtyä kokonaan.

 65. Arja sanoo:

  En ole käyttänyt luonnonkosmetiikkaa vaikka monta kertaa olen asiaa ajatellut.
  Jos arpa suosii olisi hyvä syy kyseisiä tuotteita kokeilla.

 66. Tuija sanoo:

  Ihan muutamaa tuotta olen kokeillut, mutta luonnonkosmetiikka kyllä kiinnostaa.

 67. Ansku sanoo:

  Kasvojen ja uun ihon hoidossa on suurinosa jo luonnonkosmetiikkaa ja siihen haluaisin yhä enemmän siirtyäkin.

 68. Viivi sanoo:

  Käytän muutamaa luonnonkosmetiikkatuotetta, mutta olisin kiinnostunut kokeilemaan useampiakin tuotteita. 🙂

 69. Sonttura sanoo:

  En oo vielä koskaan testannut luonnon kosmetiikkaa, mutta mielenkiinto on herännyt!!! Erityisesti tahtoisin löytää täydellisen kasvovoiteen sekaiholleni, löytyisiköhän se luonnonkosmetiikan pyolelta…?

 70. Salla sanoo:

  En käytä juurikaan luonnonkosmetiikkaa mutta aion kyllä pikku hiljaa siirtyä käyttämään.

 71. Elise H. sanoo:

  Käytän sekä tavallista että luonnonkosmetiikkaa, ja se on mielestäni melko hyvä tilanne. Tykkään kokeilla uusia kivoja tuotteita, ja näin voin valita kiinnostavimpia tuotteita molemmista kategorioista. Mukana arvonnassa! 🙂

 72. Maria M sanoo:

  Luonnonkosmetiikka on jo käytössä osin, ei ihan vielä täysin. Mutta tykkään:-)

 73. Kirsikka sanoo:

  Hei :). Käytän osittain luomua kauneudenhoidossa. Suihkusaippuat ja kuorinnat ovat luomua. Hiustenhoitotuotteita en ole vielä löytänyt minulle sopivia. Vähitellen olen ajatellut siirtyä aina vaan luonnollisempaan ja ympäristöystävällisempään.

 74. Anu sanoo:

  Käytän luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa.
  Meikit on vielä synteettisiä,mutta nekin menee vaihtoon.
  Mineraalimeikkivoiteen tilasin jo:)

 75. Ina sanoo:

  Käytän osittain luonnonkosmetiikkaa, tahtoisin kyllä käyttää enemmän. Toivottavasti onni suosii niin pääsisi kokeilemaan uusia tuotteita 🙂

 76. asta sanoo:

  Käytän luonnonkosmetiikkaa.

 77. Milli sanoo:

  Jonkun verran käytän, ja tarkoitus olisi lisätä käyttöä.

 78. Marketta sanoo:

  Olen pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Aina kun joku loppuu pyrin ostamaan uudenluomuna. Ongelma vain näin hengitystieallergikon kannalta on se, että useimmissa luonnon tuotteissa on voimakas tuoksu, jota ei siitä syystä pysty käyttämään. Olisi mukava testata, miten nämä tuotteet soveltuvat tällaiselle ”hajuherkälle”

 79. Vilja sanoo:

  Käytän koko ajan enemmän 🙂

 80. Nina sanoo:

  Käytän jo jonkin verran luonnonkosmetiikkaa, mutta mielelläni vaihtaisin tulevaisuudessa kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan mikäli vain löydän itselleni sopivat tuotteet. Tämä arvonnan paketti tulisi kyllä tarpeeseen ja mahdollistaisi taas askeleen lähemmäksi täysin luonnonkosmeetikan täyteistä meikkipussia

 81. Katja sanoo:

  Ihonhoitotuotteet ovat olleet 100% luonnonkosmetiikkaa jo monta vuotta mutta meikkejä en ole saanut vaihdettua. Samoin shampoo ja hoitoaineet vielä vaiheessa…

 82. Airi sanoo:

  Luonnonkosmetiikkaa on suurin osa kosmetiikasta jota käytän.

 83. P-h sanoo:

  Roll-onit ja shampoot ovat käytössä ja ne ovat luonnonkosmetiikkaa kaikki.

 84. Anna sanoo:

  Käytän kyllä luonnonkosmetiikkaa mutta myös synteettistä, ja omakin tavoite on siirtyä jos ei nyt vielä ihan kokonaan niin pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaan 🙂

 85. Ella sanoo:

  Haluaisin kyllä niin siirtyä käyttämään luonnonkosmetiikkaa..

 86. Aurinkoinen sanoo:

  Olen sekakäyttäjä, mutta toivon painopisteen siirtyvän luonnonkosmetiikkaan.

 87. Mini sanoo:

  Olen siirtynyt yhä enemmän. Whamisa on viimeisin ihana luonnonkosmetiikkamerkki, jota olen testannut ja jäänyt koukkuun 🙂

 88. Myy sanoo:

  Sekä että. Olisi kiva löytää hyvä luomusarja, joka jäisi vakiokäyttöön!

 89. Lena sanoo:

  Pääsääntöisesti käytän synteettisiä, mutta olen myös kokeillut luonnonmukaisia tuotteita.

 90. Henna sanoo:

  Sekä että ☺️

 91. SAMP sanoo:

  Käytän molempia, mutta näin ikää lisää tultua sitä on alkanut enemmänkin miettiä, mitä iholleen laittaa joka päivä, joten olisi mahtava löytää tehokas ja laadukas luonnonkosmetiikkasarja, joka jäisi vakkarikäyttöön myös tulevaisuudessa.

 92. Päivi sanoo:

  Olen kokeillut luonnonkosmetiikkaa ja erityisesti tykkään käyttää sitä kesäisin mökillä ollessa. Tulee hyvä ja puhdas olo 🙂

 93. Katja sanoo:

  Käytän ihon hoitoon pelkästään luonnon kosmetiikkaa, mutta meikit ovat VIELÄ tavallisia. Eivät kauaa. ☺️Hyvää kevään jatkoa!

 94. Olivia sanoo:

  Olen viime aikoina kiinnostunut luonnon kosmetiikasta oikein toden teolla ja aion pikkuhiljaa siirtyä pelkästään sen käyttöön.

 95. Piritta sanoo:

  Erittäin vähän on tullut käytettyä, mutta tulevaisuudessa tavoitteena enemmän.

 96. Tuija sanoo:

  Vieläkö yksi kosmetiikan sekakäyttäjä ehtii mukaan arvontaan?

Kommentoi