perjantai 31. heinäkuu 2015

DIY-ulkotulipaikka (& terassin laajennus)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA…sekä yksi kesän upeimmista (not so DIY) auringonlaskuista eilen illalta :)

HELLUREISSAN!

Sataa sataa ropisee, pilipilipom…aamulla aurinko paistoi mitä lämpimämmin ja lähdettiinkin heti herättyämme torikahveille. Ihan parhaita tuollaiset! Saareen takaisin tullessamme alkoi pilviä kerääntymään ja nyt onkin vietetty aikaa sisällä. Pian päiväsauna, -palju ja sitten koristelemaan kesähuonetta iltaa varten. Aiomme syödä tämän kesän ekat rapurallaat tänään.

Kuka muistaa millainen tuo meidän mökin piha oli ennen kuin teimme terassin? Jep, yksi iso varvikko :) Just yksi päivä katsoin kuvia täältä postauksesta (klikatkaa kuvat isommaksi). Onhan tuo pari kesää sitten tekemämme terassi tuonut ihan hirmuisesti uutta oleskelutilaa pihalle. Ollakin, että sen alta meni varpuja sileäksi. Eilen varpuja laitettiin matalaksi vähän lisää ja terassi sai jatketta. Pari kaivonrengasta tuli roudattua viime kesänä keskelle varvikkoa, maakuopan päälle. Siihen oltiin pitkään haaveiltu ulkotulipaikkaa, mutta ei oltu saatu aikaiseksi tehdä asialle mitään. Eilen aamulla repäistiin; haettiin talon takaa puumateriaalia ja rakennettiin terassille pieni jatke, jotta saatiin yhteys ulkotulipaikkaan. Terassin jatke oli tarkoitus tehdä vielä alemmaksi, mutta olisi mennyt kaivuuhommeleiksi. Hyvä se on noinkin! Kaivonrenkaiden pohjalle roudasimme vähän kiviä sekä hiekkaa. Ulkopuolelta betoni sai mustan värin pintaansa. Tänään vielä lisäämme kiviä ruohon ulkotulipaikan ulkoreunoille. Aluksi olin vähän tuollaista kaivonrengasulkotulipaikkaa vastaan. Kaikessa spurgudessaan loppujen lopuksi ihan loistava. Mökkimäinen. Saakohan tuohon muuten ostettua mitään sopivankokoista ritilää? Eilen paistoimme siinä makkarat ja kyllähän avotulella paistetut makkarat ovat vertaansa vailla.

Aika moni ihmettelee, että miten me osaamme tuosta vain tehdä terassin. Kaikille olen vastannut, että tekemällä oppii. Me ei oltu ikinä ennen sellaista tehty, mutta ekaan omistusasuntoomme terassin tekoa harjoittelimme pienessä mittakaavassa reilun kymmenen vuotta sitten. Nykyiseen kotiinhan teimme sitten astetta isomman terassin. Kuukauden päivät töiden ohella siihen saimme kulumaan aikaa. Mökin terassi meni ihan heittämällä toissa vuonna. Aikaa kului maksimissaan pari päivää. Tuo pikkuinen terassin jatke oli näihin nähden ihan piece of cake. Pari hassua tuntia. Terassin laajennus täytyy heti ensi keväänä käsitellä samalla harmaalla kuin tuo muu terassi, tällä hetkellä pistää vähän silmään. Onko teillä kokemusta terassin teosta? Terden tekeminen on mun mielestä ihan superkivaa puuhaa! Ollaankin jo suunniteltu seuraavaa terassia tuohon mökin pääoven eteen….

Hei, nyt alkoi aurinko taas paistamaan. Ei muuta kuin makkarat mukaan ja kohti saunaa. Kiuasmakkaroita kuulemma tekisi muun perheen mieli :)

AURINKOISIN PERJANTAITERKUIN,

alle

PS. siis tajusin muuten just, että mullahan on vihoviimeinen lomapäivä tänään. On ollut ihana loma, joten ihan kiva päästä töihinkin maanantaina!

 


18 Responses to “DIY-ulkotulipaikka (& terassin laajennus)”

 1. Avatar TInkeri sanoo:

  Todella idyllisen näköinen notskipaikka, ei vähääkään spurgumainen! Ja sijainti mitä hauskin. Oman mökkimme nuotiopaikka rakennettiin just sinne niemennokkaan missä muuten ollaan vähiten. Onhan siinäkin pointtinsa, mutta ehkä toinen voisi olla noin ”kädenulottuvilla”. Tuo varvikko näyttää niin upealta, että onko se siinä ihan luonnostaan, vai oletteko tuonneet kunttaa pihaan?

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos kaunis,

   tuosta tuli ihan kiva notskipaikka :) Me vähän pelättiin savua aluksi, että tuleeko suoraan silmiin terassilla istuttaessa, mutta eipä juuri haittaa…tai riippuu vähän mistä tuulee :D

   Tuo varvikko on ihan tuollainen luonnostaan. Se olikin yksi syy, minkä takia mökki ostettiin – helppohoitoinen kuin mikä!

   Leppoisaa viikonlopun jatkoa <3

 2. Avatar House no 13 sanoo:

  Ihana idea tuo ulkotulipaikka – vähän tekisi mieleni kopioida :) Meillä on rakennettu terassi entiseen ja jo kahdesti nykyiseen kotiin, vielä odottelee talon toiselle puolelle valmistumistaan… Minusta mukavaa puuhaa, mutta tiedä sitten mitä mies on mieltä… :)

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos
   ja kopioi ihmeessä – näitä löytyy monelta muultakin Suomesta :D

   Hih, meillä mies on onneksi yhtä innokas terden tekijä kuin mäkin!

   Ihanaa viikonloppua <3

 3. Avatar Sari Riekkola sanoo:

  Hyvältä näyttää tulistelupaikka ja kiva idea mustuttaa tuo kaivonrengas!
  Hyviä rakentajia olette, kun nuin hyvännäkösiä terasseja teette…!

  Voi Maria, kiitos sulle näistä kaikista upeista ja inspiroivista postauksistasi ja pirteydestäsi ja asenteestasi yleensäkin elämää kohtaan!
  Postauksesi antavat puhtia ja energiaa itsellekin…

  Mitä ihaninta viikonloppua sulle ja perheellesi täältä pohjosesta<3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Sari
   ja ihana tuo tulistelupaikka sana :D Ja kiitos, nämä tällaiset ihan pikkuterassit menee kuin heittämällä – kotipihassa kun oli sen verran koukeroita sun muita!

   Kiiiiiitos kauniista sanoistasi <3 Ihanaa, jos se positiivisuus ja iloinen elämänasenne paistaa teksteistä läpi!!!

   Ihanaa viikonloppua sinne pohjoiseenkin täältä syksyisestä etelästä <3

 4. Avatar Marika sanoo:

  Hei, millä maalilla maalasit kaivonrenkaat?

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Marika,

   mä käsittelin ne ulkopuolelta vesiohenteisella puuöljyllä (samalla kuin paljun ja paljun tikkaat :)!

   Ihanaa viikonloppua <3

 5. Avatar Sanna sanoo:

  meillä samanlainen ulkotulipaikka.mustaksi maalattu kaivorengas,sorapatjalla.useamman vuoden jo hyvin pelittänyt.kun iso tuli,niin halkeilee ja jäähtyessään halkeamat umpeutuu.Siinä aina meidän juhannuskokkomme:)mies tehnyt päälle pyöreän grilliritilän,joten välillä grillaamme siinä myös.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna,

   ja hei kiitos vinkistä! Katos mä luin netistä noista halkeamista, mutta hyvä kuulla että umpeutuu :) Jes, ei siis juhannuskokko-ongelmia tulevina vuonna ;)

   Täytyy tehdä tuollainen grilliritilä, ihan heti ei kaupoista sellaisia löytynyt!

   Muksaa viikonlopun jatkoa <3

 6. Avatar Minna sanoo:

  Moikka,

  Teidän terassi ja tulisija näyttää kyllä tosi hienolle (niin kuin lähes aina). Mietin, et riittääkö renkaassa happi tulella mutta kun näyttää palavan niin ilmeisesti riittää. Nyt vaan paistamaan tikkupullaa ja vaahtokarkkeja ja nautitaan ihanista elokuun illoista!

  Lauantaiterkuin, M

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Minna
   ja kiitos kaunis :)

   Kyllä se ihan hyvin pöhisee! Meillä tosin tuli tuota hiekkaa melkein alimmainen kaivonrengas täyteen eli tulipesä on suht’ ylhäällä (varvut vaarassa ;)!

   Jep, heti ens viikonloppuna tikkupullat tulille :)

   Ihanaa viikonlopun jatkoa <3

 7. Avatar Nippe sanoo:

  Hyvältä näyttää! :)
  Meillä on kaivonrengas nuotiopaikka myös ja ostettiin ritilä ihan jostain alan liikkeestä. Sopivia kun ei ole kaupoissa valmiina. En nyt muista meidän renkaan halkaisijaa mutta olikohan 120cm joten ostettiin ritilä joka oli 150×130 ja mies leikkasi pihdeillä sen ympyrän muotoon. Vaikea selittää toivottavasti ymmärsit? :)

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitti Nippe :)

   No hitsi vie, meidän täytyy mennä uusiksi kaupoille…mökkikaupungin parissa kaupassa ei löytynyt sopivia ritilöitä tuohon. Kiiiitos siis vinkistä :) Juu ja hyvin ymmärsin!

   Ihanaa viikonlopun jatkoa sinne <3

 8. Kaikista Suomen mökeistä haluaisin kaikista eniten vierailla tällä teidän! :D
  Aivan upea paratiisi, ei sanat riitä kuvaamaan. Nauttikaa! ♥

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Satu,

   mä luen täällä tippa linssissä näitä teidän kommentteja – ihan hirmuinen ikävä mökille nyt jo, vaikka just sieltä vasta kotiuduttiin!

   Tuo mökki on kyllä sellainen henkireikä ja ikinä en olisi uskonut, että tuollainen löydetään. Onni oli meidän puolellamme :)

   Ihanaa viikonloppua sinne teille <3

 9. Avatar Nippe uudestaan sanoo:

  Pyysin miestä vielä etsimään miten löysi meidän verkon nuotiolle. Muisteli googlanneensa lankaverkko, verkkolevy, reikälevy tmv. Meidän haettiin Karanor nimisestä paikasta joka tosin teille on varmasti vähän kaukana :/
  Mutta siis vielä tarkennuksena tämä koska me ei niitä tavan rautakaupasta löydetty :)

Kommentoi