torstai 30. heinäkuun 2015

Torsdagsmys / ruokavinkki viikonlopulle

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
TORSTAI-ILTAA IHANAT!

Meidän oli alunperin tarkoitus tulla mökille vasta tänä aamuna, mutta eilen, kun raskaantyön raataja palasi työreissusta monta sataa kilometriä ajaneena päätimmekin lähteä siltä istumalta möksälle. Just päästiin saareen ennen pimeän tuloa. Tänä aamuna oli ihana herätä möksältä. Kaupungissa kun sitä herää kaiken maailman ääniin ja valoon. Täällä pimennysverhojen avulla unet jatkuvat liki sinne puoleen päivään.

Nyt kuulkaas huutaa (taas) jokainen lihas hoosiannaa. Se huoneiden vaihtorumba plus tämän päivän ex tempore terassinlaajennusprojekti tekivät niin hyvää. Fyysinen rasitus on se, jota olen lomalla kaivannut. Terdeä laajennettiin sen verran, että saatiin se kiinni tuohon meidän ulkotulipaikkaan. Eli kahteen kaivonrenkaaseen, jotka laitoimme vanhan maakuopan päälle. Tuossa kuopassa on ennen vanhaan säilytetty niitä jääkaappitavaroita. Kaivonrenkaat käsittelimme puuöljyllä mustaksi. Niistä tuli aika fiksunnäköiset. Voin laittaa kuvia tuosta meidän projektista huomenna!

Projektin valmistumista kruunasimme lasillisilla punaista sekä ihan superhyvillä täytetyillä bataateilla. Tätä nykyä surffailen ruokakuvia instagramin puolella, josta inspiraation näihinkin sain. Reseptiä en välttämättä muistanut oikein, mutta ei haittaa – hyvin upposi ja varmasti löytyvät meidän perheen ruokalistalta jatkossakin! Täyttäviä ja niin halutessaan nämä voi tehdä perin terveellisen kaavan mukaan.

TÄYTETYT UUNIBATAATIT
4:lle

2 bataattia

täyte
1 kesäsipuli varsineen
1 rasia babypinaattia
2 rkl kevytkermaviiliä
2 rkl tuorejuustoa (voi jättää pois)
1,5 dl kikherneitä
mozzarellaraastetta (tai jotain kevyempää juustoa)
suolaa & pippuria
– pese bataatit ja kypsennä niitä 200 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia, kunnes kypsiä
– leikkaa puoliksi ja jäähdytä hieman
– sillä aikaa kuullota pilkottu sipuli ja kunnes sipuli hieman pehmennyt lisää pinaatti
– koverra bataatit, mutta älä täysin jätä kuoria ilman bataatin ”lihaa”
– muusaa kovertamasi bataatti kermaviilin ja tuorejuuston kanssa
– lisää kikherneet, pinaattisipulisekoitus sekä mausteet
– laita bataatin kuoret uuniin viideksi minuutiksi (200 astetta)
– täytä kuoret täytteellä ja koristele mozzarellaraasteella
– paista uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskeaa

*************************************************

Tuosta kuulkas sitten vaikka viikonlopun herkuttelupöytään! Tälläiset herkut on mun mielestä ihan ässiä; ei aina tarvitse olla uppopaistettuja ja kermalla kuorrutettuja ruokia. Kevyemmällä kaavalla muuten jatketaan elokuukin. Tammikuiseen tapaan taitaa korkki napsahtaa kiinni, lisäksi arki alkaa herkuttomana. Viikonloppuisin kyllä saa herkutella. Kiitos ihanaiset makkarikommenteistanne, palaan niihin huomenna. Nyt tulee uni silmään; ihan koko päivän kun on ulkona, niin ei tee vaikeuksia nukahtaa. Ollakin, että on herännyt vasta 12 tuntia sitten :D

KAUNIITA UNIA &
SUPERIHANAA VIIKONLOPUN ODOTUSTA,

alle


Kommentoi