sunnuntai 14. heinäkuun 2013

Kesähuonetta ja kesäistä salaattia

Heippa!

Ja terkkuja mökiltä. Mikä maa, mikä valuutta? Viikonpäivistäkin olen jo ihan sekaisin. Joten loma on alkanut erittäin tehokkasti :) Meillä on täällä mökillä tuollainen terassin päälle tehty katettu kesähuone.  Lasiseinät ja valokate. Kesähuoneesta kun aukaisee lasipariovet sekä kaksi ovea päädystä niin saa saman tunnelman kuin ulkona söisi. Eilen (oli muuten ihan saarioloissakin järkyttävän ihanan kuuma ilma) söimme tuolla huoneessa ensimmäistä kertaa. Ovet sepposen selällään auki. Iltaruoaksi valikoitui ribsejä ja tämän kesän ensimmäinen halloumimansikkasalaatti. Söin itseni joskus kylläiseksi tuosta halloumista, mutta nyt se taas maistui pitkästä aikaa. 
Salaattipohjaan valikoitui sekalainen sakki salaatteja, niiden lisäksi salaattiin tuli kurkkua, cashew-pähkinöitä ja mansikoita. Salaatinkastikkeeksi punaista balsamicoa ja ripaus oliiviöljyä. Salaattipedille pääsivät pannulla hetken ruskistuneet halloumijuustot. Juustojen päälle lorautimme hunajaa. 
Salaatin kanssa kokki kolmonen grillasi meille taivaalliset ribsit. Yleensä laitamme ribsit marinoitumaan jo edellisenä iltana, mutta hyvin ne onnistuivat noinkin, että aamulla vasta marinoimme. Reilu pari tuntia grillissä (ensin kuumalla niihin rapsakka pinta ja sitten pehmeällä lämmöllä lihan mureutus), välillä käännellen ja öljyten. Ehkä parasta kesäruokaa ikinä!
Mutta palatakseni tuohon kesähuoneeseen; siellä on ulkopöytä ja valkoiset tuolit edellisen mökinomistajan jäljiltä. Jossain vaiheessa haaveilen noiden uusimisesta; kelonvärinen ulkopöytä ja siihen sopivat valkoiset rottinkituolit siintävät ajatuksissani. Mutta eivät ole vielä tämän kesän hankintalistalla. Kesähuoneessa on vieraita varten naulakkotila ja mikä parasta; kulmakaapissa pieni jääkaappi (kuulemma valkoviinin jäähdytystä varten) sekä  a s t i a n p e s u k o n e. Niin kauan kuin täällä olemme oman perheen kera en näe astianpesukoneelle käyttöä. Mutta isommalla porukalla ruokaillessa on varmasti ihan kätsyä, että nuo likaiset astiat saa suoraan koneeseen.
Edelliset mökinomistajat ovat kyllä tehneet meille olot helpoksi; tuolla kesähuoneessa on infrapunalämmittimet, joten sitä pystyy käyttämään pitkälle syksyyn. Mies antoi siunauksensa kausivaloille (miettikääs, tässä vaiheessa vuotta! ;), joten näen elokuisen hämärtyvän illan ja kesähuoneen kausivaloilla varusteltuna. Punaisena helottavat ravut, syvän vihreä tilli, alkuun samettinen bataattikeitto, snapsilaseissa kirkasta ja pöydän ympärillä ystäviä ihania  
Nyt mustikanperkuupuuhiin; poimimme tyttöjen kanssa liki 10 litraa mustikoita noukkureilla. Sisältäen siis myös varpujen ja roskien osuuden. Nettomustikkatilavuus ehkä 7 litraa :) Sitten mustikkakukot uuniin ja sauna lämpiämään. Mikäli ukkoskuuro menee ohi niin ehkä uskaltaudutaan uimaan. Järvivesi on mututuntumalla ehkä 23 asteista. On tämä lomalaisen arki sitten ihanaa. Tähän voisi jopa tottua!
Lomaterkuin,

36 Responses to “Kesähuonetta ja kesäistä salaattia”

 1. Avatar Sara. sanoo:

  Mä ehkä kuolen just nyt kateudesta!!!!

  • Avatar Maria sanoo:

   Eih, ei saa kuolla kateudesta Sara! Mä tosin liki kuolen kateudesta, kun just taas katselin sun masukuvia :)

 2. Avatar Tiia sanoo:

  Ihana kesähuone, täydellinen! Mukavaa lomaa :)

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos Tiia :) Me ei aluksi oikein hiffattu tuon huoneen käyttötarkoitusta, mutta nyt kun ollaan löydetty ko.huone niin siellähän tulee vietettyä tovi jos toinenkin :)

 3. Avatar Anu sanoo:

  En kyllä yhtään ihmettele,et olette ihan myytyjä tuolle mökille..sehän on ihan täydellinen<3 mukavia lomapäiviä teille,ottakaa kaikki irti talven varalle:)

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos Anu <3 Suuresti ihmettelen tsäkää, joka oli mökkikaupoissa mukana. Kiitos kiitos, ihania kesäpäiviä sinnekin :)

 4. Avatar Riikka sanoo:

  Ei voi ko ihastella tuota teän mökkiä <3

 5. Avatar J sanoo:

  Siis eikä. Voiko enää paremmaksi mennä!! Niin täydellinen mökki teillä. Jotenkin olen näitä sinun postauksia lueskellessa oikein myötäelänyt tuota uuden mökin iloa. Ehkä siksi että ensimmäistä kertaa itselläkin on ihan kunnon mökkikuume.. joten minäkin voin kuvitella että olette tosiaan olleet ihan myytyjä! Niin minäkin, vaikka täällä ruutujen ja satojen kilometrien takana tarkastelenkin näitä kuvia! Ja kyllä, voin kuvitella itseni istumaan tuohon kesähuoneeseen viinilasi kädessä ja halloumia lautasella :) Ja ai että kun kuulostaa mukavalta tuo rapujuhlasuunnitelma :)

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos ihana J :) Ihanaa, että mökkikuume välittyy näin ruudunkin välityksellä :D Rapujuhlaviikonloppu nro 1 on jo laitettu kalenteriin, mutta jotta kaikki ystävät saadaan juhlimaan niin pitänee järjestää parit muutkin kekkerit :)

 6. Avatar Marja sanoo:

  Mäkin kuolen Saran tavoin ehkä nyt just kateudesta :) TÄYDELLINEN kesähuone! Ja voi vitsit miten kaunis tuo teidän mökin ulkopinnan sävy on – täydellinen sekin. Kyllä kelpaa nauttia mansikkahalloumisalaatit tuossa ympäristössä..!

  Mullekin tuli mökkikuume – ehkä ekaa kertaa eläessäni.

  ♥-terkkuja!

  • Avatar Maria sanoo:

   Moikka Marja ♥
   En ole ehtinyt kommentoimaankaan blogiisi, mutta kaikki jutut luen; oikein paljon sulle voimia ja aurinkoisia päiviä :)

   Kiitos kaunis, äläkä nyt säkin siellä kupsahda! Mä otan hei tänään mukaan kausivalot tuonne huoneeseen, viime viikonloppuna viritettiin sinne jo se meidän mustavalkoinen muovimatto (joka oli aiemmin ruokatilassa). Lisäksi pari taljaa tuoleille ja parit kynttilälyhdyt. Se on sitten siinä. Toivotaan, että kelit nyt vaan paranisivat!

   Kiitos ja samoin ♥-terkkuleita sinne :)

 7. Avatar Anonymous sanoo:

  Sinä onnenmyyrä.Uskon vahvasti,että osaat olla onnellinen kohtaamastanne onnenpotkusta sillä sitähän tuo on. Olette löytäneet todella upean kesäpaikan. Olen nimittäin erittäin yllättynyt, että tuollaisen löysitte. Kuten olen kertonut, olemme rakentaneet mökin kaksi vuotta sitten. Sitä ennen kävimme katsomassa valmiita , myynnissä olevia mökkejä. Huh, mitä oli tarjolla.
  Meitä ei lykästänyt joten rakennettiin itse,mutta uudessa mökissä ei ole vielä sitä henkeä, mitä on jo asutussa mökissä.Teillä on IHANA mökki.Rentouttavia, ihania ja aurinkoisia lomapäiviä Sinulle Ihana Maria ja perheellesi myös.Kiitos,että sain taas piipahtaa teillä.
  Irma

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos ihana Irma <3 Kyllähän meillä kävi ihan mieletön onni ja tsägä mökkikaupoissa, olen nimittäin juuri kuullut teidän lisäksi myös muiden etsineen sitä oikeaa mökkiä jopa vuosia. Ihania mökkejä on kyllä harvoin tarjolla – ja vielä vähemmän niitä, jotka sopivat budjettiin.

   Kiitos samoin teille sinne, aurinkoisia kesäpäiviä :)

 8. Avatar lattenainen sanoo:

  siis mun mökkikuume vaan paheni. NIin ihanalta näyttää tuo teidän kesäpaikka!!!

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos Lattenainen ja hei, älähän mökkikuumeile, teillä on niiiiiin ihana juuri rakennettu talo! :)

 9. Avatar Susanna sanoo:

  Aivan ihastuttava mökki!

 10. Avatar Hanne sanoo:

  Kyllä veti ihan sanattomaksi tuo upea kesähuome ja sinun rapukestien haaveilu:)

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos Hanne, kesähuone on kyllä oiva lisä pienen ruokailutilan omaavan mökin kanssa – mahtuu vieraatkin syömään :)

 11. Avatar Essi sanoo:

  Kesähuone näyttää aivan upealle! Kyllä tuolla kelpaa kesäpäiviä vietellä. Voin niin kuvitella tuon lämpimänä hämärtyvänä loppukesän iltana tunnelmavaloineen ja kynttilöineen. Nauttikaa!!!

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Essi Esmeralda :) Vielä kun tulis ne lämpimät illat…tai edes ne lämpimät päivät :) Meillä on ainakin täällä Pirkanmaalla niin kalsea tuuli, että oksat pois! Ihania kesäpäiviä teille sinne <3

 12. Avatar Vilhelmiina sanoo:

  Ihan täydellinen kesähuone!! Täytyy myöntää et oon niiiiin kade!!! ;) Todella kaunis mökki teillä kaikkinensa! :) Mä kanssa odotan vapaita ja mustikkametsälle pääsyä, niin rentouttavaa puuhaa. :) Ihanaa mökkeilyä teille! :)

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos Vilhelmiina ja älähän ole kade :) Mustikkametsällä kyllä mieli rentoutuu, mutta siinä mustikoita siivotessa menee hermot :D Vastedes ajattelin noukkia käsin enkä noukkurilla :) Kiitos ja ihania kesäpäiviä teille!

 13. Tuollainen kesähuone on aivan ihana! Valkoviini alkoi maistua suussa heti ensimmäisen kuvan jälkeen…

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos :) Hih, valkkaria tuolla en olekaan vielä juonut…pitänee korjata tilanne viikonlopun aikana :D

 14. Siis toi teidän mökki on niin ihana!! Ja halloumisalaattiakin voisin ottaa;) Nauttikaa!!!

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos kaunis ihana :) Halloumisalaatti on kyllä niiin parasta kesäherkkua! Kiitos ja aurinkoisia kesäpäiviä teille :)

 15. Upea tuo kesähuoneenne, todella kaunis!!
  XX

 16. Avatar Heidi sanoo:

  Onpa teillä upea mökki ja kesäolohuone! :) Wau! Itse mökkejä muutaman vuoden katselleena en ole tuollaiseen törmännyt.

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Heidi! :) Meillä kävi kyllä oikeasti ihan hirmuinen tsägä tämän mökin kanssa, mutta uskon että saarimökki ei monia kiinnosta… ei meitäkään ennen kuin tänne tulimme katsomaan :)

 17. Siis aivan tajuttoman upealta näyttää teidän tilukset. Ja nämä sun kuvat, kun naistenlehteä lukisi. <3

 18. Mieletön mökki!!! :) Wau, ja ihanasti kuvailet kaikkea. <3

  • Avatar Maria sanoo:

   Kiitos kaunis ihana Sanna! :) Ja teillä oli ihana loma, kävin katsomassa kuvat – mutten taaskaan ehtinyt kommentoinnin asteelle :/ Kiitos <3

Kommentoi